asusu a 6000 vm marka laptobu dün 2. el olarak satın aldım satan kişi bana format attıktan sonra kullanırsan daha iyi olacagını belirtti
bende bu söz üzerine recover cd kullanarak format attım ve laptop açıldıktan sonra ethernet denetleyicisinin üzerinde ünlem işareti çıkıyor ve bir kaç donanımıda tanımıyor her bilgisayar başlangcın da yeni donanımları buluyor ve orjınal drıver cd ile yüklemeye çalışıyorum bulamıyor int. baglanıp arama secenegınıde kullanamamı öneriyor kullanamıyorumı
ethernette yüklü degil wirelessde çalışmıyor laptopbumla int. giremiyorum orjınal drıverler elımde mevcut ama seçili donanımı yükleme esnasında 3 sn kadar bekliyor ve failed yazıyor yüklemüyor ama farklı tanıyan donanımları yükleye biliyorum ve bazen etherneti kaldırdıgım da yeniden yüklene biliyor ama kaldırıp yüklemekte sorunu çözmüyor...
ethernetkartının markası marvell yugobıt belki yardımcı olurken bana bilmeniz gerekir diye süylüyorum saygılarımla
sanırım sorunun sürücü yüklemek ile çözülmeyecek bir sorun. Yani sıkıntı donanımsal gibi görünüyor. Emin olmak için laptoba başka bir işletim sistemi kurmayı deneyin (Windows 7 rc olabilir) tüm donanımlarınızı (kart okuyucular dışında sorunsuzca tanıyor) Ya da recovery yaptığınız işletim sistemi şayet xp ise vistayıda deneyebilirsiniz. eğer aynı sıkıntıları o işletim sistemlerindede yaşarsanız büyük ihtimalle donanımsal bir sıkıntı var demektir.
Gerçi denemişsinizdir ama bunuda belirteyim: bir internet cafeden ya da internet erişimi olan başka bir bilgisayardan http://support.asus.com/download/download.aspx?SLanguage=en-us adresinden laptobunuzun modelini seçin ve güncel driverlerini bir usb belleğe ya da cd ye alın, o şekilde deneyin.
sölemeyi unuttugum bir ayrıntı format atmadan önce wireless modem den kablosuz ağ adımı buldum yanlız int. sayfası geç acılınca söledigim gibi format attım
laptop bana teslim ediliyken donanım sorunu yoktu formattan sonra dün sabah bir den bütün donanımlar tanınmış haldeydi wireles ışıgı yandı ag adımı buldum ama baglanamadım çünkü nasıl baglanacagımı bilmiyorum kapattım sonra 15 dk sonra yeniden açtım ve aynı donanımlar yeniden tanınmamıştı bende sistem geri yükleme yaptım ve tekrar aynı donanımlar tanınmıyordu
bilgisayarcılara götürdüm %99 format la işi cözeriz dediler ama ben yaptırmak istemedim çünkü teknik bilgi olmazsa ne zamana kadar parayla yaptırılır bu iş
20 ila 40 lira arasında format atarlar. piyasa bu durumda (Ankarada)
bu gün bilgisayarcılara gittim ve bilgi toplamaya çalıştım ama nafile yalnız birkaçından biraz kopara bildim dedilerki asus drıverlerı kourmak zor drıveri klasöre kopyalayıp sonra kuruyon gibi birazcık bilgiyi çıtlattılar ama anlayamadım bu konu hakkında bilgisi olan varsa lütven yardım etsin çok mahcup durum dayım
merhabalar . . .
arkadaslar gerçi konu baya bi maziye dayalı fakat bundan sonra aynı sorunu yasıyacak olan arkadaslar için söliyeyim asus a6000 laptoplarda ethernette bir sıkıntı varsa mutlaka wirelles donanımında da sıkıntı vardır çözümü wirelles kartının değişimi ile sonuçlanır . . .