Şimdi Ara

ASUS DSL-AX82U | AX5400 | VDSL MODEM | GAMING ROUTER | WiFi 6 | WPA3 | Aura RGB | IPv6 | Merlin (116. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.303
Cevap
60
Favori
115.973
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 112113114115116
Sayfaya Git
Git
Giriş

Yanlışsam düzelt tivibu için ayrı bir vlan id oluşturuyorsun doğru mu ?

Asusun vlan id si garip hemen garipliklerini yazayım.

Asusda vlan id girince bende 10 gbitlik porta takmayı zorunlu tutuyor. Belki sende de önerdiği portlar vardır. AX ve AXE de vlan id istediğin porta kullanabiliyorsun. Ama wifi 7 asus cihazlarda bu kalktı belli başlı portları kullanıyorsun. Port değiştirerek deneyebilirsin.

ASUS DSL-AX82U | AX5400 | VDSL MODEM | GAMING ROUTER | WiFi 6 | WPA3 | Aura RGB | IPv6 | Merlin

vlan id girersen 10 gbit portu kullanacaksın diyor. GT lerde türkiyede iki adet 10 gbit portunu kullanamıyorsun. Bunun için ont cihazını sfp çevirmen lazım. Bu da her bölgede çalışmaz şansa kalıyor allahtan ben bunları yapabildim. Extra bir cihaz ve uğraş.

AX ve AXE ler de özgürdük o yüzden stabil çalışmıyor olabilir. Önerdiği portları kullanmaya çalış. Asus la görüş önerdiği portlar hangisi hem tvibu hem şey için. Ben tvibu kullanmıyorum ama kullansam sanırım 4 porta tvibunun vlan id sini girmem lazım. Ben tv kullanmıyorum. O yüzden bu bilgiler doğru olmayabilir. Gözüme ilişen bilgiler. Belki sistem değişmiş de olabilir. Her iss farklı bir şey vardır. Tv için böyle yapılıyor diye duydum sadece başıma gelen olaylarla yorum yapıyorum sadece...

Mesela asus yüzünden ya ben iki adet 10 gbit port kullancam yada tivibu birinden birinden vaz geçmem lazım. Ax ve AXe lerde ne 160 mhz sorunu yaşadım. Ne de vlan id sorunu...

ASUS DSL-AX82U | AX5400 | VDSL MODEM | GAMING ROUTER | WiFi 6 | WPA3 | Aura RGB | IPv6 | Merlin

• Kaçtane Re re re olmuş hala çözüm üretemediler... Sorun RT-BE92U ile GT uyumsuzluğu aimesh ler her ürünle uyumlu değil. Aimesh ler birbiri ile uyumlu diye satılıyor. En azından Farklı wifi 7 ürünlerin başka model wifi 7 aimeshlerle uyumlu olmasını beklerdim.

Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.