Şimdi Ara

Asp.Net MasterPage sorunum acil yardım lütfen.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
6.634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Hazırlamakta olduğum bir proje var. Projenin MasterPage sayfası çalışıyor ama masterpage'den türettiğim bir sayfayı çalıştırdığımda aşağıdaki hatayı alıyorum masterpage'i yükleyemiyor. Yardımcı olabilir misiniz?

'/' Uygulamasında Sunucu Hatası.

Ayrıştırıcı Hatası

Açıklama: Bu isteği yerine getirmek için gereken bir kaynağın ayrıştırılması sırasında hata oluştu. Lütfen aşağıdaki özel ayrıştırma hatası ayrıntılarını gözden geçirin ve kaynak kodunuzu uygun biçimde değiştirin.

Ayrıştırıcı Hata İletisi: 'RandevuTakip.Ana' türü yüklenemedi.

Kaynak Hatası:

Satır 1: <%@ Master Language="C#" AutoEventWireup="true" CodeBehind="~/Ana.Master.cs" Inherits="RandevuTakip.Ana" %>
    Satır 2:
    Satır 3: <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">

Kaynak Dosya: /Ana.Master Satır: 1

Sürüm Bilgisi: Microsoft .NET Framework Sürümü:4.0.30319; ASP.NET Sürümü:4.0.30319.18408

HastaKayıt.aspx ilk satırım : <%@ Page Title="" Language="C#" MasterPageFile="~/Ana.Master" AutoEventWireup="true" CodeBehind="HastaKayit.aspx.cs" Inherits="RandevuTakip.HastaKayit" %>

Ana.Master sayfası ilk satırım (Hatayı bunda veriyor : "RandevuTakip.Ana"): <%@ Master Language="C#" AutoEventWireup="true" CodeBehind="~/Ana.Master.cs" Inherits="RandevuTakip.Ana" %>

• Projeyi web sitesi değilde project olarak oluşturmuşsan namespace farkına takılıyor olabilirsin. Oluşturduğun her alt klasör için namespaceler değişir (Hiç sevmediğim bir olay) bu yüzden RandevuTakip.Ana kısmını bir check etmen gerekir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TrueBlack

Projeyi web sitesi değilde project olarak oluşturmuşsan namespace farkına takılıyor olabilirsin. Oluşturduğun her alt klasör için namespaceler değişir (Hiç sevmediğim bir olay) bu yüzden RandevuTakip.Ana kısmını bir check etmen gerekir.

Evet web projesi olarak oluşturdum. Peki bunu nasıl aşarım bu sorunu tam olarak?
  • Koca forumda bir kişi mi asp.net biliyor arkadaşlar. hiç mi bir fikriniz yok?
  • materpage in bulundugu dizinden başka dizinde veya klasörde sayfa türetirsen hata alırsın
  • ilgini teşekkürler. ama ikisi de aynı dizinde kayıtlılar.
  • biyerlerde yanlışlık var benim master page böyle
    <%@ Master Language="C#" AutoEventWireup="true" CodeFile="MasterPage.master.cs" Inherits="MasterPage" Debug="true" %>
    miras alanlardada böyle karşılaştır
    %@ Page Title="" Language="C#" MasterPageFile="~/MasterPage.master" AutoEventWireup="true" CodeFile="Default.aspx.cs" Inherits="Anasayfa" %>
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ACİL YARDIM PDF.JS HATASI
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Çok te?ekkürler CodeBehind kysmyny codefile yaptym bu hatadan kurtuldum en sonunda. Oysa ki bunu program kendi olu?turuyordu aslynda. ?imdi ba?ka hatalarla yola devam :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: smyrna2318

Çok te?ekkürler CodeBehind kysmyny codefile yaptym bu hatadan kurtuldum en sonunda. Oysa ki bunu program kendi olu?turuyordu aslynda. ?imdi ba?ka hatalarla yola devam :)

virüs olabilir bilgisayarında
  • quote:

Orijinalden alıntı: Parola_18

quote:

Çok te?ekkürler CodeBehind kysmyny codefile yaptym bu hatadan kurtuldum en sonunda. Oysa ki bunu program kendi olu?turuyordu aslynda. ?imdi ba?ka hatalarla yola devam :)

virüs olabilir bilgisayarında

Sanal PC kullanıyorum yeni kurmuştum ama bir de virüs programı kurayım bakayım. Sağolasın.
  • quote:

biyerlerde yanlışlık var benim master page böyle
    <%@ Master Language="C#" AutoEventWireup="true" CodeFile="MasterPage.master.cs" Inherits="MasterPage" Debug="true" %>
    %@ Page Title="" Language="C#" MasterPageFile="~/MasterPage.master" AutoEventWireup="true" CodeFile="Default.aspx.cs" Inherits="Anasayfa" %>

Bu hatamı çözdüm fakat şimdi de ekteki hata geliyor.
    using bölümlerim :

using System;
    using System.Collections.Generic;
    using System.Linq;
    using System.Data.Linq;
    using System.Data.Linq.Mapping;
    using System.Web;
    using System.Web.UI;
    using System.Web.UI.WebControls;
    using System.Data;
    using System.Text;

• quote:

quote:

biyerlerde yanlışlık var benim master page böyle

Bu hatamı çözdüm fakat şimdi de ekteki hata geliyor.
    using bölümlerim :

using System;
    using System.Collections.Generic;
    using System.Linq;
    using System.Data.Linq;
    using System.Data.Linq.Mapping;
    using System.Web;
    using System.Web.UI;
    using System.Web.UI.WebControls;
    using System.Data;
    using System.Text;

yanlış using(kütüphane) kullanmış oalbilrisin usingleri silip tekrar kontrol et

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.