Şimdi Ara

Assassin's Creed: Revelations/EZİO İLE SON DESTANI YAZIYORUZ (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
321
Cevap
0
Favori
18.112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Suspect.TWT

quote:

Orijinalden alıntı: fthzgr

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: fthzgr

quote:

Senaryo olarak objektifliğin dışına çıkarlarsa ve sadece Osmanlı'yı pis kaka taraf olarak gösterirlerse,bırakın oyunu almayı bir daha ubisoft'un herhangi bir oyununu satın almam.Böyle gerizekalıca bir hareket yaparlarsa Türkiye'yi kaybediceklerini düşünüyorum açıkçası :)

Yoo ben alırım şahsen. Şahsi fikrim: bizim afedersiniz ama kütük kafamız, şakirt kafamız bunun sadece bir oyun olduğunu anlamıyor.

Valla hocam sen nasıl istersen öyle yap fakat kalkıpta kütük kafamız şakirt kafamız vs. demeye hakkın yok.O kütük kafalı olanda sözün sahibi olarak sensin çünkü bu sadece bir oyundan ibaret değil.Bu işin çok daha paralel yönleri var,başka insanların bizim hakkımızdaki fikirlerini oluştaracak bir altyapı kısacası.Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın gibi bir zihniyetim de yok,ben eski tarihi ele alan oyunlardaki senaryolar da objektif olmadığı zaman tepki gösteriyorum.Dediğim gibi bu olayın kütüklükle veya başka bir şeyle alakası yok.Tamamen bakış açısıyla alakalı,eğer o at gözlüklerinden kurtulmayı başarabilirseniz umarım anlayabilmeyi de başarırsınız. :)

quote:

Orijinalden alıntı: :Sephiroth:

quote:

Senaryo olarak objektifliğin dışına çıkarlarsa ve sadece Osmanlı'yı pis kaka taraf olarak gösterirlerse,bırakın oyunu almayı bir daha ubisoft'un herhangi bir oyununu satın almam.Böyle gerizekalıca bir hareket yaparlarsa Türkiye'yi kaybediceklerini düşünüyorum açıkçası :)

Ubisoft'un Türkiye pazarını pek umursadığını düşünmüyorum hatta çoğu oyun yapımcısının "aman Türkiye" pazarı dediğini hiç düşünmüyorum.

Bütün firmalar umursayacaklar.Kazandıkları parayı ikiye veya üçe katlamak istiyorlarsa da seve seve umursayacaklar.Bakın bu 5,6 yıl sonra çok daha fazla göz önüne çıkacak,şuan yavaş yavaş farkedilmeye başlandı sadece.

Edit : İmla

Fok balıkları ölseydi böyle düşünmezdin ama!

O konudaki düşüncelerimi de fok balıkları üzerine açılan bir konuda dile getiririm.Ön yargılarından kurtulmayı dene hocam.Bir de çevir kazı yanmasın zihniyetinden de kurtul. :)

Penguenlerde üşüyor ama?

• @Suspect.TWT
    İnsanların bir oyun yüzünden Türkiye ye olan bakışlarının değişeceğini zannetmiyorum zaten bu oyunu oynayanlar ya ergenler yada işi gücü olmayan Amerikan tembel insanı(istisnalar olabilir) gerekli kültür seviyesine sahip insanların fikirleri bir oyunla değişmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: WBJoker

@Suspect.TWT
    İnsanların bir oyun yüzünden Türkiye ye olan bakışlarının değişeceğini zannetmiyorum zaten bu oyunu oynayanlar ya ergenler yada işi gücü olmayan Amerikan tembel insanı(istisnalar olabilir) gerekli kültür seviyesine sahip insanların fikirleri bir oyunla değişmez.

