Ankaraya oldukça uzağım, o yüzden sesi açıklamaya çalışayım:
Ses kesinlikle klimayla alakalı, klima kapalıyken ses yok oluyor. Sadece fanı çalıştırdığınızda da ses yok. Araba hareketsizken klima gürültülü çalışıyor, 2005 ve 2006 model iki ayrı Astra Cosmoyla karşılaştırdım, kesinlikle benim klimam daha çok ses çıkarıyor. Asıl rahatsız eden ses tırrr ya da rırrr diye tanımlayabileceğim bir ses. Vites boştayken gaz verince ortaya çıkıyor, özellikle vites 1'den 2'ye, 2'den 3'e geçerken belirginleşiyor. Sanki gaz pedalı belli bir baskıdayken ortaya çıkıyormuş gibi geldi bana. Yüksek viteslerde ve hızlarda ses yokoluyor ya da azalıyor ya da yol sesinden farkedilmez hale geliyor, bilemiyorum.
Son gösterdiğim usta akü ya da şarj dinamosundan olabilir dedi. Ben anlamıyorum motordan, o yüzden kendim fikir yürütemiyorum. Yarın bir de EML'de motor öğretmeni olan bir arkadaşıma göstereceğim arabayı.
Önceki iletimde belirttiğim klima ve fan kapalı olduğu halde hava ızgaralarından hava akımı gelmesi sizde de var mı?
Ayrıca aracın vitesinin beklediğimden çok daha sert çıktığını, vites geçişlerinde motor vuruntusu olduğunu(bunu önce benden kaynaklanıyor sandım ama Tipo'yu kullanırken olmuyor) ve tavan lambası civarında en ufak sarsıntıda gacırtı-gucurtu sesi geldiğini de belirteyim.
Araba uzun yolda çok rahat, sorunsuz, hız sabitleyiciyi de kullanınca adeta kendi gidiyor ama şehiriçinde kullanmak bunlardan sonra rahatsız ediyor beni. Şehiriçinde Tipo'yu kullanmaya başladım artık, daha rahat ediyorum.
Zaten hanımın zoruyla aldım bu arabayı, gösterişli şeylerden hoşlanmam. Astra fazla gösterişli , fazla agresif görünümlü gelmişti bana. Auris'e ya da Peugeot 307 Outdoor'a bakmadığıma pişman oldum. Ciddi ciddi arabayı satmayı düşünmeye başladım, daha 1800 kilometrede, ne kadar zarar ederim acaba?
quote:
Orjinalden alıntı: orboris
Ses kesinlikle klimayla alakalı, klima kapalıyken ses yok oluyor. Sadece fanı çalıştırdığınızda da ses yok. Araba hareketsizken klima gürültülü çalışıyor, 2005 ve 2006 model iki ayrı Astra Cosmoyla karşılaştırdım, kesinlikle benim klimam daha çok ses çıkarıyor. Asıl rahatsız eden ses tırrr ya da rırrr diye tanımlayabileceğim bir ses. Vites boştayken gaz verince ortaya çıkıyor, özellikle vites 1'den 2'ye, 2'den 3'e geçerken belirginleşiyor. Sanki gaz pedalı belli bir baskıdayken ortaya çıkıyormuş gibi geldi bana. Yüksek viteslerde ve hızlarda ses yokoluyor ya da azalıyor ya da yol sesinden farkedilmez hale geliyor, bilemiyorum.
Bende de klima yuksek sesli calisiyor. (Daha once kullandigim arac olan Honda Civic'e oranla) Ayrica gaza ani basislarda "kendini korumak icinmis" kapanip biraz sonra tekrar calismaya basliyor. Yalniz bu acilip kapanma sirasinda "TAK" diye bir ses geliyor. Beni asil rahatsiz eden o. Ama daha once de soylemistim, muzik aciksa bu seslerin hepsini bastiriyor. Yani cok yuksek sesler degil aslinda.
quote:
Orjinalden alıntı: orboris Önceki iletimde belirttiğim klima ve fan kapalı olduğu halde hava ızgaralarından hava akımı gelmesi sizde de var mı?
Bu durum ben de de var ve dert etmemistim acikcasi. Cunku ayni durumu baska araclarda da gordum. Izgaralarin bagimsiz olarak kapatilabilmesi ozelliginin bu nedenle konuldugunu dusunuyorum.
quote:
Orjinalden alıntı: orboris Ayrıca aracın vitesinin beklediğimden çok daha sert çıktığını, vites geçişlerinde motor vuruntusu olduğunu(bunu önce benden kaynaklanıyor sandım ama Tipo'yu kullanırken olmuyor) ve tavan lambası civarında en ufak sarsıntıda gacırtı-gucurtu sesi geldiğini de belirteyim.
Soylediginiz bu sorunlar bende yok. Ama sehirler arasi yolda hizli giderken orta aynadan hafif bir ses geliyordu. Araya kagit sikistirilnca gecti. Yol bitip de sehir icine donunce attim o kagidi. Bir de surucu emniyet kemerinin baglanti noktasindan ara sira bir ses geliyor. Kemere asilinca o ses de gidiyor. Ama ikisi de cok fazla rahatsiz edici sesler degil. Bir ara servise isim dustugunde gosteririm, duzeltirler diye tahmin ediyorum.
quote:
Orjinalden alıntı: orboris Araba uzun yolda çok rahat, sorunsuz, hız sabitleyiciyi de kullanınca adeta kendi gidiyor ama şehiriçinde kullanmak bunlardan sonra rahatsız ediyor beni. Şehiriçinde Tipo'yu kullanmaya başladım artık, daha rahat ediyorum.
Zaten hanımın zoruyla aldım bu arabayı, gösterişli şeylerden hoşlanmam. Astra fazla gösterişli , fazla agresif görünümlü gelmişti bana. Auris'e ya da Peugeot 307 Outdoor'a bakmadığıma pişman oldum. Ciddi ciddi arabayı satmayı düşünmeye başladım, daha 1800 kilometrede, ne kadar zarar ederim acaba?
Benim arac da yaklasik 3500 km. oldu. Bu kucuk sorunlara ragmen ben memnunum. Sonucta her turlu aracta ufak tefek seyler cikcaktir. Mukemmel bir arac bulmanin mumkun oldugunu dusunmuyorum. Ama su da var otomobilin icinize sinmesi cok onemli. Sizin icin buyusunu kaybettiyse elden cikarabilirsiniz bence. Zarariniz ne kadar olur bilemiyorum ama.
her ne kadarda ismi büyük bir markada olsa 4*4 lük bir araba olmaz kanaatindeyim, her markanın mutlaka gıcık bir tarafı var (üretim hatasını ayrı tutuyorum) bence bir miktar ses yapması problem değildir, arabayı dinlerseniz sinirinizi bozacak bir kaç ayrıntı daha duyabilirsiniz. bende astra kullanıcısıyım bende bazen hafifte olsa tuhaf sesler duyuyorum ama bunu dinlememeye çalışıyorum, zaten kontağı açar açmaz radio çalmaya başladığı için sesleri kamufle ediyor. arkadaşım bence bir kaç gıcık ayrıntı için yepyeni arabanı satma, alacağın başka markanın arabası çok mu iyi olacak, ondada başka bir kusur olması çok olağandır. biraz zamana bırak herşeyi, kullan biraz daha fikirlerin daha bir netleşir sonra bakarsın icabına. saygılar.
benimde 2005 model astra h elegance easytronic vites aracım var. benim arabamdada motor sesinin haricinde verdiğin gazla değişen, 2000 devirlerde daha çok hissedilen, 1 ve 2 viteslerde camlar kapalı iken şiddeti azalıp çoğalan ıslık sesi gibimi desem dönen bir şeyin içinde sürten bişey gibi ses geliyor. denizlideyim. bu konuda servislerin başını çok ekşittim. araba garanti kapsamında iken beni hep oyaladılar. ben pinpirikli biri olarak görüldüm.benim çıplak kulakla arabanın içinden duyduğum sesi adamlar kulaklık takıp duyamadılar.(işlerine gelmedi ) arabanın garantisi bitti,ben bu sese alıştım. yukarda arkadaşlara söylenen herşey banada söylendi. arabam 35000 km dört yıl oldu.dedilerki bu ses dinamo bilyalarından geliyor. dinomoyu değiştireceğiz. dışarda bi motor ustasına dinamoyu söktürüp rulmanlarını değiştirttim. ama ses devam ediyor. servis dediki ses triger kayışından geliyor. 35000 km arabanın triger kayışını 60000 değişeceğini bile bile sırf bu ses gider belki zaten dört sene muhabbeti var diye değiştirdim.( 260 ytl ) trigeri sökerlerken telefon ettiler gergi rulmanı ses yapıyor değişmesi lazım. dedim battı balık yan gider değiştirin (140 ytl ) arabayı teslim aldım sanki ses yok ( okadar parayı verince ses kesiliyo ) aradan iki gün geçti ses yine var. şimdide demezlermi ses klima kompresöründen geliyor. azıma geleni söyledim, bozuştuk çıktık. şu an kurban bayramı önü arabayı satmayı bile düşündüm.çok fazla bi ses değil ama kafaya takınca ben 3 viteste bile duymaya başladım. yukarda anlatılanları görünce yazmak istedim. demekki sadece ben değilim.
sorunu çözen olursa ve yazarsa çok sevinirim.( bulursam ben de yazarım )
Arabayla klima açık 2000 km yaptıktan sonra bugün servise götürdüm. Bu arada direksiyondan sola çevirirken çıtırtı sesi gelmeye ve arka taraftan araba sarsıldıkça tak, tuk bir ses çıkmaya başlamıştı.
3 saat sonra arabayı teslim ettiler, bütün sorunlar çözülmüştü. Neymiş sorun diye sordum, yanıtlar şöyle:
Klimadan gelen ses hortum titreşimi yüzündenmiş, malzeme ve yer değişikliği yapmışlar, ses kesilmiş. Dilimin ucuna kadar geldi, "madem sorun buydu, bana niye 2000 km boşuna klima çalıştırttınız" diye ama usta o kadar ilgili, o kadar sempatikti ki diyemedim, zaten desem de bir şey değişmeyecekti. Şu an o gıcık ses çok dikkatle dinlemezseniz duyulmayacak kadar azaldı.
Direksiyona ne yaptıklarını bilmiyorum, bir ara baktğımda sökmüşlerdi direksiyonu.
Arka taraftan gelen ses de bagaj kapağının ayarsızlığındanmış.
Sorunların çözüldüğüne şükredip servisten ayrıldım. Eve gelip arabayı parkettim, tam kilitleyecekken bir telefon geldi, "xx servisten arıyorum, arabanızın ön ve arka fren balataları ölmüş, 466 TL öderseniz değiştirelim". Ne freni, ne balatası, araba daha 3500 km yaptı derken kafa şarj etti, "yanlış kişiyi aramış olmayasınız" dedim. "35 xx değil mi plakanız?" dedi karşıdaki ses, durum anlaşıldı, telefon numaralarını karıştırmışlar. Yüreğime inecekti neredeyse.
Şu an tek sorunum 2-3 / 3/4 vites geçişlerindeki vurma hissi ama her seferinde olmuyor. Vites geçişlerinde acele mi ediyorum, geç mi kalıyorum anlamadım.
Son olarak %90 şehiriçinde kullanacağım bir araç olarak niye 1.6 düz vites Astra seçtim bilmiyorum, hanımın kanına girdi nasılsa araba. Bugünkü aklım olsaydı 1.2 otomatik Corsa ya da eşdeğeri bir araba alırdım.
quote:
Orjinalden alıntı: orboris
Arabayla klima açık 2000 km yaptıktan sonra bugün servise götürdüm. Bu arada direksiyondan sola çevirirken çıtırtı sesi gelmeye ve arka taraftan araba sarsıldıkça tak, tuk bir ses çıkmaya başlamıştı.
3 saat sonra arabayı teslim ettiler, bütün sorunlar çözülmüştü. Neymiş sorun diye sordum, yanıtlar şöyle:
Klimadan gelen ses hortum titreşimi yüzündenmiş, malzeme ve yer değişikliği yapmışlar, ses kesilmiş. Dilimin ucuna kadar geldi, "madem sorun buydu, bana niye 2000 km boşuna klima çalıştırttınız" diye ama usta o kadar ilgili, o kadar sempatikti ki diyemedim, zaten desem de bir şey değişmeyecekti. Şu an o gıcık ses çok dikkatle dinlemezseniz duyulmayacak kadar azaldı.
Bana da aynı şeyi yapmışlardı boruların çevresini yalıtım malzemesiyle kaplamışlardı, ama ben ondan sonra 3 kez klima kompresörü değiştirdim bana maliyeti 2.-2.5 milyarı geçti . Sorun hatalı kompresör dizaynından kaynaklanıyor.( işinizi garanti süresi içinde halletmeye çalışın)
quote:
Orjinalden alıntı: orboris Sorunların çözüldüğüne şükredip servisten ayrıldım. Eve gelip arabayı parkettim, tam kilitleyecekken bir telefon geldi, "xx servisten arıyorum, arabanızın ön ve arka fren balataları ölmüş, 466 TL öderseniz değiştirelim". Ne freni, ne balatası, araba daha 3500 km yaptı derken kafa şarj etti, "yanlış kişiyi aramış olmayasınız" dedim. "35 xx değil mi plakanız?" dedi karşıdaki ses, durum anlaşıldı, telefon numaralarını karıştırmışlar. Yüreğime inecekti neredeyse.
İnsafları kurusun ön arka balataların toplamı ancak 250-300 lt tutar . En son aldığımda ön 120 civarındaydı arka biraz daha düşüktü .
bendede tarif edilen vınlama sesi gelmeye başladı...geçen yaz yoktu ama bu yaz ses geliyor,kışın 2-3 ay kadar hiç çalışmadı acaba bundan olabilirmi??
İlk önce klima gaz basıncını kontrol ettir, sonra da kompresörün palletlerini ve açma kapama mekanizmasını. Kompresör temelli bozulursa en az 1000 tl gibi bir fiyatı var o da kaçak yedek parça olarak ( Başıma geldi Yukarıda yazmışım zaten. )
soğutmasında hiç problem yok ama çalışırken ara ara gaz çıkıyormuş gibi bir ses ve gazdan ayağımı çekince uğultu geliyor..çok sinirim bozuldu..bu kış çalıştırmayı unuttum acaba etkii olabilirmi....
Benim 2008 Sedan Astra'da da klimadan kotu bir koku geliyor bazen. Fikri olan var mı?
Bzim arbadanda kötü koku geliyordu 60 bin km bakıma gitti flitreler değişti koku yok.Ülkemiz biraz tozlu olduğundan flitre(hava flitresi ve polen olabilir) hemen yıpranıyorlar.
Bir de motor kapagini acip ustteki yaprakları temizledim, belki o da ise yararmıs, araba yeni cunku daha 9000 km.
Bence konu çok fazla dağılmış.Kliması devreden çıkan arkadaşım hemen garantiden yeni bir kompresör ile denenmesini iste ve kompresörden kaynaklanmadığını öğren. Eğer garanti dışı ise hemen klimacıya gidiyorsun. Ufak bir modifiye ile 2005 ve öncesi kasalarda kullanılan klima kompresöründen al hem daha ucuz hemde tamiri mümkün. Eğer ki gaz pedalındaki sensördense elektronik bir arıza var demektir. Arızaq okuma cihazı ile baktır. Servis bulamazsa bir BOSCH yetkili servisindeki cihazla bütün hata kodlarını okut. Ben çok çektim sende çekme. Başıma gelenleri anlatarak kafanı karıştırmak istemiyorum. Sana anlattığım yol sanırım kazık yemeden halledebilmen için en garanti yol.Öyle çok gaza basınca devreden çıkıyor hikayesi filanda biraz abartı olmuş. Servis yada ustaların normal demeesine aldanma. Farklılık varsa arabanda tamir edecek adam bul.Günümüzde herkes usta ve arabalarımızın götürdüğümüzde hep hiçbirşeyi olmuyor ama bir süre sonra birçok parçayı alıp değiştiriyoruz.
Beyefendi merhaba; aracınız ile ilgili sorun bende de vardı ama benim durumum biraz acı bitti. Klimam bir gün tık dedi ve tepki vermez oldu. Cihaza elektrik gitsede cihaz emme ve hava basma yapamıyordu. Elbette yenisini almak zorunda kaldım. Servis değişimi yaptı ve ne yazıkki yeni klima motoru yani kompresörüde bu işi çözemedi.Yeter artık diyerek bir klimacıya gittim. Onlardan öğrendiğim çok daha trajikti. Kompresör değişimi klima radyatörü ile beraber yapılırmış. Artı azot ve fosfor ile de tüm borular temizlenirmiş. Bende bunlar olmadığı için yeni klima motoruda zort dedi gitti. Kompresör bir elektrik motoru aslında ve ne kadar çapak yaptığına inanamazsın. Bu arada çapaklar yeni klima motorunada acımadı bence klima sistemini temizletirsen adam gibi tabii şikayetlerin geçicektir bu arada hemen orta konsolda polen filtresinin arkasında bir radyatör gibi parça daha var onun içini temizlemekten kaçıyor ustalar ama onuda temizletmeni öneririm.Neticede işçilik aynı ama daha az iş yapıyorlar ve bunu kar sayıyorlar. Arkalarından sövdürmek hoşlarınamı gidiyor nedir. Son bir hatırlatma da 2005 model sonrasında klima kompresörü artık monoblok yani tamir ettiremiyorsun. Sana akıl verenler çok iyi araştırmamışlar. Klima motorunun kalitesi iyi fakat klima radyatörü çok küçük onun için bu hata astra h lar için neredeyse kronik çünkü turbonun intercoolerı ile aynı alanı paylaşıyorlar. Buda sistem üzerinde yer alan soğutma oranını ciddi şekilde etkiliyor ve sistemi zorlanıyor.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme