Şimdi Ara

Assassin's Creed II Hikayesi (Spoiler içerebilir)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
2
Favori
18.049
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar oyundaki rutin olayları anladım, hani intikam peşinde falan ama asıl hikayeyi kaçırdım biraz.
    Oyunun sonunda anlatılanlar, Truth videosunu açma yolundaki bulmacalardaki anlatılanları lütfen anlatır mısınız bana?

Oyunun sonu:

assassin's creed 2 nin son kısmındaki minerva(güneş tanrısı Ra ile bir bağlantısı var) ile konuşmamızda bahsedilen muhabbet şu:

bütün insanlar aslında minerva' juno vs adlı uzaylıların---tanrılar olarakta geçiyor benim teorim uzaylı oldukları--- sahip oldukları''Piece of Eden'' ile tarafından yaratılmıştır.minerva gibiler insanları kendilerine uyması için denildiklerini yapması için uzun lafın kısası eli kolu bağlı kalsın elmaya sahip oldukları sürece insanlar uzaylıların kölesidir.tahminimce bu dönem mayaların yaşadığı döneme denk geliyor çünkü kendilerine uzaylıların uğradığı birçok yerde yazıldı ve ilerde yazacağım 21/12/2012 olayı.herneyse bu insanların arasından olan adem ile havva düzene karşı gelip insanlığın soyunu devam ettirmek adına ilk ''SAVAŞ''ı ''piece of eden''ı çalarak başlatmıştır.uzaylılar ne kadar güçlü olurlarsa olsunlar insanların sayısının çokluğu bu savaşı onların lehine çekmiştir.bu sırada nereden geldiği belirsiz güneşin yaydığı enerji dünyadaki bütün uzaylıları ve hemen hemen bütün insanlığı yok etmiştir.geri kalan insanlar savaşmayı bırakıp age of empires tan hatırlayacağımız çağ atlama gelişme ''rebuild'' dönemine girmiştir.Bu sırada tam olarak açıklanmayıp tarih bilgimize bırakılan olay gerçekleşir.tarih derslerinden hatırlayacağımız gibi o dönemde birçok fetih yaşanmıştır.dönemin savaşçı toplumu bu son kalan insanların bulunduğu yeri işgal ederler.işgal sonrası mayalardan ---gerçek tarihe göre---bir parşomen tahtaya yazılmış yazı vs herhangi bir şey bulunur.bulunan şeyde 21/12/2012
    de o önceden yaşanan güneş olayının daha matematiksel ve daha derin bir şekilde Minerva'ının anlatımıyla anladığımız tabiri caizse solar flare olayı yaşnacaktır.bu uzaylılar/tanrılar(bu kısım biraz tanrı olabileceklerini gösteriyor) önceden herşeyi görüp ezionun erken gelip hiçbirşey anlamayacağını desmond un animus tan ezio yu kontrol ettiğini falan hepsini önceden görüyorlar ne hikmetse bunun üzerine desmonda konuşuyor olayı tamamen kavrayalım diye ardında söyledikleri şeyler demin dediğim gibi güneş olayının 2012 de olacağı falan ama burada can alıcı nokta ŞU:

bildiğiniz üzere piece of eden ın parçaları temple larda templars lar ile yoğun uğraşlarımız sonucunda bu parçaları elde ediyoruz.ve Minerva bize burada şunu söylemek istiyor önceki oyundada karşılaştığımız ve subject 16 i kurcalarken rastladığımız ((Edison'un templar olup gücünü pieces of eden dan alması---nikola nın assasin olup pieces of eden ile buralara gelmesi))bunlar o parçanın istediğimiz yapabileceğimizi kanıtlar nitelikte(profesörün zaten temel isteği bu doğrultuda)dolayısıyla assassin's creed 3 te göreceğimiz senaryo tapınaklardan vaultlara koşturmak olacak.ayrıca bu parçaları toplayıp en sonunda artık abstergo olayını durdurmak değil dünyanın 2012 ye kadar kurtulmasını sağlamak olacak.

The Truth:

subject 16 in bize bıraktığı ''myth ve symbol'' lerdir hatırlarsanız minerva da bunlardan bahsediyordu dolayısıyla subject 16 in bu olanları tamamen bildiğini ve minerva ile((veya başka biri juno falan ile)) vault ta görüşüp bize bazı semboller bıraktı bu sembolleri analize ettiğimizde ise karşılaştığımız puzzle öylesine konmuş puzzle lar değil.puzzle lardaki temel tema ''pieces of eden'' bütün geçmişte ellerde dolaştığı.ve ona sahip olan herkes yaptığı işte başarılı olmuştur.ilginç olan kısım edison bir templarcı gibi tanıtılmış nikola tesla ise bir assassin olarak gösterilmiştir

------------------DİPNOT: önceden yazdığımda pek açıklayamamışım İlk assassin'ler Adem ile Havva ' dır assassin olduklarını şuradan anlıyoruz assassin'ler iyilik veya kötülük için sonuçta sebepsiz de olsa mutlaka savaşı başlatan kimselerdir adem ve havva ise insanlığın ilk başkaldırışını savaş yoluyla başlatır uzaylılara/tanrılara-----------TEMPLER'lara-------
    karşı-----------------------------------

herneyse puzzle lar tamamen tarihi içerir ancak farklı bir bakış açısıyla bakmamızı sağlar bunun üzerine gördüğümüz the truth videosuna geçiyorum.

videonun başında adem ile havva nın koşturup ''DUVARLARA TIRMANDIĞINI''---tıpkı ezio ve altair gibi----- görüyoruz ve işte tezi kanıtlayan küçük 2 şey i orada görüyoruz

//////////////http://www.youtube.com/watch?v=Ny67OL63_dE 00:24. saniye////////////

1..elinde elmayı (''piece of eden'') tutan adam o minerva'nın tarafından tanrı/uzaylı kısacası templar
    2..arkada aynen adem ve havvaya benzeyen parlak derili '''Köle İnsanlar'' çalışan birçok insan görüyoruz başlarında elma ile bekçi durumda oradaki templar

videonun devamımda havva aynen dini tarihte olduğu gibi elmayı alıyor.------burası biraz karışık giderken elinde olmayan elmayı yoktan çıkarıyor bir şekilde ya gördüğümüz templardan yada başka birinden sonuçta ''çalarak '' elde ediyor.ardından ise anlıyacağınız üzere birşey görüyorlar templar muhtemelen onları yakalamaya çalışıyor

assassin's creed 3 ile ilgili anlattıklarımdan şunlar çıkıyor.

1.oyunda gerçek zamanda desmond ile dünyayı görüp tapınakları ları bulup vaultlara katılacağız bu sayede piece of eden ı elde edeceğiz''indiana jones style'''.ancak önceden yazdığım gibi templarlar elde etmesin diye değil tamamen dünyayı kurtarmak için.

2. 3. oyunda subject 16 yı görebiliriz teknik olarak ölü olabilir bizden once geldiği için ancak bence geçmişte sıkışmış bir durumda ''tamamen şimdi aklıma gelen birşey yanlış olma payı var''

ve son olarak söyleyeceğim şey şu oyunu sakın gameplay'ine şuyuna buyuna göre değerlendirmeyin ilk oyun pek etkili olmasada 2. oyunda gördüğümüz senaryo hayatımda oynadığım en güzel oyun olmasını sağlıyor en azından orta derecede ingilizce bilmesi lazım insanın ama anlamadım şimdi herşey karıştı diyorsanız oyunu bu bilgileri bilerek bir bitirmeyi deneyin birçok şeyi daha iyi anlıyacaksınız

jajomania'ya çok teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rasmon -- 3 Ağustos 2010; 13:16:25 >

• Hocam SPOILER İÇERİR diye ekle de benim gibi oyunu bitirmemiş olanlara ayıp olmasın. Ben iyi kurtarmışım paçayı çünkü kimse mesaj atmamış henüz.

