Şimdi Ara

asosyallikten nasıl kurtulunur

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
9.554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yas 25...6 senelik ilişkim var...kendimi artık asosyal olarak nitelendiriyorum...ne dogru duzgun bi ortamda konusabiliyorum.ne agzım laf yapıyor...bundan kız arkadasımda sikayetci...aramız iyi degil artık..sadece telefonda konusurken iyi...

neler yapabilirim uzerimden bunu atabilmem icin...duzgun yorum yapmayıp cıvıtanlar sikayet edilecektir...

• Yapay Zekanın Yanıtı

Asosyallikten Nasıl Kurtulunur

Asosyallik, sosyal ortamlardan kaçınma ve sosyal etkileşimlere karşı isteksizlik olarak tanımlanır. Bu durum, kişilerin hayat kalitesini olumsuz etkileyebilir ve çeşitli sorunlara yol açabilir. Asosyallikten kurtulmak isteyen kişiler için aşağıdaki öneriler faydalı olabilir:

• Küçük Adımlarla Başla: Sosyal ortamlara girme konusunda zorlanıyorsan, öncelikle küçük adımlarla başla. Örneğin, tanıdığın birkaç kişiyle sohbet etmeye çalış.
    • Kendine Hedefler Koy: Asosyallikten kurtulmak için kendine gerçekçi hedefler koy. Her gün bir kişiyle konuşmak ya da haftada bir sosyal etkinliğe katılmak gibi hedefler uygun olabilir.
    • Sosyal Becerilerini Geliştir: Sosyal becerilerini geliştirmek, asosyallikten kurtulmanda yardımcı olabilir. İletişim, dinleme ve empati gibi becerileri çalış.
    • Grup Etkinliklerine Katıl: Sosyal becerilerini geliştirmek için grup etkinliklerine katılmak faydalı olabilir. Kulüpler, kurslar veya gönüllülük çalışmaları, yeni insanlarla tanışmanı ve sosyal etkileşimlere girmeni sağlar.
    • Profesyonel Yardım Al: Asosyalliğin üstesinden gelmekte zorlanıyorsan, profesyonel yardım alman gerekebilir. Bir terapist veya danışman, sosyal kaygı veya güven eksikliği gibi asosyalliğe katkıda bulunan temel sorunları belirlemene ve bunlarla başa çıkmana yardımcı olabilir.

Asosyallikten kurtulmak zaman ve çaba gerektirir, ancak bu durumdan kurtulmak mümkündür. Küçük adımlar atarak, sosyal becerilerini geliştirerek ve gerekirse profesyonel yardım alarak asosyalliği yenebilir ve daha sosyal bir yaşam sürebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • hobi edin
    mesela bisiklet katıldığın gruplarla akşama kadar gezer durursun muhabbet de açılır
  • Bilgisayar dan kurtulmadan asosyallikten kurtulamazsın :D Nickimle Çelişmiyorum dikkatinizi çektiysem :P
  • tamam..bilgisayari zaten azaltmayı dusunuyorum...zaten 7 ye kadar iş var hafta ici...kendimi geliştirebilmem icin daha konuskan daha esprili olabilmem icin neler yapmalıyım....ne konusacagimi bilmiyorum hani bi ortamda...karsıdaki insana iyice alısmam ısınmam gerekiyor...halbuki etrafıma bakıyorum..insanlar 1 dk da hemen kaynasıp canayakın olabiliyorlar..
  • cevap varmı baska acaba
  • kitap okuyarak kendini geliştirebilirsin birçok konudada herkesten daha emin konusursun az konuşsan bile
  • ne tur kitaplar :)..roman turu kitaplar severim ancak :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    evde ki fareden nasıl kurtulurum?
    13 yıl önce açıldı
    NASIL KURTULUCAM BU İLLETTEN :(
    9 yıl önce açıldı
    Bıktım her şeyden
    7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • cepte para olucak birde konuşucak şeyler bulucaksın
    bu iki şeyde azalma olursa iş yürümez
    mesela mahalle kadınları bir o kapı bir bu kapı dolaşır birinden öğrendiğini diğerine söyle bu şekilde konuşucak çok şey bulurlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: sevemem1985

ne tur kitaplar :)..roman turu kitaplar severim ancak :)

artık orası senin tarzına kalmış gider fantastik kitaplar okursun veya gider polisiye okursun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elendil03

kitap okuyarak kendini geliştirebilirsin birçok konudada herkesten daha emin konusursun az konuşsan bile

16 yasındayım su yasıma kadar kıtap okuyupda sosyal olanı gormedım. 20li yaslardada aynı olur tahminen
  • quote:

Orijinalden alıntı: GangstaCity

quote:

kitap okuyarak kendini geliştirebilirsin birçok konudada herkesten daha emin konusursun az konuşsan bile

16 yasındayım su yasıma kadar kıtap okuyupda sosyal olanı gormedım. 20li yaslardada aynı olur tahminen

aynen bende asosyalim kitap okudum 1 sene boyunca düzenli olarak hiç bir fayda yok aksine psiklojik tedavi görmeye başladım
  • Hergün dışarı çıkıyodum bi ara bi faydasını görmedim.
    Bi süredir antisosyal takılıyorum gayet mutluyum. +Ekonomik

Bence kötü bir durum yok ortada
  • quote:

