Şimdi Ara

Asus M3A78-EM ve Gigabyte MA78GPM-DS2H

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
2.436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Şimdi Anakart'ımı Değiştirecemde Bu İki Kart Arasında Kaldım Size Birbirlerinin Artılarını,Eksilerini Yazıcam...

Gigabyte MA78GPM-DS2H AMD780G/DDR2 S+GL+1394+16X

http://www.gigabyte.com.tr/products/mb/specs/ga-ma78gpm-ds2h_10.html

Asus M3A78-EM AMD780G/DDR2 1066 S+V+GL+16X 940pin

http://www.asus.com/products.aspx?l1=3&l2=149&l3=639&l4=0&model=2252&modelmenu=1

Asus M3A78-EM Gigabyte Karta Göre Artıları ;

-4+1 Phase Power Design'a Bağlı 140 W CPU Desteği...(Gigabyte'ta 125 W Altta Daha Detaylı Yazdım)

-6 USB Girişi (Gigabyte'ta 4 Giriş)

-Birde Sanırım Çift HDMI Girişi Var...

Resimleri ;

---

Gigabyte MA78GPM-DS2H'nin Asus Karta Göre Artıları ;

-16 GB'a Kadar Ram Desteği (Asus'ta 8 GB)

-PS/2 Mouse Girişi (Asus'ta Bu Yok)

-1333 (OC) Ram Desteği (Asus'ta Bu Yok)

-Integrated 128MB DDR3 1066/ 1333(OC)MHz SidePort Memory (Asus'ta Bu Yok)

-4+1 güç fazı tasarımına sahip olan GA-MA78GPM-DS2H, yüksek Thermal Design Power (TDP) (Termal Güç Tasarımı ) 125W AMD işlemcileri tam destekler. (Asus'ta 140 W Üstte Detaylı Yazıyor)

Resimleri ;

---

Diğer Özellikler Aynı Bu İki Kart Aynı Chipset Hangisini Tercih Etmeliyim ?

Bir Önemli Sorum Daha Var

2 Yıl Önce Aldığım

AMD ATHLON 64 3000 + Processor 512 KB + 128 KB = 640 KB Cache,2000 MHZ (754 Socket)

İşlemciyi Bu Anakartlarda Çalıştırabilirmiyim ? Anakartların Özelliklerinde Tüm Athlon 64'leri Destekliyor Diye Bir İbare Var.Gigabyte'ın Sitesinde Bu Anakartın İşlemci Uyumu Bölümünde AMD 3000 Yazıyor Ama Yinede Sormak İstedim Çünkü Eğer Kullanabilirsem İşlemci Almama Gerek Kalmıcak... Kullanabilirsem Sadece RAM'leri DDR2 Yapıcam Sanırım RAMLERİM DDR 400 MHZ Çünkü Eski Anakartım MSI RS482M-IL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Senceru -- 23 Eylül 2008; 21:07:27 >

• Bahsettiğin işlemci ile bu kartlar arasında soket farklılığı var. Yani sendeki işlemci eğer 754 pinli ise kullanamazsın. Çift çekirdekli ya da tek çekirdekli soket AM2 işlemci alman gerekecek. Bunların da ekonomik modelleri mevcut.

Her iki kartı da tercih edebilirsin (benim tercihim Asus olurdu). Genelde ikisinden de şikayet geliyor ama hatırladığım kadarıyla Asus'tan daha fazla şikayet geliyordu. Öte yandan bu sorunlar BIOS güncellemeleri ile düzeltilebiliyor. Şahsen kendim M2A-VM kullanıyorum. Bazı sorunları var ama iş gören bir kart.

Sonuç olarak ikisinden birini tercih edebilirsin. 16GB bellek kullanır mısın bilmiyorum ama çok da kıstas olmasın. Her ikisi de seni götürecektir. Ama işlemciyi değiştirmen gerekiyor...
  • İşte Ben Seçemiyorum Anakart'ı İlginç Etkenler Var :) Karar Veremiyorum İki Kartın Arasında 15 YTL Var Gigabyte 15 YTL Daha Pahalı Yani Arada Uçurum Olsa Asus'u Seçerdimde Karar Veremiyorum :)

İşlemci Değişecekse AMD ATHLON X2 5200 + 2.7 GHZ,1 MB İşlemciyi Alıcam...
  • Eğer OC yapacaksan Gigabyte alman daha iyi olacaktır. Nispeten daha az sorun çıkartır. Genel özellikleri daha iyi görünüyor. 15 lira farkına da değer
  • OC'den Pek Anlamam Yani Aslında Korkarım Anakart'ı Yakmaktan Falan

Ayrıca OC Yapmak İçin İyi Bir Güç Kaynağı ve İyi Bir Fan Lazım... Benim Kasa AOPEN İçinde 300 Watt Kendi Güç Kaynağı Var ve 4400 RPM Dönen Bir Fan Var.