• The Truth videosu insanlığın oluşumuyla ilgili baya feci bir komplo teorisi içeriyor. Dinle ilgili bir komplo teorisi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GhostBalaclava

Hocam SPOILER İÇERİR diye ekle de benim gibi oyunu bitirmemiş olanlara ayıp olmasın. Ben iyi kurtarmışım paçayı çünkü kimse mesaj atmamış henüz.

Dostum oyunun hikayesinden bahsediyoruz yav tabiki spoiler içerecek, neyse bir yönetici arkadaş düzenlemiş başlığı :)
    Max_Kolesne
    Teşekkür ederim dostum ancak The Truth videosunu anladım ben zaten, onu açma yolunda sanırım 24 tane bulmaca çözdük ve o bulmacaların hepsinde bir çok bilgi vardı onları merak ediyorum. Ve bir de oyunun sonunu.
  • benimde hikaye ile ilgiki birkaç sorum olacak.

1-ailemizi neden idam ediyorlar ?
    2-oyunun en sonunda oyunun başından beri öldürmek istediğimiz adamı neden öldürmüyoruz ?
  • 1_Rönesans falan zamanı papaya falan karşı geldiği için
    2_Ezio büyüklük yapıyo işte onu öldürmek ailesini geri getirmezmiş.
  • 2. bir de şey var o adam gerçek tarihte de papa (Rodrigo Borgia mıydı neydi) hani tarihin akışını da bozmamak için yapmışlar.

Eğer tüm hikayenin özetini isteyen varsa PC kısmında olacaktı kopyalayıp getirebilirim.

Bu arada bence ACII oyun tarihinde en derin ve destekli tarihi senaryolardan birine sahip. Oyunda sci-fi olmayan her şey tarihteki gerçek olaylara dayanıyor. İngilizcesi olanın çok çok daha fazla zevk alacağı bir oyun
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: masterm1nd

2. bir de şey var o adam gerçek tarihte de papa (Rodrigo Borgia mıydı neydi) hani tarihin akışını da bozmamak için yapmışlar.

Eğer tüm hikayenin özetini isteyen varsa PC kısmında olacaktı kopyalayıp getirebilirim.

Bu arada bence ACII oyun tarihinde en derin ve destekli tarihi senaryolardan birine sahip. Oyunda sci-fi olmayan her şey tarihteki gerçek olaylara dayanıyor. İngilizcesi olanın çok çok daha fazla zevk alacağı bir oyun

Hocam pc bölümündeki özeti kopyalayabilir misin?
  • quote:

Önceki sayfalardan Masta Zek-Qon arkadaşımızın yazdığı yazıyı buldum. Ciddi spoiler, oynamamış olanlar dikkat.

Adem ile Havva

Hikayemiz insanlığın varoluşuna dayanıyor.Daha tam bilgiler olmasada kendilerine tam olarak ''Tanrı'' demeyen farklı bir ırk insanları yaratıyor ve elmanın gücünü kullanarak onları çalıştırıyorlar, Adem ile Havva'da bunlardan.Adem ile Havva bir tane elmayı almayı başarıp o çalıştırıldıkları yerden kaçıyor ve onları çalıştıran ırka karşı çıkıyorlar.O ırk en sonunda dayanamayıp kendilerini tapınaklara kapatıyorlar.Adem ile Havva insanlığın soyunu devam ettiriyor.

Suriye, İsrail'in oralar - 1191

Haşhaşinler (bildiğimiz üzere assassin'ler) İsmaililiğin Nizari mezhebini benimsemiş ve önderleri Hassan Ibn-i Sabbah ile fedailik görevlerini yerine getiriyorlardır.1191 senesinde de Hassan Sabbah artık ölmüş (1120'lerde birşeydi ölüm tarihi) ve yerinde bir Dai var sanırım.Her kalede bir usta varda Masyaf kalesindeki usta Al Mualim var.Altair Ibn-i La-Ahad'da fedailerden biri.Altair taa en başında birçok şeye sahip iken örgütte yaptığı bir hatadan dolayı rütbesi düşüyor.Al Mualim Altair ve 2 kişiyi bizim bildiğimiz elmayı bulmak için tapınağa yolluyorlar.Tabi bizim garibanlar nerden bilsin elmanın gücünü.Robert De vs. (unuttum) çıkıyor karşılarına.Altair kendisini tutamayıp saldırdığı için rütbesini kaybediyor.Al Mualim'de ona öldürmesi için 9 isim veriyor.Altair'in bildiği üzere amaçları İsmaili için çalışıp bu inancı yaymak.Fakat Altair 9 kişiyide hallettikten sonra (bu 9 kişi genelde halka zulüm yapan komutanlar, Altair'de ''vay hacı biz iyiyiz ya'' diye seviniyor) sonuncu yani Robert De vs. vs. (gene unuttum) Al Mualim'de o tapınaktaki elmayı neden istediğini söylüyor.Altair hızlıca Masyaf'a gidiyor ve Al Mualim'in elma ile muazzam bir güce sahip olup etraftaki insanları kontrol ettiğini görüyor.Altair ona karşı savaşıp Al Mualim'i deviriyor.Daha sonrasında (buradan sonrasının bir kısmı tahmin, teori gibi olabilir durumlar yani ) Altair o elmanın sırrını arkadaşları ile çözüp onu saklıyorlar ve Altair tarihin en büyük assassin örgütünü orada kuruyor.Fakat İsmaili dinini yaymaya çalışırken Tapınakçılar (Robert De vs. vs. denen adamın tanıdıkları) bu elmanın sırrını çözüyorlar, bir anda Tapınakçılar ile Suikastçiler baş düşman oluyorlar.Bu assassin örgütünün amacıda elmanın sırrını templar'lara karşı ne olursa olsun saklamak.O sıralarda Altair'de genç ve güzel (yeşil gözlü yüzüne bakmağaa doyamayacağınız cillop gibi) bir tapınakçı kıza aşık oluyor.Kız daha sonrasında Avrupa'ya dönüyor (buraları tam atıyorum ağali başka türlü Ezio nasıl İtalya'da olsun Altair'in torunu adam )ve Altair'in soyundan gelen çocuğunu orada büyütüyor.Artık nasıl assassin oldularsa oralarda (belki Altair'de gitmiştir Avrupa'ya bilmiyorum soylarını bir şekilde orada devam ettirmişler)Bir yandan da birçok assassin Dünya'nın dört bir yanına dağılıyor ve örgüt gittikçe büyüyor.

