Elimde 1 adet masadan düşüp çalışmaz hale gelmiş Asus A3F notebook var. Servise götürdüğümde onarım için 620$+KDV istediler! Alternatif olarak da, ana kartı çıkarıp kart tamiri yapan yerlere götürebileceğimden bahsettiler. Cihaz RS232 porta sahip olduğundan, tamir ettirmekten başka şansım yok. Ama bir türlü içini açmayı beceremedim. Tüm vidalarını söktüm ama klavyeyle ana kartın ortasına doğru bir yerden bir bağlantı var, bu kısımda dıştan görülen herhangi bir vida vs yok. Zormalak da istemiyorum, çünkü kırılacak gibi duruyor.
Belki saçma olacak ama, aranızda daha önce bu cihazı sökmüş biri varsa bana yardımcı olabilir mi acaba? Alt kapak nasıl çıkartılıyor?
Şimdiden teşekkür eder, saygılarımı sunarım...
Teknik servise sordun mu? Cevap vermediler mi?
Teknik servis sadece kendilerine getirirsem yapabileceklerini söyledi. Bunun da fiyatı 620$ ne yazık ki....:(
e-sistem e de bir sor istersen. Birde onlardan fiyat al yani.
arkadaşım anakart bozuk olduğundan eminmisiniz? yere düşük bozulması büyük ihtimal hdd bozulması yüzde 80. ekrandaki floresant lambanın kırılmış olma ihtimalı vardır. açma kapama düğmesine basılıp herhangi ışık yanıyormu? fan bi anlık çalışıp duruyormu? bunun tamiri basit olmalı! lehim noktalarda çatlak olma ihtimalı vardır. kendin yapabilirsin önce elektronik bölümünü okuyorsan yapabilirsin. aç anakartı çıkar büyüteç bul bi tane mümkün olduğunca büyük bul. incele bak bakır yollara bulabilirsin çatlaklarını onları yapsan sorun değil. entegrelerden biri bozulması zor çekişle vurursan direkt entegrelere anca bozulur.monitör çıkışa monitör bağla görüntü geliyorsa lcd ekranının lambası kırılmış olabilir her iktimalo var. bu arada servis saçma sapan ücret istemiş çüşt yani o paraya git msı yada datron al derim.
Yaw bende mi bi yanlış ANLATMA var anlamadım....
1- Ana kartı çıkartamıyorum, bunun için yardım istiyorum. 2- Bana anakartı üzerinde RS232 portu olan bir laptop lazım.. Yoksa 499 dolara da laptop var. Ama iş görmüyor. Ne PCMCIA ne de USB çeviriciler işe yaramıyor.
Servis benden ana kart + kasa ücreti istedi. Ve alternatif olarak kendim açıp anakartı çıkartıp baktırmamı istedi. Bunun elektronik forumuyla ne ilgisi var anlamadım?
arkadaşım öncelikle leptopun altta bulunan bütün vidaları sökram hdd fan kapağı dahil altta wirrless bağlantıları var siyah ve beyaz kablo onları çıkar. daha sonra klavyeyi sök altında bulunan vidalarıda sök. ekranın arka kısmında bir kapak var kasa ve ekranın ortasında kalıyor görüntü aktarımı sağlıyor 2 vidası var onlarıda sök.o kapağın arkasında kabloları tutan 2 vida daha var onları da sök.eğer bilgisayarının üzerinde takılı hafıza kartı felan varsa onları çıkarmanı öneririm. dvd rom u da çıkar. klawye altındaki vidaları sökerken orada iki tane kablo göreceksin biri 7-8 girişli diğeri ince.kalın olanı sök ince olanıda bulunduğu yuvadan çıkar. o kablolar gösterge lambası ve mauslook uka ait. şimdi yavaşça üst kapağı kaldır ilk denemen ise eğer bu biraz zor olacaktır.üst kapağı süktükten sonra ana kart var sökülecek anakartı sökmeden önce hdd çıkar ramler kalabilir. fanı da sökmene gerek yok sadece 4 ayaklı metali sökmen yeterli. ana kart üzerinde ana kartı tutan 4 adet vida var bunları doğru tahmin etmen gerekir aksi halde hepsini sökersin. bu vidaları söktükten sonra ana kart çıkmayacaktır. output lar kasa ile sıkışık vaziyetteler. tv vs çıkışların oraları esneterek çıkarta bilirsin.bundan sonrası sana kalmış. cevap geç oldu ama bende pc bozuldukça öğrendim yapamadığın yer olursa ve halen formda isen 05386913501 beklerim.