Önemli olan da aptal kesim zaten, çünkü çoğunluğu onlar oluşturuyor. Çizgifilmlerin bile toplum üzerindeki Türk ve Müslüman imajını nasıl etkiliyor bihabersiniz sanırım.
  • AC2'deki Turkish Coffee jesti güzeldi, bayağı gülmüştük arkadaşlarla :)
  • Adamlar oyunlarda artık biraz türkiyeyi belirtmeye çalışıyor siz karşı geliyorsunuz. Assassin's Creed'in PS2 ve Xbox için yapılan fakat iptal edilen oyunu kıbrısta geçmesine rağmen heryer türk olcakmış ve türk öldürmüycekdik. Haçlıları öldürcektik. Çıkan ilk oyun gene selçuklu tuğrası koyabilirlerdi ama türk bayrağı koydular. Ve türkçe konuşan askerler eklediler. Adamlar 3. oyundada Türkiye tarihinden koyalım demişler siz adamları çıkarmadan yapcakları işten etmişsiniz. Çok hatta daha çok haklılar türkçe oyun çıkarmamakta. Adamlar geniş tarihimizi kullanıyor siz geniş tarihinizle övünceğinize gidip protesto ediyorsunuz. Şimdi imzada toplarsınız ubisofta tepki yapmak için. Türk tarihini oyuna uyarlamak yasakmı?
  • Ya hemen milliyetçiler toplanmış yine buraya. Arkadaşım daha ne olacağı bile belli değil sadece dedikoduyken yaptığınız muhabbete bak. Ayrıca pardonda siz Fiorentinada İtalyanın zamanındaki bilmemneyini öldürürken laf ediyo muydunuz ?
  • Yanlışıkla 2 tane gitmiş silebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetoguzderin -- 30 Nisan 2011; 23:44:12 >
  • Ne saçmalıyorsunuz ya ? Ne milliyetçisi,kimsenin kimseyi suçladığı veya yargıladığı herhangi bir cümle yok.Şayet olursa yazdım ben.Zeka ve düşünceler o kadar limitli ki,aklınıza ilk gelen şey öldürmekle alakalı.Banane oyun içinde ölen Türk veya Yunan veya İtalyan ne olursa,hangisi ölürse ölsün.Benim yorum yaptığım kısım sadece kötü lanse edilmemek hakkında.Biraz düşünseniz keşke yorum yapmadan evvel."Bu adam ne demeye çalışmış " diye biraz kafa yorsanız da direk yargılamak amacıyla girmeseniz...Tipik yurdum insanı işte.
  • quote:

Ne saçmalıyorsunuz ya ? Ne milliyetçisi,kimsenin kimseyi suçladığı veya yargıladığı herhangi bir cümle yok.Şayet olursa yazdım ben.Zeka ve düşünceler o kadar limitli ki,aklınıza ilk gelen şey öldürmekle alakalı.Banane oyun içinde ölen Türk veya Yunan veya İtalyan ne olursa,hangisi ölürse ölsün.Benim yorum yaptığım kısım sadece kötü lanse edilmemek hakkında.Biraz düşünseniz keşke yorum yapmadan evvel."Bu adam ne demeye çalışmış " diye biraz kafa yorsanız da direk yargılamak amacıyla girmeseniz...Tipik yurdum insanı işte.

Yok zaten lafım sana değildi. Düşüncenide anladım senin kızdığın şey öldürüp öldürmemek veya birşey yapmak değil, olmayan birşeyi varmış gibi veya olan bir şeyi kötü göstererek yansıtmak.

• quote:

Ne saçmalıyorsunuz ya ? Ne milliyetçisi,kimsenin kimseyi suçladığı veya yargıladığı herhangi bir cümle yok.Şayet olursa yazdım ben.Zeka ve düşünceler o kadar limitli ki,aklınıza ilk gelen şey öldürmekle alakalı.Banane oyun içinde ölen Türk veya Yunan veya İtalyan ne olursa,hangisi ölürse ölsün.Benim yorum yaptığım kısım sadece kötü lanse edilmemek hakkında.Biraz düşünseniz keşke yorum yapmadan evvel."Bu adam ne demeye çalışmış " diye biraz kafa yorsanız da direk yargılamak amacıyla girmeseniz...Tipik yurdum insanı işte.

