Şimdi Ara

ASUS GL502VS FABRİKASYON HATALI BİLGİSAYAR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
3
Favori
2.410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar hepinize merhabalar ,

    26/10/2016 tarihinde Asus marka GL502VS modelli ROG serisi olan laptop aldım. Aldığımdan bu yana bu bilgisayarda şarjdayken ağır oyunlarda renderda ve 4K çözünürlükteyken bataryanın şarja takılı olduğu halde boşaldığını görüyodum ve bu konuyu internette araştırmaya başladım. Araştırmalarım sonucunda ASus markasının kendi resmi olan forum sitesinde (http://rog.asus.com/forum) bu bilgisayara sahip olan bi kişinin aynı benim sorunumla ilgili başlık açtığını gördüm ve kasım ayından beri takipteydim.

    Forum admini olan bir kişi sürekli test grupları oluşturup bios güncellemesi , adaptör değişimi , anakart değişimi şeyler yapıldığını ve çözümün yakın olduğunu söyleye söyleye haziran ayının sonuna kadar bizleri oyladı.

    30/06/2017 Tarihinde sitede resmi açıklama ile bu ürünün bu arızasının giderilemeyecek bir arıza olduğunu ve bölgemizde bulunan Asus müşteri hizmetleriyle iletişime geçilmesini , müşteri hizmetlerinin ise bu konuyla ilgili bize yardımcı olacağını belirten yazıyı yayınladı.

    PROBLEM İÇİN AÇILAN İLK BAŞLIK:https://rog.asus.com/forum/showthread.php?88742-GL502VS-Discharging-while-Plugged-in

    LINK:https://rog.asus.com/forum/showthread.php?94349-Official-Reply-for-GL502VS-Battery-Discharging-Issue

    Bu açıklamadan sonra ASUS MHZ aradım ve durumu belirten bi açıklama yaptım fakat işte yok servise gönderin onlar bakarlar onlar halledecek şu olacak bu olacak diye diye kendimi dinletemeden bilgisayarı teknik servise gönderdim. Bu arada teknik servis personelininde anlayabileceği bir dilde sorunlarımı yazdım konunun linkinin bulunduğu linkin içinde bulunan açıklamanın olduğu yazıları A4 kağıdına bilgisayar çıktısıyla yazdım ki rahat anlayabilsin. Fakat teknik servis çalışanı güzel kardeşim arızası için short battery life - OS running slow hatasını açarak bilgisayarın hem anakartını hemde bataryasını değiştirmiştir.

    Tabi bu sırada sürekli takipte kalarak her gün müşteri hizmetlerini arayarak tekrar tekrar bilgileri aktardım. Mail atın dediler attım ticket açtır dediler açtırdım ama ne dönen var ne de bakan.

    Bilgisayar bugün elime ulaştı tabi bi test edeyim falan derken (sorunun çözülmediğini bile bile) tam tahmin ettiğim gibi sorunun devam ettiğini gördüm ve tekrardan müşteri hizmetlerini aradım. Sorun devam ediyor kardeşim bu nasıl iştir falan dedim baya su yaptım. Çocuk anlayışlı çıktı ben kayıt oluşturuyorum genel merkez bununla ilgilenecek falan dedi o sırada sordum ne oluşturdun diye.. şunu söyledi "müşterimiz sorunlarını belirttiği bilgisayarın falan filan fasa fisoo ..... gibi sebeplerden dolayı ücret iadesini istemektedir" dedim orda duuuur. Şimdi ben bu bilgisayarı aldığımda dolar kuru 3TL idi Şuan 3.6TL ben geri iade istemiyorum bana sorun olmayan aynı özelliklerde bi bilgisayar verilmesini istiyorum dedim. Öyle bi uygulamamız yok ama yinede belirteyim falan filan dedi ama hikaye çıkacak biliyorum. (ŞİMDİ BU ÖZELLİKLERDE LAPTOP ALMAYA KALKSAM 11BİN TL) Kısa zaman içerisinde döneceklermiş falan filan. Konuyu zaten güncel tutacağım.

    Şimdi neden bu kadar uzun uzun bunu anlattığıma geleyim. Bu forumda bu bilgisayarı kullanan insanlar var çünkü başlığı vardı. Sizlerinde bilgisayarı bu şekilde problemli olduğu için ve bu makinaya az para vermediğiniz için sizlerde asus müşteri hizmetleriyle iletişime geçin ve hakkınızı sonuna kadar arayın. Bir başka ürün ile değişimi için talepte bulunun veya ücret iadesi vs vs. Çünkü asusun yetkili birimi bununla ilgili açıklama yapmış ve ürünün ayıplı mal olduğunu kabul etmiştir. Hepimiz hakkımızı sonuna kadar arayalım ki karşıdakiler bilinçsiz olduğumuzu düşünmesinler.

