Şimdi Ara

Asosyalliği Sevmek ya da Sevmemek

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
2
Favori
220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Asosyalim, yıllardır bir arkadaşımla bir yere gitmişliğim yok, insanlara karşı soğuk davranıyorum yapım böyle utangacım. Özgüvenim yok, fiziksel yönden normalim ama beğenmiyorum kendimi. Yılların yalnızlığı beni içime kapadı, üniversiteye girdim Psikoloji okuyorum, kız dolu burası ama özgüven 0. Motivasyon eksikliği okula girdiğime pişman ettirdi beni. Eğitim hayatımı anlatsam gıpta edersiniz belki, ama bu da engel olamadı bazı şeyleri küçümsememi. Girişken değilim, pazarlayamıyorum kendimi başkaları gibi, yalanlar saçıyor insanlar o pis ağızlarından doyururlarken egolarını, ama ben izliyorum. İzliyorum ciddiye alınmayışımı. Biliyorum sorunlarımı ama çözemiyorum, olmuyor değiştiremiyorum uyumsuz yapımı...

(Psikoloğa gidemem)

• Ne yazykki ?u devirde
    Özgüven = vücut

O yüzden git bi spor salonuna yazyl ve vücut yap özgüveninde patlama olabilir dikkat et
  • quote:

Orijinalden alıntı: b00mbastic

Ne yazykki ?u devirde
    Özgüven = vücut

O yüzden git bi spor salonuna yazyl ve vücut yap özgüveninde patlama olabilir dikkat et

Onu da yaptım, her ne kadar vücudumun yapısı gereği fazla kaslı görünmesem de fit bir vücudum var. Benim sorunum kafada sanırım, kitap tavsiye edebilecek var mıdır acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Psychopathologist

quote:

Ne yazykki ?u devirde
    Özgüven = vücut

Onu da yaptım, her ne kadar vücudumun yapısı gereği fazla kaslı görünmesem de fit bir vücudum var. Benim sorunum kafada sanırım, kitap tavsiye edebilecek var mıdır acaba?

Ozaman kötü çocuklar gibi ol. Biraz çocuksu oldu ama o herkese kendini satan yalan dolan konuşan pis insanlardan ol. Dünyaya ayak uydurmak lazım yapçak bir şey yok , Ancak ilerde şuan ki halin gibi biri gelirse ona sakın böyle davranma

• işte bütün mesele bu
  • Hayat sana bazı şeyleri dayatıyor olabilir ama bence herkes kendi istediği şekilde yaşamalı.Eger bu durumdaki rahatsizligini azaltmak icin kendini başka şeylere verebilirsin(kitap,dizi,film,ders,spor) ayrica maalesef yavaş yavaş bu çekingenligi üstünden atman için insanlarla iletişim kurmaya bak bazen yeni insan tanımak seni olumlu yönde olaylara yönlendirebilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

yalanlar saçıyor insanlar o pis ağızlarından doyururlarken egolarını, ama ben izliyorum. İzliyorum ciddiye alınmayışımı.

Böyle salak cümleler kurarsan hayatının sonuna kadar böyle kalacaksın tıpkı diğer 21492941 tanesi gibi. Bir yerlerde birileri adam olmuş, birileri sen izlerken olayın içine dahil olabilmeyi becermiş. Senin için çooook zor olan birşeyin -mesela bir kızla konuşmanın- o insanlar için çok kolay olduğunu sanıyorsun. Senin hayata 12383823812-0 geride onların doğuştan yeteneklerle başladığını sanıyorsun. Hayatın sana haksızlık yaptığını sanıyorsun. :) Hayat sana haksızlık falan yapmıyor. O adamlar oyunun içinde sen dışındasın çünkü onlar dışında olmak yerine içinde olmak için korkularının üstüne gidiyor, riskleri göze alıyor, sen ne yapıyorsun? Sen kolay olanı yapıyorsun korkuyorsun, onlar için korku yok mu sanıyorsun, korku ikiniz içinde orda duruyor ama onlar görmezden geliyor ve korkudan büyük davranıyor. Kendini pazarlamaktan bahsediyorsun. Cidden kendini pazarlamanın kolay olduğunu mu zannediyorsun? Kendini pazarlamak için pazarlayacağın birşeyler olması lazım senin neyin var elinde de pazarlayacaksın? Elinde birşeyin olması için ne yapman lazım biliyor musun, köpek gibi uğraşmalısın, bir sürü riskin korkunun üzerine gitmiş olmalısın, sen hayatın boyunca pazarlamaya degecek ne yapabildin ki? Sen kolay olanı yaptın hep oturdun laf dinledin insanların senin yerine düsünmesini istedin hayatın boyunca sorumluluk almadın, ben ne yaptım? Evde oturup annemin sözünü dinlemek yerine 15 yaşımda yaş ortalaması 70 olan meyhaneye gidip rakı içip bayılan arkadaşımı sabaha karşı X Meydanda sürükleyerek eve götürdüm, bu yüzden benim pazarlayacak birşeylerim var. Ben alkol konusu açıldığında o gece yaşadıklarımı anlatırım sen köşede oturur izlersin, ben 5 yıl sonra o hikayeyi anlattıgım kızlarla yaşadıklarımı anlatırım sen köşede oturur izlersin. Hayat adil değil mi? Bence asıl adil olmayan seninle benim aynı şeyi almamız olurdu. Sen kolayı seçtin ben zoru. Uslup ağır olabilir ama belki bir dahaline zoru seçersin ;)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • psıkolojı okuyup asosyal olmak bi yetenek olsa gerek keske bende psıkolojı okusaydım hocam hangı unıdesınız acaba
  • quote:

quote:

Ne yazykki ?u devirde
    Özgüven = vücut

tanrı daima tebdil-i kıyafet gezer. oku.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.