Öncelikle sana söylemedim ve bölüm sonu canavarındaki mesaja bak yok onu öldürcez yok bunu öldürcez birsürü tepki gelmiş onlardan bahsettim.

• İyi de o zaman BSC'deki konuya yazmanız daha doğru olmaz mı ? Burada o tarz bir şey yazan yok ki,doğal olarak ben üstüme alındım.Sizin belirttiğiniz insan tipleri içinse tek söylenilecek laf ; Türk öldürmeye takılmak kadar saçma bir şey olamaz,oyun sonuçta.Ben AC 1'de Türk askeri öldürdüm kaç defa,ama bunun yanında AC 2'de milyon tane İtalyan askeri öldürdüm.Katil mi olduk şimdi ? yoksa vatan haini mi olduk ? Gülünç şeyler bunlar.Böyle yazan tiplere aldırmamak lazım zaten,her perşembe kurtlar vadisi izleyen 15,16 yaşındaki memleketi kurtardıklarını zanneden ergenekus veletuslar.
  • quote:

İyi de o zaman BSC'deki konuya yazmanız daha doğru olmaz mı ? Burada o tarz bir şey yazan yok ki,doğal olarak ben üstüme alındım.Sizin belirttiğiniz insan tipleri içinse tek söylenilecek laf ; Türk öldürmeye takılmak kadar saçma bir şey olamaz,oyun sonuçta.Ben AC 1'de Türk askeri öldürdüm kaç defa,ama bunun yanında AC 2'de milyon tane İtalyan askeri öldürdüm.Katil mi olduk şimdi ? yoksa vatan haini mi olduk ? Gülünç şeyler bunlar.Böyle yazan tiplere aldırmamak lazım zaten,her perşembe kurtlar vadisi izleyen 15,16 yaşındaki memleketi kurtardıklarını zanneden ergenekus veletuslar.

Vatan haini italyan katili Ergenekus veletuslar lafına katılıyorum.

• Kıbrısda geçmeside muhtemel , PSP oyunu kıbrısta geçiyordu zannedersem. Brotherhood'da da o dönemde osmanlıyı göreceğimizi söylemişti ubisoft ama öyle birşey mümkün olmadı . İnşallah 3. seride şöyle iri yarı güreşçi pehlivanı yönetiriz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mugetsu* -- 1 Mayıs 2011; 12:04:40 >
  • O zaman Fransızlar da Brotherhood'u almasın, Fransızları öldürdük ya. Saçma sapan şovenist tartışmalar bu foruma hiç yakışmıyor. Bu sadece bir oyun.

Ne olursa olsun, ben bu oyunu alacağım. Biraz da kendi coğrafyamızda geçecek bir oyunu oynamak da çok zevk verecek. Assassin's Creed oyunlarının girişinde yazar "Bu oyun multikültürel ve farklı dinlerden gelen kişiler tarafından yapılmıştır." Kimse alınmasın, gücenmesin diye yazılır. Ubisoft bu konuda çok hassas bir firma, kimsenin kutsal değerlerine hakaret etmeyi amaçlamadıklarını, bunun bir oyun olduğunu baştan belirtiyorlar. Vatikan'ı bastığımızı unuttunuz mu AC 2'de?

Hoşunuza gitmeyen birşey olursa oynamayın. Biz oynayacağız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mertleo

Kıbrısda geçmeside muhtemel , PSP oyunu kıbrısta geçiyordu zannedersem. Brotherhood'da da o dönemde osmanlıyı göreceğimizi söylemişti ubisoft ama öyle birşey mümkün olmadı . İnşallah 3. seride şöyle iri yarı güreşçi pehlivanı yönetiriz

Hocam o çıkamaz ki çatılara. Yine Ezio olur gibi geliyor bana.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Obsidian

quote:

Orijinalden alıntı: Mertleo

Kıbrısda geçmeside muhtemel , PSP oyunu kıbrısta geçiyordu zannedersem. Brotherhood'da da o dönemde osmanlıyı göreceğimizi söylemişti ubisoft ama öyle birşey mümkün olmadı . İnşallah 3. seride şöyle iri yarı güreşçi pehlivanı yönetiriz

Hocam o çıkamaz ki çatılara. Yine Ezio olur gibi geliyor bana.

