Şimdi Ara

Asus eee 901 windows install Problem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
867
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar basliktada dedigim gibi windows yukleyemiyorum..
    Sorunum su..
    Asus eee 901 bilindigi gibi iki tane bellege sahip.
    1. si 4 gb 2. si ise 8 gb..
    4 gb cok hizli 8 gb cok yavas..
    Onun icin kesinlikle windows un 4. gb ye kurulmasi lazim.
    Neyse sorun su.
    Usb yi hazirlayip baslangic cd si yaptim.
    Denilenleri uygulayip HDD yi binlerce rehberin yazdigi gibi sildim..
    Ancak rehberde 2 hdd yi birlestir diyor ama birlesmiyorlar birlesmezler cunki ayri hdd ler fiziksel olarak cunki..
    Birlestirmezseniz de hal.dll hatasi aliyorsunuz.. Kurulum gerceklesmiyor basinda daha
    2. sorun ise ne olursa olsun 4 gb lik yere windows kurdurmuyor,.
    Oysa pc yi aldigimda windows oraya kuruluydu..
    Kurmak istedigimde bana diyor ki d yi bicimlendirmemissin oysa ben kurulum yaparken d ye ihtiyac duyabilirim git onu da bicimlendir ..
    E bicimlendirince de hal.dll hatasi..
    Ya hani varsa su kuzu ot kurt birde tekne karsiya gecirme meselesi.. Aynen oyle
    Birde hediye aldimdi ama turkce degildi dedim turkcelestiriyim ama oyle kaldi yaa..

Yardimlarinizi bekliyorum arkadaslar..

• oncelikle xp'yi bi guzel kirp. sonra hp format tool ile kurulum icin kullanacagin bellegi fat 32 olarak bicimlendir. kirptigin iso dosyasini bir klasore ac. daha sonra usb_multiboot isimli dosyasi indir. bunun icinde bat dosyasi var, onu calistirdiktan sonra tek yapman gereken oradaki secenekleri dikkatlice okuyup kurulum icin kullanacagin bellegi secmek ve xp iso dosyasindan cikarttigin klasoru gostermek. son olarak dosyalari kurulum bellegine atmasini saglayip programin sordugu tum sorulara evet diye cevap verirsen yukaridaki problemleri yasamadan kurulum yapabilirsin.

kurarken ilk basta text mode sonra gui mode ile giris yaparsan .dll hatasi olusmaz.

usb multiboot
    http://www.911cd.net/forums//index.php?act=attach&type=post&id=1054

bu da ingilizce rehber
    http://www.msfn.org/board/index.php?showtopic=111406

bonus olarak flashpoint diye bir sey var.ssd yi optimize edip takilmalari onluyor. ssd kullananlarin mutlaka yuklemesi gereken bir sey.

http://giragira.way-nifty.com/blog/files/flashpoint2009b5.zip

• hocam cok tesekkurler ama beceremedim..
    Ben su asagidaki linkten yapmaya calisiyorum daha kolayima gidiyor..
    Sence bunun yanlis olan yeri neresi hocam ?

(http://sodoityourself.com/install-xp-on-asus-eee-pc-from-usb-flash-drive/)
  • Sorunu en sonunda cozdum..
    2 hdd olarak gorunen bolumun ikisini de bicimlendirmeseniz zaten hal.dll hatasini gozunuze yiyorsunuz.
    Her rehberde denmis ki her hdd parcasini silip tek parca yapin.. ? E 2 hdd var ve birbirinden bagimsiz yani fiziksel iki hdd var bolum degil oda birlesmeyince yine hal.dll yada yapilandirma hatasi aliyorsunuz..

COzum ise kuruluma baslamadan once biostan advance sekmesinden hdd seceneklerinden gidip 8 gb olani iptal etmek not install secenegi var onu secmek..
    Normal de o secenek auto dur siz onu not install yapip kuruluma baslayin..
    Aksi halde yapmayip kuruluma baslarsaniz ya hal. dll hatasi ya windows yapilandirma sorunu yada yanlis optik surucu hatasi alirsiniz..

Bin tane rehber var ve sadece birinde bu secenege rastladim digerlerinde hic bahsedilmemis bu secenekten..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kasatka

Sorunu en sonunda cozdum..
    2 hdd olarak gorunen bolumun ikisini de bicimlendirmeseniz zaten hal.dll hatasini gozunuze yiyorsunuz.
    Her rehberde denmis ki her hdd parcasini silip tek parca yapin.. ? E 2 hdd var ve birbirinden bagimsiz yani fiziksel iki hdd var bolum degil oda birlesmeyince yine hal.dll yada yapilandirma hatasi aliyorsunuz..

COzum ise kuruluma baslamadan once biostan advance sekmesinden hdd seceneklerinden gidip 8 gb olani iptal etmek not install secenegi var onu secmek..
    Normal de o secenek auto dur siz onu not install yapip kuruluma baslayin..
    Aksi halde yapmayip kuruluma baslarsaniz ya hal. dll hatasi ya windows yapilandirma sorunu yada yanlis optik surucu hatasi alirsiniz..

Bin tane rehber var ve sadece birinde bu secenege rastladim digerlerinde hic bahsedilmemis bu secenekten..

Sonunda olacak galiba arkadaşım çok sağol şimdiden.Saat 8.30 dan 12.00 a kadar uğraştım hall.dll hatası herkes demişki birleştir ama anlatamadığım konu fiziksel olarak 2 ayrı hdd nin bulunması ben birleştiremeyince farkettim bunu o kadar denedim ki ne pardusu kaldı ne ms-dos başlatma diskleri birleştirmem için hani tahminim yanlışsa tek hdd varsa falan diye en son yani şuan win7 yi taktım onla deneyeyim diye yine olmadı bende win7 kurarım dedim (20 gb lık 900mhz) nasıl kurulacaksa artık google yazdım eee 900 win7 diye bi baktım youtube ta kurmuşlar artık düzgün çalışmassa ki muhtemelen çalışmayacak xp yi kurarım allah senden razı olsun.
    not:recovery bölümü daha önceden biçimlendirildiğinden uğraşıyorum sizde bçimlendirilmediyse direk recovery ile ilk günki haline getirin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    windows 10 windows update sorunu
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.