Şimdi Ara

Assassin's Creed'in DX10.1 desteği kaldırılıyor. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
2.355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben tabii ki Ubisoft yetkilisinin lafina Allah kelami gibi yaklasip, o laf kesinlikle dogru olmalidir demiyorum. Fakat adamin yaptigi aciklamayi hice sayip, sanki adam gercekten "NVidia bize kizdi ondan cektik" demis gibi burada cikip da "iste NVidia bu kadar" "ezik NVidia" "hiyar NVidia" diye yorum yapmanin da komik oldugunu dusunuyorum.

Adamin yaptigi aciklama, sdurust'un dedigi "ATI'deki SP1 AC goruntu kalitesizligi" forum entry'lerini de kaale alinca gayet mantikli. "Kesinlikle dogru" demiyorum. "Mantikli" diyorum. Adamin yaptigi aciklama sacma sapan bir sey olsa tamam da, mantikli bir aciklama yapmis.

Bu arada "rendering degismesi" ile ne kastettigini anlayamadim. O aldigin "computer graphics" dersini bilemeyecegim de, benim orada bahsettigim "rendering degismesi" (ne demekse artik) filan degil, adamlarin dx10.1 implementasyonunda post FX efektlerinin (en azindan bir kisminin) pas gecilmesi, dolayisiyla kartlara daha az yuk binmesi ve FPS'nin yukselmesiydi.

• Ben de ubisoft'u anlamıyorum oyun zaten beta olarak aylar önce geldi piyasaya birde üstüne o kadar da oyunu ertelediler ve bu bug'ı bulamadılar ve haberlere konu olduktan sonra buldular bravo diyorum kendilerine o kadar beta tester herhalde izindeydi
  • Yani adamın kesinlikle doğru söyleyip söylemediğini hiçbirimiz bilemeyiz tabi ki ama yukarıda yazdığım gibi hakikaten baya kullanıcı şikayeti olunca adamın söylediği mantıklı gelmiyor değil.

Ayrıca dediğim gibi ondan başka güvenilebilecek kim var ki. Ati ve Nvida yetkililerinden daha dürüst olma ihtimali yüksek.

Ayrıca Nvidia Logosu var diye Nvidia oyunu sanmayın illa ki Call of Juarez de Nvidia logolu idi yanılmıyorsam ama oyunu biliyorsunuz.

1. ihtimal : Nvidia desteği kaldırtarak Dx10.1 in önemini gizlemeye çalışmış olabilir pek tabi ki.

2. ihtimal : Ama Ati'de ubisoft la anlaşıp Dx10.1 i övebilmek adına, performansı artmış gösterebilmek için bazı hilelere gitmiş olabilir. Ve kullanıcılar bu durumun farkına varmış olabilir.

İki ihtimalde doğru olabilir pek tabi ki. Ama şikayet eden kullanıcılar 2. ihtimalin doğru olduğu şüphesini biraz daha olası kılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naga Sadow -- 28 Nisan 2008; 17:47:13 >

• Nvidia basmıştır parayı...
  • quote:

Orjinalden alıntı: sdurust

Ayrıca Nvidia Logosu var diye Nvidia oyunu sanmayın illa ki Call of Juarez de Nvidia logolu idi yanılmıyorsam ama oyunu biliyorsunuz.

Call of Juarez Oyunu zaten nvidia destekli ama sonradan bildiğim kadarıyla Ati için yama yapıldı zaten test demosunda galiba kötü sonuçlar veriyor die biliyorum yamalı hali ile işler deişiyor.
  • yeni oyunlarda gelicek zaten dx10.1 bekleyin biraz daha boşverin fazla +sı olmasada + +dır
  • nvidia para babasıda ati şamaroğlanımı dayağı yiyip oturcak çok küçümsüyorsunuz atiyi gerçekten ilginç gelişmeler.açıklama post-fx kapalıymış haberimiz yoktu gibi bisi olmuş buna da ayrıca çok güldüm hakkaten. yalnız yeniden duzenleyipte 10.1 ne şekilde geliştirip ya da ne zmn 10.1 patch i koycaklarına göre ancak yorumda bulunabilirz.örneğin nvidianın 10.1 kartlarının çıkşı ile birlikte patch gelirse bariz kayırma olur hakkaten ya da gelen 10.1 eklentisinin nvidia da daha ii çalışması... işte o zmn yorumda bulunabilirz
  • quote:

