|
|

|
|
|
Gigabyte Z390 Aorus Pro Wifi / i5-9600k / Msi GamingX RTX 2070 Super / 2x16 gb hyperx 2666 mhz ddr4 / mp510 250 gb nvme ssd / 240 gb sandisk ssd / 1tb wd hdd / Gigabyte G750 psu / Samsung c24fg73 / Thermaltake Commander C36 TG ARGB / Corsair H115i Platinum
|
|
|
| _____________________________ |
|
|
|
Sen renault dacia grubuna bin bakalım da gör asıl rüzgar sesini yol sesini ondan sonra konuş. Çöp dediğin arabada yalıtım var. Elbette premiyum D segmenti araçlar kadar bir yalıtıma sahip olmasada bariz yalıtıma sahip. Biz tabanını, davlumbazları açtık baktık nedir ne değildir diye, gördük yalıtım var mı yok mu diye. Opel Astra H kasalar azımsanmayacak derecede yalıtıma sahip. Bazı arkadaşlar bilgi eksikliğinden veya diğer alt segment araçları bilmediğinden kötülemişler. Biz gördüğümüzü ve kıyasladığımızı söylüyoruz. Ben senelerce Vw tiguan kullandım. İyi derecede yalıtıma sahip sayılabilir. Taban, tavan davlumbazlar. Ama kapı içleri yalıtıma sahip değil. Maalesef. Şuan opel astra h kasa kullanıyorum ve eski aracıma yakın sayılacak kadar bir yalıtıma sahip. |
|
Kapı içlerinin ses yalıtımına pek etkisi olmuyor, sadece ses sisteminin performansını etkiler bir de ısı yalıtımını. Rüzgar sesi fitiller ve cam ile ilgilidir, eğer araç çok rüzgar sesi alıyorsa buna yapılabilecek çok bir şey yok. Yol sesi için titreşim kesici malzeme ve keçe sünger gibi malzemeler kullanmak lazım, ama benim gördüğüm kadarıyla opel araçlarında yeterli miktarda yalıtım malzemesi var. |
|
Araca sonradan yapılan yalıtımdan pek bir beklentin olmasın, büyük bir beklenti ile girersen hayal krıklığına uğrarsın ama öyle zevkine uğraş olsun diye yaparsan sıkıntı yok. En bariz farkı kapılara yaptığın yalıtımda hissedersin, ses sisteminin performansı hissedilir derecede artıyor. |
|