Arkadaşlar benim sitemdeki tüm sayfalar asp.net...Visual Web Developer 2005 le yaptım... Tek sorunum her linkte sayfa yenilenio... Bu sebeptende sayfaların açılış hızları çok düşük... Bunun için yapabileceğim şey nedir... Sanırım Ajax la sayfa yenilemeden açılabiliniyor, okuduklarıma göre...Ama Ajaxa çok uzağım..Sadece sayfa hızlarını arttırabilmem için ne önerirsiniz...
performans artırımı için yapabileceğin şeyler
1) Sayfaya data soruce üstünden gelen veriler var ise bunları üçüncü parti bir program kullanmıyorsan Nhibernate gibi datareader ile çek. Tek yönlü veri aktarımı herzaman daha hızlıdır. 2) Verilerin gerekli olmadığı sürece sadece bir kere yüklendiğinden emin ol. 3) Sayfalarında viewstate i kontrol et eğer viewstate büyük ise bu ektra her sayfa başına 50 ile 100kb arası fazladan yük bindirecektir. SavePageStateToPersistenceMedium ve LoadPageStateToPersistenceMedium metodları ile viewstatei Deserialize Serialize ederek sayfaya göndermeden application cache in veya session nesnesine atayabilirsin. 4) Mümkün olduğu kadar imagelardan uzak dur. CSS in nimetlerinden mümkün olduğu kadar yararlanmaya bak.
yukarda yazilanlara katiliyorum ayrica eger bu yaptigini bi siteye upload ettiysen o zaman webconfig de debug kismini false yapman lazim yok sa yuklenme sureleri baya artar. Dedigin olayin cozumu ajax bence ajax.asp.net sitesine gidip videolari bi incele. Cok zor bi sey degil zaten bi dll indirdikten sonra toolbara ajax kontrollerini ekleyebilirsin sonra onlari kullanarak cozersin