Şimdi Ara

ASUS GTX 770 SLI PROBLEMI.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yakin zamanda SLI duzenekli yeni bir sistem topladim ve aksaklik yasamaktayim. Sistem icerigini listeleyip yasadigim problemi anlatmaya calisacagim.

Asus P87-A Anakart.
    Corsair Vengeance 2x4gb 1600 mhz cl9 ram.
    Intel 4670k islemci ve coolermaster hyper 212 evo sogutucu.
    Corsair TX850M guc kaynagi.
    Ekran kartlari da ASUS GTX 770 DCU2 4GB OC edition 2 adet. Link:https://www.asus.com/Graphics_Cards/GTX770DC2OC4GD5/

Sistemi ikinci ekran kartini basta bulamadigimdan tek kartla birlikte kurdum. Windows 8.1 kurulumu vs. her sey sorunsuz gerceklesti. Anakartin en son BIOSunu ve sistemin butun driverlarini en son surum olarak kurduk. Butun parcalar default calisma hizlarinda. Ekstra bir isinma olmadi ve herhangi bir hata ortaya cikmadi. Battlefield 4, Dayz tarzi oyunlarda da test ettigimizde aksi bir durumla karsilasmadik. Voltaj dalgalanmasi vs. de mevcut degil. Bu asamaya kadar her sey mukemmel. Tek kart ile her sey harika.

Ikinci karti ozenle takip butun kablolarin duzgun sekilde baglandigindan emin olduktan sonra sistemi boot ettim. Her sey sorunsuz acildi. Nvidia kontrol panelinden sikintisiz bir sekilde SLI profilini aktif edip test amacli Diablo 3 ve Battlefield 4 tarzi oyunlara girmeye calistigimda donma problemi yasadim. Siyah ekran cikiyor ve takiben sistem kullanilamaz hale geliyor. Bazen de oyun icinde yesil yesil seritler ve renk bozulmalari oluyor. buna takiben yine sistem kilitleniyor. Onlem amacli kasayi acip butun kablolari tek tek kontrol edip emin olduktan sonra SLI koprusunun bir alta takip sansimi denedigimde yine ayni durumda karsilastim. Nvidia kontrol paneli uzerinden SLIi deaktif ettim ama yine ayni durum devam etti. Ekran karti driverini sifirdan en son surum olarak yeniden kurdum fayda etmedi. SLI aktif olsun ya da olmasin ikinci ekran karti takili oldugu surece sistemde ve oyunlarda problem devam ediyor.

Heniz eski bir driver kurup test etmedim ama acaba son surum driver ile ilgili bir hata olabilir mi? Ya da yazilimsal bir cakisma var da gozumuzden mi kaciyor bilemedim. Durum bundan ibaret, her turlu fikre ve yoruma ihtiyacim var.

Herkese simdiden cok tesekkur ediyorum, umarim cozum bulabiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pardahun -- 2 Mart 2014; 1:50:26 >

• Sonradan taktığınız kartta problem varmış gibi geldi sanki. 2. kartı tek başına bir deneyin bence. Geçenlerde bende 2. ekran kartını biraz yerinden oynattığımda dediğiniz gibi yeşil çizgiler falan oluştu ekranda. Sonra çıkartıp tekrar takınca düzeldi. Belki bu tarz bir problemde olabilir. Bazen power kabloları ekran kartına ağırlık yapıp aşağıya doğru çeker. Böyle birşeyde olabilir. Ama ilk işiniz o ikinci kartı tek başına takıp çalıştırın. Büyük ihtimalle sorun o kartta gibi duruyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokhanoflaz

Sonradan taktığınız kartta problem varmış gibi geldi sanki. 2. kartı tek başına bir deneyin bence. Geçenlerde bende 2. ekran kartını biraz yerinden oynattığımda dediğiniz gibi yeşil çizgiler falan oluştu ekranda. Sonra çıkartıp tekrar takınca düzeldi. Belki bu tarz bir problemde olabilir. Bazen power kabloları ekran kartına ağırlık yapıp aşağıya doğru çeker. Böyle birşeyde olabilir. Ama ilk işiniz o ikinci kartı tek başına takıp çalıştırın. Büyük ihtimalle sorun o kartta gibi duruyor.

+1 ayrıca sli köprüsünü takarken de küçük oynamalar yaşamış olabilir tek başına bi deneyin
  • quote:

Orijinalden alıntı: tarkolar

quote:

Orijinalden alıntı: gokhanoflaz

Sonradan taktığınız kartta problem varmış gibi geldi sanki. 2. kartı tek başına bir deneyin bence. Geçenlerde bende 2. ekran kartını biraz yerinden oynattığımda dediğiniz gibi yeşil çizgiler falan oluştu ekranda. Sonra çıkartıp tekrar takınca düzeldi. Belki bu tarz bir problemde olabilir. Bazen power kabloları ekran kartına ağırlık yapıp aşağıya doğru çeker. Böyle birşeyde olabilir. Ama ilk işiniz o ikinci kartı tek başına takıp çalıştırın. Büyük ihtimalle sorun o kartta gibi duruyor.

+1 ayrıca sli köprüsünü takarken de küçük oynamalar yaşamış olabilir tek başına bi deneyin

Evet bende sli ı köprüsünü ilk takdığımda kablo yeterince yerine yerleşmemiş ve garip garip renkler çıkıyordu oyunlara girdiğimde. Kart bozuk zannederken, kabloyu elimle iyice yerine ittirip yerleştirtirdikten sonra sorun kayboldu ve sorunsuz kullanmaya başladım.

• Selamlar,

Öncelikle cevaplar için teşekkür ederim. Yeni bir SLI köprüsü bulup onunla da denedik ama fark olmadı. Sadece oyunlarda bir miktar daha fazla aktif kalabildik ve aynı hatayla karşılaştık. Kartların da yerini değiştirdik ve aynı durum tekrar etti. Şimdi yeni kartı tek başına deneyeceğim. Umarım sıkıntı karttadır da direk değişip hallederiz. Elimden geldiğince hızlı bir şekilde haber edeceğim.
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pardahun -- 2 Mart 2014; 1:50:32 >
  • birde şöyle bir durum var kartların bus hızları aynı mı ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ASUS GTX 980 Strix OC
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.