Şimdi Ara

Asosyal olup genel kültürü artırmak mı sosyal olup cahil kalmak mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şimdi ikisini de birlikte yürütürüm ayaklarına girmeyin lütfen. O mekan senin bu mekan benim her gün alemlere akıp sosyalleşen bir birey saatlerce sinema, kitap, belgesel tüketip araştırma yapmaz. Böyle tipler varsa da bir parmağın elini geçmez.

Açıkcası ben asosyal olup kendimi ruhen ve kültürel olarak geliştirmeyi daha mantıklı buluyorum. Sosyal bir insan ya az cahildir ya orta dereceli. Adamlar The Godfather diye bir filmin bile olduğunu bilmiyor sosyalleşip kız peşinde koşmaktan. Marlon Brando da kim şu sarışın eteği uçuşan kadın mı diyorlar. Tabi her asosyal kültürel anlamda iyi olacak değil, ama benim gibi oyunlarla ilgisi olmayan tiplerin genel kültürü hobi haline getirmeleri kaçınılmaz.

Adam sosyalleşip kız peşinde koşuyor. Ama ne felsefe tarihini bilir, ne filozoflardan ve belli başlı düşünce sistemlerinden haberdardır, ne Big Bang ve evrim hakkında muhabbete girebilir, ne edebiyatla ve klasiklerle ilgilidir, ne klasik müziği ve efendim kült filmleri bilir...

Film kapasitesi recep ivedik, hızlı ve öfkeliden ibarettir genelde Türk sosyalinin. Rap veya pop dinler, arada özentilik olsun diye arabeske başvurur. Kitabın kapağını bile açmaz, belgeselleri ve dünyayı ilgilendiren güncel olayları takip etmez.

E şimdi soruyorum, günümüz klasik sosyalleşen tip olmak mı daha iyi yoksa kendini entelektüel ve kültürel açıdan geliştirmiş olan antisosyal veya asosyal olmak mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• valla ben çok istedim öyle cafelere takılayım milletin dedikodusunu yapayım elimde telefonla karşımdaki adamla mesajlaşayım

ama yok olmuyor viskimi açıp yağmura karşı chopin dinlemek keyif veriyor
  • Ikisininde ortasi

• Sosyallik bana o kadar yapmacık boktan geliyorki asosyal olup kafama göre takılmak kadar güzel birşey yok...

• Sosyal ol ve edindiğin kültürü insanlarla paylaş.

Asosyal olan insanların yalnız ama zeki, arkadaşı yok ama gururlu triplerindeki anime karakteriymişçesine gezmesi ne bileyim, komik geliyor.
    Her sosyal olan insan karı-kız, erkek peşinde falan koştuğu yok. O size tam uyan arkadaş ortamını bulmak 1000de 1 gibi bir şey. Sizinle aynı şeyleri paylaşan bir sürü evde yalnız başına oturan insan var. Çıkın dışarı sosyalleşin. Bilgilerinizi aktarın millete paylaşın.

• Sosyal olup genel kültürünü artırmak

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sosyal yada asosyal değil, cahil kalmak.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • asosyalııgn cahilli engelliyecegini sanmıyorum.aynı şekilde cahillikten kurtulmak için sosyalleşmen daha önemlidir.son olarak the godfather adlı filmi bilip bilmemek önemli değildir
  • Benim arkadaşlarım tam boş tipler oturur tüm gün kurtlar vadisi izler o kafe bu kafe gezer sonra param yok der. Film izlemez teknolojiden habersiz. Hiç kafa dengi adam bulamadım hoş çok arkadaş edinen biri değilim. Ama evde oturup dizimi filmimi izleyip oyunumu oynamak internette yeni şeyler okumak daha çok hoşuma gidiyor. Arada çıkıp geziyoruz tabi

• Ne kadar küçümseme hissiyle yazmışsın sanki sosyal olanlar gavat cahil , evde bunları öğrenerek ben kültürlü erkeğim diyeceğime, dış dünyadan cekineceğime sosyalliği mis gibi yaşarım senden de çok şey görür öğrenirim.Ayrıca hayat kitaplardan ibaret değil Marlon brando ile Marilyn monroe u karıştırmışsa senin gözünde cahil mi oluyor bu kişi ? Ona kaldiysa dedem ebem de bilmiyor onlar da mı cahil ,ayrıca ne kadar keko söylemi gibi görünse de hayat okulu diye birşey var ve bana göre bu tecrübeler Shawnshavk Redemption ı izlemekten daha önemli.
    Sosyalliği kız peşinde koşmak olarak basite indirgemen de bana nedense kedi ciğer ikilisini hatırlattı.

• Sizin sosyallik anlayışınız katı kız peşinde barlardan kafelere koşmak mı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Fnatic Janna

Sosyal ol ve edindiğin kültürü insanlarla paylaş.