    NOT: Bu arada bundan sonraki aşamalarda nasıl adımlar nasıl yollar izlememiz gerektiğini bu işlerde tecrübe sahibi kişilerin bilgilerini paylaşmalarını isterim.







  • Arkadaşlar konuyu olabildiğince yukarıda tutalım ki insanlar görebilsin
  • Konu gerekli kitleye ulaşana kadar kendim yukarı taşıyacağım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gecmis olsun hocam malesef servisler ve distribitorler boyle sorunlarda en iyi doa raporu veya iade vermeye yanasiyorlar fakat dediginiz gibi dolar kurunun her saniye degistigi bu gunlerde malesef son kullanicilari zora sokan bir durum.Asus global ile gorusun diyecegim onlarda birkac mail sonra sizi ulke servisene aktaracaklar sanirim asus servisi sizin bahsettiginiz durumdan birhaber klasik anakart degisimine yonelmis.Suan ihtiyaclarinizi nasil bir bilgisayar karsilar bilemiyorum ama anakart degisimdense doa raporu almayi tercih ederdim sahsen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun hocam, iyiki bu bilgisayarı almamışım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam dün Asus genel merkezinden Alaaddin bey diye birisi aradı. Bilgisayarımı genel merkeze göndermemi istedi sorunlar incelenip yurtdışı ile bağlantı kurulup tekrar size dönüş yapılacak biz sizi asla mağdur etmeyiz falan dedi. Yüksek ihtimalle farklı model başka bir bilgisayar ile değişim yapılacak ilerleyen günlerde.
  • İyiki almamışsınız , dünya paralar verip aldığınız ürün arızalı çıkıyo falan. Kaç gündür moralim bozuk. Umarım Asus beni mağdur etmez.
  • Merhaba cancogan,

    Yukarıda konu baslıgı ile birlikte tüm yazdıklarına ASUS GL502VS modeli kullanıcı sahibi olarak katılıyorum,ben senin kadar uğraşmadım acıkcası ürünü 10/03/2017 tarihinde satın almıstım cok taze bir ürün hatta,ilk 2 ay cok kafama takmıstım bu sorunu hatta asus'un yabancı form sitesindeki durumu asus yetkililerine izah etmeye calıstım,onlarda ürünü gönderin teknik ekibimiz incelesin vs tarzında bulundular.
    Daha sonra BIOS güncellemesi yaptım biraz düzelir gibi oldu 1 saat oyun oynadıktan sonraor, bios güncelleme öncesi %10 civarı düşerdi bios güncelleme sonrası 2 saatte %10 düşüş almaya basladım ama gördüm ki oyunlara göre degisiyor ( ekran kartı ve işlemci ,ram i zorlayacak oyunlarda farklılık gösterebiliyor)

    Sonra unuttum gectim, prizde iken günde kac saat oyun oynuyorum ki Allah askına dedim 4 saat ara vermeden bir kac kez zorladım kendimi %65 in altını görmedim, sonra prizden cıkartıp özellikle %10 a gelene kadar prize takmadım ve dedim ki hesaplarıma göre bu laptop o zaman %10 da prize takılı iken oyun esnasında 1 saat sonra kendi kendine kapanacaktır dedim,ama aksine oynarken yavasta olsa hep yüzdelik dilimi arttı dolmaya basladı,
    sonra yabancı form sitesinde gördüm ve okudum ki pil yüzdesi prize takılı iken %35 yada %40 yanlıs olmasın bu seviyeye kadar indikten sonra kendini yenileyip artmaya baslıyormus ve bunu koruma amaclı yapıyormus denmisti.yani %10 da prizde oyun oynarken kapanmadı ve artttı sürekli.

