Asus ROG Rapture GT-BE98 25000 Varken onu başa koyması saçma geldi rakama göre yaptı sanırım. Bu ağ haritasına göre nasıl bir iyleştirme yapabilirim. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MC.CYBER_ -- 15 Ocak 2025; 1:45:30 > |
ASUS DSL-AX82U | AX5400 | VDSL MODEM | GAMING ROUTER | WiFi 6 | WPA3 | Aura RGB | IPv6 | Merlin (112. sayfa)
-
-
ben de meraktan bir kaç kez sordum evet. neden onu en başa koyuyorsun demiştim. özelliklerini beğendi nedense.
bu ağ problemsiz çalışıyor ve seni uğraştırmıyordur umarım. beş tane router var. sadece ana router dhcp'sini açık tutup, bu router ve yönetilebilir switch üzerinde 3 farklı vlan yapılandırması yapacak olmak, yine vlanlar için ana router üzerinde 3 farklı dhcp yapılandırması, ağ performansı için öneriliyor. ben açıkcası cihazların iyi olsa da bu ağı beğenmedim. ana router iyi ama sanki daha iyi ve detayla yönetibilecek bir router tercih edip, diğerlerinin tamamını da benzer ap seçmiş olsan, hem daha iyi olur hem de seni uğraştırmaz diye düşünüyorum. yani ap ler seni memnun etmezse hepsini birden değiştirme durumun olurdu. bence bu ağı sadeleştirmelisin. bu ada tek bir yönetici ve buna bağlı olan aynı tip ap'ler. daha iyi olur. backup alma ve güncellemeler de kolay olurdu. açıkcası ben böyle yapardım. hatta gerekirse, ilave kablo bile çekerdim. sen nasıl kullanıyorsun bu router'ları? bu ağda tek nat mı var?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X