İtalya - 1476, 1499 olay örgüsü

İtalya'da artık yayılan Altair'in soyu halkın arasına karışmış iyice.İtalya'nın birçok yerinde assassin'ler bulunuyor ve zaman içinde buralarada gizli yerler yapmışlar.Fakat birşey varki başta Adem ile Havva'ya karşı yenilen o ırkın bir tapınağıda (Vault diye geçiyor, kasa sığınak manasına gelir)Roma'da bulunuyor.Assassin'lerin burada olduğu gibi Templar'Larda bölgede cirit atıyor.Bu olayların içinde masum genç Ezio'da Auditore ailesine mensup biri.Babası Giovanni kendisini ''banker'' olarak saklayabilmiş bir assassin.Arada Tapınakçılara karşı savaşıyor falan rutin olaylar işte.Ezio için olaylar babası ve 2 kardeşinin, babasının çok güvendiği bir adamın tapınakçılara satıp onu öldürtmesi ile başlıyor.Tam bu sırada babası ona odasını karıştırmasını ve gizli ne bulursa almasını söylüyor.Oda orada Assassin kostümünü ve gizli bıçağı buluyor fakat gizli bıçak bozulmuş şekilde (Lineage dizisinde Giovanni'nin elindeyken bozuluyor) bir şekilde Auditore ailesinin dostu olan Leonardo Da Vinci'e yaptırıyor ve aralarında daha sıkı bir bağ oluşuyor (öyle bir bağ değil) Leo artık daha sık zamanlarda Ezio için alet edevat yapıyor zaten meraklı kendiside.Sonrasında ailesini korumak için Floransa'dan çıkartıyor ve amcası ile tanışıyor.Sonunda amcası ona babasının bir assassin olduğunu söylüyor(buraya kadar detaylı anlatmamım sebebi önemliydi buralar ondan)Ezio'da babasının intikamını almak istiyor ve Templar'ların peşine düşüyor.Olaylar bu şekilde ilerliyor, Ezio bu zaman içinde oldukça ''serbest'' takılıyor, kimi zaman öldüreyim para alayım amaan hesabı kimi zaman koy ... rahman neyse.Yani bilmediği birşey varki başka assassin'lerin varlığı.Bu işte iyice ilerledikçe limanda asıl takip ettiği tapınakçının bir elma getirdiğini görüyor ve elmanın peşine düşüyor.Ezio'da o zamana kadar söylentiler duyuyor, bir peygamberin gelip sığınağa (yukarı dediğim Vault, o ırkın tapınağı) girebileceği vs. vs.Sonunda o elmayı almayı başarıyor fakat çevresine baktığında amcasından tut yolda görüp yardım ettiği birine kadar alayı assassin çıkıyor.Ezio'a ''senin etrafında dolanıp seni yetiştirdik evlat'' diyorlar ve örgüte Ezio'uda tam olarak dahil ediyorlar.Olaylar gene gelişiyor ve Ezio tapınakçıların asıl adamını arıyor.Tam o sırada amcası ile diğer assassin'ler ona ''codex sayfalarını bulmalıyız onlarda birşey saklı'' diyorlar ve Ezio'da tüm codex (codex bir çeşit eskiden kalma parşomen sayfası) sayfalarını bulup koyuyor.Ezio eagle vision'u (lan ne kartal görüşüymüş Altair'den Desmond'a tüm ailede var maşallah ) kullanarak o codex'ler ile bir çeşit harita çıkartıyor.Bu haritada Dünya çapında birçok yerde tapınaklar işaretlenmiş şekilde duruyor.Bir taneside Roma'nın üzerinde duruyor.Tapınakçı liderininde oraya gittiğini düşünen Ezio elma ile peşine düşüyor.Gittiğinde adamda da ( şu herifin adı bir türlü aklıma gelmiyor ) elmanın tamamlayıcısı özel güçleri olan asanın olduğunu görüyor (asa nereden gelmiş haberi olan varsa anlatsın ) Kapışıyorlar ve Ezio asıl Vault'a giriyor.Karşısına Miranda adında bir bayan çıkıyor.Bayan Ezio'a ''sen görevini yerine getirdin'' deyip Ezio'yu sallamadan geçer.Miranda insanlığa yardım edeceğini ve birisini seçtiklerini söyler.İnsanlığın elmayı bulanlar tarafından tehlikeye girebileceğinden bahseder ve tam bu sırada Ezio'nun hikayesi sonlanmış olur.

Abstergo şirketi ve Modern Assassin'lerin mekanı - 2012

Desmond Miles adında bir barmen.Daha iki gün öncesine kadar normal bir hayatı olan Des. Abstergo adında Modern Tapınakçıların paravan şirketi tarafından kaçırılıp manyak prof. tarafından yapılan Animus adındaki makineye binmek için zorlanır.Des.'den önce birçok denek vardır fakat onlar yaşamlarını yitirmiştir ve çoğunda olan ''kartal görüşü'' (eagle vision) ile duvarlara bir sonraki gelecek akım için birşeyler yazmışlardır.Desmond 17. denektir ve demek oluyor ki öncesinde bulunan 16 kişi perte çıkmıştır.Animus insanların DNS'ını ince ince işleyerek atalarının soyunu görüntülü bir biçimde tekrar yaşanmasını ve bunların ekrana yansıtılmasını sağlar.Fakat bilmedikleri ve sonradan öğrendikleri birşey, Des.'in atalarını izleyip ne yaptığını gördükçe vücududa onlara göre alışır ve her bir yetenekleri doğrudan Desmond'a geçer(Eagle Vision örnek)Desmond Abstergo şirketinde Altair'in anılarını boyunca durmuştur.Zaman içinde bulunduğu yerin tapınakçılara ait olduğunu ve elmayı bulmak istediklerini bu yüzden anılarını öğrenmek istediklerini görmüştür(bknz:Suriye, İsrail'in oralar - 1191 kısmı)Lucy adında Profösörün asistanıda aslında modern bir assassin'dir ve Des'i oradan kaçırır.Des'in Abstergo'da kaldığı üzere diğer modern assassin'lere Animus'un nasıl olduğunu vs. vs. anlatır, onlarda Animus 2.0'ı yapmışlardır (piyasaya sürmüşlerdir geçen Eminönün'de gördüm adam çip takmış valla kaçak anılarını bile izliyorsun olmadı arkadaşlarınla Live'a bağlanıp kimin ataları daha yakışıklı gibi turnuvalarda olabiliyor)Lucy, Des'e yardım ederek onu Abstergo'dan kaçırmış ve modern assassin'lerin mekanına getirmiştir.Desmond burada ne yapacağını sorar.Lucy'de ''tapınakçılar çok güçlü, bu savaşı kaybediyoruz'' der başta.Sonra ''senin katılmanı istiyoruz'' der.Desmond ''ama ben hiç assassin olmayı falan bilmem belki aylar belki yıllar gerekir assassin olmak için'' der.Lucy ''Animus'da ataların ne yaparsa aynısını sende yapabilirsin, animus'da vakit geçirdikçe eğitilirsin bir yandan.Zaten Altair ile birçok şey öğrendi Ezio ile seni iyinin iyisi yapacağız'' der.Aynı zamanda bazı sırlarıda öğrenmeliyiz diyede ekler.Burada da Ezio'nun maceralarını tekrar yaşamıştır (bknz:İtalya - 1476, 1499 olay örgüsü kısmı) Ezio son Miranda ile konuşmasını yaptıktan sonra Desmond Animus'dan çıkartılıp bir hidden blade vermişlerdir.Tam o sırada manyak Prof. mekanı basar fakar Desmond'u canlı istiyorlardır.Desmond'da gelen güvenliklere karşı hidden blade'i ile ölüm kusar.Sonrasında araca atlayıp giderler.Aracın içinde Lucy ''tapınakların yerini öğrendik o haritada, artık onları aramalıyız'' gibisinden birşeyler söyler ve 3. oyuna doğru yola çıkarlar

Ayrıca benden birkaç ekleme:

Assassinlerin İtalya'da bulunma nedeni biraz belirsiz gerçektende, buna rağmen iyi anlatmışsın oraları da, fakat bütün assassinler Altair'in soyundanmış gibi durmuş Cengiz Han değil bu adam Yalnızca Auditore'ler Altair'in soyundan, o nedenle Desmond ile oynuyoruz. Geri kalanı da bu örgütün üyeleri, Machiavelli falan.

Bir de bu asıl düşmanımız "The Spaniard" Rodrigo Borgia, çok güçlü ve çevresi olan bir adam. Bütün bu piece of eden işlerini saman altından yürütüyor. Asıl hayatında bir kardinal ve sonradan papa seçiliyor. Tabi bunu da önceden elinde bulundurduğu başka bir piece of eden olan asanın gücü ile yapıyor. Fakat asıl istediği bu asayla birleşip bir bütün oluşturan ve tam güç sağlayan elma piece of eden'ı, bunu da biz oyunun sonlarında Rodrigo'ya gelmeden ele geçiriyoruz. İşte oyunun sonunda Roma'ya gidiyoruz, orada papa olarak şapelde konuşma yaparken üstüne atlıyoruz. Oradan sonra olaylar gelişiyor.

