Şimdi Ara

Assassin's Creed Odyssey (2018) [PC ANA KONU] (73. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.931
Cevap
27
Favori
101.770
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7172737475
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Atlantis'in son bölümündeyim, bu uzun maceranın artık sonlarına geldim sayılır. İkinci bölümde karşılaştığımız bir karakter ile aklıma bir olay geldi.

Ana oyundayken Atina'da Phoebe ile ilk karşılaştığımızdaydı sanırım, memlekette sıkıntı var hastalık var vs demişti. Bizde tercihe bağlı söz vermiştik gidip bakacağız vs gibi. O konu sonuçlandı mı, ben mi kaçırdım. Tekrar o adaya dönmedim fakat haritada da her hangi bir simge yok bakmadığım. Atina'daki Salgın olayına mı bağlandı direk yoksa.
  • FORZAFATHER F kullanıcısına yanıt

Kefalonya'daki kasabadaki aileden bahsediyorsanız ve aileyi öldürmelerine izin verirseniz Kefalonya'da salgın yayılmıyor.

Bende aileyi öldürmemiştim aynı durumu yaşadım, oyunun sonlarına doğru kefalonyaya gittim belki bi etkileşim olur diye onuda bulamadım

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • gokhan2707 kullanıcısına yanıt
    rustem1905 kullanıcısına yanıt

Aile derken hatirlayamadim oyle bir olay. Ben mi kacirdim acaba. Yan gorevleri falan da yaptim hep. Oyunun baslari mi yoksa. Phoebe’i Tartarosda gorunce aklima geldi.

Oyunun başlarında phoebe hasta bir arkadaşım var, onu ve ailesini hastalıklarından dolayı rahipler öldürecek diyordu, kurtarıyoduk yada öldürmelerine izin veriyoduk

• rustem1905 kullanıcısına yanıt
    Uplaye gore 127 saat oynamisim, kurtarmisimdir herhalde. Mazlumun yanindaydik hep.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    kurtarmışsındır kesin ana görevdi diye hatırlıyorum

• rustem1905 kullanıcısına yanıt

O zaman Atina'da Phoebe'nin bize söylediği olaya yapabileceğimiz bir şey yoktu.
    Sağlık olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rustem1905

Oyunun başlarında phoebe hasta bir arkadaşım var, onu ve ailesini hastalıklarından dolayı rahipler öldürecek diyordu, kurtarıyoduk yada öldürmelerine izin veriyoduk
    Aynen, bu görev.
  • Diğer AC serilerini çok fazla oynamamış biri olarak başarılı buldum. Kassandra ile bitirdim 80 saatte. Açık dünya başarılı olmuş. Harita iyi, Ege'yi iyi yansıtmış. Tarikat ve paralı asker sistemini çok başarılı buldum, tarikat sistemi oyuna gizem katarken paralı askerler de bizim temkinli olmamızı sağlıyor buda oyuna heyecan katıyor.
  • Chaire Malakas ,

Vee sonunda Atlanis ek paketini de bitirdim.

Uplay'e göre 163, Steam'e göre 193 saat oynamışım. Kontrol ettiğimde sadece The Lost Tales of Greece'in başarımları kalmış. Normalde Türkçe yamasını bekleyecektim onlar için ama soğumadan bitirip oyunu sileceğim. Fazlaca uzun bir macera oldu.

Daha önceki mesajlarımda bahsettiğim gibi Odyssey de Origins'in ek paket politikasını izlemiş. İlk ek paket daha kısa ve AC Lore'una yakın, ikinci ek paket ise daha büyük ve Mitoloji ağırlıklı. Ve bu kez ISU'ları da bol bol görüyoruz. Özellikle Mitoloji ile harmanlamaları hoşuma gitti.

