Şimdi Ara

Astigmatlı göze normal lens acil

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
1
Favori
1.767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Astigmatlı göze normal lens oluyor mu? Arkadaşlar her iki gözümde 2 şer derece astigmat var. Toric lensler çok pahalı diğerlerinden kullansam nasıl olur?

• Bulanık görürsün. Bende de ilk çıktığında öyle olmuştu.
  • diğerleri olmaz.astigmatın lensleri ayrı oluyor.diğer lens ler miyop için zaten işe yaramaz.ama doktora bi danış istersen.
  • Bende de astigmat var 2,5 derece her ikisi de ama düz lens kullanıyorum. Herhangi bir sıkıntı olmuyor. Daha önce acuvue oasys kullanıyordum şimdi purevision 2 hd kullanıyorum. Purevision diğerini göre biraz daha net gösteriyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Iustinianus

Bende de astigmat var 2,5 derece her ikisi de ama düz lens kullanıyorum. Herhangi bir sıkıntı olmuyor. Daha önce acuvue oasys kullanıyordum şimdi purevision 2 hd kullanıyorum. Purevision diğerini göre biraz daha net gösteriyor.

HOCAM hd kalitede mi görüyorsun lensle yani gözlüğün kalitesinden daha mı düşük oluyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: netada

quote:

Bende de astigmat var 2,5 derece her ikisi de ama düz lens kullanıyorum. Herhangi bir sıkıntı olmuyor. Daha önce acuvue oasys kullanıyordum şimdi purevision 2 hd kullanıyorum. Purevision diğerini göre biraz daha net gösteriyor.

HOCAM hd kalitede mi görüyorsun lensle yani gözlüğün kalitesinden daha mı düşük oluyor

Valla dostum yıllardır gözlük kullanmadığım için gözlükle nasıl gördüğümü unuttum. Dediğim gibi görüntü gözlükten daha mı iyi daha mı kötü bilemiyorum ama lens kullanmak gözlüğe göre çok daha iyi.

• Git bi ray-ban wayfarer çerçeve al uğraşma lensle falan.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

Valla dostum yıllardır gözlük kullanmadığım için gözlükle nasıl gördüğümü unuttum. Dediğim gibi görüntü gözlükten daha mı iyi daha mı kötü bilemiyorum ama lens kullanmak gözlüğe göre çok daha iyi.

Görüntüde bulanma vs oluyor mu hocam? lensle mesela uzağa bakınca her şeyi hd kalitede mi görüyorsun

• quote:

quote:

quote:

quote:

Görüntüde bulanma vs oluyor mu hocam? lensle mesela uzağa bakınca her şeyi hd kalitede mi görüyorsun

İlla ki oluyor bulanma bazı uzak noktalarda ama aynısı gözlükte de oluyordu. Özellikle akşamları araba kullanırken çok üst düzey bir performans alamıyorum ama her göz aynı tepkiyi verecek diye bir şey yok. Memnuniyetimi 100 üzerinden bir değerlendirmeye tutacak olursam en az 90-95 arası derim.

• Bende de astigmat var , normal lens kullanıyorum hiç bir sıkıntı yok bilgin olsun .
  • astigamtin tedavisi varmı bendedesolda astigmat+ göz tembelliği var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer astigamtın 0.25 ve 0.50 arası ise lesn alırken ihmal edilebiliyor. ilk iki sene bir gözümde normal diğer gözümde torik kullandım. Ama şuan iki gözüm için de torik kullanıyorum.

http://www.lensmarket.com/johnson/oasys
    http://www.lensmarket.com/johnson/oasys-toric

Gördüğün üzere arada sadece 20 lira fark var.

İki gözümünde dereceleri birbirinden çok farklı olduğu için mecburen 2 kutu torik lens almak zorunda kalıyorum. bu da bana 150 TL gibi ücrete mal oluyor.

yukarda vermiş olduğum lensleri gece yatarken çıkartarak kullanıyorum ve yaklaşık 2-2,5 ay kullanıyorum. kısaca 15 ay kadar bu lensler kullanılıyor . Bana aylık masrafı 10 TL ye geliyor

SOL Göz;

-1.75 miyop, -1.25 axs 20 astigmat

SAĞ Göz;

-1.25 miyop, -2.25 axs 160 astigmat

• quote:

Orijinalden alıntı: HodriMeydan89

Bende de astigmat var , normal lens kullanıyorum hiç bir sıkıntı yok bilgin olsun .

Kaç derece hocam gözünüz?
  • netada N kullanıcısına yanıt
    Sağ göz : -6.75

Sol göz :- 5.75
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.