Şimdi Ara

Asus 6030bi modemi olupta sorun yaşayanlar ve bilgi isteyenler buraya

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar aslında bu modem çok kullanışlı ama bunu kullanmayı ogrenmek biraz uzun zaman alıyor.Nedense kitapçıgı bu konuda hiç de bilgilendirici değil.
    Sorular:
    1.Modeme 192.168.1.1 den ulaşamıyorum?
    Yanıt:
    Bu modem çok uzun sure nette kalıp veri alışverişi yaptıgında neden kafayı yiyor.Bu yuzden en fazla 2 gunde bir şöyle 30dakka-1 saat kapatın(yatarken kapatıp sabahta açabilirsiniz).Sanırım hafızasının boşalması mı ne gerekiyor.Eger boole olduysa hardreset atacaksınız.Ayrıca diğer bi nedenide muhtemelen firmware guncellemeye çalışırken romu kafayı yedi.Bunun da tek çağresi garantiye gondermek.
    2.Hardreset nsl atılır?
    Yanıt:
    Biliyorum,sanki şifre çözüyoruz ama tek yolu bu.Modem açıkken önce ağ bağlantılarını çıkarın.Sonra ince bir cisim yardımıyla reset tuşuna(modem açıkken) 20 saniye basılı tutun,sonra elinizi resetten çekmeden modemi kapatın ve 20 sn ye daha bekleyin,daha sonra yine elinizi resetten çekmeden modemi açıp bi 20 sn daha bekleyin ve elinizi çekin.Bir sure bekleyin ve ağ bağlantılarını tekrar takın. Ve OK.
    3.Portforwardin nsl yapılır?
    Yanıt:
    Modeme girin/advanced/portforwarding
    daha sonra user i seçin;örnek olarak example alalım.Example i seçin ve edit deyin.Sonra ismini değiştirebilirsiniz,(ben tek port olarak açmayı biliyorum),tcp yi değiştirmeyin(sanırım illa seçecekseniz tcp,udp yi seçin).Daha sonra start,end ve mapa(hepsine aynı no girilecek) istediğiniz port nosunu girin.Apply deyin.Sonra example(veya adını ne koyduysanız) seçin ve hemen sağdaki add tuşunca basarak applied kısmına yollayın ve en alt sağdaki apply tuşuna basın,sonrada gidip save all diyin(tools/system commands)

En son olarakda bir öneri;advanced/lan clientsden butun modeme bağlı tum bilgisayarların ipini statik yapıp save all diyin!!!!

• Arkadaşım senin zamanlaman harika yemin ediyorum o heyecanla anca görüyorum yaaa.madde 2 benim çözümüm oldu.modem ayarlarına giremiyodum.demin dial up bağlantımla girdim görmemişim senin yazını.aramada da senin ki çıkmamış.valla bilgiler için sağol.
  • bende bu bilgiye asususun danışma yeri var sitede ordan ulaştım.ya o resetleme ölüm yaaa.ben ilk gördüm güldüm diğer yerde dalga geçiyo herhalde fln diye anca öle oldu valla.amma nazlı modemmiş yaaaa.neyse ya sorunu hallettim moralim düzeldi yaaaa.
  • aynı modem bende var. çok teşekürler yazayım.

asus 6030bi (bunu ilerde gerektiğinde arama yapmak için yazdım hemen bulayım diye)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Network sorunu yaşayanlar buraya
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.