• Teşekkür ederim hocam.
  • masterm1nd teşekkür ederim ben de.
    Ama bu Truth videosunu açarkenki bulmacalarda anlatılanlar yazmıyor. Bir de oyunun sonundaki o kadının konuşmasında anlatılanlar da yok sanırım. Bunları bilen yok mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: rasmon

masterm1nd teşekkür ederim ben de.
    Ama bu Truth videosunu açarkenki bulmacalarda anlatılanlar yazmıyor. Bir de oyunun sonundaki o kadının konuşmasında anlatılanlar da yok sanırım. Bunları bilen yok mu?

ben truth videolarının sadece 2 tanesini açtım. ne olduğunu internetten öğrenmiştim zaten :)

genel olarak tarihi tüm olaylarda bu elma'nın ve uzaylıların olduğunu anlatmıyor mu? çok da derinliği olan şeyler değil gibi duruyor aslında. ana videoya ulaşmak için uydurulmuş ufak hikayeler işte.
  • quote:

Orijinalden alıntı: painkill

quote:

masterm1nd teşekkür ederim ben de.

ben truth videolarının sadece 2 tanesini açtım. ne olduğunu internetten öğrenmiştim zaten :)

genel olarak tarihi tüm olaylarda bu elma'nın ve uzaylıların olduğunu anlatmıyor mu? çok da derinliği olan şeyler değil gibi duruyor aslında. ana videoya ulaşmak için uydurulmuş ufak hikayeler işte.

Ama baya güzel uydurulmuş gibi duruyor hocam ve merak ediyorum :)

• O bulmacalar tarihe göndermelerle dolu zaten. Onlarda biraz genel kültürle ne olduğunu anlıyorsunuz zaten, ünlü devlet adamlarının elma sayesinde güç kazanması ve elmanın gücünü kullanması gibi... Bir de Nikola Tesla sürekli geçiyordu.
  • Tesla Assassinlere Edison Templarlara yardım ediyor diyordu galiba.
    Aya çıkmayla ilgili olan neydi acaba onu merak ettim şimdi.

Bu arada oyunun sonundaki konuşmaları hala kimse yazmadı :/
  • Hocam orada Ezio aracılığıyla Desmond'a demeç veriyor yok işte dünyanın hali kötüye gidiyor bunu ancak sen kurtarabilirsin diğer assassin kardeşlerine yardım et falan felan. 3. oyun için gaza getiren faktörler
  • Hocam yarım saat gaz mı verdi sadece ya?
  • quote:

Hocam yarım saat gaz mı verdi sadece ya?

ya işte türlerin devamı tehlikeye girmiş. sonra toparlanmış. yeni bir tehlike kapıdaymış. falan filan. tam transkript olarak ben de anlamaım/hatırlamıyorum ama ekstra bi bilgi yok yani :)

ortak görüş bi sonraki oyunun günümüzde geçeceği ve bu dünyayı kurtarmaya odaklanacağı yönünde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: painkill

quote:

Hocam yarım saat gaz mı verdi sadece ya?

ya işte türlerin devamı tehlikeye girmiş. sonra toparlanmış. yeni bir tehlike kapıdaymış. falan filan. tam transkript olarak ben de anlamaım/hatırlamıyorum ama ekstra bi bilgi yok yani :)

ortak görüş bi sonraki oyunun günümüzde geçeceği ve bu dünyayı kurtarmaya odaklanacağı yönünde.

Peki sağol hocam.
    Bence günümüzde olursa hiç tadı olmaz. 2. oyun hem geçmişte hem de günümüzde geçiyordu ya, günümüzde olan kısmı artırırlar yüzde 50 geçmişte üzde 50 günümüzde olur bence.

• Sonda konuştuğu kadının adı Minerva. Mitolojik bir tanrıdır ve barışı temsil eder. Minerva ve arkadaşları :) tanrılardan da önce dünyadaymış. Adem ile Havva onların yaptığı cennet elmasını çalmış. Sonra mı önce mi tam emin değilim ama güneş sapıtıp dünyayı yoketmenin eşiğine gelmiş. Tanrılar insanları tekrar yaratmışlar. Burada Minerva Ezio aracılığı ile Desmond'a sesleniyor ve dünyayı kurtarman gerekiyor, sen seçilmiş kişisin diyor. Netten okuduğum bir şey daha var. Minerva 2012'de felaket olacak diyor ve ilk oyunda sanırım abstergo 2012 de uzaya bir uydu gönderecekti. İşler iyice karıştı işin içine tarih, dinler, mitoloji vs girdi. Çok etkileyici ve çekici bir hikayesi var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geoxid -- 27 Temmuz 2010; 15:14:00 >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.