Şimdi Ara

Astra ile Balkan turu , ( 3. sayfa italya / isviçre / avusturya eklendi ) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
4
Favori
3.255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: yusuf24

Ortalama hız sanılanın aksine çok yanıltıcı olabiliyor. Geçen 250km yol gittim. 120-130km civarında sabit hızla seyrediyordum. Yol çalışması varmış. Kamyonun arkasında 1-2. viteste epey bir yol gittim. Yol üstü ilçelerdeki ışıklar kavşaklar vs. derken ortalama hız 80 lere indi. Yakıt tüketimi 7 lere çıktı 1 ve 2. viteste uzun süre gidildiğinden dolayı. Fakat 80km ile otobanda sabit hızla gitsem araç 4lt civarı yakardı.

Bu arada astranın yol bilgisayarı 0.2lt eksik gösteriyor.

zaten otoban da uzun süre 100 - 110 civarı gidilince ortalama 4.5 - 5.0 ler bulunur
    bir kaç bin km olunca bunun içine binlerce değişik durum katılıyor

• total da kaç para harcadınız ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hoksi

total da kaç para harcadınız ?

Aynı soruyu sormaya girdim bende merak ettim açıkçası

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi yapmışsınız hocam. Hep otelde mi kaldınız? Yolculuğunuz toplamda ne kadara mal oldu?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hep otelde kaldım
    Booking puanı 8-9 lik oteller seçtim hep
    Biri hariç hepsi iyiydi
    Hele Tirandaki otel çok iyiydi

Vize 600 TL
    Aracın çıkış masrafları 475 TL
    Bunlarda dahil , aldığımız hediyelik eşya mazot dahil
    Toplam 14bin TL

Tabi paramız çok değersiz
    Bir kaç sene önce bu rakamı 1.9 a 2 ye bölerken şimdi 3.3 lere bölüyoruz

Ama araba ile gidince şehir merkezine gerek yok kavala merkeze ve Dubrovnik deniz kenarı otele fuzuli fazla vermişim , ya da içerilerdeki iyi otel parasına vasat otel de kalmışım

Unutmadan burası Balkan'lar , bunun orta Avrupa'sı var daha pahalı

Kasım da yapacağım tatil için Zürich de geceliği 200-300 TL 2 kişilik otel bakınca 50km güneyden luzern den başlatıyor :)
    Artık araba olduktan sonra şehir merkezi olması önemli değil , gez gel git 15km yat aşağı
    Venedik için de aynısını yaptım şimdi , 6-7 km içeri de , como yine aynı içeride
    Araba olunca daha bir kafana göre oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Belenenses -- 26 Temmuz 2016; 9:11:30 >

• 14 gün için 14 bin tl cok ciddi rakam ama iyi gezmişsiniz. Ailecek gezdiğinizi ve iyi otellerde kaldığınızı düşününce iyi gibi de aslında. Ben tek başıma 12 gün avrupada gezmeye 2 bin euro harcamıştım totalde. Tabi sokakta trende akrabalarda vs. kalmıstım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Belenenses

quote:

Orijinalden alıntı: yusuf24

Ortalama hız sanılanın aksine çok yanıltıcı olabiliyor. Geçen 250km yol gittim. 120-130km civarında sabit hızla seyrediyordum. Yol çalışması varmış. Kamyonun arkasında 1-2. viteste epey bir yol gittim. Yol üstü ilçelerdeki ışıklar kavşaklar vs. derken ortalama hız 80 lere indi. Yakıt tüketimi 7 lere çıktı 1 ve 2. viteste uzun süre gidildiğinden dolayı. Fakat 80km ile otobanda sabit hızla gitsem araç 4lt civarı yakardı.

Bu arada astranın yol bilgisayarı 0.2lt eksik gösteriyor.

zaten otoban da uzun süre 100 - 110 civarı gidilince ortalama 4.5 - 5.0 ler bulunur
    bir kaç bin km olunca bunun içine binlerce değişik durum katılıyor

Milli sporlarımızdan biri de uzun yoldan gelince yakıt hesaplama

Ben de artık bıraktım takip etmeyi. 3'ün 5'in hesabını yapa yapa cebirci olduk.

