Şimdi Ara

ASUS DSL-AC88U Modem ve Yönlendirici (44. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.723
Cevap
17
Favori
74.935
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erdal73

    Merhabalar Sn. ₯
    Bahsettiğiniz QOS ayarını yaptım. İnternet hızlanmadı, aksine tamamen kesildi (Muhtemelen ben birşeyleri yanlış yaptım). Acaba, benim bu işlerden çok anlamadığımdan yola çıkarak (Birşeyleri yanlış yapmış olabilirim) servise boşuna yollamamak için eğer size zahmet olmazsa denemeniz için modemi size yollasam nasıl olur? Birkaç gün denersiniz.


    Herkes modemi bana yolluyor Şaka bir yana hocam modemde bir sıkıntı olup olmadığını benim tespit etmem doğru olmaz, servise vermek daha doğru. Ben de yanılıp yanlış bir sonuca varabilirim sonuçta profesyonel değilim. Yaşadığınız problemi ayrıntılı olarak not tutup modemin yanında gönderirseniz serviste onu çeşitli şekilde test ederler, onlardaki imkan hiç birimizde yoktur.




  • Dedikleriniz doğru teşekkür ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Horoz Nuri

    Ac68u yazılımına oyun modu gelmiş online oyunlar için bu modeme neden getiremezler? Bir yenilik getiriyorsan en üst modelden basliyacaksin. Ac68u on numara hale getirdiler. Bunun o hale gelmesi en az 6 ay bulur.

    Hocam sizin geçmiş hızlarınız (4 gün hassasiyet) yine aşağı inmiş değerler haberin olsun.


    ASUS DSL-AC88U Modem ve Yönlendirici

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Modem hala serviste ttnet modemle bu vaziyette artik usandim. :(

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Normalde hat değeri 16000 Kbps ise 15500 e kadar düşsün hadi, seninkinde bayağı oynama var 13000-8000 arası oynaması çok anormal.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 9 Aralık 2017; 20:59:58 >
  • Ben en son RT-AC5300 deki sorunlardan sonra asustan temelli vazgeçtim.. Daha önce RT-AC66U ,RT-AC68u , RT-AC87U ve RTAC3200 kullandım.

    Superonline fiberde kullandım. Eve kadar fiber gelmekte sonlandırıcı sonrası router takılı.
    AC66U kullanıordum memnundum. AC68 çıkınca geçiş yaptım.

    AC68u 1 sene kadar kullandıktan sonra wifi kanallarında kopma sorunu oldu. Garantiye yolladım değişim kararı verildi. O ara AC87 çıkmıştı fiyat farkı ödeyip AC87 yi aldım.

    1 sene civarı kullandım. Güncellemelerin bazılarında sorunlar oldu eski versiyonlara döndüm falan bir süre merlin firmwareleri kullandım. Bir ara sapıttı gene eski firmwareleri falan denerken toparladı baktım stabil sattım. Gene bir gazla AC3200 aldım.

    1,5 sene kadar sorunsuz kullandım sonra AC5300 modem hediye gelince bunu sattım. güncelleme yapınca 5 Ghz ağında internet kesintisi olmaya başladı. Eskiye döndüm gene aynı hatta 5Ghz lik 2. hat kople kayboluyordu. garantiye götürdüm. 1 hafta test ettiler sorun yok dediler. Dedim bi ihtimal düzeldimi bu şansa. Getirdim eve yok aynen sorunlar devam.Sorun oluştuğu andaki logları kaydettim. Tekrar servise götürdüm. Bu kez bu garanti dışı dendi modem asusdan birçok ekran kartı alımı üzerine hediye verilmişti. Muhtemelen türkiyeyede deneme modeli olrak yollandığından girişi yapılmamış dolayısı ile bir kaydı yok. He ama sorgulatınca üretim tarihinden bile garanti süresi dolmuş değil o ayrı. Muhtemelen değişim kararı çıkmışki 2600tl verirseniz onarırız dediler :)

    İnternetteki araştırmalarıma görede aynı hatadan yaşayan baya bir eleman var. Çevremdeki bir kaç asus kullanıcısındanda benzer sorunları duyunca modem ve router konusunda artık asus kullanmamaya karar verdim.

    netgear x4s siparişi verdim şuan superonlinenın kendi modemindeyim :(




  • volcano2K kullanıcısına yanıt
    netgear x4s gaming router diyor. Bu modem degil sanırım. oyunda avantajlımı? router diyor ayrı bir modemlemi kullanılıyor. bu konularda pek bilgim yok.
  • Fiberde router kullanılıyor yani telefon hattı ile bağlantın yok. adsl/vdsl için modem özelliğide olmalı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Horoz Nuri

    netgear x4s gaming router diyor. Bu modem degil sanırım. oyunda avantajlımı? router diyor ayrı bir modemlemi kullanılıyor. bu konularda pek bilgim yok.

