Arkadaslar merhaba ben ygs'de bu sene iyi puan yapamadım (barajın altındayım-zaten hazırlanmamıştım) seneye dershaneye gideceğim baştan hazırlanacağım Şimdi ben ticaret lisesi çıkışlıyım boyum 1.65 kilom 60 (boy kilo biraz kısa biliyorum)
Burada hertürlü lise menzunu olanın bu okullara gidebileceği yazıyor yani bu meslek yüksek okullarına gidebiliyorum ,
Bu okullara girmek için boy/kilo ne olmalıdır ?? 30 Mayıs'da 19 yaşıma gireceğim yani seneye 20 olucak yaşım bir sorun cıkartırmı ??
Benim askerli konuda bir bilgim yok ama 2 3 gunden beri askeri meslek yüksek okullarını araştırıyorum
diyelim ben YGS'Den hava/kara/deniz astsubay meslek yüksek okulunu kazanacak puanı yaptım bundan sonra ne olacak ??? bu aşamadan sonra elenme şansım nedir ??? bu aşamadan sonra ne tür testlere tabi tutulacağım ?? zihinsel güç , fiziksel güç olarak ??
bu okullara başvuru yaptım ve kazanamadım yada 2. aşamada elendim ondan sonra , normal olarak açıköğretim,lisans v.s. bunları tercih edebilirmiyim???
diyelim; bu askeri okullardan birisini kazandım okulları bitirdim , bundan sonra ne olacak ?? askerliğimi normal zorunlu olarakmı yapacagım , yoksa askerde rütbem olacakmı ? daha üst rütbelere geçebilecekmiyim??şimdiden teşekkürler
Boy kilo oranı pek değişmiyor sanırım Kara kuvvetlerinde tablo vardı oraya bakabilirsin. Yaşın sorun çıkartmaz kuvetlere göre 26 yaşına kadar yolu var YGS istenen puanı kazandıktan sonra yazılı sınav yapıyolarmı bilmiyorum ama kuvvetlere göre değişen fiziki yeterlilik, spor, sağlık mulakat aşamaları olacak her hangibirini geçemezsen elenirsin. sanırım normal üniversitelere gitme şansın olacak ama emin değilim Askeri okulu kazandın diyelim askeri öğrenci durumun olacak ve belli bir sözleşmen olacak canın sıkılıp çıkmak istersen belli b tazminatı olacak okulu bitirdikten sona muaazaf asker olacaksın okuluna göre harp okulunu bitirdiysen (4 yıllık) teğmen, astsubay okulunu bitirdiysen (2 yıllık) astsubay çavuş olarak göreve başlıyacaksın. Zorunlu görev süresi olacak yanlış bilmiyorsam 15 yıl. Astsubaylıktan subaylığa geçmek için kurum içi sınavı geçmen gerekecek onunda belli koşulları olacaktır yoksa normal rütbe dönemlerinde bi üst rüteye atlayarak devam edeceksin. Kabaca böyle durum bu karar sesin askerlik sadece bi meslek değil yaşam tarzıdır hayatının geri kalanını bu mesleğe göre düzenleyeceksin kolay gelsin.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme