Şimdi Ara

Astigmat Hakkında (Gözlük olayı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
2.361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar geçen gün göz doktoruna gitmek zorunda kaldım ehliyet olayı için ve sol gözüm 1.70 oranında astigmat çıktı ve doktor gözlük yazdı .
    Şimdi ben bu gözlüğü hepmi kullanayım yoksa dışarı çıkarken falanmı takayım ? Kullanan bilen bir arkadaş varsa yardımcı olur inşallah. Bu arada şunuda belirteyim uzağı görmekte sıkıntım var.

• Gecmis olsun yasadigin sikintilar neler?bendede sol gozde 0.5 var.gormende nasil problemler yasiyorsun?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uzaktakileri birazda olsa bulanık görüyorum dostum.
  • Ohaaa 1.70 astigmatın vardı ve sen bunu dr gidince mi anladın, benim gözümde 0.25 astigmat yükseliyor ben anın da fark ediyorum, ayrıca astigmat sürekli takmak zorundasın,
  • Takmadigin zamab goremezsin hocam zaten uzagi.

Ama takmak zorunda da degilsin, gozlugu taktiginda o seni tedavi etmeyecek, yani numaranda bir dusus olmayacak. Takip takmamak sana kalmis, 1.70 gunluk hayatini cok etkilemez, uzagi falan gormek istediginde takabilirsin sadece.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim gözler 5.75 miyop 2.50 astigmat anlıyorum durumunu. Bence tak trafikte tabela okurken sıkıntı olabilir.

• 2.25 astigmatım var ve 15 yıldır çıkarmadan gözlük kullanırım. Çıkarınca hiçbir şey görünmez,astigmat bu uzağı yakını görememe değil. BULANIK GÖRME durumu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asdfg945671 -- 29 Ekim 2016; 15:49:27 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Astigmat Gözlükle Geçer Mi ?
    13 yıl önce açıldı
    Gözlük lens ve ehliyet hakkında
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • astigmati gözler sürekli takmak zorunda hocam, takın görüşünüz iyi olur.
  • bigbang1911 kullanıcısına yanıt
    Hocam benim de gozler 4.0 miyop ama doktor astigmatla ilgili bir sey soylemedi. Acaba gozumde astigmat yok mu yoksa benim doktora bunu sormam mi lazimdi

• quote:

Orijinalden alıntı: asdfg945671

2.25 astigmatım var ve 15 yıldır çıkarmadan gözlük kullanırım. Çıkarınca hiçbir şey görünmez,astigmat bu uzağı yakını görememe değil. BULANIK GÖRME durumu.

hocam bende 1.00 astigmat var gözlük takmadan önce herşeyi okurdum nerdeyse şimdi gözlüksüz 1mt ötedeki adamın suratı 240p neden böyle oluyor anlamıyorum.
  • Miyopla astigmat farklı şeyler. Biri var diye öbürü olmak zorunda değil. Ama gözlüklüykende yüzeyleri bulanık görüyorsan bir doktora danış.

• bigbang1911 kullanıcısına yanıt
    Tamam tesekkur ederim

• Cevaplar için sağolun arkadaslar. Takmaya devam edeyim ben ozaman . Bu arada doktor astigmat genetik miyop ise ekrana yakın bakmayla oluyor demişti miyop için tam emin değilim fakat öyle bi durumda oluşuyor olması lazım . Fakat astigmat için söylediği doğru.
  • p0zitive kullanıcısına yanıt
    Goz testinde tum harfleri okuyabildiniz mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Falsoluserttop

Goz testinde tum harfleri okuyabildiniz mi?

Malesef hepsini okuyamadım usta :)
  • p0zitive kullanıcısına yanıt
    Ama yakinda sorun yok diyosun?yani cok uzaga bakmadikca hayatini etkileyen bisey var mi?

• henüz doktora gitmedim ama özellikle benimde sol gözde uzağı bi bulanık görme var özellike parlak yeşil ve mavi renkleri 10 yıldır saatlerce pcde kalmanın zararları yavaş yavaş ortaya çıkıyor sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xXHeLLXx -- 30 Ekim 2016; 1:22:14 >
  • Yaşın 18 ise büyüdükçe göz numaraların daha da artacaktır şimdiden devamlı gözlük kullanmaya alışman iyi olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Falsoluserttop

Ama yakinda sorun yok diyosun?yani cok uzaga bakmadikca hayatini etkileyen bisey var mi?

Vallahi sıkıntım şimdilik uzaklar ile ama öyle çokta uzak değil yani orta mesafe diyelim biz ona . Onun harici yakında bi sıkıntı yok öyle şimdilik.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TearsForFears

Yaşın 18 ise büyüdükçe göz numaraların daha da artacaktır şimdiden devamlı gözlük kullanmaya alışman iyi olur.

Usta birkaç ay sonra 23 olucam . Artık daha sık takıyorum gözlüğü.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.