Şimdi Ara

ASUS H170 PRO GAMING mi yoksa Z170 PRO GAMING mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
373
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar hangi anakart daha iyidir z170 pro gaming mi yoksa h170 pro gamingmi. ( OC yapmıyorum )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burakcavdar -- 24 Ağustos 2016; 1:25:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Burakcavdar

Arkadaşlar hangi anakart daha iyidir z170 pro gaming mi yoksa h170 pro gamingmi. ( OC yapmıyorum )

Tabiki Z serisi daha iyidir. Ama overclock yapmayacaksan H serisi alman daha mantıklı.
  • Logical kullanıcısına yanıt
    Peki z170 alıp oc yapmazsak ne olur

• quote:

Peki z170 alıp oc yapmazsak ne olur

Zararı olmaz aksine ileride sistem upgrade için daha elverişlidir.

Ayrıca Z serisi bileşenleri daha kaliteli malzemelerden üretilir.
    Yada şöyle söyliyim h170 2133 mhz. Z170 3100 mhz. Z170 de oc yapmadan 3100 mhz gücü alamam dimi. Eğer bu gücü alamazsam alıcağım güç ne olur ocsuz

• quote:

Yada şöyle söyliyim h170 2133 mhz. Z170 3100 mhz. Z170 de oc yapmadan 3100 mhz gücü alamam dimi. Eğer bu gücü alamazsam alıcağım güç ne olur ocsuz

Burada belirttiğin frekans hızları, anakartta kullanabileceğin ram belleklerin maksimum frekansını ile ilgilidir.

Yani örneğin 2x8 gb 2400 mhz ddr4 ram bellek aldığını varsayalım. H170 chipsetli anakartta bu bellekler 2133 mhz'de çalışır, Z170'de 2400 mhz'de çalışır.

Geçen mesajımda bahsettiğim, ileride sistemini upgrade yaparken Z serisi buna daha elverişlidirden kastım şuydu.

Mesela 2 sene sonra sistemini yükseltmek istedin ve 2x16 gb 3000 mhz ram bir de çarpan kilidi açık daha yüksek frekanslı bir işlemci aldın. Bunları Z serisinde tam verimle kullanabilirsin ancak H serisinde bu şansın yok.

Umarım açıklayıcı olmuştur.

Anladım çok teşekkür ederim şimdi şöyle söyliyim ocdan falan hic anlamıyorum bulaşmamda :) alacağım ram 2x16 Gb 2400 mhz. O zaman z170 almam daha mantıklımı olur

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Burakcavdar B kullanıcısına yanıt
    Sanırım bütçe olarak başka parçadan kısıp anakartta seçim yapma gibi bir durumun yok. O zaman Z serisi alman tabiki daha mantıklı.

H ve B serisi anakartlar giriş-orta seviye kartlardır. Kullanım amaçları daha çok bütçe ve ihtiyaçlarla ilgilidir. Atıyorum minimum maliyetle oyun oynamak istiyorum ve overclock yapmayacağım diyen bir kullanıcı çarpan kilitli bir işlemci alır (i5 6400 gibi), stok soğutucusuyla kullanıp ekstra soğutucu masrafından kurtulur, B veya H serisi minimum gereksinimlerini karşılayacak bir anakart alarak ekran kartı bütçesini mümkün olduğunca arttırarak daha iyi bir ekran kartı almaya çalışır.

Baya teferruatlı ve kullanıcının bütçesi ve tercihlerine bağlı olarak sonsuz kombinasyon içeren bir konu açıkçası :)

Bütçenizin durumunu, kullanım amacınızı, sisteminizi ne kadar süreyle kullanmayı planladığınızı, upgrade(yükseltme) yapmayı düşünüp düşünmediğinizi felan söylerseniz daha tutarlı bir çözüm elde ederiz.

O zaman size şöyle göstereyim. Alacağım donanım bu sadece ekran kartı msi gtx 1060 olucak. Sadece anakart konusunda kararsız kaldım z170 mi h170 mi diye
    Bu mesaja eklenen görseller:

• quote:

O zaman size şöyle göstereyim. Alacağım donanım bu sadece ekran kartı msi gtx 1060 olucak. Sadece anakart konusunda kararsız kaldım z170 mi h170 mi diye
    Bu mesaja eklenen görseller:

İnanın o biraz tercihle ve kullanım amacınızla alakalı.