Açıkcası 300 Watt Sisteme Bile Yetermi Düşünmüyo Değilim :) Onuda Sorım Belki Birileri Cevaplar

AMD Athlon X2 5200 + - Bu Anakartlardan Biri - 2 GB Ram - Gigabyte 2600 HD XT 256 MB Ekran Kartı (GERÇİ BÜYÜK İHTİMAL EKRAN KARTI OLARAK ONBOARD HD3200 KULLANICAM) 1 LG Dvd Writer,1 LG Dvd Rom,80 gb HDD... vs vs

DH Yöneticisi OErdem İdare Eder Ama İlerde Değiştirmen Gerekir Dedi... Bir Donanımcı Arkadaşım Var Oda İdare Eder Dedi Ama İlerde Değiştir Dedi... Birde Burayaım Yazayım Dedim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Senceru -- 23 Eylül 2008; 21:47:56 >

• Tümleşik ekran kartı çok fazla oyun performansı vermez ama sınıfının en iyisi şu anda. Gigabyte güzel bir karttır. Hatta forumda konusu bile var (Gigabyte MA78GPM kullananlar diye sanırım). Yani sorun olursa çözüm de kolay bulunur.

Güç kaynağı şu aralar yetecektir. Yine de ileride güncelleme yaparsanız yetmeyebilir. Bu arada sistemde oluşacak toplam güç değeri için bir hesaplama mevcut. Bu linkten hesaplama alanına ulaşabilirsiniz...
  • Öncelikle şunu belirteyim, 16 GB bellek desteğine kafanız takılmasın, 140w işlemci desteğine de.

Bu kartların ikisininde en fazla vereceği mevcut işlemci desteği şuan bulunan hatalı ve performansı düşük olan phenom işlemciler. Yani bu kartlarla kullanılacak işlemciler yine athlon x2!

Bu kartlar arasında seçim yapmanızı belirleyecek en büyük fark, sideport ddr3 1066mhz bellek desteği (onboard ekran kartının kullanması için ayrılmış bellek). Bu destek sayesinde onboard ekran kartı biraz daha yüksek performans verecek ve sistem belleğinden çalmayacaktır.

Asus'ta bulunan displayport (hdmi ile aynı özellikleri sunan görüntü ve ses çıkışı) desteği ise şuan kullanılmıyor ancak hdmi'dan daha hızlı yayılacağı söyleniyor (uluslare arası gümrük vergisi nedeniyle). Zaman içinde bu özelliği kullanır mısınız, bilemem.

Ayrıca kartlardan gigabyte'ın kullanım avantajları şöyle:

-P/S mouse desteği (her şartta sorunsuz kullanım, ancak klavye kadar önemli değil!),

-Windows ortamında kolay bios güncelleme (@bios programı sayesinde),

-Ses kartı daha gelişmiş bir model ALC889A. Bu çipin ses berraklığı, ALC888 ve ALC883' göre daha iyi! (Ancak msn'de genel olarak gigabyte kartlar sesli konuşmalarda sorun çıkarır. Şahsen Asus kullanırken hiç sorun yaşamamıştım).

İki kartta da kaliteli bileşenler kullanılmış ve iki kartta gerçekten kaliteli. Bence kolay ulaşabileceğine ve garanti desteği sorunsuz olanı almalısınız. Bildiğim kadarıyla Asus ürünlerini Çizgi Eletronik, Gigabyte ürünlerini ise Arena Bilgisayar getirmekte! Arena ile ilgili pek bilgim yoktur ancak Çizgi Elektronik tam anlamıyla müşterisinin desteğini almış ve sattığı ürünlerin sonuna kadar arkasında olan bir firmadır.

Tekrar ediyorum, burada en belirleyici seçenek, gigabyte'ı biraz daha hızlı çalışan onboard ekran kartı! Eğer hemen ekran kartı almak gibi bir amacınız varsa tamamen eşitlik, hatta displayport özelliği ile Asus öne geçer.

Son bir not ise usb çıkışlarının sizin için önemi ne kadar büyük? Yani kaç tane usb portu kullanırsınız? Gigabyte anakartta 4 adet bulunuyor ancak 8 adet daha anakart üzerinde port desteği ile kullanıma sunulmayı bekleyen çıkışlar var. Asus 6 adet kullanmış ki, biri kesinlikle dolu olacaktır. Bunlar dışında 6 adet'de anakart üzerine konumlandırılmış açık usb'ler var. Kasanın ön panelinde bulunan usb çıkışlarını buraya takarak çoğaltabilir ve hatta kart okuyucu gibi bileşenler takarakta bu bileşenleri bu açık poortlar ile kullanabilirsiniz.