Dizel mi dizel, az yakıyor işte.

Ortalama tüketim 0.5 lt düşük olsun diye yok klima açma, 2 bin devri geçme filan...

Yasal hız limitleri içinde bas git işte, tatil bu. Yolculuğun, dolaşmanın keyfine bak

• Bu arada Balkanlar çok güzel bir coğrafya. Geçen sene turla gezmiştim ve aynısı içimden geçmişti.

Yahu buralara arabayla gelcen, veya kiralayacan kafana göre gezicen diye Çok güzel yapmışsınız.
  • quote:

Hep otelde kaldım
    Booking puanı 8-9 lik oteller seçtim hep
    Biri hariç hepsi iyiydi
    Hele Tirandaki otel çok iyiydi

Vize 600 TL
    Aracın çıkış masrafları 475 TL
    Bunlarda dahil , aldığımız hediyelik eşya mazot dahil
    Toplam 14bin TL

Tabi paramız çok değersiz
    Bir kaç sene önce bu rakamı 1.9 a 2 ye bölerken şimdi 3.3 lere bölüyoruz

Ama araba ile gidince şehir merkezine gerek yok kavala merkeze ve Dubrovnik deniz kenarı otele fuzuli fazla vermişim , ya da içerilerdeki iyi otel parasına vasat otel de kalmışım

Unutmadan burası Balkan'lar , bunun orta Avrupa'sı var daha pahalı

Kasım da yapacağım tatil için Zürich de geceliği 200-300 TL 2 kişilik otel bakınca 50km güneyden luzern den başlatıyor :)
    Artık araba olduktan sonra şehir merkezi olması önemli değil , gez gel git 15km yat aşağı
    Venedik için de aynısını yaptım şimdi , 6-7 km içeri de , como yine aynı içeride
    Araba olunca daha bir kafana göre oluyor

Kasımda Zürihi düşünmek bile istemiyorum..
    Haziranda kar yağıyor oralarda.. :)
    Luzern daha güneyde ama Alpler malum daha yüksek hava ve yol inşallah sıkıntı olmaz..
    Venedik için haklısınız Mestre bölgesi hem daha iyi oteller hem de uygun fiyatları ile alternatiftir.
    Como'yu anlmadım..
    Como zaten kıç kadar bir yer nerede kalacaksınız ki?
    Bu arada İsviçre İtalya ulaşımı Alpler üzerinden yapıldığı için kışın zaman zaman kapanabiliyor..

Araba ile gitmek için doğru mevsim olmayabilir Kasım..

• Schengen vizeniz varken keşke Finlandiya, Hollanda, İspanya, Fransa, Estonya, Almanya, İtalya taraflarına da gidip komple Avrupa turu yapsaymışsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senersongur -- 26 Temmuz 2016; 10:25:40 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • dec_chaos D kullanıcısına yanıt
    Günlük 2 Euro dan zincir eklettim :)
    Tabi alpler var arada da benim olayım kış
    Yol kapanmasın gerisi umurumda değil
    Biraz risk doğru
    Luzern de kalıcam zaten 2 gün
    1 gün locarno , lugano çok pahalı
    Venedik için dediğin yer de kalıcam
    Como ya az mesafede c ile başlayan bir yer vardı unuttum adını şimdi
    Avusturya da salzburg innsbruck
    Bakalım kasım ola hayrola
    O da anlık oldu , bi baktım Milano 2 kişi git gel Pegasus 600 TL , aldım bileti , sonra ona göre program yaptım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Belenenses -- 26 Temmuz 2016; 10:38:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: senersongur

Schengen vizeniz varken keşke Finlandiya, Hollanda, İspanya, Fransa, Estonya, Almanya, İtalya taraflarına da gidip komple Avrupa turu yapsaymışsınız.

