Şimdi Ara

dx 10,1 ile Assassin's Creed %20 daha hızlı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar dx 10,1 ile oyunu %20 daha performanslı oynayabiliyormuşuz.
    Rage3D adlı internet sitesi, Ubisoft'un Assassin's Creed oyununun DirectX 10.1 kodlarını kullanan ilk oyun olabileceğini söylüyor. Yazılanlara bakılırsa Windows Vista SP1 güncellemesini yükledikten sonra DirectX 10.1 destekli HD 3870 X2 ekran kartıyla %20 daha yüksek başarım elde etmişler. Vista SP1 ile beraber gelen DirectX 10.1 teknolojisi yalnızca ATI Readeon 3xxx serisi ekran kartları ve yeni S3 Chrome 430GT tarafından destekleniyor.

Nvidia açıkçası DirectX 10.1'i fazla önemsemiyor ancak keskinliği yumuşatma süzgeci (anti aliasing filter) etkinleştirildiğinde performansın eskisine göre %20'ye kadar artış göstermiş olması kesinlikle göz ardı etmemesi gereken bir durum. Gerçi AMD/ATI süzgeçler için gerekli olan hesaplamaları tarama (shader) işlemcilerine yaptırdığı için bu konuda Nvidia'dan daha düşük başarım gösteriyor ve eleştiriliyordu. Demek ki bir bildikleri varmış demeden edemiyor insan. Zaten yazıdaki tabloda görebileceğiniz gibi DX 10.1 keskinliği yumuşatma etkinleştirildiğinde bir iyileşme vaat ediyormuş.
    pc labs dan alıntıdır.
    +eğerki diğer dx 10,1 destekli çıkacak oyunlarda da %20 gibi bir fark olursa şahane olur buda atinin şimdiki durumundan %20 performans kazanması demektir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DISTURBED -- 18 Nisan 2008; 23:55:00 >

• İddia umut verici ama imzanızdaki always amd&ati-never intel&nvidia yazısı beni biraz evhamlandırdı diyebilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 18yusuf -- 19 Nisan 2008; 0:01:53 >
  • http://www.rage3d.com/articles/assassinscreed/

Dx 10.0 destekli 2900 XT'nin sonuçları:

(Şahsen, X2 olmayan 3870'in de sonuçlarını görmek isterdim. 10.1'den bağımsız, SP1'in CF'ye bağlı getirilerinin olması muhtemel.)
    (Bir de, sonuçlarda merkezî işlemci etkisi olduğu açıkça görülüyor.)

SP1(dx10.1) ile AA açıkken (3870 X2):

http://www.rage3d.com/image.php?pic=/articles/assassinscreed/pics/aadx101.jpg

SP1 yokken(Dx 10.0, yani), AA açık durumdayken (3870 X2 - 2900 XT):

http://www.rage3d.com/image.php?pic=/articles/assassinscreed/pics/aadx10.jpg

AA kapalıyken (3870 X2):

http://www.rage3d.com/image.php?pic=/articles/assassinscreed/pics/noaa.jpg

Testlerde, SP1'in olmadığı durumda, mevcut tüm Vista güncellemeleri yapılmış.

Tarayıcı(shader) tabanlı AA ile dx 10.1'in ilgisi nedir? AA açıkken getiri olması, tarayıcı tabanlı AA'ya mı özgü?

Öyleyse, AA kapalıyken de niye önemli getiri olmuş?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 19 Nisan 2008; 1:17:32 >

• valla benim merak ettiğim şimdi sp1 i kurunca bu performans ve kalite farkları dx10 destekli oyunlardada meydana gelirmi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: 18yusuf

İddia umut verici ama imzanızdaki always amd&ati-never intel&nvidia yazısı beni biraz evhamlandırdı diyebilirim

dostum ben sadece bilgilendirme amaçlı koydum haberi foruma sen içini ferah tut
  • Arkadaşım o yanlızca SP1'in getirisi.

Zira Assassins Creed Dx10.1 desteki bir oyun değil.

Sp1 in oyunlarda ciddi bir performans artışı yaratabildiği durumlar ortaya çıkmıştı. Bu durumu Dx10.1 e yormak saçma olur.

Not: Elbette Dx 10.1 bir şeyleri değiştirecektir ve bir avantaj sağlayacaktır. Ama öncelikle bunu kullanan bir uygulama lazım ki şu anda teknoloji demoları hariç maalesef yok ( Assassins Creed de dahil)

Dx10.1'in ne kadar başarım veya görüntü kalitesi farkı getirebileceğini görmemize çok az kaldı ama. 3D mark vantage çıktı çıkacak. O zaman ne olduğuna bakmak lazım.

Gerçi belki de gizliden Dx10 desteği ile gelmiştir Assassins Creed belki de olay budur. O zaman gerçekten büyük ve önemli bir olay Ati için. Ve nnvidia için çok büyük prestij kaybı ve güven eksikliği oluşturur (fx serisinden sonra yeniden) sırf Dx 10.1 işe yaramaz dediği için. (Dx10.1 desteği vermediği için değil. Haksız yere rakibin özelliğini karaladığı için).

Neyse sanırım tüm sorularımız 3D mark Vantage ile çözülecek sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naga Sadow -- 19 Nisan 2008; 0:48:54 >

• enteresan.daha fazla veri olmalı tek oyunla yorum yapmak yanlış olur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • http://www.rage3d.com/articles/assassinscreed/index.php?p=5

Sonuç kısmını okumakta fayda var.
  • zaten benim hatırladığım dx10 ile ilgili en önemli özellik çıkmadan önce söylenirdi:

ekran kartlarının mimarisini çok daha verimlili kullanarak aynı ayar ve kalitede daha yüksek performans vermesiydi..sanırım 10.1 ile bu söylenen gerçekleşiyor??
  • ati de kabul etmiş nvidiadan ses çıkmadı büyük ihtimale gerçek zaten. nvidia oyunu galiba orası kötü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eric13 -- 19 Nisan 2008; 1:01:32 >
  • Gerçi Rage3D atinin bir ekran kartının da adını taşıyan bir ATI fanboy sitesi de olabilir.

Ati Rage 3D

Sitede hep Ati haberleri var.

Gerçi iftira gibi olmasın vala yorum yaptım. Haklarında bir fikrim yok ama sadece ad biraz şüpheci geldi.
  • Ya zaten oyun bence grafik dışında pek bir şey vermiyor.Hitman gibi iç görevler yapamıyoruz.Bir suikast uzaktan da yapılabilmeli.İlla adamın dibine girip öldüreceğiz.Ara videolar deli ediyor.Altyazı da yok ne konuştuklarını anlayamıyoruz.Oyundan çıkmak ayrı bir dert(gerçi ben sorunu çözdüm alt+f4)
    Yapay zeka berbat.Daha ne söylenebilir ki..
  • quote:

Ya zaten oyun bence grafik dışında pek bir şey vermiyor.Hitman gibi iç görevler yapamıyoruz.Bir suikast uzaktan da yapılabilmeli.İlla adamın dibine girip öldüreceğiz.Ara videolar deli ediyor.Altyazı da yok ne konuştuklarını anlayamıyoruz.Oyundan çıkmak ayrı bir dert(gerçi ben sorunu çözdüm alt+f4)

Evet arkadaşım açıkçası oyunu bende beğenmedim. Özellikle altyazı olayı yüzünden sildim ama grafik kalitesi iyi bir oyun gerçekyen de.

O yüzden iyi bir değerlendirme olabilir.

Tabi yine dediğim gibi Dx10.1 in ne nane olduğu ve nasıl kullanıldığı 3d mark vantage sayesinde olacak. O zaman gelsin herşey daha net görünür.

• aynen prince'i özledim keşke devamını yapsaydılar
  • DX 10.1'in getirilerinden birisi de az performans kayıplı bir AA tekniğiydi, galiba bu kullanılmış oyunda.
  • Sonunda şöyle denmiş ubisoft konu ile ilgili yardımcı olamayacağını söylemiş ati ye sormuşlar ati ise de oyundaki bir kodun 3800 serisi ile çok daha verimli çalıştığını bildirmiş şu anda konu ile ilgili oyunun dx10.1 olup olmadığı konusunda resmi bir açıklama yok
  • Olsa olsa Ati optimizasyonlu bir oyun çıkar altından.
    Daha fazlası değil.
  • quote:

Olsa olsa Ati optimizasyonlu bir oyun çıkar altından.
    Daha fazlası değil.

Nvidia the way it's meant to be played

http://www.nzone.com/object/nzone_assassinscreed_home.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 19 Nisan 2008; 2:01:07 >
  • 8800 gts 320 mb'ada geçerlimi bu...
  • quote:

Ya zaten oyun bence grafik dışında pek bir şey vermiyor.Hitman gibi iç görevler yapamıyoruz.Bir suikast uzaktan da yapılabilmeli.İlla adamın dibine girip öldüreceğiz.Ara videolar deli ediyor.Altyazı da yok ne konuştuklarını anlayamıyoruz.Oyundan çıkmak ayrı bir dert(gerçi ben sorunu çözdüm alt+f4)

Oha, ne diyecegimi sasirdim. Herneyse. AC son zamanlarda oynadigim en iyi oyun, diyip gececegim.

quote:

Orjinalden alıntı: sdurust

Arkadaşım o yanlızca SP1'in getirisi.

Zira Assassins Creed Dx10.1 desteki bir oyun değil.

Sp1 in oyunlarda ciddi bir performans artışı yaratabildiği durumlar ortaya çıkmıştı. Bu durumu Dx10.1 e yormak saçma olur.

Not: Elbette Dx 10.1 bir şeyleri değiştirecektir ve bir avantaj sağlayacaktır. Ama öncelikle bunu kullanan bir uygulama lazım ki şu anda teknoloji demoları hariç maalesef yok ( Assassins Creed de dahil)

Dx10.1'in ne kadar başarım veya görüntü kalitesi farkı getirebileceğini görmemize çok az kaldı ama. 3D mark vantage çıktı çıkacak. O zaman ne olduğuna bakmak lazım.

Gerçi belki de gizliden Dx10 desteği ile gelmiştir Assassins Creed belki de olay budur. O zaman gerçekten büyük ve önemli bir olay Ati için. Ve nnvidia için çok büyük prestij kaybı ve güven eksikliği oluşturur (fx serisinden sonra yeniden) sırf Dx 10.1 işe yaramaz dediği için. (Dx10.1 desteği vermediği için değil. Haksız yere rakibin özelliğini karaladığı için).

Neyse sanırım tüm sorularımız 3D mark Vantage ile çözülecek sanırım.

Rage3D'nin yazdiklarina bakarsak, adamlar bariz bir sekilde DX10.1 aciklamalarinda belirtilen bir durumla karsilasmislar. ATI'ye durumu sormuslar ve ATI de "Evet, Ubisoft ile beraber calisip DX10.1'de daha hizli olabilecek bir metod gelistirdik HD3000 serisi da bundan faydalandi" demis. Daha ne yani, bariz DX10.1 kullaniyor oyun. Her sey de yalan olamaz.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.