Orijinalden alıntı: asosyalman

quote:

quote:

aynen bende asosyalim kitap okudum 1 sene boyunca düzenli olarak hiç bir fayda yok aksine psiklojik tedavi görmeye başladım

sen önce nickini değiştir

• Neyini beyenmiyor millet asosyalligin anlamıyom.Mıçmışım sosyalliğe.Paran cebinde yapmak istediğinde oyların hepsi senin kararına çıkar.Birilerine ayak uydurmak zorunda kalmazsın.Ayrıca dışarıda km iyi kim kötü bilinmez.Dışarısı şırıngalı kerpetenli çanak antenli tornavidalı sapık , erkek kız ayırt etmeden tecavüzcü sapıklar apaçilerinden tut sokak gangsterlerine.Kal evinde boşver dışarısı zaten görmüs ebeveyninin şeyini.
  • Kitap okumak çok fayda saglıyo. Kitapcıya giriyosun senin okudugun bi kitabı inceleyen bi kız görüyosun diyelim. Zaten ister istemez atılcaksın hemen aa bende okumustum söyle böyle diye. Bizim Türklerin ruhunda var bu. Hem kitabı anlatırsın kıza hem de kitap okuyan bi kız iyidir yani kanımca.

Ben çok okuyup izledigim için. Film ve kitap muhabbetim saglamdır. Ama öyle ortamlarda bu ikisi acılmadıgı için mal gibi kalıyorum ortada.

Asosyallik degil ama bu bence. Giriskenlikle alakalı. Kimisi 2 dkda kaynasır kimisi 2 haftada. Hem bak sevgilinde varmıs. Asosyal degilsin ki sen zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: knotaqram34

Kitap okumak çok fayda saglıyo. Kitapcıya giriyosun senin okudugun bi kitabı inceleyen bi kız görüyosun diyelim. Zaten ister istemez atılcaksın hemen aa bende okumustum söyle böyle diye. Bizim Türklerin ruhunda var bu. Hem kitabı anlatırsın kıza hem de kitap okuyan bi kız iyidir yani kanımca.

Ben çok okuyup izledigim için. Film ve kitap muhabbetim saglamdır. Ama öyle ortamlarda bu ikisi acılmadıgı için mal gibi kalıyorum ortada.

Asosyallik degil ama bu bence. Giriskenlikle alakalı. Kimisi 2 dkda kaynasır kimisi 2 haftada. Hem bak sevgilinde varmıs. Asosyal degilsin ki sen zaten.

evet buna asosyallik değil de çekingenlik ve ya utangaçlık diyelim

• quote:

quote:

adam 16 yaşında ve herşeyin farkında

Şaka bir yana bencede kitap en fazla hitabını düzeltebilirsin. Bu sosyallik olayı %90 ailenle arandaki ilişkilere göre şekillenir. Baskıcı bir aileden kolay kolay sosyal bir insan çıkmaz. Aile içi ilişkileri zayıf aileden kolay kolay sosyal çocuk çıkmaz.(Apaçiliği ver fırlamalığı sosyallik olarak kabul etmediğimiz sürece, bu tarz kişilikler çıkabilir) Ama böyle ailelerden yetişmş kişiler (zayıf ilişkiler olan) hayatının sonuna kadar asosyal olarak yaşayacak anlamınada gelmez. Ama sosyalleşmeleri zordur. Takınlı ailelerin çocukları da takıntılı olur ve bu takıntıları bir anda silinemez. Eğer sosyalleşmek istiyorsan önce kendinle barışık yaşamayı başarabilmen gerekir. 2. olarak hiçbir insanın senden üstün olmadığını, fiziksel maddi ayrıntıların aslında bizim kafamızda büyüttüğümüz şeyler olduğunu anlaman gerekir. Ben bunları tam olarak yapamasamda sosyal olmak için bu şekide davranılması gerektiğini düşünüyorum.

• @V2

Aile ilişkilerine yüzde yüz katılıyorum. Ben bi ara gece 12'de eve geldim diye yemedigim azar kalmadı. Halbuki ne sarhostum ne de baska bisey. E böyle olunca da sokarım böyle işe onları cekecegime hiç cıkmam daha iyi diyosun ve asosyallik baslıyo.

Asosyal degilim ama sosyallik derecem pek yüksek degil. Yoksa kendime özgüvenim tam,arkadaslarla gezmeyi tozmayı severim. Su an yok ama sevgililerim oldu. Hepsinle de gayet güzel ve iyi vakit gecirdik.

Sosyallik eger agzın laf yapmasınla ilgiliyse o zman sosyal degilim iste. Çünkü biraz sessiz bi tipim fazla konusmam. Hemen kaynasamam insanlarla. Girisken degilim. Ama yüzmeye,sinemaya,gezmeye çok sık giderim orası ayrı.
  • evet aile olarak biraz kotu yetiştirildigimizi dusunuyorum..hatta babamda soyler..sizi ne bi yere goturduk..ne kendi basınıza bıraktık diye..aman kavga etmeyin aman ogretmenizi ii dinleyin..aman ders calısın...kurallara asırı uyan bir cocuk olarak buyudum :) arkadas cevremde okul arkadasları ile sınırlı kaldı..o da su an toplasan 2-3 kişi....su an işe gidip eve gelen birisiyim..o kadar....hadi kalkıp gezeyim desem eniştem ve kardeslerimden baska adam bulamam...kız arkadasım ise zaten benden uzakta...

ben sadece daha konusgan daha girişgen olabilsem sorunlarım cozulur diye dusunuyorum....
  • Ben yaz boyu evde oturarak 350 lira biriktirdim,bayağı ekonomik anlayağın.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.