Şimdi Ara

Asus gtx 1060 ' mavi çizgi sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar , normalde kullandığım monitörüm 60 hz olduğu için hdmi kablosu ile kullanıyordum ve bugüne kadar bir sorun yaşamadim , sadece rainbow six siege oynarken arada bir ekranda garip çizgiler çıkıp gidiyordu bu çok nadir olurdu.

Yakın zamanda BenQ 144 hz bir monitör satin aldim ve ilk kez ekran kartından görüntüyü displayport ile monitöre aktardim.Bunun sebebi hdmi kablosunun 60 hz den yukarisini desteklemiyor olmasi.Sadede gelicek olursak monitörü 144 hz ye ayarladıgım ekranın tam ortasından aşaği mavi bir çizgi iniyor.120 hz ye ayarladığımdada öyle , fakat 60 ve 100 hz ayarlamalarında hiç bir problem yok.İlk başta sorunun monitörde diye düşündüm , sonradan portların bozuk oldugunu düşündüm ve en son hz ayarlarıyla oynayınca sorun ortaya çıktı.

Ekran kartımın güncel driverlari kurulu . Netice olarak bu problem hzyi 120 ve 120 nin üstüne çıkartıgım zaman baş gösteriyor.Bu sorunu nasıl çöze bilirim ve sizcede sorun ekran kartında mıdır ? Monitörde bi sıkıntı olma ihtimali var mı ? Bahsediğim mavi çizgi en cok gri tonlarında belli oluyor gri ve beyaz renkteki görsellerin üstündeki etkisini konuya eklediğim fotoğraflardan göre bilirsiniz , bilgi sahibi arkadaşlardan yardımcı olmalarini bekliyorum , iyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sxphs -- 28 Ocak 2018; 21:49:16 >

• Kablo monitorlemi geldi yolsa sen mi aldın? Kablo dandikse özellikle displayport kablolarinda boyle sıkıntılara yol açabiliyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • cyraxus kullanıcısına yanıt
    Evet monitörle gelen dvi-d kablo ve displayportla denedim , 100 hz ye kadar 2 sindede problem yok fakat 120 ve 144hz ye çıkartığım zaman bu mavi çizgi oluşuyor , bu durumda monitör mü arizali ekran kartimi ?

monitör arizali olsa 100 hz dede sorun olurdu diye düşünüyorum , ekran karti üstünü kaldirmiyor gibi geldi , arizali oldugunu düşünüyorum, asus gtx 1060 dual serisi 3gb 192 bitlik model.
  • sxphs kullanıcısına yanıt
    Maalesef denemeden tek tek nede sorun var anlaşılması zor. Kablo monitor yada ekran kartı. Intel işlemcin varsa ekran kartını çıkartıp onboard dan 144 hz almayı dene en azından sorun ekran kartından mı değil mi onu anlarsın.

• cyraxus kullanıcısına yanıt
    Onuda denedim fakat on board maks 64 hz gosterdi , 144 ayari yoktu acaba islemciyi manuel olarak mi secicem ? I5-7500 var islemci.144 hz verir mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sxphs kullanıcısına yanıt
    Onboard displayport olmayabilir her board da onu unutmuşum. Başka vga ve kablo denemekten başka çare yok. Ayrıca aklıma ekran kartının biosu geldi onuda bir araştır güncel sürümü varsa bios update yap vga yi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Gtx 750ti ekran gitme sorunu
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.