Şimdi Ara

ASTRA J KASA 1.3 CDTİ KULLANICILARI (83. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.556
Cevap
45
Favori
512.033
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8182838485
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: budoka

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-2012-model-20-000km-de-cizik-dahi-yok-sport-paket-sunrooflu-92907949/detay

bu ilanda ki araçta cdti yazıyor... 2012 modellerde bişi yazmıyo die biliyorum ben... ayrıca yazsa bile ecofilex yazmıyormuydu...

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-hatasiz-nehir-gri-opel-astra-j-sport-94923389/detay

bu ilanda da turbo yazıyo, ama dizel dio... anlamadım doğrusu !..

warmı bir bilen?

2012 modellerde dizel motorda arkadaki ecoflex yazisini kaldirdirlar hicbisey yazmiyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Bi-Xenon Plus Farlar ve U Led | Dinamik Light Assist | Panoramik Açılır Cam Tavan | ergoActive Spor Sürücü Koltuğu | 18" Durban Jant | Adaptif Şasi Kontrolü "DCC" ve Sürüş Profili Seçme | Keyless Entry | Geri Park Kamerası | Adaptif Hız Sabitleyici "ACC" ve Front Assist | Park Assist | App Connect | UI4-USB interface for iPhone | R Alüminyum Spor PedalSet | R Çamurluk Logo |Lane Assist

• quote:

Orijinalden alıntı: tfk35

quote:

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-2012-model-20-000km-de-cizik-dahi-yok-sport-paket-sunrooflu-92907949/detay

bu ilanda ki araçta cdti yazıyor... 2012 modellerde bişi yazmıyo die biliyorum ben... ayrıca yazsa bile ecofilex yazmıyormuydu...

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-hatasiz-nehir-gri-opel-astra-j-sport-94923389/detay

warmı bir bilen?

2012 modellerde dizel motorda arkadaki ecoflex yazisini kaldirdirlar hicbisey yazmiyor.

bende öyle biliyorum ama yukardaki araçta 2012 diyor... cdti yazıyor...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tfk35

quote:

warmı bir bilen?

bende öyle biliyorum ama yukardaki araçta 2012 diyor... cdti yazıyor...

Onu kendi yapiştirmis cdti yazisini

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Bi-Xenon Plus Farlar ve U Led | Dinamik Light Assist | Panoramik Açılır Cam Tavan | ergoActive Spor Sürücü Koltuğu | 18" Durban Jant | Adaptif Şasi Kontrolü "DCC" ve Sürüş Profili Seçme | Keyless Entry | Geri Park Kamerası | Adaptif Hız Sabitleyici "ACC" ve Front Assist | Park Assist | App Connect | UI4-USB interface for iPhone | R Alüminyum Spor PedalSet | R Çamurluk Logo |Lane Assist

• quote:

Orijinalden alıntı: akgulyakup

quote:

Orijinalden alıntı: barb_aros

quote:

Orijinalden alıntı: akgulyakup

fiyatı izmirden-uşak-balıksesirden aldım 45900 den aşağı vermiyorlar. zaten bu fiyatlar makul filan diye hikaye okuyrlar ben bekleyecem

Ben bekleyemedim... 45900 + park sensörüne tav oldum Bir bayi önümüzdeki ay zam geliyor dedi bilmem ne kadar doğru...

hayırlı uğurlu olsun bencede zam gelir bu fyatlar dip seviyesi galiba...

Teşekkür ederim...

• Arkadaşlar 1.3 dizel edition almayı düşünüyorum. test sürüşü yaptım. ağır araba çok atik değil ancak birinci önceliğim performans değil. Ekonomik motor ve iç mekan konfor kaliteli malzeme beklentim var. Bu motorun az yakacağını düşünüyorum fakat iç malzeme kalitesi hakkında soru işaretleri var. İlk izlenim kalite hissi uyandırıyor. Özellikle megane 3 deneyimimden sonra konfor ve kalite olarak göze çok daha hoş geliyor astra. ancak ayrıntılı incelememde gördüm ki ön konsol çok parçalı ve yer yer sert kalitesiz plastik kullanılmış. Örneğin göstergelerin üstünü örten yarı elips parça sonradan eklenmiş ve gövdedeki yumuşak plastik yerine sert plastik kullanılmış. Benim bildiğim kalitesi üst düzey araçlarda mümkün olduğunca tek parça ve yumuşak plastik kullanılır, bu da arabanın daha tok , çıtırtısız bir yapısı olmasını sağlar. 1-2 senedir bu arabayı kullanan arkadaşlara soruyorum, zaman ilerledikçe iç plastik yapı kendini salıp çıtırtılar, tıkırtılar eliyor mu? Çünkü benim için önemli. 46000tl verip böyle birleyle karşılaşmak istemiyorum. Saygılar..

