Şimdi Ara

Asus K53U-SX1710 Hakkında Bir Kaç Soru??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
6.635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Laptop alacağım Asus K53U-SX1710 model. Ama ekran kartı kaç mb, rami ne kadar işlemcisi nasıl . Mesela bi Crysis 2'yi çalıştırır mı? Fifa 12 oynayabilir miyim?

• amd e450 fusion işlemciye sahip ekran kartı olarak 256mb dahili amd radeon 6320m'ye sahip çok düşük bir karttır oyun oynanamaz.crysis2'de adım atmaz 2. el alacaksınız geliba normal kullanım için bir bilgisayar oyun için kesinlikle düşünmeyin netbook özelliklerine sahip.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vercenik53

amd e450 fusion işlemciye sahip ekran kartı olarak 256mb dahili amd radeon 6320m'ye sahip çok düşük bir karttır oyun oynanamaz.crysis2'de adım atmaz 2. el alacaksınız geliba normal kullanım için bir bilgisayar oyun için kesinlikle düşünmeyin netbook özelliklerine sahip.

hocam cahilim bu konularda kusura bakmayın ama ankara cepadaki mediamarkttan aldım. buna ayrıca yarım gb kadar ekran kartı eklemişler. yani normalde 512 iknen dxdiag a bakınca 948 mb yazıyo yine oynayamam mı? bi de rami 2 gb millet taktıramazsın dedi ram laptopa bu doğru mu?
  • dahili ekran kartı mevcut ramden yer onun için 512mb iken 948 oluyor.senin anakart çipsetin amd A50m(HUDSON 1) max 8gb'ye kadar desteği mevcut aynı zamanda sata3 desteğide var,bilgin olması açısından dedim ram'inin düşük olmasının nedeni normal kullanım için üretildiğinden düşük tutulmuş bu şekilde bir sürü cihaz var 1000 tl seviyesinde,üzerinde 2 slot var birinde şuan 2gb ram mevcut ilerde 4 takarsın 6 olur veya 2'yi çıkarır 4x4 yaparsın sana kalmış ama dediğim gibi bununla oyunları oynaman zor ama pes,fifa gibi oyunlar oynanabilir düşük çözünürlülüklerde amd'nin dahili kartları intele nazaran daha iyi. mevcut ekran kartınla hangi oyunları nekadar oynattığına buradan bakabilirsinhttp://www.notebookcheck.net/AMD-Radeon-HD-6320.54746.0.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cengaver53 -- 23 Nisan 2012; 9:30:09 >

• Çok teşekkürler ilginiz için efendim
  • Crysis2 medium ayarlarda akıcı çalışıyor, fifa ve pes 2012 yüksek ayarda sorunsuz çalışıyor. Bilmeyen oynamayan yanıltıcı yorum yazmasın.
  • Ben oyunu bu cihazda test ettim, aynen videodaki gibi.. Bu da aynı konfigürasyonda gameplay videosu.

http://www.youtube.com/watch?v=ABmWWJSSPWU&feature=related
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • nesi akıcı oynanıyor burda test edilen 6310m masaüstü ortalama 10fps'ye akıcı diyorsun:) burda akıcı dendiği zaman 25 fps üzeri olması gerekir burada oynatmayacağı anlamına gelmez ama ağır aksak oynarsın orada adam durağan sahnelerde oynuyor kalabalık savaş sahnelerinde fps'nin ne olduğunu ozaman görürsün asıl sen yanlış bilgilendirme 10fps ye akıcı gözüyle bakarsan giriş seviyesi kartları bile önerebilirsin arkadaşlara sen yanlış gt540m bile sınırdan kurtarıyor yüksek ayarlarda oynama açısından.masaüstü kartıyla leptop bir değildir.pes ve fifa düşük sistem gereksinimi sunan oyunlardır yüksek ayarlarda oynanması normaldir.
  • quote:

nesi akıcı oynanıyor burda test edilen 6310m masaüstü ortalama 10fps'ye akıcı diyorsun:) burda akıcı dendiği zaman 25 fps üzeri olması gerekir burada oynatmayacağı anlamına gelmez ama ağır aksak oynarsın orada adam durağan sahnelerde oynuyor kalabalık savaş sahnelerinde fps'nin ne olduğunu ozaman görürsün asıl sen yanlış bilgilendirme 10fps ye akıcı gözüyle bakarsan giriş seviyesi kartları bile önerebilirsin arkadaşlara sen yanlış gt540m bile sınırdan kurtarıyor yüksek ayarlarda oynama açısından.masaüstü kartıyla leptop bir değildir.pes ve fifa düşük sistem gereksinimi sunan oyunlardır yüksek ayarlarda oynanması normaldir.

10 fps senin az önceki mesajında crysis adım atmaz yazdığına derler :) Biraz gözlem yaptığında durağan sahne dediğin yerlerde su ve duman efektlerinin olduğu sahnelerin olduğunu ve kasmadığını görürsün. 3 kuruşa 5 takla atan bir makineye göre yorum yapmak lazım. Burada akıcılık 2500tl lik makinedeki gibi değil tabii. 700tl veriyorsan ayarları ultra high yapmayacaksın. Bu cihazın amacı zaten oyun değil, ofis-internet. Aynı konfigürasyonda desktop notebook farketmez, önemli olan e350 ve hd6320 birlikteliği, kaldı ki test ettiğimi ve aynı videodaki gibi olduğunu söyledim zaten. Söylediğin gibi oyun oynanamaz denecek bir cihaz değil gördüğün gibi. Ben şu anda WARP oynuyorum, kaymak gibi :)

@ardacicek1234, cihazın RAM'ini 8GB yap önce, tamamen rahatlıyor cihaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xerenx -- 25 Nisan 2012; 4:23:33 >

• senin akıcı oyun anlayışın buysa bişey demem gülegüle kullan
  • quote:

senin akıcı oyun anlayışın buysa bişey demem gülegüle kullan

Akıcı yerine oyananabilir seviye dersem anlaşacağız sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ardacicek1234

quote:

amd e450 fusion işlemciye sahip ekran kartı olarak 256mb dahili amd radeon 6320m'ye sahip çok düşük bir karttır oyun oynanamaz.crysis2'de adım atmaz 2. el alacaksınız geliba normal kullanım için bir bilgisayar oyun için kesinlikle düşünmeyin netbook özelliklerine sahip.

hocam cahilim bu konularda kusura bakmayın ama ankara cepadaki mediamarkttan aldım. buna ayrıca yarım gb kadar ekran kartı eklemişler. yani normalde 512 iknen dxdiag a bakınca 948 mb yazıyo yine oynayamam mı? bi de rami 2 gb millet taktıramazsın dedi ram laptopa bu doğru mu?

servis ile görüştüm,

içinde 2 gb tek parça 1066 mhz HYNİX marka DDR3 ram var, ayrıca diğer slota 2gb AYNI üründen takabilirsiniz ( 1333 değil 1066 mhz ) , bu arada EK BİLGİ ekran kartı ddr3 1333 mhz DESTEKLİ bu da MİMARİ açısından PERFORMANS sağlıyor. DONANIMSAL hızlandırma da sağlıyor AMD - ATİ bu üründe de.

cihaz 4 + 4 şeklinde toplam 8 gb a kadar ddr3 1066 mhz RAM destekli.

OYUN PERFORMANS / TEST =http://compare-processors.com/intel-hd-graphics-vs-radeon-hd-6320/1656/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bukalemun -- 29 Nisan 2012; 0:38:25 >

• @ vercenik53

ben " saturn "TRUMP TOWERS açılışında 599TL den almıştım, gerçekten HDMI - NUM LOCK - ASUS markası ile çok iyi bir ürün. AM - ATİ ve ENERJİ kullanımı olarakta başarılı.

OYUN performansı için HERKES bir şey söyler, OYUN oynayanın zevkine kalmış bir durum bence , FPS nin oyunlar için elbet bir ölçüsü kesinlikle var, testlerde çok önemli ancak OYUN SAHNELERİNE bağlı olarak oyunu oynuyorsanız ( anakartımda HD 4200 ile crysis bitirdim ) , adım atmaz derecede de YAVAŞ değilse LAPTOP iyidir. ANCAK crysis 2 baz alınarak bu ürün almakta İLK AŞAMADA çok anlamsız :))

OC - 4 GB RAM - STABİL BİR XP SP3 ile herşey olabilir :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bukalemun -- 29 Nisan 2012; 0:20:48 >
  • quote:

Merhaba arkadaşlar. Laptop alacağım Asus K53U-SX1710 model. Ama ekran kartı kaç mb, rami ne kadar işlemcisi nasıl . Mesela bi Crysis 2'yi çalıştırır mı? Fifa 12 oynayabilir miyim?