    Tabiki emin ol seni en iyi ben, ve sen,ben gibi bu sorunu yaşayanlar iyi bilir,ben hatta ürünümü şu an başka bir sebepten dolayı servise gönderdim 4 gün önce(windows 10 1703 güncelleme yapmıyordu hata aluyırdum recovery yapmalarını ve disk yönetimi kısmından benim degistiremedigim icin işletim sisteminin disk0 da olması gerekirken disk1 de görüldügünü farkettim bunun düzeltilmesi icin gönderdim)

    senin bu sorununu okuduktan sonra ürünüm serviste iken bu durumdan bahsedip kontrol etmelerini mi istesem 180w adaptor bu cihaz icin yetersiz bunu aldıgım ilk hafta oyunlar esnasında bende farketmistim,hatta bu sorun icin yepyeni cihazı degisim yapmayacaklarını bile bile lades demek istemedigimden göndermedim servise şimdi baska sacma sebepler icin göndermisken senin gibi yapsam mı diyorum,ürünü genel müdürlük istanbul/üsküdar oldugunu duydum ve oraya gönderdim,

    Eğer ürünün değişim yapılacagı netligini bilsem ugrasırım,ama oyalama olabilir mi ? emekler boşa cıkar mı ?
    Alaaddin bey dediginiz insan kimdir ona nasıl ulasırız sesimizi duyururuz acep ? tarzında bir cok soru yöneltebilirim bende
    Bu süreç cok zahmetli olacagını düsündügüm için aslında ugrasmak istemedim,bu ülkede hakkının hakkını hakkıya vermediklerini bildigim icin daha önce de bir cok elektronik cihazda sorun yasadıgım ve sansız oldugum icin kendimi bu duruma alıstırmıstım senin yazını görene kadar.Oyun oynarken paranoyak gibi 15 dk da bir alt+tab yapıp pil yüzdesi kontrol ederdim ki eminim sende yapmıssındır.Emin ol aynı duygu ve düsünceleri paylasıyoruz böyle bir oyun canavarına bu paraları verip böyle olması insanı cok derinden üzen cinsten malesef.

    Asus orjinal rog forum sitesinide cok iyi biliyorum ve okuduum her bir yazılanı kanıt olarak asus yetkililerini yabancı form sitelerine davet ederek bunu okuyup kanıtlanmıs oldugunu dile getirdim ancak onların dedikleri ürünü gönderin biz test edelim donanımsal vs fes mekan tarzı konusmalardı

    Şu an ne yapsam bilemiyorum ürün dedigim gibi taptaze 4 aylık henüz ?
    Birbirimizi en iyi anlayacak insan olarak yardımlaşma birbirimize destek olmayı tercih ederim

    Cevabını dört gözle bekliyorum.




  • Şimdi hocam öncelikle şu konuyua değineyim demişsin ya son bios güncellemesiyle bu durum biraz azaldı diye ben bütün biosları tek tek test ettim. Her yeni gelen biosta bilgisayarın performansı dahada düştü.



    Bios201 de bf1 ultra 110 fps - bios 301 bf1 ultea 80 fps - bios 302 bf1 ultra 65 fps. Yani şu demek oluyo ki aldığımız para verdiğimiz ekran kartını asla tam anlamıyla kullanamayacaz. Eee o kadar para verdik kullanamayacaksak neden gtx 1060lı model almadık ki ?



    İkinci olarak bu düşüş 1080p çözünürlükte böyle bi 4K monitöre bağla ki düşmeyi göresin :) su gibi gidiyor mübareek. 4K yı geçtim VR gözlük alırsan 1 saatte %80 batarya boşalıyo. Haaa şunuda ekleyeyim daha bunun ek klavyesi faresi var kulaklığı var. Bunların hepsi ek güç çeken donanımlar. Yani bu sorun aslında büyük bi sorun.



    Tamamdır bunların hepsinsie göz yumduk peki bu bataryanın şarj döngüsü biterse nolacak biliyomusun ? Elindeki gtx 1070 çöp olacak. Ve sürekli batarya şarj çekeceği için bu bataryanın ömrü 3 yılsa 1.5 yıla düşecek. Bunları nerden biliyosun dersen forumda hepsini test eden insanlar var.



    Diyelim ki bize 230W adaptör verdiler. Ama sorun yine çözülmüyo çünkü bu meret hatalı üretilmiş.



    Alaattin bey kendisi bana ulaştı. Nerden esti derseniz ben hergün mail attım ve müşteri hizmetlerini aradım. Asud ürünlerinin arkasında duran bi firma bu gibi konularla ilgili çok örnek var. Bakalım süreçte neler olacak ne çözümler sunulacak. Hepsini tek tek bu başlığa ekleyecem hocam.