Kutu içeriğine de dikkat edilerek iki kartta tercih edilebilir. Kararsız kalmanıza gerek yok. Sonuç olarak iki kartta güzel!

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • HD 3200 Tümleşik Kart En Azından Benim Gigabyte 2600 HD XT 256 MB'dan İyidir Değil Mi ?

Tabii İlerde Parça Değiştirirken Mecbur Güç Kaynağınıda Değiştirecez...

Hesapladım Bütün Sitelerde 330-350-370 Watt Arası Değişiyor Üstüne Çıkmıyor...
  • 2600XT daha iyidir. Daha fazla performans verir. Bütün tercih sizin. Arkadaş da gayet ayrıntılı açıklamış. Hangisi daha fazla içinize sinerse...
  • @ Mamad

Öncelikle Teşekkürler...

Usb Çıkışlarının Benim İçin Pek Önemi Yok Çünkü 4'lü Usb Çoklayıcım Var.

Önceki Açık Usblere Gelince Benim Eski Anakartımda Bunlar Çalışmıyordu Pc Kitleniyordu Takınca Falan Acaba O Aparattanmı Yoksa Anakarttanmıydı Bilmiyorum Yeni Anakart Alınca Ona Bağlayınca Çalışır Duruma Gelir Sanırım ?

Arena Bilgisayar'ı Az Çok Tanıyorum Çok Büyük Bir Şirket Oda.

140 W İşlemci Desteği Olayı Aslında Kafama Takılan Şey Oydu... Mesela Phenom'un Hatasız ve Performanslı İşlemcileri Çıkarda 140 W'ı Geçerse Ben Onu Alıp Takamazsam Üzülürüm.Ayrıca Şöyle Birşey Deniliyor Gigabytte 125 Watt Olan Bu Özellik Bios İle Uptade Edilebiliyormuş Doğrumudur ?

Aslında Bana Her İkisinide Seçebilirsiniz Şeklinde Değilde,Editörün Seçimi Gigabyte Şeklinde Birşey Söleseniz Daha Yararlı Olur İnanın Kendim Seçemiyorum Çünkü Anlattıklarınız O Kadar Çelişkiliki Yani Çelişkili Derken Onda Bu Var Onda Bu Var Önemli Şeyler Anladığım Kadarıyla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Senceru -- 23 Eylül 2008; 22:12:43 >

• O Zaman Benim Ekran Kartımı Kullanırım :)

Phenomlardaki Hatayı Bende İlk Defa Duyuyorum Eskiden Vardı Öyle Birşey Ama Şimdi Varmı Bende Bilmiyorum..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Epirus

quote:

Orjinalden alıntı: Senceru

HD 3200 Tümleşik Kart En Azından Benim Gigabyte 2600 HD XT 256 MB'dan İyidir Değil Mi ?

Tabii İlerde Parça Değiştirirken Mecbur Güç Kaynağınıda Değiştirecez...

Hesapladım Bütün Sitelerde 330-350-370 Watt Arası Değişiyor Üstüne Çıkmıyor...

Daha iyi değil. Hatta karşılaştırmak bile yanlış olur.

"mamad" oldukça detaylı bilgi vermiş. Entegre GPU ve PS/2 Fare portu sizin için daha önemli ise Gigabyte biraz daha alınası duruyor.

@mamad

Hatalı ve Performansı düşük Phenom işlemcilerden kastınız hangileridir? Hata olayı çok eskilerde kaldı.

Hala piyasada bulunabiliyor ilk pheom serisi işlemciler (Bilinçsiz satıcılar sağolsun). Eğer arkadaş 3 veya 4 çekirdekli bir phenom alsa bile verdiği paraya değmeyeceğini sizde benim kadar iyi bilirsiniz. Athlon x2 işlemcilerden çok da yüksek performans vermiyorlar ve oc değerleri de iyi değil (gerçi arkadaş oc yapmayacağını söylemiş). Yani mevcut phenom işlemcilerin gereksiz olduğunu belirtmek istedim.

@Senceru

Ayrıca Gelecek yıl piyasaya çıkacak olan ve amd'nin (ve benim) umutla baktığı 45m phenom serisi işlemciler am3 platformunda çalışacak. Yani Asus 140w işlemci desteği verse bile o işlemcileri çalıştırmayacak.

O nedenle Asus'un anakartı 140w işlemci desteği veya Gigabyte'ın 16GB ram desteği pek akla takılması gereken konular değil.

