Şimdi Ara

ASUS GL502VS FABRİKASYON HATALI BİLGİSAYAR (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
3
Favori
2.410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Selamlar,

    ben de bu laptopu yaklaşık 9 aydır kullanıyorum. Dediğiniz batarya sorunu bende olmadı fakat bende de inanılmaz bir ısınma sorunu var. Oyunlarda falan CPU/GPU 95-100 derecelere çıkıyor. bu dediğim sıcaklıklara da altında soğutucu yanında da extra fan olmasına rağmen çıkıyor. ne yapsam düşüremedim.

    performans açısından, klavyesinden ekranından falan gerçekten memnunum, ama makineyi soğutmayı başaramadım. varsa soğutucu tavsiyeniz burdan alabilirim.
  • Arkadaşlar hepinize merhaba.

    ASus ile ilgili olan sorunumu Asus Genel Merkez çalışanı Alaattin bey geri iade şeklinde çözdü. Bilgisayarımı istemişlerdi ve bende kendilerine gönderdim. 2 haftalık bir süreç sonrasında bana Değişim/İade belgesi gönderdiler.

    Bende bu belgeyle bilgisayarı aldığım VatanBilgisayar mağazasına gittim. İşlemleri yaptılar fakat birde ne göreyim. Bana para iadesi değilde fatura tutarınca çek verdiler ve sadece mağazada harcayabileceğimi söylediler.

    Her ne kadar diretirsem direteyim nakit olarak iade yapmadılar. Bende avukatımı arayarak bilgi aldım ve tüketici mahkemesine gitsem dahi olumsuz sonuçlanacağı bilgisini verdi. (Tabi o sırada kanunlar maddeler nedenleri ile hepsini açıkladı) Mecbur vatanbilgisayara boyun eğmiş bulundum.

    Aldığım zamanki kurla şimdiki kur arasında fark olduğu için bilgisayar fiyatları yüksek bunun izahını yaptım dedim beni mağdur etmeyecek şekilde bana yeni bi bilgisayar vereceksiniz. Seçtiğim bi üründe iskonto yaptılar ve üzerine biraz para ekleyerek yeni bilgisayarımı aldım.

    İnşallah bunda bi arıza çıkmazda huzurlu bi şekilde kullanırım. :)

    Bu arada aldığım ürün MSI gt73VR 6RE Titan








  • Herkese merhaba arkadaşlar,

    @cancogan arkadaşımızın uyguladıgı prosedürlerin aynısını birebir yaptım ve ürün iadesi yaptım,Ben ürünü hepsiburada.com dan aldıgım icin para iadesi alma şansım oldu ve bu yönde kullandım.

    Bu üründen gerçekten şikayetiniz varsa,prize takılı halde oyun oynarken pil yüzdeniz azalıyorsa bu anormal bir durumudur.Asus yetkilileri her ne kadar kabul etmesede bunu kabul etmek zorunda kaldılar seve seve :)

    30/06/2017 tarihinde rog.asus.com sitesinde bu cihazın üretim hatalı oldugu vb şeklinde forumda yayın yapılmıştır.

    Uzun lafın kısası şikayetiniz varsa hakkınızı arayın bizler gibi,ürün iade/değişim yapınız.
    Bu ülkede işlerin nasıl yürüdügünü biliyoruz güzellikten anlamıyorlar malesef.İnsanlarımızı bilinçsiz,saf olarak düşünmelerini izin vermeyin ki kendi kendimize kazık atmaya çalışıyoruz ne yazık ki

    Bu süreçte aynı prosedürü uygulayacak arkadaslar için yardımcı olabilirim her fırsatta seve seve.
    Forumu boş yere şişirmeyelim ,gerçekten şikayetci iseniz aynı sorundan dolayı PM yolu ile bana ulaşabilirsiniz.

    Esen kalın iyi forumlar herkese




  • Geçmiş olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar,

    Öncelikle geçmiş olsun bilgisayar servisleriyle uğraşmak ve iade süreci biraz sancılı bir süreç bende zamanında yaşamıştım çok can sıkıyor.

    Ben bu ürünü takip ediyorum bir süredir sizinde dediğiniz gibi kronik bir problemi var gibi görünüyor. Asus rog forumundaki konuyuda baştan sona okudum bir kaç bios güncellemeri yayınlanmasına rağmen bu sorun ortadan kalkmamış.