KAÇ TL ye alacaksınız , ben kampanya ile 599TL den almıştım, eğer 450 - 500 TL ye aldığınızı düşünürsek bu OYUN lar dışında alternatifiniz varsa KESİNLİKLE alın derim, ancak +2 gb ddr3 1066 mhz HYNİX marka RAM takviyesi şart :))

http://forum.donanimhaber.com/m_55616377/mpage_1/key_asus+k53u/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bukalemun -- 29 Nisan 2012; 0:20:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Bukalemun

quote:

Merhaba arkadaşlar. Laptop alacağım Asus K53U-SX1710 model. Ama ekran kartı kaç mb, rami ne kadar işlemcisi nasıl . Mesela bi Crysis 2'yi çalıştırır mı? Fifa 12 oynayabilir miyim?

KAÇ TL ye alacaksınız , ben kampanya ile 599TL den almıştım, eğer 450 - 500 TL ye aldığınızı düşünürsek bu OYUN lar dışında alternatifiniz varsa KESİNLİKLE alın derim, ancak +2 gb ddr3 1066 mhz HYNİX marka RAM takviyesi şart :))

800 tl ye aldım hocam ram taktırmayı da düşünüyorum bana yaklaşık 4gb'lık bi ram önerebilir misiniz? bi de bu ddr 3 mü bilmem ne mi ne olcak yani? ayrıca laptopı daha çok ısıtır mı?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Bukalemun

quote:

800 tl ye aldım hocam ram taktırmayı da düşünüyorum bana yaklaşık 4gb'lık bi ram önerebilir misiniz? bi de bu ddr 3 mü bilmem ne mi ne olcak yani? ayrıca laptopı daha çok ısıtır mı?

Resimdeki Kingston 4GB'dan 2 tane taktım, uçuyor. Tavsiye ederim.
     Asus K53U-SX1710 Hakkında Bir Kaç Soru??

• arkadaslar forumda yeniyim öncelikle butun arkadaslara ıyı forumlar asus k53u sx1710 modelinden bende aldım henuz 1 hafta oldu sadece internette gezinme maksadıyla kullanıyorum oyun falan yukleme gibi bi durumum yok ama ram i ni yukseltmek istyorum ram yukseltme işlemini servistemi yaptırmak lazım baska yerde yaptırdıgımzda garanti bozulma durumu olur mu acaba
  • EVET , ram ve parça takmak ( cihaz açıldığı için ) garanti dışına çıkartıyor. ancak VİDA KISMINI dikkatli açan birisi RAM i takabilir ve , servis durumu olursa söker öyle verebilirsin.

ASUS un teknik servisine ulaşmak çok zor ( 15 - 20 dk sürüyor ) , oradan da bilgi alman mümkün.
  • peki bilgsayara format atsam 64 bit olarak kursam bi rahatlama olrumu calısmasında kasıyor gibi biraz bi arkadasm 2 gb ramlerde kurulmaz dedi ama benm pek fazla bilgim yok bu konuda su anda 32 bit olarak kurulu
  • quote:

Orijinalden alıntı: frtzmn

peki bilgsayara format atsam 64 bit olarak kursam bi rahatlama olrumu calısmasında kasıyor gibi biraz bi arkadasm 2 gb ramlerde kurulmaz dedi ama benm pek fazla bilgim yok bu konuda su anda 32 bit olarak kurulu

her 2 si sorun içinde " HAYIR "

1 : evet kurabilirsin ( xp - vista - win7 hatta win 8 + linux 64 bit )

2 : 2 gb ram ile zaten XP sonrası ( linux hariç ) tüm işletim sistemlerinden YAVAŞLAMA oluyor , ancak işletim sistemi kurulabilir,

genel olarak , kullanıcıların büyük kısmı , ddr 3 1333 mhz +2 gb lık RAM takviyesi ( hatta 4 + 4 şeklinde ) yapmış.

makinedeki ORJİNAL SÜRÜM ün yedeğini alıp , istediğiniz 64bit işletim sistemini ( hatta 2 - 3 tanesini sıra ile üst üste muti boot şeklinde ) kurabilirsiniz.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.