Şimdi Ara

Asus GTX760 da performans sorunu yaşıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
749
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • şletim sistemi win7 home premium x64 orjinal
    8gb ddr3 ram
    asus direct cu2 oc gtx 760 2gb gddr5 ekran kartı
    amd fx8350 işlemci 4.00 ghz - cooler master v8 gts işlemci soğutucusu
    asus m5 a97 r2.0 ana kart

arkadaşlar sistemim bu. kasayı toplayalı bi 5 ay oluyor. 760 ekran kartında içime sinmeyen birşeyler olup duruyor, daha öncesindede watch dogs, ve call of duty ghost oyunlarıdna kasma sorunu yaşamıştım ve konu açmıştım. watchdogs ve call of ghost'da texulerei extra veya ultra değilde high a düşürerek çözdüm. açıkcası ben daha çok performans almayı bekliyordum bu kartdan. (oyunalrım orjinal windows dahil)

2 gün önce ryseyi aldım. oyun 35-30 fps arası fps veriyor ancak özellikle 3.bölümde yani ormanlı bölümde ani mause hareketleride yine takılmalar meydana geliyor. düşmanlarla savaşırken kombo animasyon geçişlerinde yine kasılmalar meydana geliyor. grafikleri low a da alsam aynı... youtube den bakıyorum gtx760 ile millet ryseyi sorunsuz oynuyor, videoda hiçbir kasma gözükmemekte... yakın zamanda bilgisayara format dahi attım, bunun sebebi nedir anlamadım, call of duty advanced warfare ın texurelerini extraya alabildim. oyunda genel olarak optimizasyon sıkıntısı varmış zaten, grafiklerde 2 ayarı of yapmak gerekiyormuş onları of yaptım oyunda kasma olmadı fakat ghost ta mesela texulereri extra yapamıyorum, youtubede görüyorum gtx760 ile extraya alıp oynayanları, rysede özellikle hiç sorun yok 760 da. üstelik i3 işlemci ile oynuyorlar..

üstelik biosdan işlemciyi oc bile yaptım tavsiye edilen bir şekilde asusun kendi ayarında. 4.3 e falan çıkıyor şuan. gpu tweak kullanıyorum ondada ayarları yükseltmeme ramen aynı, oyunda kasmalar meydana geliyor. nedir sebebi anlamadım ben. (ekran kartı driverlerini takip ediyorum son sürüm kurulu...)

windows ultimate kursammı, home premium performans sorunumu yaşatıyor anlamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdemguven -- 4 Aralık 2014; 11:47:36 >

• Artık akıcılık diye birşey kalmadı diye düşünüyorum bütün oyunlarda kasma mevcut . Ryse ve Watch Dogs'tan yola çıkılacaksa bunlar zaten sorunlu oyunlar . Lowda da ultrada da 20-30 fps veren oyundan ne bekliyorsunuz ki? Kafanıza takmayın Ryse de ben Supersampling kapalı 70-90 fps almama rağmen kasmalar vardı . Oyunlar sorunlu yapacak birşey yok . Ayar kısmak artık resmen işe yaramıyor fps değişmiyor çünkü
  • quote:

Orijinalden alıntı: burcumlop2

Artık akıcılık diye birşey kalmadı diye düşünüyorum bütün oyunlarda kasma mevcut . Ryse ve Watch Dogs'tan yola çıkılacaksa bunlar zaten sorunlu oyunlar . Lowda da ultrada da 20-30 fps veren oyundan ne bekliyorsunuz ki? Kafanıza takmayın Ryse de ben Supersampling kapalı 70-90 fps almama rağmen kasmalar vardı . Oyunlar sorunlu yapacak birşey yok . Ayar kısmak artık resmen işe yaramıyor fps değişmiyor çünkü

vay arkadaş ya, 2800 e topladık kasayı boru değil :D insan ayar oluyor böyle olunca... fakat yotuubede izlediklerimde kasma yok ben onu anlamadım... varsa bi sıkıntı uyuşmazlık götürücem vatana. ordan toplamıştım. sizin ekran kartınız nedir?
  • 280X ile yaşıyorum bende sıkıntıyı . Mutlaka küçük de olsa kasma yapıyor yeni oyunlar ya da akıcı olmadığını anlıyorsunuz . Saving yada buffering yapan zamanlardan bahsetmiyorum . Valla hocam çok aşırı sisteminiz olmadıkça belli başlı oyunlarda kasmayı yoketmek imkansız
  • Son zamanlarda çok fazla sorunlu oyun çıkıyor. OC yaptım demişsin birde stock değerde dene bakalım. Bir terslik var bilgisayarında.
  • Msi afterburner indirirmisin. Oyunlarda cpu gpu ram kullanimini bir takip et. Ekran karti zorlaniyor bana göre, o işlemciye en az gtx 770 almaliydin diye dusunuyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • @KacaKTV - valla vatandaki adama güvendik toplattık, işlemcinin çok yüksek olması böyle bir uyuşmazlıya sebep olurmu ya.

