Öncelikle herkese iyi günler konuya nasıl ve nereden başlayacağımı tam bilmiyorum . Sorunum takribi 1 hafta 10 gün önce nvidianın 397.31 nolu sürücüsünü kurduktan sonra başladı. Monitörüm asus vn247h , 2 adet hdmı , 1 adet vga çıkışı mevcut. Ekran kartım asus gtx 660 dcu2 .Windows açılışında birtürlü tam ekran olmuyor .Birkaç kapat aç yaptıktan sonra bazen normale dönüyor bazen hiç dönmüyor.Ekran ile birlikte ses ve nvidia kontrol panelide hata veriyor. Normalde monitör hdmı 1 ve ekran kartı hdmı çıkışı üzerinden görüntü ve ses alıyordum . Youtube ta bulabildiğim bütün videolar üzerinden yorum ve uygulama yapmama rağmen birtürlü çözüm yolu bulamadım. Hdmı to displayport kablo aldım olmadı .Hdmı to dvı çevirici ile denedim olmadı . Vga to dvı çevirici kullandım kısmen çözüm oldu tam ekran oldu nvidia driver gördü fakat ses yoktu ( vga üzerinden ses aktarımı olmadığını biliyorum) Harici hoparlörüm olmadığı için ve vga dan 1080p görüntü aktarımı hdmı gibi prüzsüz olmadığı için o seçeneği şimdilik rafa kaldırdım.Fakat vga üzerinden görüntü alırken 1080p de ekran kartını Superposıtıon benchmark extreme 1080p testine tabi tuttum sonra mediumda teste tabi tuttum ve ikisinde de bench sonucu verdi. Daha sonra güncel ve eski birçok driver denedim sorun aynı. Driverleri ddu veya driver sweeper ile kaldırıyorum. SSd ye formata attım sorun aynı. Diğer ssd ye windows10 64bit 1803 sürümü indirdim kurdum sorun yine aynı. İntel onboard ekran kartı ve amd 4650 ile denediğimde en ufak bir sorunla karşılaşmadım hemses hem görüntü normaldi. Unutmadan youtube videolarında sorunların çoğu ölçeklendirme ile alakalı bende öyle bir sorun değil daha farklı aşağıya resim koyacağım umarım yardımcı olur. Aklıma gelen ve yazacaklarım şimdilik bu kadar çözüm yolu bilen varsa yazarsa sevinirim.
343 .nolu driver kurdum sorun aynı . Monitör ayarlarını hiç kurcalamadim öyle olmuş olsa bile kartı çıkartıp işlemcinin gpu sunu kullanıyorum hiç sorun çıkarmadan direk 1080p HD ses veriyor .