Arkadaşlar Asp öğrenmek için bi konu açmıştım fakat int. okuduklarımdan sonra php dediler sizde dediniz ama ben asp kararlıyım deyince bazı arkadaşlar ve int. okuduklarıma göre asp geri kalıyor asp öğrenmek yerine asp.Net i öğren asp den asp.Net e geçiş daha kolay fakat Direk asp.Net ten başlamak daha hızlı dediler bende asp.Net ten başlıyayım dedim asp.Net e başlamak için önerdiğiniz bir e-book eğitim seti kitap vs. birşey varmı ?
birde arkadaşlar asp.net 2.0 noluo
quote:
Orjinalden alıntı: yilen34
Arkadaşlar Asp öğrenmek için bi konu açmıştım fakat int. okuduklarımdan sonra php dediler sizde dediniz ama ben asp kararlıyım deyince bazı arkadaşlar ve int. okuduklarıma göre asp geri kalıyor asp öğrenmek yerine asp.Net i öğren asp den asp.Net e geçiş daha kolay fakat Direk asp.Net ten başlamak daha hızlı dediler bende asp.Net ten başlıyayım dedim asp.Net e başlamak için önerdiğiniz bir e-book eğitim seti kitap vs. birşey varmı ?
asp ile asp.net'in aslında pek alakası yok. hani ilk olarak asp öğrenmenin sana getireceği avantaj kod yazma mantığını öğrenmen olabilir. onun dışında asp.net'e başlamadan önce mutlaka "c#" yada "visual basic.net" konusunda bilgilenmen gerekiyor (program yazmaya aşina değilsen visual basic, biraz tecrüben varsa mutlaka c# tavsiye ederim). asp.net'te code behind kısmı olmadan kullanmak bana pek mantıklı gelmiyor. ondan sonra temel html bilgin olmasıda asp.net konusunda hatta birçok web tabanlı kodlama konusunda faydalı olacaktır. ondaon sonra asp.net incelemeye başlayabilirsin. daha ileri aşamalarda "ajax" ta günümüz modern web sitelerinde öğrenmen gereken konulardan birisi. ama dediğim gibi öncelikle c# yada visual basic.net konusunda tecrübe sahibi olduktan sonra asp.net öğrenmektete fazla zorlanmazsın, zaten microsoft sertifikası vren kurslarda bu konulardan sonra asp.net'e geçerler.
Öneclikle C# veya vb.net öğrenmeniz gerekir ben C# diyorum, pişman olmayacaksınız.
Zafer Demikolun Kitapını Bulmanı Öneririm bende var Çok yararlı bilgiler v ar..
Valla açıkçası ben çeviri kitapları sevmiyorum. Çünkü kitapta bir konu anlatılırken bknz:CD/5.örnek vs.. der. Kitapta örnek pek yer almaz. Artı herkes çevirebilir kitabı hiç yazılım ile ilgisi olmayan sadece ingilizce bilen biri çevirir kelimeleri, bazı kelimeleri çevirmezler mesela çünkü türkçe karşılığı yoktur nerdeyse yada saçma olur. Zafer Demikolun Kitapını bende öneririm ama bende asp.net 2.0 kitabı baktım bi aralar ama kafama göre bulamadım kimi vb ile kod yazmış kiminde konular eksik,anlatım hataları var vsss. tam kapsamlı bulmak zor. Örn. en basit haliyle üye login işlmelerini microsoftun hazırladığı veritabanı üzerinden anlatırlar custom çalışma yok.