Ek pakete başladığımızda yine Yunanistan'da görevlere gidince ilk ek pakette yaşadığım hayal kırıklığını yaşadım biraz. Sonra dedim herhalde beklediğimden daha büyük bir paket bu, o yüzden girişini bile bu kadar uzun tutuyorlar. Dediğim gibi de oldu. 3 ayrı bölüm ve 3 ayrı harita olarak tasarlanmış paket. İlk bölüm Cennet ve Bahçesi diyebileceğimiz, ikinci Cehennem yani Yer Altı Dünyası ve üçüncüsü efsanevi Atlantis. Her bölümün renk paleti ve görsel yapısı farklı olduğu için insan hayran kalıyor bazı yerlerde. Sonra bol bol ISU'lar da ne yapmış beee dedim.

İlerledikçe eski dostlarımızı görüyoruz, o yüzden hoş sürprizler oldu. Tartaros yani Yer Altı dünyası bölümü tam bir nostalji havasında geçiyor. Bazı eski hesapların da kapanması güzel oldu.

Atlantis için ise ayrı bir satır açayım. Öncelikle görsel yapısı ne kadar hoş olsa da Yapı Teknik mezunu birisi olarak binaların asimetrik yapıları, harita tasarımın da bir o kadar asimetrik yapılması rahatsız etti. Bildiğin çarpık kentleşme var.Şaka bir yana bir yerden bir yere gitmesi bir AC oyununda ilk kez bu kadar zor oldu. Ki küçük bir harita birde. Şaşırdım buna.

Atlantis nüfusu ISU ve İnsanlar olarak ayrılmış, ben burada biraz Fantastik Edebiyat'dan Elf esintileri hissettim. Maşallah boyları da var ISU'ların, böyle burnu dik şekilde konuşmaları falan bildiğin ELF.
    Sonlarına doğru Juno'yu eşi Aita ile birlikte gördük. Zamanında ne sövmüştüm be Juno'ya.
    Bunların dışında Layla Hassan'ın hikayesinin bitmesini isterdim fakat yeni bir üçleme olarak planlandığı için Valhalla'ya kaldı büyük ihtimal.

Son olarak Türkçe yamasından da bahsedeyim. Kalite olarak ana oyun ve ilk hikaye paketinden daha iyi olmuş. Özellikle Legacy of the First Blade'in çevirisi o kadar vasat gelmişti ki, başka ekip tarafından yapılmış gibiydi.(Belkide )Atlantis çevirisi ise gayet kaliteli olmuş.

Chaire

• The Lost Tales of Greece görevlerini de tamamlayarak Odyssey maceram %100 bitmiş oldu. Gönül rahatlığı ile artık oyunu silebilirim.

Lost Tales görevleri oldukça eğlenceli olmuş. Özellikle "fake" Eagle Bearer görevi beni benden aldı. Cenabetlik abidesi.

Bir diğer önemli kısım da hemen hemen hepsinde Romance seçenekleri vardı fakat First Blade kırgınlığından sonra nefsimi korumaya devam ettim. Yoksa Ana oyunda Yunanistan'ın yarısını elden geçirmiştim.

Son sözlerimi şimdiye kadar müzikleri hakkında hiç yorum yapmadığımı farkettim, onlar hakkında olsun.
    Özellikle Ege yöresine özgü olan telli çalgıların bol bol kullanıldığı parçalar yapılmış. Serinin gediklisi olarak Ezio's Family burada da yer almış. Adamlar ne ekmeğini yedi yahu.
    Valhalla'da Ezio's Family'un yaratıcısı Jesper Kyd da olacağı için Ezio's Family'un da yer alacağı kesin gibi. Güzel parça gerçekten de. Origins edisyonu da harikadır.

Intro müziği de sağlam.