Kendimden örnek vereyim;

1. Almışken i7 alayım ama işlemci soğutucu, anakart vs. için mümkün olduğunca bütçemi düşüneyim gibi hareket edecek olsam H170 pro gaming yerine B150 alır 100-150 TL daha tasarruf etme yoluna giderdim.

2. Bütçesel olarak rahat olsam ama şimdilik overclock yapmayı düşünmesem ve sistemi uzun yıllar kullanacak olsam; Z170 alır ileride rahat ederim şeklinde hareket ederdim.

Yalnız o teklifte birkaç hata ve sizin yerinizde olsam değiştireceğim parçalar var:

Gereksiz parça "Xigmatek Red Scorpion II" (işlemciniz i7 6700 olduğu için kutusunda stock soğutucu çıkıyor ve işinizi görecektir, gereksiz masraf yapmayın. i7 6700K alsaydınız mecburen bir soğutucu almak zorundaydınız. Bunun için iptal edin o parçayı.)

İkinci önerim, bu sistem için o kasanın biraz düşük kaliteli olacağı. İyi bir firmanın 80+ sertifikalı bir güç kaynağını almaya dikkat edin, kasa olarak da "altı üstü parçalar içinde duracak" şeklinde düşünmeyin mümkün olduğunca düzgün bir kasa alın.

Üçüncü önerim, bütçeniz ile alakalı yine ama bu miktarlara çıkmışken ben olsam SSD'yi en azından 240 GB alırdım.

Son önerim eğer DVD sürücüyü aktif olarak kullanmayacaksanız, yani elinizde film arşivi vs. yoksa bence refleks olarak DVD sürücü almaya gerek yok. Artık herşey USB belleklerde tutuluyor.

• Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için SSD konusunda bende öyle düsünüyordum ama sizinde söylemeniz daha iyi oldu. Sogutucu hakkında hic bilgim yoktu söylediginiz gercekten iyi oldu çok teşekkür ederim size söylediklerinizi dikkate alıcam

• Hocam arkadas Z170 alsam oc yapmadan 3100 kullanabilir miyim yoksa Ram'leri bu frekansta kullanmak icin oc yapmama gerek var mi diye sormus ama cevap vermemissiniz. :) Acikcasi bunu bende merak ediyorum bilgili abilerimiz yesillendirebilirse cok makbule gecer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emreeogann -- 24 Ağustos 2016; 10:21:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emreeogann

Hocam arkadas Z170 alsam oc yapmadan 3100 kullanabilir miyim yoksa Ram'leri bu frekansta kullanmak icin oc yapmama gerek var mi diye sormus ama cevap vermemissiniz. :) Acikcasi bunu bende merak ediyorum bilgili abilerimiz yesillendirebilirse cok makbule gecer.

Bakın benim orada kastettiğim ram'leri overclock yapmak değildi. Alacağınız yüksek frekanslı ram'lerin anakartın desteklediği frekans değerleri sayesinde kendi frekansında sağlıklı bir şekilde çalışmasını sağlamaktı.

Açıklayacak olursak (bu bilgiler "Asus Z170 Pro Gaming" anakart bilgilerinden alındı):

Ram Hızı: DDR4 3000 MHz (OC)
    Ram Hızı: DDR4 3100 MHz (OC)
    Ram Hızı: DDR4 3200 MHz (OC)
    Ram Hızı: DDR4 2933 MHz (OC)
    Ram Hızı: DDR4 2133 MHz
    Ram Hızı: DDR4 2666 MHz (OC)
    Ram Hızı: DDR4 2400 MHz (OC)
    Ram Hızı: DDR4 2600 MHz (OC)
    Ram Hızı: DDR4 2800 MHz (OC)
    Ram Hızı: DDR4 3300 MHz (OC)

Yukarıda anlatılmak istenen, anakartın normalde 2133 mhz bellek frekansını desteklediğini, 2133-3300 mhz aralığında olan belleklerin de OC modda kendi frekansında çalışmalarına imkan verdiğidir.

Mesela siz 2666 mhz frekanslı bellek aldınız, anakart bios'unda bellek frekansını "2666 mhz" ayarlamazsanız bellekleriniz "2133 mhz"de çalışır.

Eğer şunu kastediyorsanız: "Ben 2400 mhz bellek aldım, 3000 mhz'e kadar anakart desteği var ve bunları 3000 mhz'de OC yapmak istiyorum" O zaman şunu izlemenizi tavsiye ederim:

Ram frekansı yükseltme

• Tabikide Z170 Pro Gaming

Kasa olarak ne önerirsiniz acaba cooler master rc-k350 için ne dersiniz

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.