Şimdi Ara

Assetto Corsa (2014) [ANA KONU] (123. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.552
Cevap
76
Favori
323.515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 121122123124125
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Serverda spa + gt3 ve belki gt2 ler olsa tadından yenmez bence. bu arada 1 saat practice bana fazla gibi geldi p15 q15 r8lap yapsak?
  • crossfire17 C kullanıcısına yanıt
    Şu anda spa gt3+gt2 server'da var.

karar vermemiz gereken tcs abs sistemleri açip kapamak veya hasar ve yakıt tüketimi.

hasar ve yakıt tüketimi su anda realistic.
  • Ozgur4670 kullanıcısına yanıt
    bütün yol yardımlarının kapanması benim tercihim
  • ABS açık olabilir bence sonuçta gerçekte de abs ile sürüyolar o araçları, TCS de açık olmasının bir mahsuru yok bence ben açık olsa da kapatıyorum anlayamıyorum arabanın ne yaptığını açıkken. ABS VE TCS factory ayarında olabilir. (gerçi factory'de tcs olduğuna emin değilim). Hasar ve yakıt tüketiminin açık olması taraftarıyım. hasar açık olunca daha dikkatli gidiyor insan. Birde asfalt tipi optimum değil de green de olursa gerçekçilik adına daha iyi olacağını düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crossfire17 -- 9 Kasım 2014; 21:29:47 >
  • Ayrıca abs yi kapatırsak tekerlek kilitleme yüzünden çok fazla kaza olacağını düşünüyorum alışkın olmayanlar olduğu için
  • quote:

Orijinalden alıntı: rpdstar

bütün yol yardımlarının kapanması benim tercihim

Katılıyorum bence de bütün yardımlar kapalı olsun, hem daha gerçekci hem de daha heyecanlı ve zevkli olur düşüncesindeyim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abi anakartta çok pahalıya kacmissin overclock yapilmayacaksa o kadar iyi anakarta gerek yok 250-300 tl arası bir anakart yeter, ayrıca işlemci de illa intel olsun demessen amd fx 8350 de aynı performansı verir 400 tl civarı, güç kaynağını ayrı alacaksan o kadar pahalı kasaya da gerek yok kaliteli markaların en uygun fiyatlilarini secebilirsin , ekran kartı seçimi bence iyi 2-3 sene idare etsin dersen aşağısı pek kurtarmaz zaten, ramler de uygun cl9 olması ddr3 1600 olması yeterli.

Bence TC ve ABS factory bırakılmalı GT araçlarda zaten TC factory ayarlarında kapalı oluyor, adamlar nasıl yarışıyorsa öyle yarışırız daha zevkli olur fakat hasarın kapalı olmasından yanayım zehir etmeyelim oyunu sonra :D Yakıt tüketimi açık olmalı. Tabi bunlar benim fikirlerim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Az önce servere girdim eline sağlık
  • amlodis A kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler koray eksenden bi ayar daha yaptım limit bayağı
    Aşağı düşecek ortalama 2.300-tl ye falan dahada şecek

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: amlodis

Abi anakartta çok pahalıya kacmissin overclock yapilmayacaksa o kadar iyi anakarta gerek yok 250-300 tl arası bir anakart yeter, ayrıca işlemci de illa intel olsun demessen amd fx 8350 de aynı performansı verir 400 tl civarı, güç kaynağını ayrı alacaksan o kadar pahalı kasaya da gerek yok kaliteli markaların en uygun fiyatlilarini secebilirsin , ekran kartı seçimi bence iyi 2-3 sene idare etsin dersen aşağısı pek kurtarmaz zaten, ramler de uygun cl9 olması ddr3 1600 olması yeterli.

amd fx6300 ve amd asus r9 270 bile araba yarışı similasyon oyunlarına hayli hayli yeter bence yeni nesil çıksalar bile
  • 6.38.700 :))) nord

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BulutKedisi -- 10 Kasım 2014; 1:04:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: flonky

6.38.700 :))) nord

tebrikler güzel derece benden 22 saniye daha hızlı bir tur atmışsın :D

• bence herşey açık olsun, dileyen istediği gibi oynasın. sonuçta bu bir oyun kısıtlama getirmeyelim. yeni başlayan yada acemi biri yardımlar kapalıyken süremeyebilir ve oyundan soğuyabilir. bırakın yardımlar açık oynasunlar zamanla oyuna alıştıkça zaten yardımların bir çoğu kapatılıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Troçki

Teşekkürler koray eksenden bi ayar daha yaptım limit bayağı
    Aşağı düşecek ortalama 2.300-tl ye falan dahada şecek

abi, benim imazmdaki sistemi sana tavsiye ederim. bende ram 16 g b sen 8 gb kullanabilirsin maliyet dahada düşer. seni yılarca idare eder. dilersen ekran kartını biraz daha iyi alıp işlemciyi fx6300 de yapabilirsin. olmazsa ben sana güzel bir sistem kurup buraya yazabilirim.
  • Orijinalden alıntı: flonky

