Şimdi Ara

Assetto Corsa (2014) [ANA KONU] (232. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.551
Cevap
78
Favori
322.511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 230231232233234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ilkbilir

Merhaba. Xbox daki forza oyununda yoldaki çizgiler viraja hızlı girince kırmızı frene basınca yeşile dönüyor. Buna göre hızı ayarlıyorum. Asetto Corsa da çizgiler hep aynı renk. Frene basınca yeşile dönmüyor. Acaba bunu xbox daki gibi yapmanın bir yolu var mı?

o çizgilerden oldum olası nefret ettiğim için hiç kullanmadım, hiçbir oyunda açmam. görselin içine ediyor resmen
  • quote:

Orijinalden alıntı: GUERRA

Piyasada ffb direksiyon bulmak çok zor. Dfgt son üç yılda dolardan çok değer kazandı. Sıfırı 150-200 lirayken şimdi o fiyata ikinci eli zor. Bir de trustmaster t100 mü öyle bir model var gerisi çok pahalı. Logitech dışındakiler de 180-270 derece arası dönüyor genellikle

Evet alıcak arkadaşlar direksiyon derecelerine dikkat etsin, media markt a yolum düştü gezerken direksiyonların çoğu 180 derece açısı vardı. Genel olarak daha yüksek açılı bir direksiyona yönelsinler.
  • DFGT'nin altında direksiyon almanın tek faydası, aldığınız direksiyona sinir olup, kısa sürede sökmek, sonrada bir an önce daha iyi bir direksiyona geçmek konusunda sizi motive etmek oluyor. Yani gerçekten boşuna verilmiş bir para ve en nihayetinde alacağınız direksiyon daha pahalıya gelmiş oluyor.

Zamanında Logitech MOMO sahibiydim. Belki bir ihtimal o da yeni başlayan ve bütçesi dar olanlar için ikinci el vs. alınabilir ama onunda çok ağır bir direksiyon olmak gibi bir eksisi vardı. Direksiyon boştayken (FFB falan kapalıyken) bile çok ağır ve gereksiz bir yorgunluk veriyordu. Ama malzeme kalitesi vs. iyiydi. Pedallar da vasattı.

Şu anda en azından bir DFGT alınmalı diye düşünüyorum.

Sonra G25-G27 ve Fanatec porsche ve (bir tık daha iyi olmakla birlikte) Elite grubu geliyor. Thrustmaster T500 - T300 leride (Xbox One için TX de dahil) bu gruba dahil edebiliriz bence. Bu grup başlangıç, orta ve üst seviyede çoğu e-racer'ı tatmin edecek bir grup esasen. Çoğumuz için hedef grup budur.

Sonrasında Fanatec wheel base ve eklentileri geliyor. Bütçe genişse alınabilecek en iyi setlerden.

Buradan sonra ECCI'ler, Accuforce lar. vs. geliyorki bütçesi geniş, sim yarışlarını çok ciddiye alan, bu işi profesyonelliğe taşıma posizsyonunda, çok elit bir gruba hitap ediyor. Çoğumuz ancak ve sadece internette görebileceğiz bunları. Zaten aslında pek çoğumuz bu ekipmanın hakkını verecek kadar yetenekli bile sayılmayız

En önemlisi kendi yeteneğimiz ve bunu ne kadar geliştirebildiğimiz. Daha iyi bir direksiyon pedal seti bizi sihirli bir şekilde daha hızlı yapmaz.
    Burada küçük bir istisnai durum var. Pedal setlerinde "LOAD CELL" yada benzeri sistemleri barındıran setler sizi abartılı frenler yapmaktan kurtaracağı için hemen fark yaratabilme kapasiteleri var. Yinede başka yarışçıların çok iyi zamanlarına bakıp, tek problemin ekipman olduğunu düşünmemek lazım.

Tercih yapılırken dikkate alınacak bir diğer önemli husus platform seçimi. Piyasadaki direksiyonların hemen hemen hepsi PC desteği ile geliyor PS3 içinde hemen hemen bunu söyleyebiliriz. Ancak PS4 - Xbox 360 - Xbox One gibi platformlar her direksiyonu desteklemiyor. Özellikle Xbox lar bu konuda en zor konsollar. Piyasada Max Race, Chronus Max vs. gibi çözümler olsada bunların direksiyon karneleri 100% tatmin sağlamıyor.

