Şimdi Ara

## Asus Crosshair II Formula Ortaya Çıktı ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
2.979
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  ## Asus Crosshair II Formula Ortaya Çıktı ##

Asus'un oyuncular için hazırladığı ROG serisi özel anakart ailesi 2006 yılının Temmuz ayında firmanın AMD platformuna yönelik olarak hazırladığı nForce 590 SLI yonga setli Crosshair modeli ile başlamıştı. Crosshair ile başlayan seri bugün çok farklı bir noktaya gelirken Asus'un önemli başarı yakaladığı ROG serisi anakart ailesinin çok büyük bir kısmının Intel tabanlı anakartlardan oluştuğunu görüyoruz. Asus uzun süren sessizlik döneminin ardından AMD platformuna yönelik yeni ve iddialı anakartı Crosshair II Formula ile birlikte AMD platformuna sahip kullanıcıların karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Firmanın yeni modeli olan Crosshair II Formula, Nvidia'nın nForce 780a SLI yonga setini kullanıyor ve AMD'nin soket AM2+ formundaki yeni nesil Phenom işlemcilerinin yanı sıra geriye dönük olarak Athlon64 işlemcilerine de tam destek veriyor. Performans odaklı bir yonga seti olan nForce 780a SLI üretici firma Nvidia'nın yeni anlayışı çerçevesinde ayrıca entegre grafik işlemciye de sahip. Yani anakart Nvidia'nın Hybrid SLI teknolojisini de destekliyor. Siyah PCB, katı kapasitör kullanımı ve ısı iletim temelli pasif soğutma ünitesiyle öne çıkan Crosshair II Formula 3 adet PCIe X16 slotuna sahip. Slotlar SLI konfigürasyonunda 16X+16X formunda 3 kartlı yapılanmada ise 8X+8X+8X olarak görev yapıyorlar.

Aynı yonga setini kullanan Foxconn'un Destroyer modelinden farklı olarak HDMI arabirimini de destekleyen Asus'un yeni güzeli PCIe X16 slotlarına ek olarak iki adet PCIe X1 ve iki adet te PCI slotu ile donatılmış durumda. 6 adet SATA-II ve 6 adet te USB 2.0 konnektörü ile donatılan anakart ROG serisinin karakteristik özelliklerini de yanında getiriyor. Harici ses kartı ile 8 kanal yüksek tanımlı ses özelliği sağlayan anakart ayrıca çift gigabit ethernet özelliği ile birlikte geliyor. Daha fazla PCIe hattı için NF200 yongasıyla desteklenen nForce 780a SLI çipsetinden gücünü alan anakartın 10 fazlı güç modülüyle gelebileceği de ifade edilirken bu durum henüz netleşmiş değil. Asus Crosshair II'nin çıkış tarihi ve fiyatı ise henüz netleşmiş değil.

• güsel olmuş amdciler sevinsin .
  • quote:

Orjinalden alıntı: ilyus

güsel olmuş amdciler sevinsin .

+1. AMD kullanıcılarına hayırlı olsun, yakında b3 revizyonlar da geliyor...
  • AMD ci birisi gerçekten yalnız AMD kullanacaksa, 790 serisi alır bence. Vga yı da AMD den alır, Crossfire yapar.Bu anakartta yanlızca SLI olur herhelde!
  • quote:

Orjinalden alıntı: sorceress

AMD ci birisi gerçekten yalnız AMD kullanacaksa, 790 serisi alır bence. Vga yı da AMD den alır, Crossfire yapar.Bu anakartta yanlızca SLI olur herhelde!

değişik bi yaklaşim amd ati'yi almasaydi ne olacakti

yani ati kötüdür demiyorum ama tercih .. farkli seceneklerin olmasi güzel ..
    adam amd ci ve crysisi çok seviyosa ...

evet amd nin o cıkardigı yonga tebrige laik cross hybit .. vs ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilyus -- 25 Şubat 2008; 21:46:40 >
  • quote:

quote:

AMD ci birisi gerçekten yalnız AMD kullanacaksa, 790 serisi alır bence. Vga yı da AMD den alır, Crossfire yapar.Bu anakartta yanlızca SLI olur herhelde!

niye amdciler oynayamıyomu crysisi sende nvidia ve intel crysis e destek verdi diye hemen crysisi sadece onlar oynatıyo sanıyon heralde..

• quote:

Orjinalden alıntı: SecurityProfessional

quote:

quote:

niye amdciler oynayamıyomu crysisi sende nvidia ve intel crysis e destek verdi diye hemen crysisi sadece onlar oynatıyo sanıyon heralde..

tabiki oynuyolar. ama nvidianın oyun firmalarina yaptigi yatirim ortada . bir çok oyun severe daha öncelerde 1950 xtx satarken ben kendilerine şimdilerde 8800 serisiniden başka birşey begendiremiyorum . yani çok basit crysis in crosfire için erteleyip durdugu bi yama vardi .. sanirim çıktı sonunda ..
    buna benzer bir çok şey başka oyunlardada görülüyor ..
    atinin görüntü ve resim kalitesi ortada ama rakip aşiri bağlayici al fizik motoru konusunda sözü edilen şirketide bünyesine katti . yazilimsal olarak 8800 ve sonrasi kartlara yazilimsal olarak destek verecek ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilyus -- 25 Şubat 2008; 22:05:11 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • iyi bi parçaya benziyo ama fiyat 150$ dan yüksek olacağıda kesin ama değer msi 177 $ anakartını almaktansa bunu almak daha iyi(fiyat msi ye göre biraz daha düşük olursa)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7D9C4C16C -- 25 Şubat 2008; 22:14:51 >
  • AMD yi unutmamış ASUS
  • Bakalim B3 neler sunucak.Ondan sonra seviniriz veya sevinirler.

quote:

Orjinalden alıntı: Albatros83
    +1. AMD kullanıcılarına hayırlı olsun, yakında b3 revizyonlar da geliyor...
  • valla ben bilmem. msi k9a2 platinumla quad crossfire yapılacağı günü görmek için sabırsızlanıyorum
  • Bu haberi Bekliyordum bundan sonra 750a ondan sonrada 730a çıkıcak Ve ben 730a Alıcam
  • cool!
  • Bu seri ile İntel'i çok kazıkladık birazda Amd'yi kazıklayalım demiş Asus.
  • Hernekadar Asus anakartlara alerjim olsada (kendi görüşüm polemik olmasın sonra) kart çok kaliteli görünüyor
  • 790fx aldım o anakarta 3000 basar... kanımca :P 10 fazlı 4x ekran kartı yuvalı ram sogutuculu ve tamamiyle amd sistem :) crysisi 1024 high ve bazı ayarlar fullde oynadım. iki işletim sistemim var xp32bit ve vista ultimate.. ultimatede oynarken bazı programları kapatmam gerekti mesela sidebar antivirus vs.. o zaman güzel oldu. nvidia chipsetli anakartlardan nefret ediyorum intelse intel amdyse amd chipsetli anakartlardan yanayım...790 fx alırken biraz kuşkulandım önceki amd chipsetleri bilmiyordum 690 kullanmıstım sistem kurup az test etme zamanım oldu. asusun m3a mvp wifi deluxe anakartından sonuna kadar memnumum ve herkese öneririm. gigabyte dq6 ya tonla para verilecegine asus alınabilir... saygılar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: m@TR@x

iyi bi parçaya benziyo ama fiyat 150$ dan yüksek olacağıda kesin ama değer msi 177 $ anakartını almaktansa bunu almak daha iyi(fiyat msi ye göre biraz daha düşük olursa)

1-asus asla ucuz şey yapmaz
    2-asus daima +1002124454 $ marka parası alır
    3-parası kısıtlı bir insanın f/p kralı MSI dururken ASUS a +100 $ vermesi mantıksızdır
    4-MSI o kartı Türkiye ye özel indirimle sokmuştur ve en ucuz 790fx anakarttır
    5-asus un bu kartı tahminim 250-270$ dan aşağı olmayacaktır
    6-asus bu kartı bir sürü gereksiz şeyle donatacaktır
    7-bırakın kuzum bu asus hayranlığını paranız çoksa gidin Gigabyte a verin
    8-AMD 790fx çipseti efsane olacaktır, AMD işlemci düşüneneler için tek alternatiftir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theoden541 -- 26 Şubat 2008; 1:45:13 >

• ilginç böyle kliteli ankart yapıcaksın amd için ama tutup vnidia kullancaksın kullansana amd chipset bizde ati kartları alıp hybrid cross fire yapalım platform olma özelliğini kaybetmiş bir anakart bence
  • bence de pek mantıklı değil amd işlemci alıp nforce chipsetli sli destekli ankart almak. ama yine de tercih meselesi.bu tarz karşılaştırmalar yapılacak mesela amd 790 chipsetli - 780nforce ve 790nforce (benim öngörüm amd790 dan yana)
  • quote:

Orjinalden alıntı: menem

bence de pek mantıklı değil amd işlemci alıp nforce chipsetli sli destekli ankart almak. ama yine de tercih meselesi.bu tarz karşılaştırmalar yapılacak mesela amd 790 chipsetli - 780nforce ve 790nforce (benim öngörüm amd790 dan yana)

Katılmamak zor. AMD işlemcilere nvidia yonga ve hele ki sli çok abes kaçıyor. AMD işlemcilerin yanına 790X ya da 790FX çok daha mantıklı ve verimli olacaktır. Bununla birlikte AMD'nin (diğer deyişle ATI'nin) HD3000 serisini görüntü yongalarını güncellemesi gerekiyor. Zira görüntü kalitesi olarak çok tatminkar olsa da 8800GT ve hatta 9600GT'ler karşısında yavaş kalmaya başladı. Yeni sürücü yazılımları (Catalyst) ve görüntü yongalarını bekliyoruz.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.