Şimdi Ara

asm ve M/M şanzuman (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
9.664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • dün iş çıkışı aşırı yoğun trafikte mmt vitesten uyarı sesi geldi. barbaros bulvarı köprü girişine kadar rampada dur kalk trafikte. sürekli el freni ile kalkış yaptım ama yinede rampanın sonuna doğru köprü bağlantısına sapınca uyarı sesi geldi. arabam daha 2000 km de. normalmi bu ses sizce. servise götürmem gerekirmi. boşa alınca ses kesiliyordu. zaten rampa bittikten sonrada ses tamamen kesildi.
    CİVİC Elegance Smart Eco Otomatik Vites 1.6 Benzinli / LPG
  • quote:

Orjinalden alıntı: bayram1599

tamam sorun çıkarmaz. öyle umuyorum ama bu uyarı sesi neden oldu. olmaması için ne yapmalı. benim sorduğum bu.

Arkadasim benim diger forumlardan okudugum kadariyla mmt vites asiri yogun trafikte bazi sorunlar cikartiyormus, bunun icin yogun trafikte manual kullanilmasi gerekiyormus. Muhtemelen senin arabandaki uyari da yogun trafikte sanzimanin isinmasindan kaynaklanmis olabilir.
    Bu arada biz ford'u suclarken toyota'nin yaptigi da bir fark yaratmadi yani. Ne denir bilmiyorum artik
    Audi A6 2.8 Quattro
  • quote:

tamam sorun çıkarmaz. öyle umuyorum ama bu uyarı sesi neden oldu. olmaması için ne yapmalı. benim sorduğum bu.

mekanıker toyota ustalarına sordum
    dıyolarkı araba mmt sanzuman neden elfırenını kullanmıs dedıler gercektende ole fren gaz var onlarda
    mmt uyarı sınyalını vermelerı normal dıyolar
    asırı yuklenme den dolayı

dün iş çıkışı aşırı yoğun trafikte mmt vitesten uyarı sesi geldi. barbaros bulvarı köprü girişine kadar rampada dur kalk trafikte. sürekli el freni ile kalkış yaptım ama yinede rampanın sonuna doğru köprü bağlantısına sapınca uyarı sesi geldi. arabam daha 2000 km de. normalmi bu ses sizce. servise götürmem gerekirmi. boşa alınca ses kesiliyordu. zaten rampa bittikten sonrada ses tamamen kesildi.

Manuelde kullandığım sürece "yaa bu yokuşta kalkmaz" dediğim yerlerde bile geri kayma neredeyse olmadan arabayı kaldırabildim. Bence sorun el frenini sürekli kullanmaktan olabilir. Sonuçta el freni çekili iken araç kavrama yapmaya çalışıp balatayı ısıtıyor.

Yaris MM viteste tek eksik hill holder opsiyonunun olmaması. Eğer bu da olsaymış araç süper olacakmış.

Bahsedilen uyarı sesini ben daha hiç duymadım, umarım bundan sonrada duymam. Araç 15 bini geçti bu arada.

Selamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lost_ -- 26 Şubat 2007; 13:00:44 >

• lost yazdığın doğru olabilir. sıkışık trafikte manuel kullan yokuşta el freni ile kalk. herkes bunu söylüyor ama yanlış birşey var bence. servisin ve satıcı bayinin söylediğini uyguladım yanı yokuşta trafik aşırı sıkışıktı, manuelde ve elfreni ile kalkış yaptım başımıza bu uyarı sesi geldi.yazdığın gibi belkide el freni ile kalkmak balatayı ısıtıyor. yokuşta freni bırakıp gaza basınca zaten kaydırmadan hareket ediyor araç. yada çok sıkışık trafikte durunca boşamı atmak gerekiyor. manuelden boşa direk atamıyoruz zaten. arada e var. bana öyle geliyorki, orda e konumunda yani otomatikte elfrensiz kalkış yapsam ve her seferinde durunca boşa alsam debriyaj ısınmayacaktı.

ideal kullanımı kimse bilmiyor sanırım bu mm lerin. herkes arabasına göre bir kullanım tarzı bulmuş. ben şimdilik bayinin ve servisin söylediğini yapıyorum. bir sorun olursa garantide sorun çıkmasın diye. can sıkıcı bir durum

ben mmt alırken sırf bu ford lardaki ASM nin kötülüğünden dolayı çekinerek aldım. zaten kısa bir süre öncede ford ASM şanzımanlı araçları satmamaya başladı. hatta bir ara focus un dizel ve cvt otomatik şanzımanıyla ilgilendim. bu süreçte onlarında artık getirilmediğini söylediler. yani fordun yarı otomatik ve klasik ototmatik şanzımanlarında bir sorun var.

yine bu süreçte mmt corolla ve yarislerin satıldığını ve de bayağı tutulduğunu gördüm. artı forumlarda toyota sorunsuzluğu gibi bir düşünce var. bunlarada güvenerek aldım. ama tabi daha 1000 km ye yeni yaklaştım.

merak ettiğim bir şey var. mmt kullanıp baskı balata bitiren biri varmı. burda bizimle paylaşırsa sevinirim. kaç km de bitmiş. yada bu baskı balataların ömrü kaç km dir. tabi temiz kullanım için.

bizim araçta balata 40.000 problem çıkarmaya başladı serivse git gel git gel 54.000 de değişti sonunda servisten normal dediler ancak bu kadar gider dediler (tarabya toyota yetkili servisi). Araç şuan 78.000 de ve kalkışı inanılmaz problemli şehir içinde her ışıkta arkadan korna yemekten sıkıldık. Bizde 1.4 corolla sedan M/M tipli iki araç var ve ikisinde de aynı problem var debriyaj 50.000 civarı bitti. Hatta bazen bazı yokuşları çıkmıyor bile arabalar. Çok pişmanız M/M şanzımanlı bu araçları aldığımız için motora ve arabaya söyleyecek birşey yok sınıfına göre gayet iyi arabalar ama şanzımana gelince durup bir daha düşünmek lazım diye düşünüyorum. Arabanı şanzzımanı az bir yokuşa gelince bip bip bip diye ötüyor susmuyorda gaz verdikten sonra araba ancak 2*3 sn sonra hareket etmeye başlıyor ve bir süre yarım debr,yajda kalıyor. Servise bunlar bir bir anlatıldı ama alınan cevap hep normal oldu. Bilemiyorum ama toyota bu işi becerememiş bence yada bize 2 tane hatalı araba denk geldi ve servis çözüm bulamıyor.

• Ben yaris arabaya monre amortisör taktırdım. Şimdi araba takır tukur gidiyor. Tümseklerde hiç süspansiyon işlevi görmüyor gibi sanki. Bütün titreşimleri hissediyorum. Ne yapmam gerekir fikri olan varmı acaba? Gidip tamirciye bu ne biçim şey kardeşim diye posta koymalımıyım?

genelde burda yazan arkadaşlarımız benim gibi yeni araç alanlar yada daha 5 - 10 bin km de olanlar. mmt türü yarı otomatik şanzımanlar yeni teknoloji. merak ettiğim buydu. yani 50 - 100 binlerde çıkaracağı sorunlar. işin kötüsü eğer sorrowT nin dediği gibiyse tamiride yapılamıyor bunların. tamam balata biter sorun çıkarır. ama tamiri ile orjinal hale gelmezse, yandık desenize.

baskı balatanın bu kadar çabuk bitmemesi, mmt nin sorun çıkarmaması için sorrowT, bize ne tavsiye eder. kullanım tekniği bakımından. sizin sorunlar kullanım hataları yüzünden olabilirmi. daha öncede yazdım. arabam 3000 de ve geçenlerde az bir yokuşta, çok sıkışık trafikte uyarı sesi verdi, benim mmt de.

Birde bu baskı balata kaça mal oldu. senin gibi tecrübeli çok km yapmış bir kullanıcıyı yakalamışken, tecrübelerini bilmek isteriz.

şimdiden teşekkür

• Merhaba,
    Ben de Auris MMT dizel aldım araç bu hafta geldi fakat ben başka şehirde olduğum için ve 2 ay yurt dışında olacağım için şuanda babam kullanıyor.

MMT Şanzımanın nasıl kullanılacağı hakkında kimsenin kesin bir fikri yok sanırım ve bunun açıklayıcı bir şekilde duyurulmamış olmasının nedeni araba üreticileri bence.

Toyota bayisinin bana kullanım hakkında söylediklerini sizinle paylaşmak istiyorum ama onlar da çok emin değiller sanırım söylerken çünkü bunları bana istanbuldaki bayi söyledi fakat babam arabayı başka bayiden aldı onlar herhangi birşey söylememiş...

-Uzun süreli bekleme yapılacaksa ışık trafik vs. aracı boşa almamız gerekiyormuş
    -Yokuş çıkışlarında kararsızlıktan dolayı manuel kullanmamız gerekiyormuş ve dik rampalarda elfreniyle kalkmak gerekiyor kaymamak için
    -Isınma olayı trafikte beklemelerde boşa alınmadan sürekli kullanıldığında yapıyormuş
    -Manuel kullanırken vites değiştirirken ayağı gazdan çekmek gerekiyormuş (Babam bunu yapmıyormuş bilgisi olan varsa paylaşsın lütfen)

-Birileri bi süre frene basınca otomatik olarak boşa aldığını söylüyor bu konudan emin değilim bayiye de soramadım henüz...

Bu bilgilerin doğruluğu veya başka bir şekilde olduğunu bilen varsa lütfen cvp versin aracı ona göre kullanalım

• tam bir aydır 2006 yaris D-4D M / M kullanıyorum ( 3000 km oldu )

gerçekten yokuşlarda küçük bi geri kaçırma dışında bi kusurunu şimdilik görmedim.
    zaten onda da çok hafif bi gaza yüklenme ile araç kısa sürede toparlıyor.

her ne kadar ayağınız frende 3 sn daha fazla durduğunda vites kendini boşa olarak, baskı - balatayı rahat bıraksa da, daha tecrübeli abilerin dediği gibi, uzun kırmızı ışıklarda vb ben de N ' ye alıyorum.

böylelikle çok sık dur-kalklarda bile elektrikli debriyajın aşırı ısınmasından kaynaklanan uyarı sesini duymadım.

benim şimdilik tecrübelirim bunlar.

ve gelelim benim soruma ;

malum biliyorsunuz, biz türküz. uzun ve tehlikesiz inişlerde vitesi boşa atmak bizim kültürümüz gibi

bu MMT şansızamanlarda da vitesi N ye alıp boşa almanın sisteme bir zararı olur mu ?
    zararı olmadı diyelim... peki yakıt ekonomisi açısından yararı olur mu ?

bilgilerinize şimdiden teşekkürler.

• Arkadaşlar hiç MMT olup da baskı balata değiştiren oldu mu aranızda?
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.