merhaba, Asus marka bir laptop almıştım. üzerinde vista ile gelmişti. ancak vista çok kastığı için xp yüklemek istedim. konuyla ilgili araştırma yaptım ve bir makale buldum. vistanın boot işlemini iptal etmekten bahsediyordu. tüm adımları tek tek gerçekleştirdim. son adımda pc yi yeniden başlatın ve xp cd sini yükleyin yazıyordu. bilgisayarı yeniden başlattım ancak siyah ekranda "NTLDR is miisng" "Press any key to restart" yazıyor. şimdi xp den vazgeçtim vistaya devam edeyim diyorum ama maalesef bu yazıdan öteyi geçiş yok. recovery cd sinide denedim ama olmuyor. ne yapmak lazım acaba?
ntloader dosyası silinmiş.Ntldr işletim sisteminin belkemiğidir.O olmadan sistem açılmaz.Siz normal yoldan xp kurun.Eğer xp kurmak istemiyorsanız vista dvd sini takın ve onarın sorun çözülebilir.Ama bu dosyayla ilgili forumda bir konu açılmıştı.Onu bir aratın.Orda türlü türlü çözümler var.
ilginize teşekkür ederim. ben esasında XP kurmak istiyorum. az önce bahsettiğim ekranda ENTER tuşuna bastım xp kuruluma geçti. ancak bu seferde HDD bulunamıyor gibi saçma bi hata verdi. bende "Pardus 2008" cd sini taktım şu anda yükleniyor. :) ancak ne yapıp edip XP kurmam lazım en iyi performansı onda alcağım sanırım. yada pardus hoşuma giderse (aslında desktop pc de kurdum bu gün çok hoş program ama HDD in diğer d-e sürücülerini açmıyor, formatta atmak istemiyorum çünkü dosyaları kaybetmeyi göze alamam) laptop da onu kullanmayıda düşünüyorum aslında.
Tamam sizin ilacınızı biliyorum.Hdd konusunda
Forumda aratırsanız bulursunuz Başlıklar Xp kurarken yaşanan sata hdd sorununa çözüm Bu başlığı aratın ordaki çözümleri uygulayın xpdesiniz