Şimdi Ara

Aşşağıdan gelen araca yol vermek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
730
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 1 saat önce yaşaďığım bir olay.

    orta genişlikte eğimli çift şerit bir yol(sokak arası), her iki tarafta da park etmiş arabalar var(herhangi bir park alani degil,her sokak gibi park edilmiş). Fakat bu yolda 2 araba yan yana kolay kolay geçemez park halinde arabalar varken, o genişlikte bir yol düşünün.
    Ben inen aracım, aşşağıdan da jeep geliyor.
    Benim tarafımdaki(sagimdaki) bütün park yerleri dolu, karşı tarafta en az 5-6 arabalık boşluk var.
    Aşşağıdan gelen araci gordukten sonra hiz kestim, birazda fren yaptim ki kendini o buyuk bosluga atip durmadan ufak bi manevrayla gecip gidebilsin.
    Adam boşluğa girebileceği halde üstüme sürüp aynamı kırdı ve devam etti.
    Üstüme kasıtlı sürmüş, yukardan inenin yol vermesi lazımmış.
    Sizce burda kim haklı? O boşluk onun şeridi değil mi? Benim, gecilebilecek yol varken illa durmam mı gerekiyor bu kural gereği?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M 9 -- 26 Mayıs 2016; 10:48:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • İki şeridin de boylu boyunca park yeri olmadığı durumda yolu herhangi bir sebepten tıkalı olan, diğerine yol vermelidir. Çünkü kendisinin geçebilmesi için karşı şeride geçecektir.

    Bunun dışında yokuş çıkana yol verilmesi gerekir. Bunun tartışmalı bir durumu yoktur. SUV sürücüsü haksız. Tam da bu öküz gibi adamlar sebebi ile ayna içlerine metal destek atmak lazım. Kırmayı gene de becerirse boylu boyunca çizeceksin itin arabasını.
  • Bunun yazılı bir kuralı var mı bilmiyorum ama ben her zaman yokuş yukarı çıkana yol verme taraftarıyım ve öyle de yapıyorum. Yokuş yukarı çıkan kişi acemi olabilir arabayı kaldıramaz falan insanlara sıkıntı vermeye gerek yok. 1 dk beklense birşey kaybedilmez düşüncesindeyim.
  • Front-Back kullanıcısına yanıt
    Bende öyle düşünüyorum fakat abartisiz 2-3 araba yan yana duracak kadar sağında boşluk vardı. Olması gerekeni yaptım 10-15km/h ile gittigim halde yavaşladım. Hatta az daha bassam durucaktım öyle düşünün ve son anda durdum da. Veya ben Acemi olsam paniklesem durmasam falan tamponu falan da götürürdü heralde. Telefonla falan ugrasiyo yola bakmiyodu heralde diye kornaya bastim. Adam bilerek yapmış. Bide durup arabayi saldi yanima geldi laf ediyo.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M 9 -- 26 Mayıs 2016; 11:03:03 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neyse her zaman karşıdan gelen arabaya dikkat etmek lazım o zaman. Ne yapacağı hiç belli olmuyor. Sabah işe giderken aynadan olduk :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çift şertili yollar için değil o kural. Plakasını aldıysanız karakolda tutanak tutturun. Sol ayna olduğu için trafik seyahati de güvenli değildir, bir çekiciyle servise götürüp kayıplarınızı tazmin edin.

    Kaba kuvvet dürtüsünden kurtulamamış insanın makina dünyasında yeri yok. Kural olsa bile kendisi daha büyük hatalı, jip kullandığı için yapmış densiz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.