Şimdi Ara

Asus DSL-AC68U (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir (5 Mobil) - 4 Masaüstü5 Mobil
5 sn
4.627
Cevap
51
Favori
244.827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: erkange

Sorun yaşayan arkadaşlar şu videodaki gibi hata kayıtlarını göndermeyi denediler mi acaba?
    http://www.youtube.com/watch?v=3I5qud1UPG4&feature=youtu.be

Tamam ,gönderdik yada gönderelim lakin bu modemi biz mi düzelteceğiz ASUS' mu.Modemin bu logları otomatik göndermesi gerekir.Forumlarda boy gösterip hava atarken eyiydi , de koca dağ fare doğurdu.

Bence bu saatten sonra asus Türkiye'ye özel firmware çıkartmalı ve bunuda forumun ilk sayfalarında paylaşılan Tiwibu Firmwaresi üzerine kurmalı.Şu ana kadar bende en stabil çalışan firmware bu oldu.

• nirvanha kullanıcısına yanıt
    Sizin hat değerleriniz kötü, bağlantının kopma nedeni bu bence. Bakın hem SNR değeriniz çok düşük hem de modem internete henüz bağlanmışken çok sayıda CRC almışssınız. Mutlaka Telekom ile görüşüp hat değerlerinize ve kablolarınıza baktırmalısınız.
    Modem arayuzunde gelismis ayarlar, Yonetim, Stability adjustment adsl ayarini -2 yap duzelme olmazsa -10 kadar degerleri secip dene. Vdsl kullaniyosan vdsl olan yerde bu ayarlamayi yapiyorsun. Kopma ve baglanmama sorunun duzelecekmi denemeni tavsiye ederim. Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neos11 -- 11 Eylül 2014; 19:39:39 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hey kullanıcısına yanıt
    Merhaba, sizden ricam asus Turkiye Urun mudurunun daha aktif olmasi caba sarfetmesi urunlere hakim olmasini bekledigimizi iletin. Profesyonellik yok .

Modem ayarinda 2.4 5 ghz ayari istiyorum acip kapama ayri bir pencere ve icerik olup 2.4 yada 5ghz aktif pasif etme kolay hale getirilmeli.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: neos11

Merhaba, sizden ricam asus Turkiye Urun mudurunun daha aktif olmasi caba sarfetmesi urunlere hakim olmasini bekledigimizi iletin. Profesyonellik yok .

Modem ayarinda 2.4 5 ghz ayari istiyorum acip kapama ayri bir pencere ve icerik olup 2.4 yada 5ghz aktif pasif etme kolay hale getirilmeli.

merhabalar, bu tarz farklı isteklerinizi direk ürünü geliştiren teknik ekibe gönderebilirsiniz. nasıl yapılacağı aşağıdaki videoda mevcut.

http://www.youtube.com/watch?v=3I5qud1UPG4&feature=youtu.be

Bunun dışında bağlantı sorunu yaşayanların sıkıntıları çoğunlukla hat kalitesinden olduğu görülüyor, yukarıdaki nirvanha nickli arkadaş da olduğu gibi değerlerini kontrol ettiğinizde görülen üzere yüksek ihtimal hatta sıkıntı var. Bunu söylememin diğer bir nedeni bağlanmayan denilen cihaz teknik serviste test edildiğinde sıkıntısız bağlanabiliyor. Burada sorunun algılanması için yurt dışına ya da teknik servise log,ayarlar, ve tüm bilgiler ile iletilmesi gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hey -- 12 Eylül 2014; 11:03:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: nirvanha

quote:

Orijinalden alıntı: hey

quote:

Orijinalden alıntı: iyaan

quote:

Asus bu modemi neden yapmış çok merak ediyorum.Kaç gün oldu kaç yazılım geldi her dakka net kopar mı arkadaş ya yazıklar olsun.10 tl'lik modem kadar icratın yok .....Dünyanın en çok bağlantısı kopan en pahalı modemi bu olsa gerek gelen yazılımlarda türkiye için yapılan birşeyler var mı merak ediyorum.....Oyunlar için port açma profillerinin olamamsıda baska bir ceza sanırım....

Hocam sorun yaşayan arkadaşlar olduğunu okudum, ufak bir form hazırladım. Problem yaşayan arkadaşların bilgilerini sınıflandırabiliriz ve ASUS'a topluca mail atıp dikkatlerini çekeriz 5. maddedeki cihaz ayarları dosyasını foruma gönderemediğimiz için biraz zahmetli olacak ama cevapları yesilyurt@sabanciuniv.edu adresine mail göndermenizi rica ediyorum. Yine burada da paylaşalım ve ASUS'a siz de direkt mail atabilirsiniz.

1. Yaşanılan sorun ? (Örnek : Internet bağlanmıyor, kablosuz kopuyor, download master çalışmıyor vs )

2. Bağlantı hızı ve türü ? (Örnek : ADSL 8Mbit, VDSL 100Mbit.. vs)

3. Sorun yaşanan firmware kodu ( 693,2048,2049,2050 ?)

4. Sorun yaşanan cihazın sorun oluştuğu aynın kaydedilmiş log u.

5. Sorun yaşanan cihazın ayarları (Yönetim-Ayarları geri yükle-Kaydet)

6. Sorun yaşanan cihazın DSL değerlerinin olduğu sayfanın ekran görüntüsü. (Sistem günlüğü-DSL günlüğü)

bu şekilde dönüş yapılırsa çok güzel olacak çünkü ben de bazı arkadaşların problemini yazdım ama elde data olmayınca böyle birşey var diyoruz ama ürünü geliştiren adam kabaca söylenenlere göre birşey düzeltmeye çalışıyorlar.

Bu arada Download Master ile Ağ dışından erişim problemi yaşayanlar acaba WAN network seçeneğini aktif halde mi ?

Asus DSL-AC68U

Bu adımları biri resimlerle anlatırsa iyi olur log nasıl alınır vs adım adım.

Bu cihaz kapatıp-açınca , sıfırdan sizde sistem kaç dakikada internete girebiliyor.Bende min 3 dakika , normal mi bu?

Gece işten geldim modemi atasım geldi o kadar yani.Sistem 10 sn de açılıyor , bekle babam bekle bizim modemin keyfi gelsinde nete çıkalım.

Alıntıları Göster
    Bu modemde kablosuz ağa belli bir miktarda trafik vermek istiyorum.Toplam hızım 16mbps kablosuz ağdan bağlanan bir bilgisayarım bu hızın maksimum 5mbps'ini kullanmasını istiyorum ancak bir türlü başaramadım. Sadece belli programlara öncelik sağlayan özellik var modemde. Ben belli bilgisayarlara belli hızlar belirlemek istiyorum.Zyxel modemimde bunu yapabiliryordum 500 liralık modemde yapamıyorum.

• RevesNatav R kullanıcısına yanıt
    Selam arkadasım sizinle aynı kaderi paylasıyoruz bende ayın 18 inde aldım sizin gibi nete cıkamadım1 kere asusa 2 kere vatana gittim sorun cözülmedi cuma günü vatandan gelen davet üzerine modemin yenisini verdiler fakat sorun yine aynı nete cıkamıyorum pazartesi telekomdan gelip tekrar hat kontrolu yapılacak benimle irtibatta kalırsanız sevinirim saygılar
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Jokeradam

quote:

quote:

Böyle giderse bu modemi yakında yakacağım ....İnternet koptuğu gibi o an chromede açık olan ne kadar sayfa varsa modem kendi hata banneri çıkarıyor ve o sayfalara ,internet gelse bile tekrar ulaşamıyorsunuz.Yani diyelimki önemli bir bilgiye ulaştınız ve sayfada hafızanızda yok, geçmişden de bulamıyorsanız ayvayı yediniz bütün emeğiniz çöpe.

cihazınız arızalı olabilir mi? teknik servise gönderip kontrol edilmesini isteyebilirsiniz belki. Bir de 2050a yı denediniz mi ?

Beta 2050a asus ana siteye ne zaman koyar bizde yukleyelim.

yeni update şuan beklemede sanırım çünkü herkes farklı birşey söylüyor, ne log ne ayar hiçbirşey paylaşan yok böyle olunca söylenenlerin hepsini simule etmek çok zor muhtemelen, yoksa ben burada görülen durumları mail atıyorum gördükçe. Yukarıda iyaan gönüllü olmuş toplayıp göndereyim diye ama bilmiyorum hiç dönüş yapan oldu mu.

DSL-AC68U_3.0.0.4_376_2050a_DSL_1.0.1.6.trx
    https://www.asuswebstorage.com/navigate/s/5C4F3FCE49A74C7E81DF0A3F7EB8DF9E4

Bu yazılım betadan çıkıp ana siteye yüklenecekmi son haliyle deneyip kullanmak istiyorum.

• Jack Shephard kullanıcısına yanıt
    Öyle bir özellik sadece profesyonel switchlerde ve router larda var zyxel de hangi modemde var bu özellik,ilk sizden duyuyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jack Shephard

Bu modemde kablosuz ağa belli bir miktarda trafik vermek istiyorum.Toplam hızım 16mbps kablosuz ağdan bağlanan bir bilgisayarım bu hızın maksimum 5mbps'ini kullanmasını istiyorum ancak bir türlü başaramadım. Sadece belli programlara öncelik sağlayan özellik var modemde. Ben belli bilgisayarlara belli hızlar belirlemek istiyorum.Zyxel modemimde bunu yapabiliryordum 500 liralık modemde yapamıyorum.

Hiç yapılamıyor değil.
    4-5 çeşit priority var yanlış hatırlamıyorsam.
    Bunlardan orta olanına 5 mbit sabit verip bir mac adresine de o priority'i elle atarsanız hep o hızda çalışır.

Zyxel dışında TPLINK ürünlerinde de hız sınırlama olayı güzel çalışır. Geçmişte kullanmışlığım var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quattro -- 14 Eylül 2014; 23:23:58 >
  • quote:

Sizin hat değerleriniz kötü, bağlantının kopma nedeni bu bence. Bakın hem SNR değeriniz çok düşük hem de modem internete henüz bağlanmışken çok sayıda CRC almışssınız. Mutlaka Telekom ile görüşüp hat değerlerinize ve kablolarınıza baktırmalısınız.
    quote:

Orijinalden alynty: iyaan

Sizin hat de?erleriniz kötü, ba?lantynyn kopma nedeni bu bence. Bakyn hem SNR de?eriniz çok dü?ük hem de modem internete henüz ba?lanmy?ken çok sayyda CRC almy?ssynyz. Mutlaka Telekom ile görü?üp hat de?erlerinize ve kablolarynyza baktyrmalysynyz.

Benim hat değerlerim kötü , diyelimki öyle.Kıçı kırık RT-211 bunca senedir aynı hat ve kabloyla kopma yaşatmadıysa Asus'un sözüm ona dünyanın en hızlı modeminin de bunu yapabilmesi gerekmez mi? 8yanlış anlaşılma olmasın sitemim size değil tabiikide)Ayrıca o log dosyası ve ekran görüntüsü daha yeni kopmuş bağlantı anında alınmıştır Asus DSL-AC68U bağlanmaya çalışmaktadır.Şunu söyleyeyim
    DSL-AC68U_3.0.0.4_376_1779-g9199f47_DSL_1.0.1.2_0721_1030.trx bu firmware ile oyunlarda düşme yaşasamda internet bağlantısı bariz şekilde kopma yapmıyor.Bu forum sayfasına birkaçtane daha log koymak istedim ama forum hata veriyor şimdi tekrar deneyeceğim izin verirse paylaşayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nirvanha -- 15 Eylül 2014; 0:59:18 >

• neos11 kullanıcısına yanıt
    Denedim bir süre kopma olmadı sevinmiştim ,ama yine koptu ve yeniden başlatmadan da tekrar bağlanmadı nete.
    Cihazlarda bağlantı ile ilgili yazılım hatası olsa idi bu kopma işini hepimiz yaşardık diye düşünüyorum,bu donanım içinde geçerli.Yaa cihaz tekil olarak arızalı,yada bölgedeki sinyal kalitesindendir diye düşünüyorum.Benim yan apartmanda fiber kutusu var,bağlantıyı ordan bakır telle alıyorum,düzenli bir kopma sorunu yaşamıyorum,başka bir mekana götürüp denerseniz daha net anlaşılır durum bence,gittiğiniz yerde de kopuyorsa cihazda bir sıkıntı olabilir.
    Bir de Yönetim-DSL Ayarı sekmesindeki "Rx AGC GAIN Adjustment (VDSL)" kısmını (ADSL bağlantıda bu seçenek var mı bilemiyorum ama) "stable" olarak değiştirip deneyebilir misiniz? Ek olarak RT-211 kullanmadığım için yorum yapamayacağım ama hat değerlerinizi kontrol ettirip kabloları yenilemeniz sizin her zaman avantajınıza olacaktır. (daha yüksek hızlarda bağlanmak, stabilite vs.)

Yine Frontoza'nın da önerdiği gibi başka bir stabil hat ile denerseniz modemin sorunlu olup olmadığını daha kolay teşhis edebiliriz.

Asus DSL-AC68U

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iyaan -- 15 Eylül 2014; 19:18:49 >

• iyaan kullanıcısına yanıt
    Hocam son firmware 'ye döndüm deniyorum.Kablo yenileme derken TTNET'in çektiği hattan bahsediyorsanız onların ,varoşlarda yaşayan bizler için pek bir çözümü olacağını sanmıyorum.Söylecekleri hızınızı düşürelimden öteye gitmeyecektir , hatta söylemeden direkt olarak hızı düşüreceklerdir.Yakında HiperNet için başvuracağım belki ozaman farklı bir port verirler.

Yardımlarınız için teşekkürler.
    Hocam benim kastettiğim öncelikle ankastraden binaya gelen kablo ve sonrasında apartman girişinden evinize gelen kabloyu kontrol ettirmeniz. Öncelikle hangi kabloların değişeceği konusu Telekom binaya kadar gelen kabloyu kontrol ettiğinde netlik kazanacaktır. Eğer binaya gelen kabloda kayıp varsa Telekom, bina girişinden modeme kadar gelen kabloda sorun varsa siz değiştireceksiniz. İki kablo da değişime ihtiyaç duyabilir elbette. Bir an önce telekoma kontrol için başvurmanızda fayda var.
  • quote:

Hocam benim kastettiğim öncelikle ankastraden binaya gelen kablo ve sonrasında apartman girişinden evinize gelen kabloyu kontrol ettirmeniz. Öncelikle hangi kabloların değişeceği konusu Telekom binaya kadar gelen kabloyu kontrol ettiğinde netlik kazanacaktır. Eğer binaya gelen kabloda kayıp varsa Telekom, bina girişinden modeme kadar gelen kabloda sorun varsa siz değiştireceksiniz. İki kablo da değişime ihtiyaç duyabilir elbette. Bir an önce telekoma kontrol için başvurmanızda fayda var.
    Eğer telefon hattın berbat ise değil 500 liralık, 10000 dolarlık modem bulup taksan yine işe yaramaz.
    Zaten modem kısmı hepsinde hemen hemen aynıdır.
    Bu aleti pahalı yapan şey router kısmıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quattro -- 16 Eylül 2014; 2:27:44 >

• iyaan kullanıcısına yanıt
    Maalesef oda işe yaramadı.

DSL-AC68U_3.0.0.4_376_1779-g9199f47_DSL_1.0.1.2_0721_1030.trx

bu firmware dışında hiçbir firmware işime yaramıyor hat sürekli kopuyor.Bu firmwarede hiç kopma yaşamıyorum , ama net biraz yavaş çalışıyor gibi ......
  • quote:

Maalesef oda işe yaramadı.

DSL-AC68U_3.0.0.4_376_1779-g9199f47_DSL_1.0.1.2_0721_1030.trx

bu firmware dışında hiçbir firmware işime yaramıyor hat sürekli kopuyor.Bu firmwarede hiç kopma yaşamıyorum , ama net biraz yavaş çalışıyor gibi ......
    Sayın Nirvana tam 1 ay sonra bağlantı sorunumu çözdüm daha doğrusu çözdüler ttnet son görüşmemizde bana cevaben elimizde asusu un bu cihazının
    arayüzü olmadığı için destek veremiyoruz dendi bende siz benden tahsilat yapıyorsanız destek vermek mecburiyetindesiniz ısrarıma ve sert cıkısıma karsın
    arıza kaydı oluşturdular. daha sonra arıza kaydından arayan operatör bana modemi açıp kapatmadan beklememi söylediler ve 30 dakikka içinde modem
    ilk defa nete bağlandı sabaha kadar calıstı ertesi gün tekrar arayıp operatöre bağlandım modemi kapatıp kapatamıyacagımı sordum bilgileri kontrol edip
    modemi kapatıp açmamı söylediler ve nihayet sorunsuz bir sekilde bağlandı.BAGLANMADAN ÖNCE bilgisayarın MAC adresimin sonu 41 iken bağlandıktan sonra
    bu adresin 42 olarak degistigini farkettim Yani sorun tamamen ttnet te bu yüzden sizin bağlantı kopma sorununuz yeni bir mac adresi ile halledilecek
    sanıyorum Lütfen ttnet le temasa geçin ve diretin Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pecetos -- 19 Eylül 2014; 15:39:08 >

• quote:

Orijinalden alıntı: pecetos

Sayın Nirvana tam 1 ay sonra bağlantı sorunumu çözdüm daha doğrusu çözdüler ttnet son görüşmemizde bana cevaben elimizde asusu un bu cihazının
    arayüzü olmadığı için destek veremiyoruz dendi bende siz benden tahsilat yapıyorsanız destek vermek mecburiyetindesiniz ısrarıma ve sert cıkısıma karsın
    arıza kaydı oluşturdular. daha sonra arıza kaydından arayan operatör bana modemi açıp kapatmadan beklememi söylediler ve 30 dakikka içinde modem
    ilk defa nete bağlandı sabaha kadar calıstı ertesi gün tekrar arayıp operatöre bağlandım modemi kapatıp kapatamıyacagımı sordum bilgileri kontrol edip
    modemi kapatıp açmamı söylediler ve nihayet sorunsuz bir sekilde bağlandı.BAGLANMADAN ÖNCE bilgisayarın MAC adresimin sonu 41 iken bağlandıktan sonra
    bu adresin 42 olarak degistigini farkettim Yani sorun tamamen ttnet te bu yüzden sizin bağlantı kopma sorununuz yeni bir mac adresi ile halledilecek
    sanıyorum Lütfen ttnet le temasa geçin ve diretin Saygılar

Alıntıları Göster
    bugün sipariş verdim ben de hizlial.com dan. şuan 16mbit adsl kullanıyorum. haftaiçi gidip fibere(vdsl) geçiş yapacam. kafamda şimiden milyon tane soru var. çok başınız ağrıyacak

• 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.