Şimdi Ara

Asp ? Php ? Datnet

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
2.851
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • uzun zamandır(1 yıl) klavyeye dokunamadım ozaman asp yi biraz bişliyordum (bir kaç script yazacak kadar|gerçi hala biraz biliyorum ama .....)
    Bir script yazıcam sizce hangi dilli öğrenip başlıyım
    Tavsiyeleriniz bekliyorum...

Tavsiyem .net veya php'den yana olacaktır...

Orijinalden alıntı: amone

quote:

arkadaslar iki kod ezberleyip yazılımcıyım dıye gecınmeyın. ASp geride kaldı? lafına cok bozuldum. 12 yıldır asp kodluyorum... asp yazılımında yapamayacagım sey yoktur o kadar idaliyim... bence size biri bu yazılım denen terimi anlatmalıdır.

asp geri de kaldı zira yaklaşık 7-8 yıldır geliştirilmiyor,microsoft tüm asp desteğini kesti,oysa o zamandan bu yana php'nin yaklaşık 3 yeni sürümü çıktı
    php de asp ye nazaran daha az kod yazıldığı söylenir,mantıklı olan da budur zaten zira geliştirilmeyen desteği kesilmiş bir dille,devamlı geliştirilen bir dil aynı olamaz,ben asp kullanmadığım için bilemem ancak phpyi biliyorum,kullanıyorum ve seviyorum

quote:

asp veya php bu ıkı dıl arasında hıc bır fark yoktur. cogu tasarımcı veya yazılımcı soyle yorumlar iki dili
    ASp cok yavas ms access mdb uzantılı Database kullanıor.
    php cok hızlı. mysql var

özür dilerim ama çok saçma konuşmuşsunuz,2000 yılından beri dokunulmayan bir dille devamlı yeni sürümleri ve frameworkleri çıkan bir dil aynı olabilir mi?
    eğer olur diyorsanız zaten programcıların sahip olması gereken olmazsa olmaz bir özelliğe sahip değilsinizdir "değişime ayak uydurma"

php de mysql ve portresql var desek yanılmış olmayız,aslında php ile mdb ve sqlserver bağlantısı da yapılır
    asp için de aynı şey geçerli,dilleri veritabanları ile sınırlandıramazsınız ki

ancak mdb mi kaldı Allah aşkına,herkes takır takır Access den SQL Server 'a geçiyor,MS Access dosya şeklinde bir veritabanıdır,güvenlik açıkları ve depolama sorunları mysql ve mssql den kat ve kat fazla olduğu için yalnızca küçük işlemler de kullanılır zira accessin belli bir doluluk oranına ulaştıktan sonra çeşitli bir çok sorun çıkardığı artık bilinen bir gerçek

quote:

asp dili ile php dili arasındaki fark nedir?

bence hıc fark yok. ikisini db siz kullandıgınızı dusunun ?
    ikisinin ortak yani? SQL dili Degil mi?

eee arada ufak bi fark oluor tabe :) oda semboller ve karekter farkı. ehm buna pek kimse onem vermez. mantık sonucta aynıdır..

yukarıda söylediklerimi tekrar etmeme gerek yok,eğer hiç bir fark olmasaydı onlarca site ve şirket teker teker asp.nete ya da php ye geçmezlerdi

not : hayatımda bu kadar cahilce bir yorum görmedim,1980 model bir arabayla 2009 model bir araba aynı demeye benziyor bu,geliştirilmiyor ki aynı olsun
    asp.net deseydiniz neyse ama asp kalmadı ki artık

gelelim soruya
    sen asp yi kafandan sil arkadaşım,internette ne kadar profesyonel kişi varsa benim sana söylediklerimi söyleyecektir çünkü ben de bir zamanlar aynı soruları sordum
    php ya da asp.net arasında karar kıl

ayrıca php nin kullanım oranları asp ve asp.netten kat ve kat üstündür :http://www.tiobe.com/index.php/content/paperinfo/tpci/index.html
    TIOBE istatistiklerine göre php günümüzde en fazla kullanılan 4. programlama dilidir

Gerekli bütün yorumu yapmışsın zaten bize birşey bırakmamışsın

Not: Sanal klavye ile yazıyorum gerçekten felaket birşeymiş

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    200+ PHP SCRİPT
    11 ay önce açıldı
    asp.net sql randevu sistemi
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.