• ses olayına takılmayın. 2011 model yeni kasa passat aracım oldu kısa süreliğine. o araçta da tıkırtı filan vardı. İlerleyen dönemde o yumuşak plastik soyulacak edecekse bırakın sert olsun. Ses yapmadığı sürece sert plastiğin önemi yok. kafanızı yaslayacak değilsiniz ya. Ayrıca astrada sert plastik kullanılan yerler o kadar da el altında sayılmaz. Tavsiyem yeni kasa passat'a bakın onda bile göğüste sert plastik mevcut. ondan sonra astraya bu konuda daha sıcak bakarsınız.

Bu arada ben sıfır km aldığım 10.500 km'yi 2 buçuk ayda yaptığım astra sport+stil pk. aracımı takas marifetiyle elimden çıkardım. Az yakan az kaçan güven veren konforlu bir araçtı. Kullanıcı arkadaşlar alınmasın ama araca nedense yine de çok ısınamamıştım. Araç çok karakterli değildi benim için. Şu an 12. aracımı sürüyorum. Farklı marka sahibi olanlar ne demek istediğimi belki anlarlar. Değiştirme sebebim kesinlikle araçla alakalı değildi. tamam fabrika verilerinin tutmamasına ve de yol bilgisayarının hatalı ölçüm yapmasına bozulmadım, opel bayisinin aracı alırken bile acayip hallere girmesine uyuz olmadım değil. Ama araç dediğim gibi tamamen amaca yönelik bir araç. Şehir içinde sorun olmamasına rağmen son çıktığım uzun yolda belki de araçtan hafif soğuma yaşadım bilemiyorum. Hatta makyajlı kasada 2.0 bi-turbo dizeli gelecek diye düşününce ileride neden olmasın da diyorum. Belki aracın kalitesini yola verebilecek bir motorla birlikteliği tadından yenmez olur.

Yeni aldığım araca gelince. Hayata bir defa geliyoruz diyerek bu deli istanbul trafiği, bu acayip yakıt fiyatlarına rağmen 2008 model subaru impreza WRX aldım. Diyeceksiniz ki wrx alacak adamsan zaten astra seni açmaz. Belki öyle ama ben astrayı kullanmaya çok niyetliydim. Yoksa neden sıfır km alayım neden uzatılmış garanti yaptırayım neden kaputa eşiklere ayna arkalarına saydam koruma filmi çektireyim.

Ama çocuk sahibi olmadan önce biraz ayağımın altında gücü de hissetmek istedim. Daha önce de 2.0 subaru imprezam vardı. Bir kere o boxer motorun ve 4 çekerin tadına varınca insan unutamıyor. Tabi bu da geçecektir. 2.5 motorun tüketimi o kazık gibi debriyaj pedalı canıma tak edebilir. O zaman da yine mantığımın sesini dinleyebilirim. Şimdilik ise yüreğimin sesini dinliyorum. İmkanı olan arkadaşlara da bu tip kaçamakları tavsiye ediyorum.

Herkese keyifli ve güvenli sürüşler.

aha da benim canavar.

• hayırlı olsun kardeş... güle güle kullan..

Orijinalden alıntı: tadesyobatro

Arkadaşlar 1.3 dizel edition almayı düşünüyorum. test sürüşü yaptım. ağır araba çok atik değil ancak birinci önceliğim performans değil. Ekonomik motor ve iç mekan konfor kaliteli malzeme beklentim var. Bu motorun az yakacağını düşünüyorum fakat iç malzeme kalitesi hakkında soru işaretleri var. İlk izlenim kalite hissi uyandırıyor. Özellikle megane 3 deneyimimden sonra konfor ve kalite olarak göze çok daha hoş geliyor astra. ancak ayrıntılı incelememde gördüm ki ön konsol çok parçalı ve yer yer sert kalitesiz plastik kullanılmış. Örneğin göstergelerin üstünü örten yarı elips parça sonradan eklenmiş ve gövdedeki yumuşak plastik yerine sert plastik kullanılmış. Benim bildiğim kalitesi üst düzey araçlarda mümkün olduğunca tek parça ve yumuşak plastik kullanılır, bu da arabanın daha tok , çıtırtısız bir yapısı olmasını sağlar. 1-2 senedir bu arabayı kullanan arkadaşlara soruyorum, zaman ilerledikçe iç plastik yapı kendini salıp çıtırtılar, tıkırtılar eliyor mu? Çünkü benim için önemli. 46000tl verip böyle birleyle karşılaşmak istemiyorum. Saygılar..