Direksiyon işi daha çok keyif işidir. Daha iyi zaman yapmaktan ziyade, daha gerçekçi deneyim sunar.
    Her keyif işinde olduğu gibi çok ucuzuna kaçmak işin keyfini kaçırır, daha beter sinir bozar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Assasin_2015 -- 6 Mayıs 2015; 16:43:16 >

• quote:

quote:

Merhaba. Xbox daki forza oyununda yoldaki çizgiler viraja hızlı girince kırmızı frene basınca yeşile dönüyor. Buna göre hızı ayarlıyorum. Asetto Corsa da çizgiler hep aynı renk. Frene basınca yeşile dönmüyor. Acaba bunu xbox daki gibi yapmanın bir yolu var mı?

o çizgilerden oldum olası nefret ettiğim için hiç kullanmadım, hiçbir oyunda açmam. görselin içine ediyor resmen

Dostum. Oyuna hakim olmak icin basta kullanmak lazim en azindan. Virajlara girerjen hizi bir turlu ayarliyamiyorum. Acaba puf noktasi car mi bu isin?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu işin püf noktası, bol bol pratik yaparak pistleri tanıman.
    Sonrada altındaki aracı tanıman gerekiyor.
    Her ikisi de bol pratik gerektiriyor ama neticede kendini geliştirmiş olursun.
  • ilkbilir İ kullanıcısına yanıt
    viraja yavaş girip hızlı çıkmak, fren ve diğer dinamik olayları viraj girişine kadar bitirmek veya azaltmak gerektiği gibi temel bilgileri biliyorsanız assasin_2015'in dediği gibi gerisi pratik.
  • quote:

quote:

quote:

Dostum. Oyuna hakim olmak icin basta kullanmak lazim en azindan. Virajlara girerjen hizi bir turlu ayarliyamiyorum. Acaba puf noktasi car mi bu isin?

çok yetenekli bir yarışçı olmadığım için taktik vermek haddime değil ama arkadaşların dediği gibi tur sayıları arttıkça hata azalıyor. rivali denilen programı da kurarsan oyun içi ve menüde kimin kaç dakika derece yaptığını online görebilir ve ona göre kendini zorlayabilirsin

• Cevaplar için teşekkürler. assasin_2015 dostum Thrustmaster tx direksiyonu tekrar aldım. Forza da çok güzel oynanıyor. Horizon 2 de beceremedim bir türlü ama forza 5 de çok iyi. Direksiyonda çok iyi FF var.
  • ilkermurat kullanıcısına yanıt
    Alışma süreci sizin yatkınlıgınıza baglıdır diye düşünüyorum genel olarak tabi. Örnek olarak, gamepad ile araba süremeyen insanlar var bir türlü alışamazlar. Bir arkadaşımda dfgt var ben kendisinden iyi sürüyorum mesela. Odaklandıgnız sürece kısa süre içierisn de alışırsınız.
    Rica ederim. Zamanla daha da iyi olur.

Forza Horizon serisi, normal Forza serisine göre daha arcade ve hızlı bir oynanışa sahip.
    Açıkçası bende horizon da direksiyonla çok da istediğimi alamıyorum. Öylesine takılıyorum.
    Xbox varsa gerçek sürüş hissiyatı için Forza + direksiyonla devam :)
  • Arkadaşlar özellikle yarış oyunlarının donanım ayağı konusunda yeni bir başlık açtım.
    Deneyimlerinizi orada paylaşırsanız, faydalı bir bilgi kaynağı yaratabiliriz.
    Katkılarınızı bekliyorum.

http://forum.donanimhaber.com/m_105503312/f_//tm.htm#105503312
    Ben onun çok saçma oldugunu düşünmeye başladım bu oyunda. İlk başlarda açıkdı. Çünkü açık halde geliyordu. Bende bunu fark edince bunu kapatmaya ugraşdım ve kapattım. Biraz zor biraz yavaş giriyosunuz biraz hızlı ama pistte alışınca nerde fren yapıcagınızı biliyorsunuz. Virajları hafızanıza kazıyın. Nordschfield pistti çpk zor bir pist. Ne zamandır oynarım ilk sanırsam ps2 de GrandTurismo4 de oynamışdım. sonra bu oyunda arada kaç sene vardır. Yani pist o kadar güzel ki hayallerimin arasına girdi. m3 e30, e36 ile o pistte turlamaka hayallerimin arasında. Şuan Nordschfiled pisttini biliyorum virajları nası giricegi mi nerde hangi viraj var. Ögrenmeyi istedikden sonra ögrenirsiniz. Çizgileri kaldırın.
  • cevaplar için çok teşekkürler dostlar
  • Sesine hasta oldum be yavrum, bu amerikanlar bi harika :)

Özlemedinz mi beyler :) yapalım şöyle bir etkinlik katlım çok olsun ki zevk alalım.

• _M-U-E_ kullanıcısına yanıt
    yakinda uydunete gececegim

interneti cözdükten sonra siz kapidan kovsaniz bacadan gelecegim etkinliklere

bu arada cobra cidden fena

assettoda benim icin gercekten ozel hissettiren bikac aractan biri cobra

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkermurat -- 8 Mayıs 2015; 10:52:01 >
  • selamlar beyler 10 gündür assetto oynuyorum oyunu çok beğendim
    özellikle fizik simulasyonları çok gerçekci Nordschleife pistinde sürmek çok zevkli
    gerçekten zor bir pist youtube da bide gerçeiğini izliyim deken 2014 yılında ki sürüşlerden derlenmiş bir videoya
    denk geldim
    hoşunuza gideceğini umuyorum
    aracını tanımayan amele sümüğü gibi bariyerlere yapışıyor
    işi bilen tereyağından kıl çeker gibi dönüyor

• Project Cars konusunu son birkac gundur takip ediyorum. Bizden de bir suru kisiyi orda gordum eminim bizden de takip eden coktur. Oyun karsilastirmasi falan guzel Assetto hakkinda dogru yorumlar gordukce seviniyorum fakat ayni zamanda sunu kesfettim ki oyunu oynayanlarin cogunlugu oyunu malum yollarla edinmis. Bu beni uzdu acikcasi fiyati bu kadar uygun beraber oynamasi da zevkli, DH olarak iki serverimiz olan bir oyunu insanlarin yine de inatla korsan oynamalari gercekten garip ve uzucu. Kendine bilgisayar sistemi toplayabilmis herkes 75 tlyi boyle bir oyuna verebiliyor olmali bence.

Ben de bu gorduklerimden sonra etkinliklerimize tekrar baslamamiz gerektigini dusunuyorum. Bir tarafta yaris etkinlikleri yaparken Lake Louise'in cikmasiyla turlama etkinliklerine de doneriz. Bu sekilde oyuna ilgiyi de oldurmeyiz diye umuyorum. Onerilere acigim, herkese iyi yarislar!
  • Godvater kullanıcısına yanıt
    hocam lig-şampiyona gibi birsey hos olur konuyada can katardi bence

forumda gordugum kadariyla formula 1 endurance lig bu konuda en aktif olan sanirim

en basta deneme mahiyetinde basit bir lig guzel olur gibi geliyor bana

ligdende once olabilecek aksakliklari gormek farkli yorumlari almak icin deneme yarislari olabilir

katilamayacak olsamda ilgiyle takip ederim boyle bir organizasyonu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkermurat -- 9 Mayıs 2015; 9:33:56 >
  • ilker Hocamin dedigini ben dusundum yapicakdim da, ustesinden gelemem diye vaz gecmistim eger yardimci olcak bilgili bi kac arkadas varsa lig yapa biliriz. eglenceli olacagindan eminim.

• Arkadaslar size zahmet olmazsa. G27 nin ayarlarini yapmis birisi bana ayar dosyasini gönderebilirmi. ayarlari karistirdim oyun icinden g27 sapitti. yoksa ayarlari resetlemelimiyim. özellikle direksiyon hakimiyeti hiz artinca sapitiyor. project cars da baya olumlu yorumlar aliyor. fiyati uygun olunca alinir ama suan assetto yetiyor hertürlü
  • 
Sayfa: önceki 230231232233234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.