Ekran kartı konusunda ise; eğer elinizde mevcut bir hd2600xt bulunuyorsa kararınızı, onboard ekran kartı etkilemesin! Çünkü şuanda hiçbir onboard ekran kartı hd2600xt seviyesine ulaşbilmiş değil. Beim gözlemlediğim kadarıyla sideport desteği bulunmayan hd3200 (780g) biraz hışaşırtma uyguladığında rahatlıkla GeForce 6600 ekran kartının performansını veriyor. DDR3 1066mhz sideport bellek desteği bulunan hd3200 ise biraz hızaşırtma ile 6600gt veya ddr2 bellekli 8500gt kadar performans vermektedir. Elinizde mevcut bir ekran kartı yoksa bu bilgilere göre tercih yapın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamad -- 23 Eylül 2008; 22:32:55 >

• valla hocam asusu al derim 140W desteğini pek kullanacağını sanmıyorum nasıl olsa bütün firmalar üretiikleri işlemcilerin x nanometresine geçiyorlar tabi daha az watt gerektiriyo zaten onboard ekran kartınıda kullanacağını zannetmiyorum 2600 HD XT daha iyidir!zaten iki boardda hemen hemen aynı mamad ın dediği gibi!!asus bi adım önde:D:D
  • O Zaman Şöyle Yapayım Asus'u Alayım 15 YTL'lik Farkı 5400+ 'ya Veriyim 65 NM Teknolojisiyle Üretilmiş 5400+ Sanırım Epirus'un Bahsettiği Brisbane Olayı Bu ?
  • quote:

@Senceru

İşlemci olarak 5200+ yerine 10$ kadar fazla verip 2.8 GHz'lik Brisbane çekirdekli X2 5400+ alınabilir.

+1

Kesinlikle bu öemli bir nokta! Athlo x2 işlemcilerde 2800mhz işlemci hızı, ram için tam olarak 800mhz demektir. Yani belleklerde ufakta olsa performans kaybı yaşamazsınız.
  • quote:

AMD'nin AM3 formundaki işlemcileri bildiğim kadarıyla geriye doğru uyumlu ve AM2+ soketli anakartlarda kullanılabilecek. Bu konu tam kesin değil ama AMD'nin yol haritasına göre kullanılabilecek.

Daha önce görmediyseniz bir önceki mesajımda verdiğim linki siz de inceleyin

Yine Kafam Karıştı...

Epirus Sende Asus'mu Diyorsun ?
  • Olsun Sende Fikrini Söle Daha Bir Çok Kişi Fikrini Söler Bu Konuda
  • benimkide ps/2 mouse ama çevirici var heralde işe yarar

birde 2 tane ufak sorum var...

ESATA girişini şey için kullanıcam WD 500 GB External HDD Var Esata Girişli Ama Bunu Kullanırken Esata Girişini Anakart'a Birşeyler Kurman Gerekiyormuş Pclabs ın falan esata incelemelerinde yazıyordu bunu yapmama gerek varmı ? o hızı o performansı alabilmem için ?

--

hdmi girişi var buraya hdmi to hdmi taktığım zmn pc yi lcd tv ye bağlayabilirmiyim ? görüntü alabilirmiyim yani ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Senceru -- 23 Eylül 2008; 23:49:43 >
  • İki anakartın da özellikleri iyi.

Gigabyte'ı biraz daha pahalı yapan büyük ihtimalle üzerindeki ek ram'dir.
    Kendi ekran kartınızı kullanacağınıza göre tercihinizi Asus'dan yana yapın bence.
    İşlemci olarak, arkadaşların da tavsiye ettiği gibi 5400+ Brisbane alın.

Sisteminizi sağlam bir PSU'ya teslim etmenizi öneririm.
    İyi bir PSU; sadece besleme kapasitesi yeterli olan değil, aynı zamanda güvenli olandır.

Ayrıca PSU'lar eskidikçe verdikleri sürekli besleme değeri de düşer.
    Elinizdeki Aopen 300W PSU, çok kaliteli olmadığı gibi sanırım biraz da eski.
    Güvenli bir PC için PSU'yu yenilemenizi tavsiye ederim.
  • Güvenlikten Neyi Kastediyorsunuz ?

Mesela Benim Parçaları Neden Değiştireceğimi Söyleyeyim Bir Gece Elektrikler Gitti 1 Saniye Arayla PC'yi Bir Açtım Aşırı Yavaşlama,Mouse Çalışır Klavye Çalışmaz,Klavye Çalışır Mouse Çalışmaz Oldu.

Anakart İptal Kısaca... Acaba PSU Kaliteli Olsaydı Bu Olurmuydu ?

Kaç Watt PSU Önerirsiniz ?

450 Watt Bir FSP Yetermi ? Elektrik Kesilmelerinde Bu Gibi Sorunlar Oluşurmu..

Bunun Yerine Kesintisiz Güç Kaynağı Alıp Koysam Daha İyi Değil Mi ?

Bunu Düşünebilirm Aslında

http://www.exa.com.tr/fsp/power_supply/fsp_450pnf-343-5913.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Senceru -- 24 Eylül 2008; 0:24:22 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.