Ama ama gecenlerde 2012 astra sport 1.3'umun sag cam kaldirma dugmesinin oldugu plastik avuc buyuklugundeki mat gorunumlu ( matlasmasi icin.... mat sprey boya ile bir guzel boyamislar ) tablanin sert bir cisim gelmesi nedeniyle,
    bu daha cok karimin bilegindeki takilar :)) yarim tirnak buyuklugunde boya atmasi meydana gelmis, yani altindan parlak plastik gozukmekte, ne yapmam gerekir? sinir bir durum..

• quote:

Orijinalden alıntı: barb_aros

Arkadaşlar son zamanlarda Edition için fiyat alan oldu mu?
    Dizel...

Bugün bi arkadaşım aldı. 1.3 Edition dizel. 46.000 TL
  • Arkadaşlar Bende C 180 Aracımı Satıp Sonunda Astra j Ye Kavuştum Benim Aracım 1.4 140 BG Benzinli Sport Stil Paket Sunroof+Bluetooth Modeli Aracın Deli Bir Gidişi Var PErformans Kendine Hayran Bırakıyor Yakıta Gelinde 9.4 L / 100 Km Altına Henüz İnemedik Çok Şükrü :) Sağlık Olsun Bu Performansa Çok Değil Az Binerim Öz Binerim Mantığı Aracı Almayı Düşünen Arkadaşlara Da Şiddetle Tavsiye Ediyorum Geçen Bir YErde Okudum Araba 80 Km'yi Geçince Rüzgar Sesi Geliyo Falan Demiş Biri Kesinlikle Yalan Arabada Çıt Yok Mükemmel Bir Araç Gerçekten

Öncelikle 57.250 TL fiyat aldım ankaradan. Nasıl sizce?
    Kafamdaki performans ve yakıt tüketimi ile ilgili soruları epey giderdim forumdan. Beni en çok cezbeden kokpit tasarımı. Olumsuz tarafı da arka diz mesafesini biraz dar buldum.
    Aracı almak üzereyken kesin vazgeçmemi gerektiricek bir şey varsa paylaşın lütfen :) Biraz pinpirikli ve kararsız biriyim de. Jetta ile arasında çok kararsız kaldım. Astranın iç dizaynı ve aralarında ki 8.750TL lik fiyat farkı beni astraya yönlendirdi. Bir de sunrooflu araç bulamadım ankarada. Sipariş edip beklemelimiyim? Fiyat farkı da cabası. Yoksa ellerinde olan beyaz renki navi600 paketli cosmo yu direk almalımıyım?
    Ayrıca aldıktan sonra kısa vade de dikkat etmem gereken husuları da benle paylaşırsanız sevinirim. İyi günler dilerim....

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: kde_36

Arkadaşler bugün 1.3 Astra Cosma + Navigasyon paketi ile birlikte alacağım nasipse...

Kafamdaki performans ve yakıt tüketimi ile ilgili soruları epey giderdim forumdan. Beni en çok cezbeden kokpit tasarımı. Olumsuz tarafı da arka diz mesafesini biraz dar buldum.
    Aracı almak üzereyken kesin vazgeçmemi gerektiricek bir şey varsa paylaşın lütfen :) Biraz pinpirikli ve kararsız biriyim de. Jetta ile arasında çok kararsız kaldım. Astranın iç dizaynı ve aralarında ki 8.750TL lik fiyat farkı beni astraya yönlendirdi. Bir de sunrooflu araç bulamadım ankarada. Sipariş edip beklemelimiyim? Fiyat farkı da cabası. Yoksa ellerinde olan beyaz renki navi600 paketli cosmo yu direk almalımıyım?
    Ayrıca aldıktan sonra kısa vade de dikkat etmem gereken husuları da benle paylaşırsanız sevinirim. İyi günler dilerim....

Selamlar. Cosmo+ navi'li düşünmeniz güzel.

Ancak vereceginiz para 57.250 ve 1.3 motor.

Yarın öbür gün ya bu kadar para verdik ama araç kalkarken zorlanıyor, yokuşlarda biraz yavaslayınca zorlanıyor dıye üzülecekseniz ( yani performans kaygınız varsa) lütfen vazgecin.

Hem 6-7 bin tl paranız cebinizde kalsın hem de daha performanslı olan 1.4 140 hp cosmo+ navi alın. 51-52-000'e alabilirsiniz.

Yakıt konusunda aşırı hızler dışında kesinlikle uçuk kaçık rakamları yok 1.4'ün. Forumlarda 100km'yi 5-6 lt ortalamalarla yolculuk yapanların videoları mevcut.

