Şimdi Ara

Asus G75-VX ve win 8 mağduru bendeniz..

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • yaklaşık 7 ay önce Asus G75 vx laptop aldım.. zaten bilenler bilir.. Asus firmasını her zaman takdir etmişimdir.. fakat bu konunun açılma sebebi bu değil. uzun zamandır İşletim sistemi cd ya da dvdleri satılan laptoplar ile verilmemekte. gerçi bu durum başka şekilde de aşılabilir.. ama Windows 8 ile beraber microsoft beni resmen çileden çıkarttı bilgisayarın sabit diski arızalandı ve ben bilgisayarı servise yollasam en az 1 ay gelmeyecek. gittim disk aldım dvd de olmadığından kurulum içim 30 euro para verip kurtarma dvd si için iso dosyası yazdırıp dvs yapmak için dosya bile indirdim.. ve bilin bakalım ne oldu? windows kuruluma cd keyi bahane ederek engel oldu.. yani bir firma kullanıcıya bu kadar mı eziyet eder kardeşim? sonuç olarak orjinal işletim sistemini kullanmaktan ve kurmaktan vazgeçtim. neyse ki g75 vx windows 7 de çalıştırıyormuş o yüzden windows 7 64 bit kurdum.. çok şükür herşey çalışıyor bugün itibarı ile.. benden size nacizane uyarı sakın ola windows 8 yüklü makine almayın sakın..



    bana eğer bazı arkdaşlar açıklayabilirse sevinirim.. bu Uefi denen dosya sistemini normal bir vatandaş nasıl kullanacak? resmen bizim kurulum yapmamızı imkansız hale getirmişler.

    kurtarma dvd is oluşturmak için 2 gb lık dosya indirdik paraya kıyıp gene de dosyayı dvdye yazmama rağmen dvd den boot olmadı iso dvdye yazılınca boot edadıebilmesi ya da kadosyanın seçilebilmesi gerekir. acaba neden olmadı?


    insaf yahu 5000 lira para verdik ve Microsoft tarafından mağdur edildik.. yazık... kınıyorum bill amcayı... yazım hataları için kusura bakmayın..

    hepinize iyi geceler..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meteg -- 3 Ekim 2013; 0:28:40 >



  • İlk öncelikle geçmiş olsun,ben windows 8 sorun olmadığı kanatindeyım. Windows 8 ürünleri dağıtılırken,kullanıcılar eski sisteme geçmelerini engellemek için diski GPT şeklinde veriyorlar bu ne demek aşağıda verdiğim makaleyi okuyun aynı durum benim başıma geldi ürünü FreeDos almama rağmen GPT şeklinde geldi ve Windows 7 kurulumu yapamadım araştırdım ve bunun sadece ürün dağıtımı yapan şirketlerin Windows 8 daha çok satsın mantığıydı.

    Eğer bu alanda MBR yazıyorsa GPT şeklinde verilmiş C-D tüm bölümleri bir alanda toplayıp biçimlendirmenizdir sonra sorun düzelecektir.

     Asus G75-VX ve win 8 mağduru bendeniz..


    http://www.enpedi.com/2012/12/uefi-nedir-windows-7-ve-windows-8-uefi.html

    Windows 8 UEFI ve Windows 7 UEFI ;

    http://8.enpedi.com/2012/12/windows-8-uefi-modunda-temiz-kurulum.html

    http://7.enpedi.com/2012/12/windows-7-uefi-modunda-temiz-kurulum.html
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.