• paralı askerlerin hp düşürüp, ardından sis bombası atıp kaçıp saklanmayı, en sonda da gemiye işçi olarak özledim gerçi gemi oldu olympos dağı gibi, athenalar, aşiller, tanrılar tanrıçalar
  • bugün haftasonu indirimi var diye markete soktu beni oyun. orada o kadar güzel zırhlar, silahlar falan vardı ki ilk defa kozmetik için para veresim geldi. ama indirimli hali 500-1000 helix arası değişen bu kozmetikleri alabilmek için yeterli helix, 500 lira bile verilse alınamıyor maalesef.
    o kozmetikleri helix yani gerçek para vermek dışında almanın bir yolu var mı acaba? oyunun bunları bana oyunda edinebilme imkanı tanımadan yalnızca para ile satmak istemesi zoruma gitti açıkçası.
  • Adamlar Unity ile birlikte bu miktor ödeme olaylarına girmişti. Oynadığınız oyunun giriş bölümünden sonra size belirli bir Helix veriliyor fakat dediğiniz gibi güzel ve iş yapanların fiyatları uçuk maalesef. Unity oynarken aşağıdaki gibi fiyatları görmüştüm.
    steamcommunity.com
    Steam Community :: Screenshot :: Micro-transaction... Çok severim..
    https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=1864806717

• quote:

Orijinalden alıntı: EceliYakın

bugün haftasonu indirimi var diye markete soktu beni oyun. orada o kadar güzel zırhlar, silahlar falan vardı ki ilk defa kozmetik için para veresim geldi. ama indirimli hali 500-1000 helix arası değişen bu kozmetikleri alabilmek için yeterli helix, 500 lira bile verilse alınamıyor maalesef.
    o kozmetikleri helix yani gerçek para vermek dışında almanın bir yolu var mı acaba? oyunun bunları bana oyunda edinebilme imkanı tanımadan yalnızca para ile satmak istemesi zoruma gitti açıkçası.
    Origins'te season pass alınca yanında biraz helix vermişlerdi bunda onu bile yapmamışlar cimrinin önde gideni bunlar. Paranızın yettiği bir kozmetik alıp kalanları Olympian mağazasından alabilirsiniz her hafta salı 18.00'da değişiyor. Bu hafta gemi mürettebatı olarak Abstergo askerleri var yanında yanan boğa gibi bir binek var. Oyun içinden almaya çalışın diğer türlü para yetişmez.

• Arkadaşlar oyuna yeni başladım şuan 11 seviyeyim fokida da takılıyorum ana görevin dışında yan görev ve yol üzerindeki soru işaretlerini yapıyorum.Bazı soru işaretlerinde hazinelerde kırmızı yazıyla yağlama çıkıyor .Bu orayı soymayacağım anlamına mı geliyor ? Bunu açıklayacak varmı ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zeze1 kullanıcısına yanıt
    Kırmızı yazı ile çıkıyorsa o çaldığınız anlamına geliyor, yani çevrede gören olursa Hırsızlık suçu işlemiş oluyorsunuz. Büyük ihtimal Atina/Sparta Askeri Kamplarından birindesiniz.
    Bu arada Türkçe yama ile mi oynuyorsunuz, normal olarak loot etme Yağmala olarak yazıyor, kırmızı yazı ile yazan ise Çal.
    aynen hocam animus çevirisi ile oynuyorum. Oyunda tüm yan görev, soru işaretlerini yapmaya çalışıyorum. Biraz hastayımda 😀 Birde ben hala hikayeyi anlayamadım tam olarak.

• Zeze1 kullanıcısına yanıt
    Oynadığınız yama güncel olmayabilir. Dediğim gibi kırmızı yazı olan Çal olması gerekiyor. Bende yeni bitirdim.

O hastalık bende de var, hatta Origins'de aynı olay vardı bunda yapmayacağım demiştim ama yine dayanamadım. Yan görevler, ana görevler ile zaten soru işaretlerinin çoğuna gidiliyor. Boşuna sorti yapıyoruz.

Fokida'dan sonra Atina'ya geçiyorsunuz ve hikaye biraz açılıyor. İntikam ve arayış diyelim, merak ettiğiniz şeyleri spoiler kodu içerisinde sorabilirsiniz.
  • 
Sayfa: önceki 7172737475
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.