    Modem olmazsa evinden telekom ile internet bağlantısını sağlayamazsın, router tek başına bir işe yaramaz. Modem iki farklı ağı bakır ile bir birine bağlıyor.

    Modem (Modülasyon-Demodülasyon): Bir ağı genişletmek için farklı sinyallere dönüştürerek uzak mesafelere iletmeye yarar. Modemler telefon hattını (çift bakır tel) kullanarak 100 metreden uzak mesafeye ağı taşırlar. Telekom sistemindeki internet ağına erişebilmek için telekom tarafında DSLAM bulunur. DSLAM içerisinde telekomun fiber optik kablosundan gelen ağ sinyali portlar sayesinde bizdeki Modem tarafından anlaşılacak şekilde bakır kabloya modülasyon yapılarak iletilir. Bu bakır kablo ile iletişimi modem yapıyor yani. Sizde modem var, telekomda port ve arada da bakır kablo.

    Router (Yönlendirici): Ağınızı genişletmeye ve kontrol etmeye yarayan cihazdır. Ağınızda internet olabilir yada olmaz bu önemli değil. Örneğin şirketinizde internet yok ama router ile bütün bilgisayarları bir birine bağlayabilirsiniz. İnterneti sağlayan ayrı bir modem varsa fakat kablolu/kablosuz kapasitesi düşük ise bu ağa ethernet arayüzü ile router ekleyerek ağ iletişimini güçlendirebilirsiniz.

    Modemlerdeki ADSL, VDSL farklılıkları da bu bakır ağda modülasyona uğramış internet sinyalinin ne şekilde modüle edileceğini belirliyor.

    İnterneti iyi, modemin kötü ise oyun performansı iyi olmaz. Hem internetinin hem modeminin hemde router un iyi olması gerekir. Bizdeki DSL-AC88U da hem modem hem router özelliği var (genelde her modemde router özelliği olur) fakat kalitesi yüksek olmaz önemli. Ucuz modemlerin genelde router yani ağ yönetim özellikleri düşük olur.

    Mesela ucuz bir VDSL modem aldınız buna 20 tene telefon bağlayamazsınız modem kendinden geçer çünkü router kapasitesi ve wifi teknolojisi bunu kaldırmaz. Bu durumda wifi kapastesi ve ethernet kapasitesi yüksek yani pahalı routerlar işinizi görebilir.

    Telekomdan bakır ile internet sinyali evdeki cep telefonunuza kadar wifi den nasıl gelir ?

    Fiber > DSLAM > Kontrol Kartı > Port > Bakır İletken > Modem > Router > Wifi > Cep telefonu

    Bu arada kullanılan materyallerden bir tanesi kötü olsun cep telefonu veya kablosuz pc den kullandığınız internet bağlantınız o kadar kötüleşir.

    2. Seneryo, diyelim telekomdan interneti bakır telefon hattı ile almıyorsunuz da doğrudan fiber dairenize kadar geliyor. Bu durumda modem almanıza gerek yok, sadece router alsanız işiniz görülür çünkü bakır ağ ile işiniz yok. Daireye gelen fiber kablo ONT cihazı ile ethetnet ve ev telefonu bağlancak şekilde çıkışlara çevrilir. Elinizde router varsa WAN girişini ONT cihazındaki ethernet çıkışına bağlayarak internete erişebilirsiniz yani modeme o yüzden ihtiyaç olmuyor.

    3. Seneryo da 3G/4G USB modem varsa router olması yeterli modem özelliğinin olmasına gerek yok.




  • Hocam bizim modele VDSL SNR belirleme özelliği (VDSL Kararlılık Ayarı) gelme ihtimali var mı ?

    Şu an VDSL kararlılık ayarı olsaydı 5-6 dB arasına sabitleyip 94 Mbps hız kullanabilirdim ama modemde VDSL için bu ayar geçersiz olduğundan otomatik olarak 8-9 dB civarında bağlatıyor ve haliyle desteklenen hızlar düştüğü için 80-82 Mbps arası kullanıyorum. Sadece bu ayarın çalışması bana en az 10 Mbps hız kazandırıyor ve modemimizde maalesef bu özellik VDSL için yok.

    ASUS DSL-AC88U Modem ve Yönlendirici


    ASUS DSL-AC88U Modem ve Yönlendirici




  • Yabancılar bu özelliğin Broadcom tarafından verilmediğini söylüyor. Acaba chipset mi 6 dB kaldırmıyor diye düşünmüştüm ama 5 dB de bile kopmadığını gördüm. Sistem kesintisi nedeniyle tesadüfen denk geldi ve modemi kapatana kadar bu şekilde çalışıp sonra yine açıldığında DSL bağlantısı 8-9 dB olacağından hızım düşecek o yüzden elektrik gitmemesi için dua ediyorum. Cihazda donanımsal olarak bu kapasite varken neden kullanamadığmızı bir türlü çözemedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 11 Aralık 2017; 0:18:43 >
  • Vdsl bağlantılarda chipset sağlayıcının desteği yoktu diye hatırlıyorum farklı birşey öğrenirsem paylaşırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu konu için DSL geri bildirimden akşam mesaj atmıştım, sabah şöyle bir yanıt vermiş ancak ingilizcem tam yetmiyor. Ne demek istediğini net anlamdım.


    We are aware of your concern and working on a feasible solution, perhaps one special firmware that could alter the Downstream SNR Margin. Thanks.

     

    Best regards,

    Paul Lee



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 12 Aralık 2017; 13:01:01 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Farkındayız çalışıyoruz, belki özel bir firmware çıkar diyor anladığım kadarıyla.
  • Tekrardan merhabalar,
    Daha önceden taşınma durumum olduğu için, sıkıntımın devamını getiremedim. Şu an taşınma işlerini hallettim ve süperonline 25mb fiber paketine geçtim. Öncelikli olarak fiber şifresini öğrenmenin yolu var mıdır? Yoksa modemi router olarak mı çalıştırmak zorunda kalacağım?
  • böyle birşey cikarsa banada lazım. 50mbitte kavga dövüş sabittim hatti halla crc hatasi veriyor. mesaj falan atilcaksa bende atayim
  • CioMaX C kullanıcısına yanıt
    Şifreni alırsan olur yoksa 2 router oluyor maalesef. Size verilen router ın içinden bir şekilde kullanıcı adı ve şifreyi alırsanız çözülür. Modele göre internette alma yöntemleri vardır mutlaka.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • BuBBa123 B kullanıcısına yanıt
    Bence siz de modem içerisindeki dsl geri bildirim gönder kısmından yazın. Ben oradan forumu hazırlamıştım ama gönderme hatası alınca bir çıktı verdi doğrudan gönderin dedi o çıktıyı dediği e-posta adresine olduğu gibi yapıştırıp attım. Postayı Türkçe olarak yazmıştım. VDSL de neden SNR ayarı yok konusunun daha da üzerine düşülebilir. Broadcom destek vermiyor demiş yabancılar ama bu bizim geri bildirim yaptığımız kişi sanırım doğrudan yazılımı yapanlar. Olumsuz dönüş olmadığına göre desteklerseniz sevinirim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni 501 Yapı Beta https://goo.gl/cmeJ3n (Yedek Bağlantı)

    https://www.asuswebstorage.com/navigate/s/9FE681D78A8244B0B5F5EA3253A1A4DC4

    +AiProtection eklenmiş ve yazılım güncelleme tarafından veri tabanı güncellenebiliyor.

    ASUS DSL-AC88U Modem ve Yönlendirici ASUS DSL-AC88U Modem ve Yönlendirici



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 13 Aralık 2017; 12:30:00 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Asus konusuna yazdım ancak cevap alamadım. N17u modelini aldım. Kurulumu yaptım ps4 LAN kablosu aracılığıyla bağladım ancak ps4 bağlanmıyor yani ip almıyor kabloyla bağlanınca ama wifi den direk bağlanıyor sorunsuz. Ttnetin 6 yıl önce verdiği yani değiştirdiğim modemi taktım direk bağlandı kablodan. Asusu aradığımda port yönlendirme yapmanız gerekmekte diyor. Peki kablodan bağlanmaması modemin kusuru değil mi diyorum cevap yok. Yardımlarınızı bekliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tnrvrd1996 -- 13 Aralık 2017; 11:13:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.