Qualifying: süpersoft lastik ve düşük litre ile dönün

Yarış: soft veya mediumla (yakıt koymayı unutmayın :)

s.soft lastikle yarış olmaz yoksa 3.turda araba yolda durmaz (lastikleriniz biter)

Ben her tur ortala 2.21 +/- 1sn. dönüyorum lastikler soğuk da olsa sıcak da olsa o viraj 190 dan hızlı kıvıramadım bir türlü gerçi dün online da ferro ile oynadım
    ayarsız dı araba sadece bmw ayarlarını uyguladım,(abs tc sta. kapalı) Yardımlar kapalı kullanıyorum çünkü iracing e geçince zorlanırım rahata alışmamak lazım...

Bide lastikler gene sıcak da olsa bu düzlükden sonraki s virajda araba diğer virajlara göre fazla kayıyo (lastik S.Soft) hatta Yasin (WANTED) iyi gittin S.soft la dedi :)
    oyunun bana mı gıcığı var anlamadım.
  • alıntı yapdım cevabı mesaj kısmını yazdım nedense hepsini alıntıya yazmışım gibi gösteriyo anlamadım gitti :)
  • Böyle bir grubun Donanımhaber'de buluşması biraz köşe bucak olmuş. Bir arkadaşımın tavsiyesi ile sırf AC ( Assetto Corsa ) için üye oldum buraya. Simülasyon olayında herkes
    darmadağınık olmuş durumda Türkiye'de. Ne bir lig var ne de doğru düzgün bir topluluk. Biraz daha insanların göz önünde olursa ( Facebook'da sayfa açmak
    gibi ) daha fazla insana ulaşılabilir diye düşünüyorum. Neyse, buna da hiç yoktan iyi deyip sarılmak lazım.
    Server kiralayan arkadaşa da buradan teşekkürlerimi iletiyorum. Cesaretli ve güzel bir hareket. Umarım genişletebiliriz katılımı ve uluslarası bir lig yapabiliriz.
    AC ( Assetto Corsa ) neredeyse Iracing kalitesine yaklaşmış bir şekilde güncellemelerini yaptı ve iyi bir beta versiyon haline geldi. Bunun yanında yıllarını
    Rfactor1 ile geçirmiş arkadaşlar aradaki farkı iyi bilirler.
    Simülasyon yarışlarına yeni başlayan arkadaşların zorlanacağını sanmıyorum. Çünkü araçların yol tutuşları gerçekten iyi yapılmış halde ve default setuplar bile
    neredeyse temel bir setup konumunda çoğu araçta. Bu yüzden yardımlı veya yardımsız seçenekleri yerine fabrika ayarları ile sürüş yapmak optimum bir
    seçenek olacaktır.
    TC ( traction kontrol ): Aracın torkunu kontrol altına alır. Viraj çıkışlarında gaza bastığınızda veya girişlerinde yavaşladığınızda aracın patinaj çekmesine engel
    olup daha dengeli bir tutuş sağlar arka tarafta. Tabii bunun bedeli olarak çok çok az tur zamanınıza olumsuz etki edebilir.
    ABS ( Anti braking system ): Frenlemede lastiklerin kilitlenmesini önler. Tur zamanına etkisi olup olmadığı tartışılır.
    Minik bir yarış takvimi hazırlanabilir herkes için; tecrübeyi göz önüne almadan. Hafta içi bile olabilir.

• Bende katılıyorum

• Taner Selvi T kullanıcısına yanıt
    Taner Bey tanışmak bu zamana kısmetmiş. Araştırmayı sevdiğimizden dolayı isminiz direkt çağrışım yaptı. 2011 yılından beri simülasyona bulaşmış birisi olarak şu linkteki http://www.turkiyef1forum.com/forum/showthread.php?1080-Ara%C3%A7-Ayarlar%C4%B1 yazılarınızdan faydalanmışımdır. Emeğinize sağlık. Simülasyona onlayn yarış hayalleri ile başlamıştım ama maalesef Türkiye'de bir lig bulamadığımdan hayaller kısmen de olsa suya düşmüştü. Şu anda bildiğim düzenli bir topluluk yok maalesef. Racedepartment'e takılıyorum bazen.

Assetto da simülasyon dünyasına sansasyonel bir giriş yaptı. şu an gayet güzel işler çıkarıyorlar ama henüz tamamlanmadığından tam randıman alınmıyor. Ama geleceği parlak gibi duruyor. Rfactor 2'nin bir türlü kararlı hale gelmemesi nedeniyle sanırım inisiyatif asetto da. Project cars diyorlar ama ondan benim pek umudum yok. iracing de pahalı bir aktivite ondan uzak duruyorum.

Bu arada yukarıda bahsettiğim araç ayarları yazınızın bütün hali var mı? Burada paylaşırsanız çok faydalı olacaktır.

• 
Sayfa: önceki 121122123124125
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.