Şimdi Ara

Asus M3A78-EM ve Gigabyte MA78GPM-DS2H (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
2.436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Güç kaynağının iyi olması elektrikte meydana gelebilecek olası "dalgalanma" durumunun engellenmesini sağlar ve bileşenlere en az hasar amaçlanır. 450W yeterli bir güç kaynağı.

HDMI arabirimi ile LCD televizyonlara tek kablo bağlantı kurabilirsiniz. Tümleşik grafikler destekler mi bilmiyorum ama HD 3xxx serisinde 5.1 ses yongası da mevcut.
  • 2 senede aopen 300 watt psu ile çok elektrik kesilmeleri yaşadım mutlaka bi 30-50 kere falan kesilmiştir 2 senede ama sonuncusunda anakart iptal oldu :) tabii bu anakart ı falan alıncada korkuyorum ister istemez aopen 300 watt psu ile... FSP Çok iyi bir marka biliyorum ancak ucuz bir sistem yapalım derken birde psu çıkarsa baya bir para harcıcaz :) link attım FSP'ye bir bakın isterseniz akım koruması,voltaj koruması falan var... sanırım elektrik kesilmeleri ile ilgili bunlar ?
  • Yüksek Gerilim Koruması
    Düşük Gerilim Koruması
    Yüksek Akım Koruması
    Yüksek Sıcaklık Koruması
    Kısa Devre Koruması
    Yüksek Güç Koruması

gibi sıralanabilecek güvenlik önlemleri mevcuttur.
    Bunların dışında, dalgalanan voltaj koşullarında iyi bir PSU, sistemi korur. Temiz bir besleme sağlar.

450W kesinlikle iyi bir seçim olur.

http://www.mavibilgisayar.com/ud/4121
    http://www.pcworld.com.tr/glacialpower-gp-ps450ap-inceleme_749.html

Bu ürünü de düşünebilirsiniz. Üstelik verimliliği de oldukça iyi.

• exa da glacialpower da var aralarında 10 ytl fark var FSP ile... FSP Daha İyi Değilmidir 450 Watt Ayrıca Bu Model PCI Express Çıkışları Falan Varmı Yazmıyor Sayfasındada...

Ayrıca Bu Dediğini Korumaları Glacialpower ve FSP Yapıyormu ?

http://www.exa.com.tr/fsp/power_supply/fsp_450pnf-343-5913.html

http://www.exa.com.tr/glacialpower/power_supply/glacialpower_gf450-343-3113.html

---

ayrıca demin sordm yine sorayım

300 watt kalsada gidip bir UPS alsam eletkrik kesintilerini tamamen önlesem daha iyi değil mi 50 YTL ye tunçmatik 600 watt UPS var ? linki aşağıda

http://www.exa.com.tr/tuncmatik/kesintisiz_guc_kaynaklari/tuncmatik_lite-363-4841.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Senceru -- 24 Eylül 2008; 1:13:07 >

• DS2+2GB ram+3850+320Gb disk+DVDRW+ Aopen 350 Watt ile hiç sorunsuz çalışmakta. Sen tercihini UPS den yana kullan.
    Kendi sisteimde GA78 DS3H+2x1 Ram+4850 1Gb+ 500GB disk+ Thermaltake Duorb Cpu soğutucu+3x120 MM+ 1x200MM fan ve Zalman Fan kontrol ünitesi ile oyun aynarken tam yükte 140Watt güç çekiyor. On board olarak aynı sistem loadda 80 watt ı hiç geçmedi. Watt değerleri zalman fan kontrol ünitesinin değerleridir oynasa oynasa +,- 10 watt oynar o da en fazla load yükü 150 watt olur ki 350 watt aopen kasa bunları haydi haydi kaldırır.
  • Benimki 300 Watt Ama 350 Watt Aopen O Sistemi Kaldırıyorsa Benimki Bu Sistemi Rahat Kaldırır :)

Kasamın Modeli Bu ;

Aopen S50A38 Beyaz Peak 300w Air

Kaldırır Heralde Değil Mi ?
  • Yukarıda değerleri verdim kaldırmayacak bir durum yok. Sistemi kur eğer power den bir sorun yaşayacak olursan alırsın. Eğer sorun olmayacaksa (tecrübelerime göre olmayacak) paranı UPS e yatırman daha mantıklı olur. yukarıdaki 3850 li sistemlerden en az 5 tane kurdum 8 aydır hiç bir sorun yaşatmadı. Canavar gibi çalışmaya devam ediyorlar. İçin rahat olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dellino -- 24 Eylül 2008; 2:02:25 >
  • valla hocam sistemi kur power dan bir sorun yaşayacak olursan diyorsunda parçaları yakmayalım birde sorun yaşartırsa...
  • Powerde sorun yaşayacak olursan dememin nedeni sistemin yanması gibi bir sorun değildi.
    Olası sorun ancak yetersiz güç gelişinden dolayı reset olabilir.
    Kısa devre durumunda ya da anlık voltaj dalgalanmalarında kalitesiz güç kaynakları voltaj aralıklarını ayarlayamadığı için sorun yaşatır. Bu sorunu da anakart kendini kapatmayla çözer. Dediğim gib bu güne kadar hiç bir Aopen den sorun yaşamadım yaşayanı da görmedim.
    Tabi bu dediğim Fabrika ayarlarında kullanılan sistemler için geçerli. Biostan sistem voltaj ve sıcaklık korumalarını kapatmadığın müddetçe sorun yaşamazsın O/C yapsan dahi bir sıkıntı teşkil etmez.
    Gönlün rahat olsun sorun yaşamazsın.
  • İki ürün de kalitelidir.

Glacial power'ın daha verimli olduğunu görüyorum.
    Yani vereceğiniz fazladan 10ytl size elektrik tasarrufu ile geri döner.
    Glacial power 'ın tek eksisi 80mm fanının olması. Belki biraz daha sesli çalışır.

Sizin düşünceniz de mantıklı.
    Zaten en iyi koruma UPS'dir. Fakat sizin PSU eskimiş ve giderek de eskiyecek. UPS bunu düzeltemez.

PSU 'larda durum şöyledir;
    Üzerinde 500W yazıyorsa, 500W'a kadar yüklenilebilir anlamına gelmez. PSU üzerinde yazan değerler tepe değerleridir. Yani bir kaç saniyeliğine o güce ulaşabilirler. Bu, sistemi ilk açtığınızda geçerli olabilecek bir durum.
    Sürekli besleme değerleri ise çoğu PSU üzerinde yazmaz.
    Örneğin, üzerine 500W yazılmış adi bir psu 300W sürekli besleme bile yapamayabilir. Kaliteli psu'lar ise tepe değerine yakın sürekli besleme yapabilirler.

300W aopen, zaten 300W sürekli besleme yapamaz. Biraz da eski olduğu düşünülürse değiştirmeniz iyi olur diye düşünüyorum.

• PSU Daha Tam 2 Seneyi Doldurmadı... 300 Watt Bu Sistemi Desteklerse Yani Yeni Parça Koyana Kadar Desteklerse Değiştirmeyeceğim ve UPS Alacağım Ben Bunun Cevabını İstiyorum Aslında :) Bir Çok Kişi Bunun Cevabını Olumlu Olarak Veriyor Ama Değiştirirsen İyi Olur Diyenlerde Var Açıkcası Sistemi Elime Almak İstemiyorum Ama Gereksiz Masrafta Yapmak İstemiyorum... Anakart Bitti Birde Bu Çıktı Şimdi

Sistemi Tekrar Yazıyım Ben :)

AMD Athlon X2 5400 +

Asus M3A78-EM

Gigabyte 2600 HD XT SilentPipe II (GÜÇ KAYNAĞINDAN GÜÇ ALMIYOR YANİ PCI EXPRESS İÇİN GÜÇ KAYNAĞINDAN KABLO ÇEKMİYORUZ)

2 GB Ram

4400 RPM Fan

80 GB HDD,Disket Sürücü

1 Dvd Writer , 1 Dvd Rom (Gerekirse İptal Edilir)

---

birde şöyle bir bakış açısı yapalım... aynı sistemde sadece İşlemci AMD Athlon 64 3000 + 754 pin ve Anakart MSI RS482M-IL ve 1 GB Ram i

2 sene boyunca idare etti sadece bunların değişiminde mantıksal olarak birşey yapmaması gerekiyor yanlışmıyım ? ztn psudan kaynaklanmıyor anakarttaki sorunda elektrik kesintisnden AYEDAŞTAN !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Senceru -- 24 Eylül 2008; 2:18:46 >

• UPS herkesin bilgisayarında olması gereken bir donanım aslında. Boşa para vermiş olmazsınız UPS alarak.
    Sadece sistemi korumakla kalmaz, elektrikler gittiğinde çalışmalarınızı kaydederek, bilgisayarı güvenli olarak kapatabilmenizi sağlayacak kadar zaman tanır size.

Elinizdeki PSU'yu kullanın o zaman. Durup dururken resetlenme gibi problemler çıkarsa, değiştirirsiniz. Yoksa bir süre daha kullanırsınız.
    Şimdiden hayırlı olsun yeni sisteminiz.
  • Teşekkürler...
  • Sistemi Yaptım...

Yalnız Asus Anakart Alamadım Stokta Kalmmaıştı Gigabyte MA78GPM-DS2H Aldım... :)
  • http://forum.donanimhaber.com/m_26802652/tm.htm

Bendeki anakarttan aldın..yukardaki linkteki konuya bakarmısın rica etsem aynı sıcaklık sendede mevcut mu :)
  • dostum anakartlarımız aynı değil benimki GPM...
  • Arkadaşlar merhaba ben Asus M3A/EM/HDMI anakart,AMD Phenom 9650 X4 işlemci,4gb 800 mhz Kingston bellek,500gb 32mb cache hard disc bi pc topladım şu anda anakartın onboard ekran kartını kullanıyorum alırken para yetmediği için ve şu anda 600 tl limitli bi ekran kartı almayı düşünüyorum bu sisteme hangi ekran kartını kullanabilirim? Teşekkürler
  • Merhaba Arkadaslar,
    Asus M3A78-EM anakart
    OCZ 2x2 (4 gb) 800 mhz platinum edition ram
    Seagate 500 gb 7200.11
    boyle bi sistem topladim.
    bu sisteme hangi islemciyi alayim karar veremiyorum.
    amd athlon x2 6000
    amd phenom x4 9550
    amd phenom x4 9660

onceki sistemimde amd 5400 kullandim. bu sistemde x4 islemci dusunuyorum fakat sorunlu olduklarini duydugum icin aklim karisti biraz.yardimci olursaniz sevinirim.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.