1.3 leri elden çıkaranların hemen hemen tamamı öncelikle yakıtı dusunup ama sonra performansından memnun kalmayanlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilds -- 8 Ağustos 2012; 13:54:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bilds

quote:

Arkadaşler bugün 1.3 Astra Cosma + Navigasyon paketi ile birlikte alacağım nasipse...

Yarın öbür gün ya bu kadar para verdik ama araç kalkarken zorlanıyor, yokuşlarda biraz yavaslayınca zorlanıyor dıye üzülecekseniz ( yani performans kaygınız varsa) lütfen vazgecin.

Hem 6-7 bin tl paranız cebinizde kalsın hem de daha performanslı olan 1.4 140 hp cosmo+ navi alın. 51-52-000'e alabilirsiniz.

Yakıt konusunda aşırı hızler dışında kesinlikle uçuk kaçık rakamları yok 1.4'ün. Forumlarda 100km'yi 5-6 lt ortalamalarla yolculuk yapanların videoları mevcut.

1.3 leri elden çıkaranların hemen hemen tamamı öncelikle yakıtı dusunup ama sonra performansından memnun kalmayanlar.

bilds'in performas kaygısı konusunda dediklerine katılıyorum. eğer performans kaygınız varsa gerçekten almayın.

ancak 1.4 turbo ile 5-6 tüketimlere düşen videoları da çok göz önünde bulundurmayın. o değerler 5-6 istenirse yakabileceğini gösteriyor ki o kadar yakmak için cidden çok sakin kullanmak ve şartların uygun olması lazım. şimdi performans kaygısı ile 1.3 almayıp 1.4 turboyu bu sefer tüketim kaygısı ile performanssız kullanmak çok mantıklı olmaz. zira 1.4 turbonun hakkını vererek sürseniz o değerleri alamazsınız. hakkını vermeyecekseniz almanıza da gerek yok. eğer az da yaksın derseniz bu konuda 1.6 dizellere yönelmeniz daha mantıklı olacaktır benzinli yerine. ama o da fiyat olarak yükeseğe gelir.

kısaca her şeyin içinde olduğu bir paket mevcut değil.

bir de kendi eski aracımın rengi diye demiyorum beyaz füme filan şık görünse de nehit gri rengini tavsiye ederim 1 ay yıkanmasa bile kirini göstermiyor

• 1.4 turbo alıpta çok yaktığı için 1.3 dizele geçenlerde mevcut forumda.en mantıklısı sizin test etmeniz, test eden arkdasların neredeyse hepsi performansı yeterli oldugu söylüyor.

Orijinalden alıntı: mikoli88

1.4 turbo alıpta çok yaktığı için 1.3 dizele geçenlerde mevcut forumda.en mantıklısı sizin test etmeniz, test eden arkdasların neredeyse hepsi performansı yeterli oldugu söylüyor.

yeterli performans göreceli

şimdi bence de performansı yeterli idi. zira araçtan beklentilerim belliydi. şimdiki aracım 224 beygir. o da yeterli 1.3 arabadan 1.6 dizel performansı bekleyenler yetersiz bulur. yani muadil hicbir motora kıyasla yetersiz diyen duymadım. kendi hacminde en başarılı motor bence. ömür olarak da kaygınız olmasın kaç defa albea taksiye bindiysem 300 binin üzerinde hep km'ler ve sorduğumda motorun sorunsuz olduğunu söyledir.

arabayı alacak kişi 1.6 benzinli arabadan daha az bir performans beklentisinde olmalı, yüksek hızda sollamaya filan kalkamayacağını gaza basınca da arabanın hemen toplamayacağını bilmeli. ama makul hızlara makul bir hızlanma ile ulaşıyor bence.

• quote:

quote:

Şöyle ki performansı çok arayan bir insan değilim. En azından aldığımda aşırı performans beklememem gerektiğinin az çok farkındayım :) daha önce ki arabaım 2005 model passar 2.0 fsi dı ve lpg fln da olmuyordu. Tamam araç gidiş olarak iyiydi ama yakıt nedeniyle basmaya kıyamıyordum genelde. Ayrıca 1.4 motorun 5-6 ortamaları pek güvenilir değil bence. o tarz sürüldüğünde dizel motordun 4 leri fln görebilmesi de muhtemeldir o zaman. bir de kendimi biliyorum ki ben 140 veya 180 beygirlik araba alınca basmadan edemem gibi. benim için max. hız 180-190 lar gayet yeterli olur. ayrıca otobanda giderken klima açık bir anda aşırı bir yığılma olursa da üzücü olur. neticede dizel arabayı bazen yüksek devirde sürmek gerekebilir ama otobanda 5. vitesten aniden 3. viteslere düşmemi gerektiricek bi yığılma beni pişman edebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: sinir kupu

quote:

quote:

bilds'in performas kaygısı konusunda dediklerine katılıyorum. eğer performans kaygınız varsa gerçekten almayın.