Aynen Ezioyu çok geliştirdik bu kadar erken bırakamayız. En son Master Assassin oldu Ultimate Assassin de olmalı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Obsidian

O zaman Fransızlar da Brotherhood'u almasın, Fransızları öldürdük ya. Saçma sapan şovenist tartışmalar bu foruma hiç yakışmıyor. Bu sadece bir oyun.

Ne olursa olsun, ben bu oyunu alacağım. Biraz da kendi coğrafyamızda geçecek bir oyunu oynamak da çok zevk verecek. Assassin's Creed oyunlarının girişinde yazar "Bu oyun multikültürel ve farklı dinlerden gelen kişiler tarafından yapılmıştır." Kimse alınmasın, gücenmesin diye yazılır. Ubisoft bu konuda çok hassas bir firma, kimsenin kutsal değerlerine hakaret etmeyi amaçlamadıklarını, bunun bir oyun olduğunu baştan belirtiyorlar. Vatikan'ı bastığımızı unuttunuz mu AC 2'de?

Hoşunuza gitmeyen birşey olursa oynamayın. Biz oynayacağız.

aynen ya. daha oyun hakkında hiçbir şey belli değilken hemen bir milliyetçi tavır takınmalar falan.
    sanki elalemin tarihi, atası yok. şu son iki oyunda din adamından askerine öldürdüğüm adamın sayısını unuttum.

ama bu arada codexten olsun, şehri gezerken olsun italyan tarihiyle, mimarisiyle ilgili bu yaşıma kadar bildiğimden çok daha fazla şeyi de öğrenmemi sağladı..
    biraz da bu açıdan bakalım olaya.

bu arada haberin orjinaline falan pek bakamdım ama süper detaylar yakalmış adamlar. helal

• Osmanlı bölümü olursa elemanımız Osmanlı tokadı yeteneğini de alsın
  • SynchError... = Senkronize Hatası

{s17.anima\eauditore.ddna\6.8.8} = Denek 17 (Desmond) Anima ne çözemedim yardım :D\ Ezio Auditore Da Firenze DNA \ 6.8.8
    fatal error:failed to reinitialize = Ölümcül Hata: Yeniden yazım başarısız oldu

***Reseting*** = Sıfırlanıyor

Loading Firmware ... Animus.2.03 = Sürüm Yükleniyor... Animus 2.0.3

source\stophysics.aphy = Kaynak \ Sto Fizik . Animus Fizik ( a= animus phy= physic= Fizik )

source\islandtest.ageo = Kaynak \ Ada Testi . Animus Coğrafyası ( a= animus geo= geography= Coğrafya )

Initializing ... = Başlatılıyor ...

Populating ... = Dolduruluyor ...

s17.anima\MemArchive1.ark = Denek 17 ( Desmond) anima ne burdada bilmediğim için yorumlayamadım \ Anı Arşivi 1 . Arşiv Dosyası ( Mem = Anı ark= Dosya Arşivleme Sistemi)

s17.anima\MemArchive2.ark = Denek 17 ( Desmond) anima ne burdada bilmediğim için yorumlayamadım \ Anı Arşivi 2 . Arşiv Dosyası ( Mem = Anı ark= Dosya Arşivleme Sistemi)

s17.anima\MemArchive3.ark = Denek 17 ( Desmond) anima ne burdada bilmediğim için yorumlayamadım \ Anı Arşivi 3 . Arşiv Dosyası ( Mem = Anı ark= Dosya Arşivleme Sistemi)

s17.anima\MemArchive4.ark = Denek 17 ( Desmond) anima ne burdada bilmediğim için yorumlayamadım \ Anı Arşivi 4 . Arşiv Dosyası ( Mem = Anı ark= Dosya Arşivleme Sistemi)

s17.anima\MemArchive5.ark = Denek 17 ( Desmond) anima ne burdada bilmediğim için yorumlayamadım \ Anı Arşivi 5 . Arşiv Dosyası ( Mem = Anı ark= Dosya Arşivleme Sistemi)

