Şimdi Ara

Asus DSL-AC68U (227. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
4.627
Cevap
51
Favori
243.988
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 225226227228229
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Biraz evvel teslim aldım ax82u yu açıp açmamak arasında gidip geliyorum şu an :)

• Benim ax82u geldi.
    Belki premium havası ac68u gibi değil ancak işini iyi yapsın yeter.
    Şuan için kurulumu yaptım ve bir sıkıntı yok. 3 yıl garantisi için bile bu farkı vermeye değer.
    Çünkü elimizdeki bozulsa yine bunlardan alacaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni sürüm yayınlanmış. Bu arada vizyon dan değişim isteyecektim kampanya bitmiş Asus DSL-AC68U 

• quote:

Orijinalden alıntı: nirvanha

Ben modemi çalıştırmadan önce böyle bir mail attım , hatta konuyu donanımhaberden öğrendiğimi falan yazdım.

Modemi çalıştırınca mailimi reply yaparak kampanyadan faydalanmak istediğimi söyledim.

Bakalım ne cevap verecekler.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bu arada yeni cihazın özellikleri güzel ancak bazı şeylerden kırpılmış gibi geldi bana.

Antenlerin tümleşik olmasını , arka açma kapama düğmesini beğenmedim.Üzerinde Wifi on-off / WPS düğmeleri varmı yokmu / göremedim ?

Durum ledleri yanda ve miktarı az , detay yok . Önde kocaman başıboş çalışan aura ışıkları.(Kapatılabiliyor tabi ama durum ledleri önde olsa çok daha iyi olurmuş )

Şeklini şemalini sevmedim DSL-AC68U tasarımını tek geçerim.

Demek ki yeni nesil böyle seviyor yapacak bir şey yok.

Alıntıları Göster

Ben de sevmedim şeklini, ne bu ya. İlla bu kadar havaleli olmak zorunda mı? Daha kompakt bir yapıda olabilirdi. Herkesin o kadar geniş yeri yok. Ben de DSL-AC68U modemimi çok seviyorum. Allah'tan sıkıntısız çalışıyor (maşallah).

• Arkadaşlar işyerimde ac68u modem kullanıyorum. Binaya fiber geldi. Direkt ac68u ya fiber bağlantısını yaptım. Fakat telefon hattını nasıl çözeceğiz telefon hattını kullanamıyorum.
    Telekom yetkilileri bizim modem takılı olacak diyor telefon hattı için diyor. İsterseniz bridge moda alırız ac68u yu internet için kullanırsınız diyorlar.
    Bende çift cihaz olmasın diye sadece ac68u yu kullanmak istiyorum. Yokmu bu telefon hattını kullanma yolu.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • MALİ MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt

Maalesef sip detaylarını vermedikleri için olamayacak.

• Kampanyayı kaçırmak kötü oldu. AC68U kullanmaya devam. Kaç yıl oldu unuttum gitti.

• Türkiye'de ac68u open-vpn sunucusu oluşturdum ancak buna ülke dışından erişemiyorum. Türk telekom müşterisiyim. Herhangi bir fikri olan var mı

turktelekom router'a bağlanmayan 100.123.77.xxx ip numaralarını kullanıyor, sanırım bunlar müşteriler arasında paylaşılan bir ip havuzu.

• Evet hocam içerde evim değil zaten işyerimde cabinet in içine kadar fiber kablo geldi. Cihazı cabinet in içine taktılar. Pazartesi bakıp resim atarım cihazın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MALİ MÜŞAVİR -- 11 Eylül 2021; 22:14:44 >

mdu mu koydular?

SIP bilgilerini vermedikleri için kendi cihazlarına bağımlı kalıyorsun maalesef.

• Bilmiyorum hocam tam anlamıyorum.Fiber kabloyu bir cihaza bağladılar ordan ethernet kablo ile kendi modemlerine. Pazartesi resimlerini çekerim.

• İnternette buldum.
    Şu cihazdan koydular.

Asus DSL-AC68U

ONT bu. MDU olunca genelde Metro Ethernet oluyor zaten. Direk santrala bağlı o cihazlar.

Maalesef Telekom üzerinden telefon hattınız için kendi cihazlarını kullanmalısınız. Nedeni de dediğim gibi SIP bilgilerini paylaşmamaları. Cihaza ACS yada TR-069 ile göndermeleri.

Gerçi github kaynaklarında SIP kıran biri vardı. Forumda da yardımcı oldu. Lakin router/modem üzerinde ne oldu bilmiyorum.

En temizi kendi cihazlarından telefon hizmeti, lan to wan yada wan bacağını bridge yapıp kendi cihazınızda pppoe sonlandırarak, tüm interner yükünü kendi cihazınızda kullanmak olur.

• SIP dediğiniz nedir.
    Türk Telekom müdürü müşterim. Bana tüm bilgileri verdi. Ac68u modemi direkt kendi modemleri olmadan internete bağlandım. Ama telefon hattı nı nasıl kullanacağım onu bilmiyorum. Acaba ONT cihazının telefon hattı çıkışı olan modeli varmı. Eğer varsa temin ettiririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MALİ MÜŞAVİR -- 11 Eylül 2021; 23:0:2 >

Triple Play servislerinden biri, Voip, TV, Data işte.  Session Initiation Protocol

Bu bilgileri vermemiştir tahminim.

Yinede versede santral tarafındaki izinler (configler) için bir tanımlama yapılması gerekecektir.

Daha fazla bilgiye bende sahip değilim, lakin fiber altyapıda yok şu kabloyu taktım yada şu ont ' yi gördüm alayım takayım gibi örneklerin hepsi hüsranla sonuçlanacaktır.

Yani telefon girişi ONT vardı galiba hatta 4 portlu. Ama bunu zaten bulup alamazsınız, hadi ikinci el buldunuz takıp kullanamazsınız.

• Anladım hocam. Şu anki haliyle kullanmaya devam o zaman. Kendi cihazlarını biridge mode alıp ac68u nun kurulumunu yaptılar böyle kullanıyorum.

Tek yol bu oluyor zaten.

Yani ac68u sabahtan beri dsl veriyonu olarak düşünüyordum birde karıştırarak. Ethernet üzerinden voip bir telefonla da çalışmayacaktır. Özel tanımlama ve telefonun da aynı zamanda buna açık olmasu gerekir.

• Ac68u da ısrar etmemin sebebi işyeri olduğu için uzak bağlantı için sabit ip ücreti ödememek. Ac68u in ddns ile bu işi çözdüm uzak bağlantıda bunu kullanıyorum.
    Yanlız biliyorsunuz bu modemin telefon uygulamasında lan’da uyandırma özelliği var. Bu özellik sayesinde işyerimdeki bilgisayarı kapalı iken çalıştırabiliyordum dsl kullanırken. Ama şu an fiber de bu özelliği kullanamıyorum bilgisayarı tetiklemiyor.

Wifi'den bağlanan cihazı da uyandırabiliyor mu

• quote:

Orijinalden alıntı: MALİ MÜŞAVİR

Ac68u da ısrar etmemin sebebi işyeri olduğu için uzak bağlantı için sabit ip ücreti ödememek. Ac68u in ddns ile bu işi çözdüm uzak bağlantıda bunu kullanıyorum.
    Yanlız biliyorsunuz bu modemin telefon uygulamasında lan’da uyandırma özelliği var. Bu özellik sayesinde işyerimdeki bilgisayarı kapalı iken çalıştırabiliyordum dsl kullanırken. Ama şu an fiber de bu özelliği kullanamıyorum bilgisayarı tetiklemiyor.

cgnat mı oldu ipniz acaba?

• 
Sayfa: önceki 225226227228229
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.