ancak 1.4 turbo ile 5-6 tüketimlere düşen videoları da çok göz önünde bulundurmayın. o değerler 5-6 istenirse yakabileceğini gösteriyor ki o kadar yakmak için cidden çok sakin kullanmak ve şartların uygun olması lazım. şimdi performans kaygısı ile 1.3 almayıp 1.4 turboyu bu sefer tüketim kaygısı ile performanssız kullanmak çok mantıklı olmaz. zira 1.4 turbonun hakkını vererek sürseniz o değerleri alamazsınız. hakkını vermeyecekseniz almanıza da gerek yok. eğer az da yaksın derseniz bu konuda 1.6 dizellere yönelmeniz daha mantıklı olacaktır benzinli yerine. ama o da fiyat olarak yükeseğe gelir.

kısaca her şeyin içinde olduğu bir paket mevcut değil.

bir de kendi eski aracımın rengi diye demiyorum beyaz füme filan şık görünse de nehit gri rengini tavsiye ederim 1 ay yıkanmasa bile kirini göstermiyor

Bende size katılıyorum. Alıp basmadıktan sonra almanın bi anlamı yok. 1.6 dizel jettayla arasında çok kararsız kaldım. araç bulunmuyor zaten de araştırma sonucu comfortline 1.6 buldum bir tane ama ben bu satırları yazarken o da satılmış olabilir. Highline için de eylül ortası gibi gün veriyorlar genelde. Ayrıca ikisininde en full donanımlarını karşılaştırınca 8.000TL lik bir fark var. Kredi ile alıcağım için bu fark faizleri ile birlikte 13.000TL leri buluyor. Yani ödemede yaşanacak zorlukta cabası. O yüzden astra daha cazip geliyor. Aldığımda nası bir motorla karşılaşıcağımı tahmin edebiliorm az çok ama ciddi yığılmalar beni üzer gerçekten. Şüphem o yönde...

• Arkadaşlar öncelikle verilen cevaplar için teşekkürler.

Dün son olarak 1.3 cdti cosmo + navi600 içiçn 57.000'e el sıkıştık. Yanına da karter koruyucu, paspas, trafik seti gibi hediyeler alabildim. Kaporamı yatırdım bugün de kredi cevabını bekliyorum.

Kafamdaki en büyük sorun yığılması ile ilgili. otobanda klima açık giderken hafif bi rampada hemen yığılma göstermesi can sıkıcı bir durum olur. aslında alırken motor hacminin farkında olarak alıyorum ama yani bu kadar da etkisiz bir teknıolojiye sahip değildir diye umuyorum. 1.6 Dizel highline jetta ile arasında 8.000 Liralık bir fark ve yazdığım gibi faizlerle birlikte bu fark 13.000 Tl yi buluyor. Araba da eylülün ortasında fln anca gelir. Bu kadar fark için gereksiz olduğunu düşünüyorum. Ayrıca astranın kokpiti ciddi anlamda kendine hayran bırakıyor.

Ayrıca diz mesafesi ile ilgili görüşünüz nedir? Bana arka taraf biraz dar geldi. Bir de arka koltuk orta konsol çoğu arabanın en boş modelinde standartken burda opsiyonel bir paketin içine dahil olması da hoşuma gitmeyen diğer unsur.

• ilk baştan beri söylediğimi tekrar etmek istiyorum... eski aracı focus II hb benzinli ghia idi... kesinlikle bunun gidişi çok daha iyi.... performans konusunda bi şüpheniz olmasın... bir kere turbo olayı çok farklı bişey... benzinli araçtan inip dizele binmeden anlaşılmaz... yokuşlarda gaza tekrar bastığınız da aldığınız tepkiyi benzinli araçlarda alamazsınız...(turbolu benzinli olanlar ve beygiri yüksek olanlar hariç ).. sollamalarda sizi üzmeyeceğini rahatlıkla söyleyebilirim... ben 160 la yokuşa sardım... zirvede hızım yine 160 dı... focus la 130 la aynı yokuşa sarıyordum... hızım 90 lara kadar düşüyordu... sen rahat ol arkadaşım... benim focusu kullanmış ve şimdi de yeni aracımı test etmiş arkadaşlarımın hepsi çok iyi gidiyor dedi...
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.