Şimdi Ara

ASRock z77 Extreme6 raid olmuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.130
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ilk defa bu markayı kullnıyorum bios dan giriyorum raidi seçiyorum kaydediyorum.başalngıçta ctrl+ı tuşlarına basıyorum hiçbirşey çıkmıyor.bütün bsyarlarımı raid0 ile kulandım bunda olmadı lütfen yardım sata3 ssd raid olmuyor.saygılarımla

• bios güncellemesi yaptınmı dostum sorun bios kaynaklı olabilir.
  • Sata portlarını kontrol et..
  • bios güncelle
  • arkadaşlar bu kartta ki 4 port sata3 ün 2 si raid diğer ikisi ise ahci ve ide şeklinde.ilk 2 port raid için diğer portta ahci ve ide şeklinde ben diğer 2 sine taktığım için olmuyormuş.Saçmalık 4 port sata 3 var siz sadece 2 sini raid yapabiliyorsunuz bu çok saçma olmuş.
  • ASROCK ile ilgili kullanıcı şikayetlerinden birisini öğrenmiş olduk
  • quote:

Orijinalden alıntı: murat07murat

arkadaşlar bu kartta ki 4 port sata3 ün 2 si raid diğer ikisi ise ahci ve ide şeklinde.ilk 2 port raid için diğer portta ahci ve ide şeklinde ben diğer 2 sine taktığım için olmuyormuş.Saçmalık 4 port sata 3 var siz sadece 2 sini raid yapabiliyorsunuz bu çok saçma olmuş.

nasıl yanı 3 harddıskten raıd yapamıyorum dogrumu?

sacmalıgın danıskası.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bu anakarta göre +/- 50 usd fiyat aralığındaki diğer anakartlarda durumlar şoyle (bu anakarta has bir durum değil)

msi z77a-gd55 : zaten 2 adet sata3 portu var toplamda 6 adet sata portu var z77 ile gelen. hepsi ile raid olur. sata3 raid için max 2 adet bileşen takabilirsin.
    msi z77a-gd65 : 2 adet intel sata3 porta, 4 adet intel sata 2 porta ilaveten asmedia sata3 portları var ve raid olmaz bu portlarda
    asus p8z77-pro: msi gd-65 ile aynı durum. asmedia ile extra 2 adet sata 3 portu gelir ve raid desteklemez.
    asrock extreme 4/6: Aynı durum burada da söz konusu. extra 2 adet sata3 portu asmedia ile gelir. raid desteklemez.

intel portları ile 4-6 adet diski raid yapabilirsiniz tabi sata2 olması şartı ile.
    uzun lafın kısası sıkıntı intelin z77 ile 2 adet sata3 portu koyması ve asmedia sata3 kontrolcülerinin raidi desteklememesi. 2 farklı çözümü var bu işin;

1-) 3. SSD'yi raid yapılmadan (3 tane ssd alabiliyorsanız ve raid yapma niyetindeyseniz keşke daha daha daha üst anakart modellerine yönelseydiniz)
    2-) Mekanik disklerle sata3 portlarını heba etmeden kullanabilirsiniz.

marvell kontrolcüleri raid destekler. Üst seviye anakartlarda baş göstermeye başlar, 300 usd ve üzeri. Daha uygun anakartlarda var sa ne ala tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robinhoof -- 24 Temmuz 2012; 10:15:53 >

• Asrock'ın sata raid bakımından asus,msi,gigabyte veya z77 chipset olan herhangi bir anakarttan farkı olamaz çünkü chipsete has tüm özellikler ortak.
    z77'ye bağlı olan tüm kanallara bağlı hdd,ssd ne varsa hepsi sata2 veya sata3 olsun raid'lenir.Zaten en doğrusu da hdd'leri z77 üzerinden kullanmak.
    Sorun belki hdd'leri extra kontrolcüye bağlamanızdan kaynaklanıyor olabilir.Anakart kitapçığını kontrol ederek hdd'leri z77'ye ait portlara alırsanız çözülecektir.
  • Fatal1ty X79 Champion anakartım var sistem sdd görüyor ama bir türlü raid yapamıyorum.
    win8 64 kullanıyorum.

öncesinde baska anakartlarda ctr ı basarak yapıyrodum anakart çok güzel tek şu sorunu aşamıyorum. ne yapsam nasıl yapsamda cözebilsem

http://www.asrock.com/mb/Intel/Fatal1ty%20X79%20Champion/

raid videosu var ama ultra fast alınca kayıt etmiyor.
  • Biraz detay verebilir misin yasadigin sorun hakkında? Eger HDD boyutu 2TB uzerindeyse isletim sisteminden (windows 7 64Bit) kaynakli olarak UEFI modunda kurulum yapman gerekir. Kurulum yaparken F11'e basarak acabilirsin UEFI menusunu.
  • sorunu hallettim ctr m basarak raid menüsü geldi çok hızlı gectigi için göremiyordum.ctr ı işe yaramıyordu.

4 tane sdd takılı simdi test edecem sonuclar normal mi diye

teşekkürler cvp için.
  •  ASRock z77 Extreme6 raid olmuyor

4 tane sdd var hızlarım düşük cıktı geldi bana

disklerden her biri

Okuma Hızı MB/s 560 MB/s
    Yazma Hızı MB/s 530 MB/s

kasanın önünde acaba sdd koydugum aparattan dolayımı hızlarım düşük

sata 3 destegi var diye yurt dışından getirdim ..

ama bu hızlar normal degil.tek disk hızından sadece biraz daha hızlı görüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi milyondabir -- 25 Nisan 2013; 18:30:52 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.