Şimdi Ara

ASUS İ5 U5200 GT940M 6GB RAM notebook ALDİM NE ONERİRSİNİZ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
463
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ne onerirsiniz SSD taktirammi yoksa rammi taktiram

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• hello002 kullanıcısına yanıt
    ram'i yeterli, paranız varsa tercih ssd
  • Snelius kullanıcısına yanıt
    Hocam 8gb RAM aldım uymadi felan SSD daha iyi olur diyor herkes sizcede oylemi yani

ram aldım uymadı derken? biraz detay verin, belki sebebini bulabiliriz. ekran kartına vs bakarsak, 6 gb ram yeterli görünüyor. ssd ise direkt olarak açılırken, kapanırken, program vs açarken, oyun yüklenirken hız demek. çok da etkili, bi adet almıştım ama anlaşılmaz şekilde arıza verdi, kaldı elimde şimdi napsam etsemde yeni ssd alsam diye dolanıyorum. tadını bi kere aldım. hdd yi de ikincil disk olarak kullanıyordum, hdd'den bişey açmadığımda (win ssd de kurulu idi), mesela nette falan gezerken, hdd kapanıyor, e ssd de hiç ısı üretmiyor. neredeyse fan dahi çalışmıyordu, o sessizlik bile müthişti. bozulunca hdd sesi 1 ay çok rahatsız etti, normalde hiç takmam halbuki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Snelius -- 15 Eylül 2015; 23:31:54 >

Asus kendi RAM utetiyorya kingston felan denedik uymadı ben de birkaç kişi RAM yerine SSD al dedi onu arasfiriom

Ama sdd taktirisam DVD raiter sökmek gerekmiş bide bu var

ram'de marka değil ki olay, ddr versiyonu, voltajı, frekansı, CL değeri vs. onlar uymamıştır.

ssd takmak için ekstra boş slot yoksa (ki büyük ihtimalle yok) evet, dvd'yi söküp, yerine laptopın kendi hdd'sini takmalı, ve hdd'nin yerine ssd'yi takmalısınız; tam performans için. ancak şöyle de yapabilirsiniz, hdd'nin yerine ssd'yi takarsınız, hdd kutusu alıp, hdd'yi ona koyar ve harici hdd yaparsınız, böylece dvd yerinde kalır. bence dvd çok gerekli bişey değil, usb denen bişey var. çok çok lazımsa mevcut dvd'yi harici yapacak bi kutu tarzı bişey araştırın ya da harici slim bi dvd sürücü 100-150 lira

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Snelius -- 16 Eylül 2015; 1:49:29 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Hocam yaptıracamda ne bilim kararsız kaldım :)

tabii bir de laptop yeni, "garantisi bozulur mu?" sorusu var. kararsız kalmakta haklısınız ne yalan söyleyeyim ama şöyle diyeyim; her türlü ram'i yeterli. ya ssd alın ya da paranız cebinizde kalsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Snelius -- 16 Eylül 2015; 20:03:04 >
    tamam hocam ssd taktıracam ama ilerleyen zamanlarda olmazsa serviste taktırırım sıkıntı yok :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: hello002

tamam hocam ssd taktıracam ama ilerleyen zamanlarda olmazsa serviste taktırırım sıkıntı yok :D

Ssd taktirmak yada ram taktırmak garanti dışı bırakıyor mu bilgisayarı?

< Bu mesaj 18.9.15 tarihinde kaybolan verilerden kurtarılmıştır >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.