Orjinalden alıntı: diciotto

quote:

Orjinalden alıntı: AnseLmo82

abi ben XP de AC yi full ayarlarda ancak 100 FPS te oynayabiliyorum ama
    Vista Ultimate Sp1 X64 te ortalama 140 FPS

nvidia dünyanın ABD si olmayı bıraksın
    bi süre sonra Ati ye demokrasi götürecez hesabı saldırır diye bekliyorum ben

Hocam oyunuz oynadıysanız acaba görüntü kalitesinde bir azalma var mı yukarıdaki arkadaşımızın söylediği gibi keza sana önceki bir konuda oyunda, dx10.1 kartların %20 daha hızlı oluğunu söylüyordu ve görüntü kalitesinde azalmadan ziyade görüntünün özelliklede aa kalitesinin arttığını söylüyordu

http://forum.donanimhaber.com/m_22666570/tm.htm

http://www.rage3d.com/articles/assassinscreed/index.php?p=4 aa kalitesi hakkında ssler ilgili haberden

hocam görüntüde bi hata mevcuttu
    CCC den standart ayarlarda iken Altair in ve onun gibi giyinen bikaç kişinin yüzü kıyafeti falan kristalleşmiş gibi yani şerit şerit ayna misali görünüyodu
    ama CCC den ayarları full AA ve AF yapınca sorun düzeldi ve kalite olarak DX9 un çok üstünde bi görüntü aldım
    ve hız olayıda doğrudur inanın bende imzadaki sistem ile o/c li halle 140 FPS aldım cidden çok hoşuma gitti oyun su gibi akıyodu resmen

• quote:

Orjinalden alıntı: FraDiavalo

nvidia para babasıda ati şamaroğlanımı dayağı yiyip oturcak çok küçümsüyorsunuz atiyi gerçekten ilginç gelişmeler.açıklama post-fx kapalıymış haberimiz yoktu gibi bisi olmuş buna da ayrıca çok güldüm hakkaten. yalnız yeniden duzenleyipte 10.1 ne şekilde geliştirip ya da ne zmn 10.1 patch i koycaklarına göre ancak yorumda bulunabilirz.örneğin nvidianın 10.1 kartlarının çıkşı ile birlikte patch gelirse bariz kayırma olur hakkaten ya da gelen 10.1 eklentisinin nvidia da daha ii çalışması... işte o zmn yorumda bulunabilirz

Gercekten, AMD NVidia'dan en az 3 kat buyuk bir firma. NVIDIA "parayi bastiriyor" da ATI nicin bastiramiyor. Anlayamiyorum.

• Rendering degisimi ne demek -> Akenine Möller - Realtime Rendering. İstersen ebook olarakta var yollarım. kısaca deginirsem golgeler kapalıykenki rendring ile acık oldugundaki rendring bile birbirinden farklıdır :)

Onun dışında ben oyunu oynamadım, bilmiyorum ikisi arasındaki goruntu farkını, zaten kartım 10.1 destekli olmadıgından bilememde.

Deginecegim baska bir sey madem DX 10.1 gerçekleştirimi yanlış ise 10.1 hatalarını düzeltseler patch ile. DX 10 da sorun cıksa DX 10 destegini mi kaldıracaklar? boyle muhendislik mantıgı mı olur Burda da ortaya cıkıyor sacmalık zaten.

edit : imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi desert_rain -- 28 Nisan 2008; 18:32:23 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: alpello

yeni oyunlarda gelicek zaten dx10.1 bekleyin biraz daha boşverin fazla +sı olmasada + +dır

puahahahahaa
  • quote:

Orjinalden alıntı: annihilator

Cok biliyorsunuz ya NVIDIA'nin kaldirttigini da konusuyorsunuz?

