Merhaba arkadaşlar. Hazırlamakta olduğum bir proje var. Projenin MasterPage sayfası çalışıyor ama masterpage'den türettiğim bir sayfayı çalıştırdığımda aşağıdaki hatayı alıyorum masterpage'i yükleyemiyor. Yardımcı olabilir misiniz?
Açıklama: Bu isteği yerine getirmek için gereken bir kaynağın ayrıştırılması sırasında hata oluştu. Lütfen aşağıdaki özel ayrıştırma hatası ayrıntılarını gözden geçirin ve kaynak kodunuzu uygun biçimde değiştirin.
Ayrıştırıcı Hata İletisi: 'RandevuTakip.Ana' türü yüklenemedi.
Ana.Master sayfası ilk satırım (Hatayı bunda veriyor : "RandevuTakip.Ana"): <%@ Master Language="C#" AutoEventWireup="true" CodeBehind="~/Ana.Master.cs" Inherits="RandevuTakip.Ana" %>
Projeyi web sitesi değilde project olarak oluşturmuşsan namespace farkına takılıyor olabilirsin. Oluşturduğun her alt klasör için namespaceler değişir (Hiç sevmediğim bir olay) bu yüzden RandevuTakip.Ana kısmını bir check etmen gerekir.
quote:
Orijinalden alıntı: TrueBlack
Projeyi web sitesi değilde project olarak oluşturmuşsan namespace farkına takılıyor olabilirsin. Oluşturduğun her alt klasör için namespaceler değişir (Hiç sevmediğim bir olay) bu yüzden RandevuTakip.Ana kısmını bir check etmen gerekir.
Evet web projesi olarak oluşturdum. Peki bunu nasıl aşarım bu sorunu tam olarak?
Koca forumda bir kişi mi asp.net biliyor arkadaşlar. hiç mi bir fikriniz yok?
materpage in bulundugu dizinden başka dizinde veya klasörde sayfa türetirsen hata alırsın
ilgini teşekkürler. ama ikisi de aynı dizinde kayıtlılar.
biyerlerde yanlışlık var benim master page böyle <%@ Master Language="C#" AutoEventWireup="true" CodeFile="MasterPage.master.cs" Inherits="MasterPage" Debug="true" %> miras alanlardada böyle karşılaştır %@ Page Title="" Language="C#" MasterPageFile="~/MasterPage.master" AutoEventWireup="true" CodeFile="Default.aspx.cs" Inherits="Anasayfa" %>
Çok te?ekkürler CodeBehind kysmyny codefile yaptym bu hatadan kurtuldum en sonunda. Oysa ki bunu program kendi olu?turuyordu aslynda. ?imdi ba?ka hatalarla yola devam :)
quote:
Orijinalden alıntı: smyrna2318
Çok te?ekkürler CodeBehind kysmyny codefile yaptym bu hatadan kurtuldum en sonunda. Oysa ki bunu program kendi olu?turuyordu aslynda. ?imdi ba?ka hatalarla yola devam :)
virüs olabilir bilgisayarında
quote:
Orijinalden alıntı: Parola_18
quote:
virüs olabilir bilgisayarında
Sanal PC kullanıyorum yeni kurmuştum ama bir de virüs programı kurayım bakayım. Sağolasın.
quote:
biyerlerde yanlışlık var benim master page böyle <%@ Master Language="C#" AutoEventWireup="true" CodeFile="MasterPage.master.cs" Inherits="MasterPage" Debug="true" %> miras alanlardada böyle karşılaştır %@ Page Title="" Language="C#" MasterPageFile="~/MasterPage.master" AutoEventWireup="true" CodeFile="Default.aspx.cs" Inherits="Anasayfa" %>
Bu hatamı çözdüm fakat şimdi de ekteki hata geliyor. using bölümlerim :
using System; using System.Collections.Generic; using System.Linq; using System.Data.Linq; using System.Data.Linq.Mapping; using System.Web; using System.Web.UI; using System.Web.UI.WebControls; using System.Data; using System.Text;
quote:
quote:
Bu hatamı çözdüm fakat şimdi de ekteki hata geliyor. using bölümlerim :
using System; using System.Collections.Generic; using System.Linq; using System.Data.Linq; using System.Data.Linq.Mapping; using System.Web; using System.Web.UI; using System.Web.UI.WebControls; using System.Data; using System.Text;
yanlış using(kütüphane) kullanmış oalbilrisin usingleri silip tekrar kontrol et
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme