Şimdi Ara

ASUS ANTI SURGE HATASI YARDIM!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.344
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bir ayı geçkin süredir bilgisayarım aniden kapanmaya başladı. Hatanın nedenini "asus anti-surge was triggered to protect system from unstable power supply" olarak görüyorum.Bilgisayar sürekli bu asus antisurge desteği yüzünden kendi kendine kapanıp duruyor. Bu kapanma oyun oynarken bazen yarım saatte bazense 3 saatte bir oluyor. Bazen hiç olmuyor nedenini anlamadım.

Konu ile ilgili bir araştırma gerçekleştirdim ve hatayı düzeltmek için yaptıklarım şunlar:

* Hatanın nedeni PSU ATX kablosunun tam oturmaması olabileceğinden kabloyu tekrar çıkarıp yerine oturttum.
    * Tüm bilgisayar bileşenlerini söküp tekrar taktım. Ramleri ve işlemciyi tekrar kontrol ettim işlemci termal macununu yeniledim. Ram ve işlemcide bir sıkıntı yok çalışıyorlar.
    * Güç kaynağının garantisi kalmadığı için içerisini kontrol ettim devrelerinde ve kondansatörlerde hiçbir sıkıntı yok. BIOS üzerinden gelen voltaj değerlerini kontrol ettim 3 5 12 V değerleri optimum düzeyde onlardada bir sıkıntı görünmüyor.
    * Tüm yazılımları (BIOS olsun Intel olsun Nvıdıa olsun) güncelledim ve ssd hdd taratıp kontrol ettim yine birşey görünmüyor.
    * Anakart üzerinden antisurge özelliğini kapattım fakat.... sonuç yine aynı bilgisayar kendi kendine reset attı bu sefer.

Yukarıda belirttiğim gibi tüm bileşenler gayet normal çalışıyor.
    Bellekleri test ettiğimde sağlık değerleri 90 üzerinde. İşlemci ekran kartı voltaj değerleri normal ve sıcaklıkları oyunlarda 60ın altında.
    Akım korumalı priz kullanıyorum ancak yaşadığım apartmanda toprak hattı yok toprak hattını nötr'den atlatma yaparak priz içerisinden yapmışlar.

Sistem özelliklerimde şöyle:

-Intel Core i5 6600K Soket 1151 3.5GHz İşlemci
    -Asus B150 M Pro Gaming Anakart
    -Asus ROG STRIX Nvidia GeForce GTX 1060 6GB 192Bit GDDR5 Ekran Kartı
    -Kingston Hyperx Fury 8x2 DDR-2133 Mhz Ram
    -Nagas 750W AO750 Serisi 80+ Bronz Güç Kaynağı
    -Nagas G666 Kasa
    -Seagate Barracuda 3.5" 1TB Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm HDD
    -Kingston 120GB A400 Serisi Sata 3.0 Cache SSD

Çevre birimi olarak (Güç değerleriyle alakalı belki sormak isteyen olabilir diye yazıyorum)

-Samsung 21" 5ms 60hz Monitör
    -Logitech Z213 2.1 Ses Sistemi
    -Logitech G102 Mouse
    -James Donkey 610 Klavye
    -Rampage SN RW-1 Kulaklık

Konu ile ilgili tüm yardımlarınıza muhtacım dostlar....denemediğim şey kalmadı bakmadığım yer kalmadı. Bilgisayar teknik servisleri dünyanın parasını istiyorlar nedensiz bir şekilde ki ekonomik durumumda onları karşılamaya yetmiyor şu anda. Ayrıca bir kere bilgisayarcıya götürdüğümde şansıma o sürede antisurge özelliği devreye girmemişti 2 saat bilgisayar kendini kapatsın diye beklediğimizi hatırlıyorum :) Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rynhar -- 25 Aralık 2018; 8:20:16 >

• Psu’yu başka bir PC’de deneyin ya da başka bir psu bulup kendi pcnizde deneyin, voltaj değerlerini bios üzerinden kontrol ettim demişsiniz ama en sağlıklı ölçümü bir avometreyle yapabilirsiniz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam merhaba

PSU yu başka bir bilgisayarda denedim herhangi bir sıkıntı gözükmüyor. Avometre temin edemediğimden o şekilde ölçüm yapamıyorum malesef
  • rynhar R kullanıcısına yanıt
    Anakart üzerindeki kondansatörleri kontrol ettiniz mi ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Anti surge nin olayı psudur sistemine başka bir güç kaynağı takıp denersen iyi olur.

yaşadığım apartmanda toprak hattı yok toprak hattını nötr'den atlatma yaparak priz içerisinden yapmışlar. buda bir sorun sebebi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 29 Aralık 2018; 18:27:58 >
  • Nerd Miner kullanıcısına yanıt
    ben katılmıyorum. mesela şu sayfada bir resim var.https://linustechtips.com/main/topic/725973-asus-anti-surge-was-triggered-to-protect-system-from-unstable-power-supply-unit/

ASUS ANTI SURGE HATASI YARDIM!

hdd' nin sata portunu gören var mı resimde? şimdi bu sayfadaki içeriğin detayı nedir hiç bakmadım çünkü aklıma direkt yaşadığım bir olayı hatırlattı. o da hdd üzerinde yer alan kartın bozulmuş olması. sebep olarak da elektriklerin gidip gelmesi.

bence hdd' yi de dikkate almalısın. hdd sorunlu olunca pc boot esnasında reset atar. bunu da sürekli yapmaya başladığı anda power supply değiştirdiğinde keşfedersin. bence sorun hdd' de.

• Kondansatörleri kontrol ettim hocam herhangi bir şişkinlik patlama vs durumu gözükmüyor keza güç kaynağı normal değerlerinde çalışıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • The souls migration kullanıcısına yanıt
    Söylediğinizi dikkate aldım. Zaten şöyle bir sorunda vardı bu bilgisayarın gücünün sürekli gidip gelmesi hdd yide etkiledi birden steam içerisinde ki dosyalar silindi oyunlar açılmamaya başladı dll dosyaları kayboldu vs. bende herşeyi silip hdd yi formatladım. İkiye böldüm hdd health kontrolü yaptım %90larda gözüküyor ama sanırım şu an arızalı. Belki de bahsettiğiniz gibi hdd de bir sorun olabilir ancak hdd yi sistemden çıkarıp windowsu yüklediğim ssd üzerinden de bilgisayarı kullandığımda yine kapanıyor malesef

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.