Ingilizceniz yoksa, (Turkceniz de yok sanirim adamin cevirdigi ilk mesaji okuyamamissiniz) UbiSoft yetkilisinin soylediklerini size ben cevireyim:

"The first bit of news I have is that we’re planning to release a patch for the PC version of Assassin’s Creed that addresses the majority of issues reported by fans. In addition to addressing reported glitches, the patch will remove support for DX10.1, since we need to rework its implementation. The performance gains seen by players who are currently playing Assassin’s Creed with a DX10.1 graphics card are in large part due to the fact that our implementation removes a render pass during post-effect which is costly."

Cevirisi:

"Size verecegim ilk haber, Assassin's Creed'in PC versiyonu icin, oyuncularin belirttigi sorunlarin cogunlugunu cozecek bir patch uzerinde calistigimiz. Haberimiz olan bug'lari cozmenin yani sira, bu patch DX10.1 destegini kaldiracak, cunku DX10.1'in oyuna uygulanisini tekrar duzenlememiz gerekiyor. Assassin's Creed'i DX10.1 bir ekran kartiyla oynayan oyuncularin gordugu performans artisi, bizim DX10.1 uygulayisimizin normalde sistem icin agir bir yuk olan post-FX kismindaki bir render gecisini iptal etmesinden kaynaklaniyor."

sen bi okuduğunu anla sonra gel..
    zaten nvidia bu işi yaptıysa çıkıp ben yaptım demez.. ayrıca yaptırsada ubisoft demez nvidia yaptırdı diye. ayrıca bu dediğin çeviriler işin bahanesi olabilir. assassin's creed adlı oyunda ben pek hata göremedim bir kaç tane war fakat dx10.1 in kaldırılmasını gerektirmez..

edit:ayrıca insanlar nvidia'nın böyle yaptığını düşününce, tabiki argo kelimeler sarfediyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IgorStravinsky -- 28 Nisan 2008; 18:28:49 >

• AC faili meçhul oldu resmen.Raymond'a bakmaktan oyunu yapamamış adamlar
  • Aslında bakarsanız DX10.1 hakkında geliştiricileri bile iyi şeyler söylemiyor. Getiri manasında. Yine de Global I. ne gibi bir getiri sağlıyor bilinmez. Bunu ilerleyen günlerde görürüz tekrar.

Ayrıca nVidia'yı bu konuda suçlamanın yersiz olacağını düşünüyorum. Eğer oyun bug'lı olmasaydı hiçbir kuvvet DX10.1 desteğini kapattıramazdı UbiSoft'a. nVidia sponsor olsa da sırf daha fazla oyun satmak için kaldırmazlardı hatta süsleyip bir güzel reklam yaparlardı "Bakın oyunumuz hem DX10 hem de DX10.1 destekliyor" felan diye. Sponsor mu bulamayacak sanki...
  • quote:

Orjinalden alıntı: 18yusuf

AC faili meçhul oldu resmen.Raymond'a bakmaktan oyunu yapamamış adamlar

+1000
  • DX10.1 amd nin yaptığı bişi değil ki microsoft un ürettiği grafik ağırlıklı bi kaynak kod, bukodu işleyen donanımı ati üretmiş sadece oturup yazdığı falan yok yani bi hata varsa dx10.1 de bu microsofttan , tabi hata falan yok nvidianın desteği olan bi oyunda böğle acıklama olması normal zaten
  • quote:

Orjinalden alıntı: 18yusuf

AC faili meçhul oldu resmen.Raymond'a bakmaktan oyunu yapamamış adamlar

Çok güldüm ya Bakmakla kalmamışlar bence..
  • quote:

abi ben XP de AC yi full ayarlarda ancak 100 FPS te oynayabiliyorum ama
    Vista Ultimate Sp1 X64 te ortalama 140 FPS

nvidia dünyanın ABD si olmayı bıraksın
    bi süre sonra Ati ye demokrasi götürecez hesabı saldırır diye bekliyorum ben

Nerede alıyorsunuz bu 100 - 140 kareleri, merak ettim.
  • Ortalama 140, bir de. Demek ki 180-200 oldugu yerler falan var yani. Full ayarlar bir de.

Hangi cozunurluk, onu merak ettim ben de.
  • Sallamak paraylamı arkadaşlar. GT200 çıksın alamaz o FPS leri ama neyse. Birde AA X AF köklüyormuş. 640 x480 oynasan almaz herhalde o FPS leri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naga Sadow -- 28 Nisan 2008; 23:41:53 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.