@deathness666 oc sizde denemiştim aynı ya, zaten performans artışı veya azalışıda hiç farketmedim oc yapınca... sendede aynı kart var sanırım sende durumlar nasıl rysede falan?

sizce vatana götürmelimiyim? onlarda ne diicekki, bi sıkıntı yok donanımlarda, oyunalr böyle diicek. diğer arkadaşlar bendede oluyor demişler ancak dediğim gibi youtubede izledim ryse'de adam i3 işlemci 8gb ram, ve aynı 760 ekran kartı ile kasmadan oynayabiliyor, ayarları yüksekte. şimdi bu oyunlarda gerçekten optimizasyon sıkıntısmı var yoksa benim bileşenlerdemi bi problem var hala anlayamadım. kimi arkadaş normal diyor, sizler bir terslik var pcn de diyonuz :D hepten kafalar karışıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdemguven -- 4 Aralık 2014; 14:43:26 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Msi notebook donma ve lag sorunu
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlarında bahsettiği gibi oyunlarda zaten donma sorunu var.Hele ki Watch Dogs"da.

Sistemin gayet güzel hayırlı uğurlu olsun.Uyumsuzluk gibi bir durumu yok cihazının 8350 işlemciye 97r2 yeterlidir. m5a 99 olsa daha iyi olurmuş ama genede uyumsuzluk sorunu yaratmaz.
  • Ghostta benim bir sorunum yoktu watch dogsta texkturemiydi neydi highde iken diğerleri full 30-40 fps alıyorum ama donmalar mevcuttu tabi
  • erdemguven kullanıcısına yanıt
    Ryse maalesef yüklü değil bende. Kurulu olan BF4 var bide FC4 var.
  • watchdogsta kasması normal 3 gb gpu ram isitiyor ama sorunlu olması cabası
  • quote:

Orijinalden alıntı: SwordMachine

watchdogsta kasması normal 3 gb gpu ram isitiyor ama sorunlu olması cabası

Oyun sorunlu, ben watch dogs u gtx 550 ti ile orda-high karışımı kasmadan oynadım. Oyunum orijinaldi.
  • KacaKTV kullanıcısına yanıt
    orjinal ile korsan arsından baya fark var tabiki
  • watch dogsu ben bitek texureyi high yapmıştım öyle kasmamıştı hiç diyer herşey ultradaydı. ancak şuan için ryse yi anlayamadım

http://www.youtube.com/watch?v=nJrHOciLoCY

bu yukardaki linkde 10. dk de adam ryse oynuyor grafik ayarlarınıda gösteriyor herşey en yüksekte (supersampling hariç). bende herşeyi en yükseğe alıyorum (supersampling hariç) bende kasıyor adamın oynadığı bölümde. adam kaymak gibi oynuyor. kasmasıda buffiring bi ne deniyorya öyle birşey. combo yaparken ani kamera açılarının değişmesinde takılmalar oluyor işte.. ve rahatsız ediyor.
  • arkadaşlar sorunu çözdüm. ekran kartı driveri 344.75 sürümüydü. sildim komple. windows otomatik olarak 340.52 sürümünü kurdu. bu şekilde ryse oyununa girdiğimde herşey high da bir gram buffing yani kasma kalmadı. tekrar 344.75 i kurduğumda yine kasmaya başladı. tekrar sildim, şuan hiç kasma yok. 344.75 sürümünde sıkıntı var anlaşılan bilginiz olsun.
  • erdemguven kullanıcısına yanıt
    Ben 760 ve 344.75 kullanıyorum, bahsettiğin tarzda 1 sıkıntım yok çok şükür ve bu süücü ile, mesela fire strike'ta 340.52 sürücüsüne göre değerlerimde yükseldi, GPU skorum aynı ayarlarla 6700 lerdeydeken, 6900 lere çıktı, aslında herkeste aynı sıkıntı olmaması senden kaynaklı oldğu anlamına gelir, yani bu oyunlarda patch yada sürücü çakışması veya arka planda çalışan virüs/antivirüs gibi yazılımlar systemini etkiliyo olması lazımken eski driver ile çözmen yinede hoş olmuş, ama dediğim gibi bu bahsei geçen driver'da ben hiç 1 oyunda senin gibi sıkıntı yaşamadığımı belirtmek istedim.

http://www.3dmark.com/3dm/4936328

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coax47 -- 5 Aralık 2014; 0:38:51 >

• muhtemelen 344.75 in ryse oyunu ile alakalı bir sıkıntısıvar. çünkü call of duty aw ve shadow of mordor da böyle sorun yaşamamıştım 344.75 ile. şimdi 340.52 ilede denedim call of duty aw' ı performans kaybı yaşanmadı 50-60 fps de oynadım yine supermarket haricinde.. bakalım şimdilik 340.52 ile devam ederim yeni sürüm gelene kadar yapcak bişi yok :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.