Hanım ve çocuk için deniz önemliydi
    Öyle yapmak zorunda kaldım
    Yoksa temmuzda denize gireceğime Norveç'e gitmek daha güzel olurdu benim için

• quote:

Günlük 2 Euro dan zincir eklettim :)
    Tabi alpler var arada da benim olayım kış
    Yol kapanmasın gerisi umurumda değil
    Biraz risk doğru
    Luzern de kalıcam zaten 2 gün
    1 gün locarno , lugano çok pahalı
    Venedik için dediğin yer de kalıcam
    Como ya az mesafede c ile başlayan bir yer vardı unuttum adını şimdi
    Avusturya da salzburg innsbruck
    Bakalım kasım ola hayrola
    O da anlık oldu , bi baktım Milano 2 kişi git gel Pegasus 600 TL , aldım bileti , sonra ona göre program yaptım

Hayırlı yolculuk olsun..
    Sene 2013 hem de sezonda Ankara- Zürih, Roma - Ankara toplan 200 TLye almıştım biletleri..
    Euro kuru 2,3 TL idi.
  • Sağol teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: insomnia__

14 gün için 14 bin tl cok ciddi rakam ama iyi gezmişsiniz. Ailecek gezdiğinizi ve iyi otellerde kaldığınızı düşününce iyi gibi de aslında. Ben tek başıma 12 gün avrupada gezmeye 2 bin euro harcamıştım totalde. Tabi sokakta trende akrabalarda vs. kalmıstım.

Para 3,5/1 olunca maalesef

• belgeler konusunda da bilgi verir misiniz?

ehliyet sıkıntı oldu mu?

araç sigortası falan istediler mi?
  • Çok güzel ve keyifli bi konu olmuş. İnşallah bi dahaki sefere bol fotoğraflı konu bekliyoruz

• quote:

Orijinalden alıntı: ABCdiküçgeni

belgeler konusunda da bilgi verir misiniz?

ehliyet sıkıntı oldu mu?

araç sigortası falan istediler mi?

belgelerin asıl sıkıntılı olan kısmı vize başvurusunda istenen destansı evraklar
    amaç tamamen parası var mı yok mu etrafında dönüyor
    bizim buralara geliyor da kalırmı , irtica , sığınma vs. gibi riskleri aza indirmek için
    türkiye de bağlayıcı ne var ne yok istiyorlar , tapu , taşınmaz vs. , banka hesap dökümü

şöyle bir yazı istiyorlar mesela , web sitesinde yazıyor zaten ;

çalıştığım şirket yazıyor konsolosluğa ..
    ...... 2008 den beri şirketimizde çalışmaktadır , maaşı şudur , kesinti haciz yoktur , şu tarihler arasında ülkenize seyahat edecektir , döndüğünde şirketimizde çalışmaya devam edeceğini garanti ederiz , tarafına vize vermenizi arz ederiz vs.
    yunanistan için kosmos vize nin web sitesine bakabilirsiniz her şey yazıyor zaten

ehliyet 2 yerde soruldu bosnadan karadağa geçerken , bir de yanlış olmasın yunanistan dan makedonya ya geçerken
    ehliyeti yeni tipi çıkartın yeterli
    araç sigortası olmazsa olmaz , ruhsat / ehliyet sorulmuyor , ama o yeşil sigorta her yerde soruluyor
    rezervasyonları basılı olarak taşımak iyi olur
    1 kere soruldu arnavutluktan yunanistana geçerken , nereden geliyorsun nereye gidiyorsun gibi
    kıldı o adam biraz bagaja falan da baktı zaten

• quote:

Orijinalden alıntı: MYılmaz4646

Çok güzel ve keyifli bi konu olmuş. İnşallah bi dahaki sefere bol fotoğraflı konu bekliyoruz
    edit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Belenenses -- 26 Temmuz 2016; 22:19:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MYılmaz4646

Çok güzel ve keyifli bi konu olmuş. İnşallah bi dahaki sefere bol fotoğraflı konu bekliyoruz

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.