s17.anima\MemArchive6.ark = Denek 17 ( Desmond) anima ne burdada bilmediğim için yorumlayamadım \ Anı Arşivi 6 . Arşiv Dosyası ( Mem = Anı ark= Dosya Arşivleme Sistemi)

s17.anima\MemArchive7.ark = Denek 17 ( Desmond) anima ne burdada bilmediğim için yorumlayamadım \ Anı Arşivi 7 . Arşiv Dosyası ( Mem = Anı ark= Dosya Arşivleme Sistemi)

s17.anima\MemArchiveXX.ark = Denek 17 ( Desmond) anima ne burdada bilmediğim için yorumlayamadım \ Anı Arşivi XX . Arşiv Dosyası ( Mem = Anı ark= Dosya Arşivleme Sistemi)

s17.anima\MemArchive12.ark = Denek 17 ( Desmond) anima ne burdada bilmediğim için yorumlayamadım \ Anı Arşivi 12 . Arşiv Dosyası ( Mem = Anı ark= Dosya Arşivleme Sistemi)

//26051512.dat.ark = 26-05-1512.Bilgi.Arşiv

//24061459.dat.ark = 14-06-1459.Bilgi.Arşiv

//06111494.dat.ark = 06-11-1494.Bilgi.Arşiv

//11011165.dat.ark = 11-01-1165.Bilgi.Arşiv

//10091509.dat.ark = 10-09-1509.Bilgi.Arşiv

//15061511.dat.ark = 15-06-1511.Bilgi.Arşiv

Videoda Çıkan Yazı:
    د ح أ ا ل ن ب ا ر ئ ا ط ل ا
    Harflerini tek tek latince yaptığımızda A l t a i r e b n l a a h d çıkıyor. Bunu da sembollerle ayırdığımızda Altaïr Ibn-La'Ahad kelimesine kolayca yuvarlıyabiliyoruz. Yazıdaki ise Altair Ebn-La'Ahd oluyor. Kısacası Altair var. Başka bir yandan ise bu videonun oyunun loading ekranı olacağı kolayca anlaşılıyor.

Öncelikle Ezio'yu göremiycez onun Dataları ilk başta hasar gördü. Oyunun Credits kısmında Desmond Noo diyordu yanılmıyorsam. Yani Abstergo onu kendi animusuna koymak istemiş herhalde ki Bizim daha 2.0 gibi bir sürümde bıraktığımız Animus 2.0.3 olmuş. Desmond'un ağır bir tramva geçirmesi, önceki animustan yanlış bir şekilde kaldırılması veya animus uyumsuzluğundan oluşan bazı şeyler Ezio'nun gitmesine sebep olabilir. Animus bir şekilde bizi hatırlıyor ve S17 yani Denek 17 ( Desmond ) olarak gösteriyor. Ardından gitceğimiz yerdeki karakterimizin fizik özelliklerini sonra o yerin coğrafi özelliklerini kendi arşivinden açıyor. Anı arşivlerimizi kendi sistemine atıyor veya animustaki en son anılarımızı bize dolduruyor. Bize doldurması daha mantıklı. Ardından anılarımızın hangi tarihlerde geçtiğini buluyor ve bilgi arşivlerini açıyor.

Bilgiler açıldı. Artık tek kalan herşeyi birbirine birleştirmek ve senkronize etmek. Büyük ihtimal animus'ta kaldığımız yerden başlıycaz tekrar bir anlık. Ah evet Altair yazısı geldi. Mavi yerde 1-2 insan kafası görünüyor. Koyu tarafta ise sanki bir harita var. Solda Fiziki sağda ise Coğrafi veri var. Birbirine birleştiriliyor.

Anlamadığım yerleri bilenler söylesin lütfen.

• Eğer akıllılarsa osmanlı döneminde geçer. hem böyle zengin bir kültürü hem dönemin en büyük imparatorluğunu kesinlikle es geçmemeleri lazım.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.