Şimdi Ara

Assassin's Creed: Origins (2017) [ANA KONU] (20. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.682
Cevap
31
Favori
110.250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • cut scenes kisminda bende micro stutter olusuyor, baskasinda oluyormu?

Imzamdaki makina ilen oyun icinde sorun yok ama cut scenes basladimi cogunlukta stutter olusuyor.

oyunu ultra preset de oynuyorum ama oyun icindeki benchmark very high ppuan verdi 8511 falan~.
  • oyunun cpu'yu çok yormasının sebebinin denuvo olduğunu söylüyor malum işi yapan şahıslar. hatta denuvoyu koruyan VMProtect isimli bir şey daha varmış. Denuvo bu yılın başında bunu kaldırmış sisteminden ama ubisoft kullanmış. asıl sıkıntı da ondan geliyormuş. doğruluğu tartışılır tabi ama mantıksız da değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rdlsln -- 30 Ekim 2017; 13:22:0 >
  • MertLIVE kullanıcısına yanıt
    fotoğraf modu hangisi hocam söylermisin banada baya güzel resimler
  • spoiler olur mu olmaz mı bilemedim benim gibi Soru işareti görevlerine giden arkadaşlar vardır belki onlar cevaplar ama genede spoiler butonunu kullanayım

oyunda mezarlıklar var onlara gidince yıldızlar cıkıyor bizim kartalda bize işaret veriyor gidiyor yıldızlara o işareti tutuyoruz.Bunu yapmamızdaki amaç ne
  • yahu benim deve Q ya basıp ıslık çalıyom gelmiyor yanıma neden acaba bilen varmı arkadaşlar
  • Ewarrr kullanıcısına yanıt
    Güle güle kullanın hocam. Teşekkürler cevap için.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SkeironnWH S kullanıcısına yanıt
    anladım hocam sağol konuşma sahnelerini geçiyorum ben yahu ingilizce olmadığı için izleyip nabayım teşekkür ederim cevap için.
  • beyler gold edition alıcam ama en ucuz nerden alabilirim ? steamde rusyada ve br de fln baya ucuz gösteriyor bizim tr fiyatına göre. Droyunda hafif steamden uygun gördüm baska var mı uygun bildiğiniz
  • helll_599 kullanıcısına yanıt
    Q ya uzun basın hocam
  • Assassins's Creed Origins açıkca söylemem gerekirse beklediğimden daha iyi bir oyun olmuş.Oyunu ön siparişle almadan önce kararsızdım çünkü önceki Ac oyunlarından özellikle Unity ve Syndicate gerek optimizasyon sorunları gereksede kendine bağlayamayan ana karakterler nedeniyle fazla beğenmediğim yapımlar oldu fakat Originsin bunlardan farklı olarak bu oyunlardaki hatalardan arınmış ve geçtiği Antik Mısır çağını oldukça iyi yansıtabilmesi nedeniyle başarılı bir oyun olarak çıkış yaptığını söyleyebilirim.

Oyunu 15 saat civarı oynuyorum ve sadece iki bölgeyi keşfedebildim.Harita oldukça büyük ve keşfedilmeyi bekleyen çok sayıda bölge var.Oyunun çıkışı öncesi yayınlanan videolarda genelde çöl ortamını görüyorduk ve genelinin bu şekilde boş çöl arazilerinden oluşacağını düşünebiliriz fakat oyunda sadece çöllerde gezinmiyoruz çok sayıda birbirinden farklı mekan tasarımlarıyla karşılaşıyoruz.Aynı bölgede gezinseniz dahi sanki ilk kez oraya gelmişcesine bir izlenim bırakıyor çünkü oyunda yaşayan bir çevre var.Birbirini tekrar eden mekanlarla yada birbirini tekrar eden yapılarla karşılaşmıyorsunuz.Yaşayan çevre gece-gündüz döngüsünede aynen aktarılmış gece gezerken daha az aktivite ile karşılaşırken gündüzleri ise daha kalabalık çevre sizleri karşılıyor.Oyunun sunumu ve bölge tasarımları oldukça başarılı ve sıkmayan türde bir oyun sizleri bekliyor.

Oyundaki görevlerden bahsedersem karakter leveline göre görevler mevcut kimi görev 10 level isterken kimisi 38 level gerektiriyor.Bu nedenle sadece ana görev üzerinden gitseniz bile ana görevlerin istediği seviyede bir yerden sonra yükseleceğinden dolayı seviye yükseltmek için diğer yan görevleri yapmak gerekiyor.Yan görevlerde ana görevler gibi görev öncesi ve sonrası sinematik videoalarla beslenmiş ve görev içerikleri olarak birbirini tekrar etmeyen düzeydeler.Tecrübe puanı almak yani seviye yükseltmek için sadece yan görevler değil çeşitli aktiviteler ve toplanabilir ögeler mevcut.Ayrıca oyunda gezinirken karşınıza rastgele görevlerde çıkabiliyor.Ana görevlerden ziyade yan ve rastgele çıkan görevleri yaparsanız daha hızlı seviye atlayıp ana görevleri daha iyi ekipmanlarla yapabilirsiniz.Yeteneklerden tecrübe puanınınızı artıran yetenekleri edinirseniz karakter seviyenizi daha hızlı yükseltebilirsiniz.