Asosyal olan insanların yalnız ama zeki, arkadaşı yok ama gururlu triplerindeki anime karakteriymişçesine gezmesi ne bileyim, komik geliyor.
    Her sosyal olan insan karı-kız, erkek peşinde falan koştuğu yok. O size tam uyan arkadaş ortamını bulmak 1000de 1 gibi bir şey. Sizinle aynı şeyleri paylaşan bir sürü evde yalnız başına oturan insan var. Çıkın dışarı sosyalleşin. Bilgilerinizi aktarın millete paylaşın.

Haklısın belki. Ancak asosyal insan kendiyle daha çok baş başa kaldığı için çok daha fazla düşünüyor. Kendi içinde muhasebesi daha fazla oluyor. Yalnız bu düşünmelerin sonunda olumlu bir sonuca varmak kişinin psikolojik dirayetine de bağlı. Sosyalliğe yatkın ama asosyal durumda olan insanlar bu durumdan zararlı çıkabilir.

Mesela benim çalıştığım zamanlar neredeyse tüm günüm dolu olur ve günün tamamı iletişim halinde oluyorum. Bu günlerde günün koşuşturmacasından ve kurduğum iletişimlerden başka hiçbir şey düşünmediğimi fark ediyorum. Ama zaman geliyor evden çıkmadığım 3-4 günüm birden oluyor. O günlerde sürekli birşeyler düşünüyorum ve kendi içimde olayları durumları tartıyorum. Bana kalırsa düşünmek her zaman daha iyidir. Ama bu tabi insanın kendini konumlandırmak istediği durumla alakalı kişiden kişiye değişir.

• Siz sosyalliği zannediyorsunuz ki karı kız muhabbeti yapmak halı saha maçına gitmek felan filan.Sosyallik ne kafelerde akşama kadar oturmakla ne de sabaha kadar barlarda gezmekle alakalıdır.Sosyallik diğer insanlarla iletişim halinde kalabilmedir aslında.Filmi sinemada oyunu tiyatroda seyrediyorsan,konsere gidebiliyorsan arkadaşlarınla batak atabiliyorsan telefonda da olsa 2 lafın belini kırabiliyorsan zaten sosyalsindir ki.Sizin iletişim halinde olduğunuz kişi sizi mutlu ediyorsa sıfatı önemli değildir sevgili arkadaş kanka kardeş anne baba Ayrıca hem sosyal hem kültür sahibi olunabilir.
    Buna benzer bi lafı zamanında"Hem laik hem müslüman olunmaz" diyerek sayın Cumhurbaşkanı söylemiştir

• Kültürlü sosyal olunmuyor mu?
    Sosyallik her akşam akmak mı? Ben kendim adına konuşayım, akşamları genelde yurttayım. Bazen arkadaşlarla dışarıda iki bira içeriz, bazen akşamları ders çalışırız devamında oyun oynarım, bazen de bugünkü gibi yurttakilerle takılırım. Konu akşamsa buyur, o zaman sosyal değilim.
    Asıl olay ilgili olmakta. Filmlerle pek ilgili değilim ve kitap okumam için konusunu beğenmem gerekir. Lakin belgesel izlemeyi, son yüzyılın tarihini ve uzayla ilgili çalışmaları araştırmayı severim. Kültürlü olmak her şeyi bilmek değil. İlber Ortaylı ile günümüz sinemasını konuş o zaman, asam cahil kültürsüz.
    Bir kişinin ilgisi dediğin tarz filmlere olabilir, bu bir tercihtir. Bakarsın çoğunluğu az okumuştur, o da filmin kitlesidir.
    Baktın ki bir konuda arkadaşının bilgisi var... Konuş, anlatsın, öğren. Hem vaktini yüz yüze konuşarak, yani senin istediğin tarzda sosyalleşerek, harcarsın.
    Bir arkadaşım tüm tek kişilik oyunları bitirmiş ama aynı zamanda uzay, zaman ve felsefe de eline su dökülemeyecek kadar da bilgili ve çoğu ortamda tanınan ve sevilen biri.
    Ne yazacağımı ben de şaşırdım ama dediklerimi anlamışsındır umarım.

• he kanka tamam asosyalsın çok kültürlüsün dışarda ki herkesten iyisin he
  • Asosyal ve kültürsüz biriyim.

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dilediğin gibi yaşa önemli olan bu

• Çok nadir asosyal kültürlü insan vardır.
    Sosyal kültürlü insan ise çok daha fazladır.
    Yani kültürlüysen zaten daha kolay sosyalleşirsin. Elinde tespihini sallayıp keko keko dolaşan veledlerden bahsetmiyoruz burda. Film bilmemne izleyip onu yorumlayamayıp veya milletle paylaşamayıp konuşcak konu dahi bulamayan insanlarda var mesela ben onlarca film izledim ama hala sap sap dolaşıyom etrafta ne insanlarla sohbet muhabbet edebilirim ne de bi faydam olur adamlara ha bazen karşıdaki adam konuşkan olur konuşurum ama 3-5 kişiyi karşıma alıp onlara 2 dk bişi anlatamam yani iş kişiden kişiye değişiyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.