    Fakat forumda asus yetkilileri bu problemin hq6700 (gl502vs 180watt adaptör ile gelen) işlemcili versiyonlarda olduğu hq7700 (gl502vsk dedikleri 230watt adaptör ile gelen) güncellenmiş versiyonda saptanmadığını belirtiyorlar. hq6700 için 302 hq7700 için de 303 olan bios güncellemeri yayınlanmış enson hatırladığım kadarı ile rakamlardan tam emin değilim.

    hq6700 için olan güncellemelerin sorunu azaltsada sorunu cözmediği kesin bu modeller sıkıntılı.

    Ama hq7700 işlemcisi olan tam bir muamma. Kimisi problem vardı bios güncellemesi ile düzeldi diyor kimisi düzelmedi diyor kimisi bende hiç olmadı diyor kimisi %95 e düşen bataryayı bile problemli olduğunu belirtiyor. Yani forumda bir kaos söz konusu çoğu kişi siteminin ne olduğunu belirtmeden birşeyler yazmış, adaptörünü 230watt ile değiştirip kullananlar ile orjinalden 230watt kullananları ayırmak güç çünkü farklı versiyon makinelere sahipler ve hangisi gerçekten sorunlu bilemiyoruz.

    Sizin sistemler hangi versiyondu acaba hangi işlemci mevcuttu. Şuan Türkiye piyasasında gtx1070 ekran kartına sahip modellerde hq7700(7.nesil gl502vsk olarak belirtilen) işlemcili versiyon mevcut.

    Eğer sizin sistemler hq6700 e sahip idi ise yeni versiyon (hq7700) ile değiştirmeyi düşünmediniz mi ? veya iadeden sonra nasıl bir yol izlediniz ne tercih ettiniz ?

    Ve siz bu konu ile ilgili ne düşünüyorsunuz acaba hiç bulaşmasam mı ?

    Simdiden cevaplarınız için teşekkürler.

    Edit: @cancogan iadeden sonra aldığı ürübü belirtmiş görmemişim :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denizmusty -- 4 Ocak 2018; 10:6:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Çok önemli bilgiler. Tam alacsktım bunları okudum. Herkesten Allah razı olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben almış bulundum amazon üzerinden. Bataryası hiç dolmuyor şarj aletini çektikten sonra direk kapanıyor. Asus tr den kayıt ettirdim cihazı. Sonrasında iletişime geçip arıza ticketı açtırdım. Geri dönüş yaptılar bilgisayarı istiyolar incelemek için. Kargo ile teslim alıcaklar umarım çözülebilir. Okuduğum kadarıyla olmayacak gibi gözüküyor. Nasıl bir yol izlememi tavsiye edersiniz ?

    gl502vsk (7.gen) olan modelde kullanılan 230 watt adaptörü alsam bir faydası olurmu ?

    Yada amazon üzerinden iade mi ediyim ? bu seferde aynı fiyata benzer özelliklerde bilgisayar alamam malum fiyatlar çok yüksek.

    değişim istesem aynı modeli yollayacaklar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliozmin -- 9 Nisan 2018; 13:36:26 >
  • GL502VSK modelini kullanıyorum. Garantisi 4 ay sonra bitecek. Böyle bir sorunla karşılaşmadım. Fakat son birkaç haftadır, cpu ve gpu sıcaklığı yükselmeye başladı. Laptop boşta ve fan hızı en yüksek devirde iken; cpu 41 derece, gpu 36 derece. Oyun oynarken 90 dereceye kadar yükseliyor. Belki kirlenmiştir diye fanları söküp temizledim, fakat değişiklik olmadı. Servislere güvenemediğim için göndermek istemiyorum. Sorun yok deyip geri gönderebilirler, ya da düzgün tamir etmeyecekler. Amazon.co.uk sitesinden Thermal Grizzly likit metal ile Arctic termal ped istedim. Onları yenileyince düzelir inşallah. Keşke sizin yaşadığınız sorunu, laptopu aldığımda yaşasaydım. Şimdi başıma gelirse hiç iyi olmayacak. Hayatımda ilk kez laptop aldım ve pişman oldum. Bence ağır işler için masaüstü bilgisayar daha iyi. Arıza çıkarınca bunlar kadar uğraştırmıyor.




  • Cancogan kardeşim mesaj atmaya calisiyorum ama iletilmiyor goruyorsan cvp verirsen sevinirim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Adaptör yetersiz...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beyler forumdan kimseye mesaj atamıyorum genel bi sıkıntımı var yoksa sadece ben mi bi sorunu yaşıyorum ?
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.