Karakterimizi geliştirirken ihtiyaç duyacağımız bazı materyaller ve hayvan postları oluyor.Örneğin ok mesafesini artırmak,canı yükseltmek,taşınabilecek ekipman sayısını artırmak yada yakın dövüş kabiliyetini yükseltmek için ihtiyaç duyulan materyal yada hayvan postlarını toplamamız gerekiyor.İlk başta kulağa sıkıcı gelebilir fakat hızlı materyal(bronz,demir vs.) toplamak için oyundaki herşeyimiz olan Senuya ihtiyaç duyacağız.Materyal ihtiyacını hızlıca karşılamak için kartalımız Senu ile en yakında bulunan materyal taşıyan gemi vb. leri tespit ederek bunlardan çok sayıda materyal edinebiliyorsunuz.Ayrıca sadece yük değil canlı hayvanda taşıdıkları için craft malzemeside bulunabiliyor.Oyunda karakter gelişimi için ihtiyaç duyulan hayvan postları nedeniyle vahşi doğaylada mücadele etmeniz gerekiyor.Oyunda çok sayıda hayvan çeşidi var ve bunları avlayıp lootlayarak karakter gelişimini sağlıyorsunuz.

Yetenek kısmı ise çok çeşitli ve 3 ana bölüme ayrılmış.Oyun tarzınıza göre istediğiniz yetenekleri açabilirsiniz.Bazı yetenekler diğerlerine göre önemli fakat tüccarlardan daha iyi fiyata alışveriş yapma,tüccarlardan materyal alabilme,sleeping dart,ağır atak geliştirme,stealth killde otomatik loot,ikincil ok ve silah ekipmanı edinebilme gibi şu an sayabildiğim ve henüz açmadığım çok sayıda yetenek var.Yetenekleri seviye atladıkça elde ettiğimiz yetenek puanı ile açıyoruz.Bazıları 1 bazıları ise 3 yetenek puanı istiyor.Bu nedenle oyunda epey bir seviye atlanılması ve seviye puanı gerekiyor.Buradada yan görevlerin önemi artıyor.

Oyunda kullanılan ekipmanlarsa ranged sınıfında ok,çeşitli türde seviyesine göre özelliği olan melee sınıfı silahlar,kalkan ve yardımcı ekipmanlardan oluşuyor.Yakın dövüş ekipmanları ve kalkan kritik hasar,yanmaya karşı direnç,adrenalin puanı kazancı gibi ekipman kalitesi yükseldikçe beraberinde gelen özellikler barındırıyor.Kalkanın belirli bir canı olduğunu belirtmem gerekiyor ve ekipman kalitesi yükseldikçe özellikleride iyileşiyor.Seviyenizdeki ekipmanları kullanabiliyor eğer elinizdeki ekipman düşük seviyeyde ister kırıp materyale çeviriyor ister satabiliyor isterseniz blacksmithlerde seviyesini yükseltebiliyorsunuz.Bazen iyi item düşüp düşük levelli olabiliyor bu tür itemleri upgrade ederek kullanabilirsiniz.Oyunda en üst seviye legendary itemler var ve eğer Uplayde puanınız varsa Legendary Light Bowu alabilirsiniz.10 level sonra kullanılmaya başlıyor ve upgrade ederek daha yukarı seviyelerde kullanabiliyorsunuz.

Oyun içinde oyun parasıyla alınabilen ve içinden yüksek kalite item düşebilen chestler mevcut.Oyunda günlük aktivite diyebileceğimiz görevler var ve saati dolmadan görevi alıp bitirirseniz size görev sonunda bir chest veriyor.Oyun içi parayla satın almak isterseniz 3k parayla bir chest alabiliyorsunuz fakat bu miktarı toplamak için epey bir oyun içi para lootlamanız gerekiyor.

Oyunun dövüş mekaniklerinden bahsedersem ilk başta biraz zor gelsede karakteri geliştirip iyi itemler aldığınızda oyunada alışmış olunca kolaylaşıyor.Binek üzerinde dönen savaşlar oldukça keyifli ve gerçekçi mekaniklerle hazırlanmış.Ana bineğimiz deve olsada oyunda atta kullanabiliyorsunuz.Atın canı düşük savaş ortasında sizi yarı yolda bırakabilir fakat deve üzerinde kolay kolay düşülmüyor ve binekten inmeden loot yapabiliyorsunuz.Bu arada yapay zekada önceki oyunlara göre çok kötü değil ve eskisi gibi 20-30 kişinin arasına dalarak oynamıyor,aynı seviyede olan 3-4 kişi birden gelince(özellikle okçular üzerinize çok hızlı geliyorlar) canınızı düşürebiliyorlar.

