Şimdi Ara

ASUS DSL-AX82U | AX5400 | VDSL MODEM | GAMING ROUTER | WiFi 6 | WPA3 | Aura RGB | IPv6 | Merlin (88. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.282
Cevap
60
Favori
110.954
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8687888990
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • fatih_h kullanıcısına yanıt

    Haayır bende bir sorun olmadı. Ben de dsl-ax82u ya aimesh ile bağlı RP-AX58 kullanıyorum. Internet paketim vdsl ttnet 75 mbit. Zaman zaman 17-18 kadar oluyor bağlanan cihaz sayısı. Cake açmadan önce bufferbloat grade D çıkıyırdu. Cake ayarladıktan sonra A+ oldu. Bendeki düşük notun esas sebebi upload olduğunu anladım.

    Merlin i tavsiye ederim en azından deneyin memnun kalmazsanız istediğiniz zaman stock a geri dönebilirsiniz. Bir çok ek ayar var örneğin cake ayarı. Tedbiren ayarlarınızı kaydedin. Gerçi ona bile gerek kalmıyor. Bu arada RP-AX56 ya Merlin yükleyemessiniz çünkü yok. Benim RP-AX58 için de durum aynı. Ama hiç bir sorun olmuyor. AX56 da stock yüklü kalsın.

    Siz sisteminizde hangi fw versiyon kullanıyorsunuz? En son olanı mı? Eğer öyleyse ax82u ile ax56 lar arasındaki bağlantıda kopmalar olmuyor mu? Çünkü ben son stock fw kullanamıyorum; mutlaka cihazlar arası bağlantı kopuyor. Hatta arkadaşın ax82u sunu node olarak aimes e ekledim onda da koptu. Ama bir önceki stock fw de hiç bir sorun olmuyor.





  • Evet son sürümü kullanıyordum. ax56 lardan biri sürekli kopuyordu ama ben mesafeden kaynaklandığını düşünüyordum yakına aldımda kopma olmadı. Merlin e geçiş yaptım şimdi qos ayarı aşağıdaki gibi bufferbloat grade c den d ye düştü :)


    ASUS DSL-AX82U | AX5400 | VDSL MODEM | GAMING ROUTER | WiFi 6 | WPA3 | Aura RGB | IPv6 | Merlin



    Ayrıca şöyle bir durum farkettim, 5ghz kanal 100 olarak tanımlı olduğu halde Network Tools > Wifi Radar sekmesindeki istatistik sayfasında 36. kanalda olarak gözüküyor.


    ASUS DSL-AX82U | AX5400 | VDSL MODEM | GAMING ROUTER | WiFi 6 | WPA3 | Aura RGB | IPv6 | Merlin


    ASUS DSL-AX82U | AX5400 | VDSL MODEM | GAMING ROUTER | WiFi 6 | WPA3 | Aura RGB | IPv6 | Merlin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatih_h -- 21 Haziran 2023; 22:29:48 >




  • Gönderdiğim fotodaki ayarları bir deneyin. Upload/download bandwith kısımlarını kendiniz deneyerek en optimumu bulmanız gerekiyor. Mesela paketiniz 8/50 mbit ise 7/48 yapın ve ardından test yapın. Bu şekilde oynayarak en iyi ayarı bulursunuz. Butterbloat testini tek bir yerden yapmayın. Testi takip edin notunuzun upload dan mı download dan mı kötüleştiğini tespit edip ayarla ona göre oynayın. 3-4 denemede bulursunuz.

    5 ghz 100. kanal olayına gelince enteresan. arayüzde kanal 100 gösterip surveyde 36 olması yani. Bilgisayara inssider programını yükleyip orada ağ kanallarına bakın bence. https://www.metageek.com/downloads/inssider-win// Program ücretsizdir.

    ASUS DSL-AX82U | AX5400 | VDSL MODEM | GAMING ROUTER | WiFi 6 | WPA3 | Aura RGB | IPv6 | Merlin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi basarbulut -- 22 Haziran 2023; 14:39:35 >




  • fatih_h kullanıcısına yanıt

    Bu arada ben de denedim. Site survey hatalı gösteriyor aynı sizdeki gibi. Bu hatayı Merlin yazılım geliştiriciye yazacağım. Ama çok da önemli bir şey değil.

    inssider gibi profosyonel bir programla taradığınızda 100. kanalda olduğunuzu göreceksiniz.

  • theraptorx kullanıcısına yanıt

    Selamlar bende de Rog rapture gt-ax11000 pro var.. Aynı şekilde bende gösteremedim. Çözebildiniz mi?

  • Selamlar Forum dostları bende mesh sistemi kurayım dedim. asus gt6 aldım ikili paket. İlk kurulumu yapmıştım fakat şimdi çevrimdışına düşüyorlar. Bunu nasıl düzeltebilirim acaba?


    birde bunların son sürümleri hangisi?

    router 3.0.0.4.388_23482

    mesh gt6 3.0.0.4.388_23145


    Teşekkürler.

  • sierratr1 kullanıcısına yanıt

    Merlin fw ile görebiliyorum şu an. Dertlerime şifa oldu bu fw.

  • theraptorx kullanıcısına yanıt
    Selamlar dedigin dogrudur ama bende pc mac yok. Ipad ve iphoneum var evde



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sierratr1 -- 23 Haziran 2023; 10:47:58 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Merhaba bu instand guard ı kullanan varmı. Herkese açık ip istiyor. orada kalıyorum.

  • Bu cihaz alınır mı hala ? Yerini tutacak güncel bir wi-fi 6 modem pek bulamadım piyasada. Router tarafında güncel ürünler çıkmış ancak modem tarafında nedense pek bir gelişim yok son yıllarda.

  • m-99 M kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle alınır. VDSL teknolojisi gelişmediği için üreticiler yeni cihazı çıkarmaya gerek duymuyorlar. Bu cihaz hem güçlü bir modem hem de güçlü bir wifi router.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Merhabalar cihaz elime bugün ulaştı kurulumunu yaptım bağlantı var diyor ama internet sitelerine giriş yapamıyorum iss olarak ttnet kullanıyorum bu konuda bilgisi ve yardımcı olabilecek var mı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Diavelin -- 5 Temmuz 2023; 21:8:3 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Diavelin kullanıcısına yanıt
    İss kurulumda TTNET seçip, kullanıcı adı ve şifrenizi kontrol ettiniz mi?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • basarbulut kullanıcısına yanıt
    İss ayarında ttnet yoktu kullanıcı adı ve şifremi müşteri hizmetlerinden aldım hatta bir kaç kere teyitte ettik ama kendim nerden görebilirim site olarak

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Diavelin kullanıcısına yanıt
    Şu anda tam hatırlamıyorum ama Türk Telekom diye de yazabilir Ama mutlaka var. Eğer onu seçmezseniz manuel olarak ayar yapmanız lazım

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • basarbulut kullanıcısına yanıt
    Manuel olarak ayar yaptım ben zaten 35 olarak girdim internete

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Diavelin kullanıcısına yanıt
    Tüm Ayarlara doğru yaptığınız Emre senin için yeniden başlatın

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • basarbulut kullanıcısına yanıt
    Yeniden başlattım daha öncede

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Diavelin kullanıcısına yanıt
    Fw güncel mi?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ASUS DSL-AX82U | AX5400 | VDSL MODEM | GAMING ROUTER | WiFi 6 | WPA3 | Aura RGB | IPv6 | Merlin

    Böyle bir sekma açılıyor tarayıcı üzerinden yaklaşık 1 saattir bekliyorum düzelen birşey yok

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 8687888990
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.