    Beni takipte kalın :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hocam GL702VS-GC045T modeli içinde böyle sorunlar var mı , forumda uzun zaman geçirmişsiniz belli ki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam bende almaktan vazgeçtim. Ebayde 1325 dolara vardı. Satıcı ile konuştum 180w güç kaynağı varmış. Dedim pilde azalma oluyormu dedim. Yeni bios güncellemesi ile azaldı dedi ama yinede var dedi. Bende biraz forumlara baktım. Sanırım bios güncellemeleri ile işlemci ve anakartın enerji tüketimi azaltmak için Mhz ile oynamışlar sanırım. Ancak bir bilgiyar tamircisi olayı şu şekilde açıklamış. Anakart 180w üzerindeki gücü verimli işleyemiyormuş. Bu nedenle 230w güç kaynağı kullananlar dahi bu problemle karşı karşıya imiş. Adam prize güç ölçer koyup tek tek denemiş. Bende her zaman oyun oynamasamda 2-3 sene sonra pil dayanmadığı zaman nasıl oynayacağımı düşündüm. Şu anda 6 senelik monster ım anca 3-5 dk. pil ömrü veriyor. :)))
    Buda ona benzemesin ve şarjda bile oyun oynayamayacaksam ne anlayacağım. Özellikle 2-3 sen sonraki oyunlar bu makinayı daha da zorlayacağı için kesin başımıza dert açacaktır bu özellik.
    Allah yardımcını olsun.
    Selamlar




  • RageReturn R kullanıcısına yanıt
    Bu sorun sadece gl502vs de var. Ama 702vs nin de termal problemleri var diye biliyorum. Biraz fazla ısınan bi ürün sanırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • jipsy J kullanıcısına yanıt
    Hocam aman diyeyim bu bilgisayara bulaşılmaz. Sorun 180w olmasında değil ki. Sorun anakart tasarımında. Hatalı parça , devre baskısı vs vs vs. Çünkü bu makina 180w güç kaynağıda olsa 230w güç kaynağıda olsa bu makina maksimum 164 watt çekiyo ve geri kalan eksiği bataryadan çektiği için bu sorun var.



    Bakalım süreç nasıl işleyecek ve nasıl bi teklifte bulunacak asus.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cancogan

    Bu sorun sadece gl502vs de var. Ama 702vs nin de termal problemleri var diye biliyorum. Biraz fazla ısınan bi ürün sanırım.

    Hocam sağlam bir soğutucu ile kullanımda çok büyük sorunlar teşkil etmez heralde ? Bf1 falan tarzı oyunları ps4te oynuyorum zaten alsamda aşırı yüklenecek işlemler yapacak değilim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RageReturn R kullanıcısına yanıt
    Açıkçası bu bilgisayara soğutucu bi avantaj sağlamaz. Çünkü alt kapağında ızgara yok. Dümdüz bi tasarımı var. Yani hava girişi küçücük bi çizgiden sağlanıyo. Soğutucuya çok güvenmeyin yani.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cancogan C kullanıcısına yanıt
    Hocam gelişmelerle ilgili gelişmeleri bildirirseniz çok sevinirim aynı sorun arkadaşımda da var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • camsil C kullanıcısına yanıt
    Konuyu takip edin. En geç 2 haftaya sonuçlanacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam bu bilgisayara alternatif bir laptop öneriniz varmı. Dönüp dolaşıp buna dönüyorum. Ağırlık olarak en uygunu bu gibi. Msi kasaya bakiyorum 3 kilo civarı. Alienware lee ise cok agir. 17 inc de işime gelmiyor. 1620$ a 230w adaptörlu sifir urun satılıyor micro center computer de. 1325$ a da ebay de 120hz panel değişim li bir makina var. Varsa alternatif önerileriniz sevinirim. Oyun dışında cam/cam içinde kullanacagim için1070 ekran karti beni uzun yillar götürür gibi.

    Selamlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cancogan C kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Ben seni yakından takipteyim hic merak etme :) aynı sorunları yaşamaktayız, inşallah en kısa sürede sonuclanır ve en kötü elimizdeki ürün kadar özelliklere sahip cihaz ile degisim yaparlar, senden ricam eger bu işlem gerceklesirse izlemem gereken adımları ayrıntılı paylaşmanı isteyecegim,

    Esen kal
  • Hocam bu laptopu almayi dusunuyorum bakabilirmisin ozelliklerine

    http://www.mediamarkt.nl/nl/product/_asus-rog-strix-gl502vs-fy250t-1506598.html
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.