Oyunun atmosferi,sunumu,grafikleri ve sesleri oldukça başarılı fakat bu görselliği tam olarak yaşamak için yüksek bir sisteme ihtiyaç duyuyor.Oyunun çizim mesafesi açık dünya yapıdaki bir oyun için epey yüksek ve aynı Ghost Recon Wildlands gibi haritaya yukarıdan baktığınızda her açıdan aynı detay seviyesini görebiliyorsunuz.Ayrıca sinematik sunum olarak başarılı işler yapan firma ara sahnelerdeki başarısını bu oyunla birlikte daha ileriye taşımış ve eminim ara sahnelerin hiç birini geçmeden sonuna kadar izleyeceksiniz.

Oyundan bahsedebileceklerim şimdilik bu kadar daha çok fazla gidilmemiş ve seviyenin yetmediği yerler var ve oynadığım süreye göre bir tahminde bulunursam ana görevler+yan görevler ve keşiflerle oyun rahat +100 saatlik bir süre isteyebilir.Bu süre oyun tarzınıza göre dahada artabilir fakat görevler seviye istediğinden dolayı yeterli seviyeye ulaşmak için yan görevleri yapmak gerekiyor fakat görevler sıkıcı olmadığından dolayı yan görevlerle seviyeyi yükseltmek kolaylaşıyor.Türü sevenlerin kesinlikle alması gereken oyunlardan biri olduğunu düşünüyorum.Herkese iyi oyunlar :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terminator T-800 -- 30 Ekim 2017; 16:39:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: helll_599

yahu benim deve Q ya basıp ıslık çalıyom gelmiyor yanıma neden acaba bilen varmı arkadaşlar

aptal binek at al sen :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: rdlsln

oyunun cpu'yu çok yormasının sebebinin denuvo olduğunu söylüyor malum işi yapan şahıslar. hatta denuvoyu koruyan VMProtect isimli bir şey daha varmış. Denuvo bu yılın başında bunu kaldırmış sisteminden ama ubisoft kullanmış. asıl sıkıntı da ondan geliyormuş. doğruluğu tartışılır tabi ama mantıksız da değil.

denuvo ney? guvenlik felan mi?
  • VMProtect yüzünden cpu sıcaklıları 85-90 derece oluyormuş.%99 kullanım sebebi de o yüzdenmiş.Doğru olma ihtimali yüksek.Yukarıda arkadaşın dediği gibi Inquistion'da da aynı şey vardı.Her firma CDPR gibi değil tabi.Pc kimin umrunda.Para nerde paraaaa.Tek kuruş vermem Ubisoft'a.
  • Terminator T-800 kullanıcısına yanıt
    legendary dediğin itemler ne oluyor benim karakterin silahları bunlar iyimi sence ?

Assassin's Creed: Origins (2017)  [ANA KONU]

birde şu Trınkets yazan şeyler ne işe yarıyor arkadaşlar bilen varmı?

• sağolun arkadaşlar ben Q ya bir kere basıyordum ondanmış
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aisreomdine

VMProtect yüzünden cpu sıcaklıları 85-90 derece oluyormuş.%99 kullanım sebebi de o yüzdenmiş.Doğru olma ihtimali yüksek.Yukarıda arkadaşın dediği gibi Inquistion'da da aynı şey vardı.Her firma CDPR gibi değil tabi.Pc kimin umrunda.Para nerde paraaaa.Tek kuruş vermem Ubisoft'a.

Amd Ryzen7 1700 islemci kullaniyorum islemci o dedigin rakamda kullanim degerlerine ve sicakliklara ulaşmadi hiç.( inteli bilemem)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • SkeironnWH S kullanıcısına yanıt
    oo bune hocam kaç vuruyordur o askerlere kim bilir bende bir tane tokmak var bi patlatıyom askerlere 200-300
    Legendary silahlar oyunda kullanabileceğiniz en iyi itemler ve sarı renkle gösteriliyorlar.Morlar onun bir altı kalitede mavilerse morlardan daha kötü hasar ve özelliklere sahipler.Benim şu anda kullandığım ok Uplay puanıyla aldığım legendary ok ve seviyeme göre upgrade ederek yükseltiyorum.Oyun içi seviyenize göre ekipmanlar kullanırsanız daha iyi olur,paylaştığınız görsellerde kalkanı blacksmithde 9 levele yükseltirseniz ve ikincil melee silahı kullanabilmenizi sağlayan yeteneği açarsanız mevcut değerleriniz iyileşecektir.Trinketsler oyunda topladığınız,silah yada outfıt satan kişilere satacağınız kullanılmayan eşyalardır.Bunları satarak oyun içi paraya çeviriyorsunuz.Unutmadan 3k oyun içi paraya ulaşırsanız Nomadın Dükkanına bir uğrayın.Bu parayla bir adet yüksek kalite item düşebilen chest alabilirsiniz.

• Terminator T-800 kullanıcısına yanıt
    bilgilendirme için teşekkür ederim
    Rica ederim.İyi oyunlar :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.